Mødedato: 20.03.2013, kl. 18:00
Mødested: Wikiteket, Lyrskovsgade 4, 1. sal

Høring: Enghave Brygge

Se alle bilag

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til offentliggørelse af planforslag med tilhørende miljøvurdering og kommuneplantillæg, der muliggør en byudvikling af det tidligere havne- og industriområde Enghave Brygge.  Planforslaget er herefter revideret.


Tidligere beslutninger

Borgerrepræsentationens Teknik- og Miljøudvalg sendte sagen retur til forvaltningen den 27. august 2012. I Budget ’13 er endvidere truffet beslutning om bl.a. forbedring af de rekreative kvaliteter i planen.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller
1. at Vesterbro Lokaludvalg vedtager høringssvar vedrørende Lokalplanforslag for Enghave Brygge

Problemstilling

Planen har særligt fokus på "at bo ved vandet" og at skabe attraktive byrum ved vandet. Planens centrale byrum er den 700 m lange hovedkanal ”Enghave Kanal”, der med sit kurvede forløb er en moderne reference til Christianshavns Kanal, samt den grønne havnepromenade med opholdsmuligheder ved vandet. 11 boligøer med åbne karréer mod havneløbet omgivet af kanaler skaber en karakteristisk bydel med nærkontakt til vandet. Fra havnepromenaden er der offentlig adgang til de åbne gårdrum. Bolig- og erhvervsbebyggelsen langs den omlagte Landvindingsgade og en grøn bypark danner overgangen til H. C. Ørstedværkets arealer. En vejbro skal forbinde Enghave Brygge med Teglholmen.


Planen omfatter grundarealer på ca. 20 ha fastlagt til byudvikling eksklusiv arealer fastlagt til offentlige tekniske anlæg og overordnede gader gennem området. Der gives i overensstemmelse med Kommuneplan 2011 og fortsat med kommuneplantillægget mulighed for ca. 35.000 m2 opfyldning og ca. 30.000 m2 udgravning til kanaler og lystbådehavne. Med den foreslåede bebyggelsesplan kan der i overensstemmelse med kommuneplantillægget realiseres et samlet etageareal på ca. 292.000 m2 svarende til en bebyggelsesprocent på ca. 155, fordelt med ca. 80% boliger og 20% erhverv, Arealerne vil kunne rumme ca. 2.400 attraktive boliger samt erhverv og enkelte servicefunktioner med op mod 1.600 arbejdspladser.


Parkeringsnormen foreslås i planforslaget til højst 1 plads pr. 150 m2 og mindst 1 plads pr. 200 m2 for boligområderne og til højst og af størrelsesordenen 1 plads pr. 150 m2 for de øvrige områder. Heraf kan maksimalt 15% placeres på terræn. Udover de 15% kan placeres yderligere 30 pladser på terræn i et afgrænset område mellem Landvindingsgade og indgangen til Kraftværksparken. Parkering på terræn kan kun placeres på de i lokalplanen afgrænsede arealer. Grundejerne ønsker samlet at etablere ca. 1.800 p-pladser i området, hvilket svarer til en p-norm på ca. 1:150. Det vil være en forudsætning for udvikling af området, at der etableres p-kældre på boligøerne. Grundejerne forventer imidlertid, at det konstruktivt kan blive vanskeligt at få plads til det samlede antal ønskede p-pladser i p-kældrene, efter at bebyggelsen på baggrund af budgetaftalen er blevet åbnet mod havneløbet. Det er med en fleksibel p-norm for boligområderne derfor muliggjort, at der kan anlægges færre p-pladser end 1:150, men ikke mindre end 1:200.


Bygningshøjder for de åbne boligkarréer og erhvervsbebyggelse er 4-9 etager. Nybyggeri skal opføres som lavenergibebyggelse og med grønne tage, hvor det er muligt. Der stilles krav til opsamling af regnvand fra tage og facader, undtaget dog ved bygninger, hvor tagfladerne anvendes til solceller, grønne tage eller tagterrasser.

Løsning

Vesterbro Loakludvalgs Teknik-og Miljøudvalg har behandlet høringsmaterialet på deres møde onsdag d. 9. januar.

Vesterbro Lokaludvalg godkender høringssvar.

Videre proces

Lokalplanforslaget et i høring til XX.XX.2013.

Beslutning

Et udkast til høringssvar var omdelt ved mødets start. Høringssvaret blev tiltrådt.
Der blev stillet et medlemsforslag om et ekstra at: At Vesterbro Lokaludvalg pålægger sekretariatet at afdække økonomien i at undersøge dyndlaget i havnen. Forslaget blev vedtaget
Til top