Mødedato: 20.02.2008, kl. 18:00

Ansøgning om tilskud til Flyt hjemmefra... Fisken

Ansøgning om tilskud til Flyt hjemmefra... Fisken

Vesterbro Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra Ordinært møde onsdag den 20. februar 2008

 

 

Åbne punkter

 

5.      Ansøgning om tilskud til Flyt hjemmefra... Fisken

VES  36/2008

BESLUTNING

 

Formanden indstiller til Vesterbro Lokaludvalg,

 

1. at lokaludvalget beslutter om de vil støtte projektet Flyt hjemmefra… Fisken med 40.000 kr.

 

2. at der afsættes 40.000 kr. af puljemidlerne for 2008, hvis lokaludvalget beslutter at støtte arrangementet

 

Vesterbro Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. februar 2008:

 

Projektet bevilges 40.000 kr. som indstillet af forretningsudvalget.

 

Foranlediget af behandlingen blev det desuden besluttet at arrangere en temadiskussion om børn og unge på et kommende lokaludvalgsmøde.

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Fisken ansøger Vesterbro om penge til projekt med at udsluse gruppen af tidligere brugere videre. 

Projektet har det formål at hjælpe tidligere brugere af Fisken, som er fyldt 20 år og derfor ikke længere er Fiskens målgruppe, videre i livet og støtte dem i at blive mere selvstændige og ansvarsbevidste. Indsatsen for at hjælpe de unge videre forventes at have integrations og kriminalpræventivt effekt til gavn for alle unge på Vesterbro.

 

Projektets målgruppe er bestemt gruppe af omkring 15-20 unge 2. generationsindvandrere som er fyldt 20 år eller er ved at fylde 20 år. De kan ikke længere rummes i Fisken, dels pga. de fysiske begrænsninger og dels fordi de store drenges uhensigtsmæssige afsmitning på de yngre brugere, som er 13-20 år. Disse unge er enten er tidligere straffet eller befinder sig i i risikozonen for at blive inddraget i kriminelle aktiviteter.

 

Den ansøgte støtte søges primært til fuldtidsstilling (eventuelt delt af to personer) i et år fra 1.marts. Den ansatte vil fungere som en relationsperson, som de unge kan kontakte, og som kan garantere tid til at hjælpe hurtigt og effektivt. Den ansatte skal hjælpe med bl.a. boligsøgning, stofrelaterede problematikker, kontakt til myndigheder, hjælp til at undgå kriminalitet, mere viden om vores samfundsnormer samt hjælp til at komme ud af Fisken. Derudover har de unge brug for at lære noget om madlavning, ernæring og motion.

 

Projektet vil være opdelt i følgende faser:

 

Fase 1: Ansættelse af medarbejde(re). For at bruge vores resurser, kendskab og tillid til den enkelte bruger bedst muligt, tænkes projektmedarbejderne rekrutteret blandt de frivillige i Fisken. Her findes personer, som har fagligheden til at gennemføre projektet. Den nuværende leder af Fisken vil også være leder af projektet. Herefter skal projektets mål og formål formidles til de unge via samtaler.

 

Fase 2: Projektet starter med rådgivning og aktiviteter for de unge. I samarbejdes med lokale aktører på Vesterbro undersøges muligheden for at etablere "et fristed" for de unge, som skal fungere som et selvstyrende sted. Demokratihusets kælderlokaler undersøges som en mulighed. Projektets primære samarbejdspartner vil være: Settlementet, Vesterbro Lokaludvalg, Københavns Kommune, SSP og Ungdomsgården.

 

Fase 3: Udslusning af de unge. Projektet har hjulpet de unge med jobs, lærepladser og boligsøgning, viden om ernæring, budgettering og motion, at formidle kontakt til afvæningsprojekter. De unge er klar til et liv udenfor Fiskens rammer.

 

Ansøger har forudsætninger til at gennemføre projektet. Fisken er et værested for unge 2.generations indvandrere i aldersgruppen 13-20 år. Fisken har eksisteret i 23 år og drives af en lønnet leder og ca. 25 frivillige. Det faktum, at der ikke er medlemskabskrav og brugerregistrering, samt at stedet er meget rummeligt og har få hovedregler, har gjort Fisken til et attraktivt sted for unge 2. generations indvandrere, som ikke kan eller må være andre steder.

 

Fisken arbejder med at aktivere de unge på en positiv måde, og fremme deres integration i det danske samfund. Fisken tilbyder de unge at bruge deres energi på sport, musik og andre aktivitetsformer i stedet for kriminalitet. De frivillige bruger deres viden og evner til at hjælpe de unge med at styrke deres selvtillid og give dem livskvalitet. Fisken har desuden startet Fritidsjobformidlingen; et tilbud til de unge, der har det svært med at komme ind på arbejdsmarkedet. Fritidsjobformidlingen vil også være et tilbud til gruppen af større drenge, som er målgruppen for ansøgte projekt. 

 

Der ansøges om et beløb på 390.000 kr. Heraf skal 350.000 finansiere en fuldtidsstilling, og de resterende beløb skal bruges til madvarer og diverse.

 

Ansøgningen har været drøftet i Vesterbro Lokaludvalgs forretningsudvalg, som anbefaler lokaludvalget at man beslutter at støtte projektet med 40.000 kr. Dette hænger sammen med at forretningsudvalget synes projektet bør have en egenfinansiering og ikke ønsker at finansiere en fuldtidsstilling.

 

 

LØSNING

Vesterbro Lokaludvalg beslutter om de vil støtte projektet 'Flyt hjemmefra… Fisken' og i så tilfælde hvor meget lokaludvalget ønsker at støtte med.

 

ØKONOMI

Hvis Lokaludvalget vælger at støtte 'Flyt hjemmefra … Fisken' med 40.000 kr. kan midlerne tages af puljemidlerne.

 

Der er af Borgerrepræsentationen bevilget 2.446.000 kr. til Vesterbro Lokaludvalg i puljemidler i 2008.

 

Der er heraf allerede disponeret over 307.500 kr. (til en netværksmedarbejder og til puljeansøgningerne Hele Rum i NLHspace og Fastelavnsfest). Jf. i øvrigt punkt 9 på dagsordenen vedr. økonomi.

 

Puljemidlerne er givet som driftsmidler og bevillingen er anvist på Økonomiudvalgets bevilling, økonomisk forvaltning, drift, funktion 6.45.51.1.

 

BILAG

·      Ansøgning fra Fisken til projektet 'Flyt hjemmefra… Fisken'



 

Til top