Høring: Input til ansøgninger til den nationale Cykelpulje 2025
Indstilling
Forpersonen foreslår,
- At Lokaludvalget drøfter høringen og uddelegerer det til Lokaludvalgets Teknik- og Miljøudvalg, på baggrund af drøftelsen, at udarbejde og indsende input.
Problemstilling
Teknik- og Miljøforvaltningen ønsker at inddrage lokaludvalgene i kvalificeringen af mulige cykelpuljeprojekter frem mod Teknik- og Miljøudvalgets behandling af forvaltningens cykelpuljeansøgninger i 2025.
Teknik- og Miljøudvalget skal forventeligt i marts 2025 tage stilling til, hvilke projekter der skal ansøges om medfinansiering til fra den nationale Cykelpulje 2025. Lokaludvalgene bedes derfor indsende en liste over projekter / kort beskrivelse af ønskede forbedringer / beskrivelse af ønsket i forhold til Vejdirektoratets kriterier
Frist for indsendelse af input er d. 17. januar 2025.
Teknik- og Miljøforvaltningen udvælger projekterne til mulige cykelpuljeansøgninger på baggrund af Københavns Kommunes strategier og plangrundlag på cykelområdet samt lokaludvalgenes input. Teknik- og Miljøforvaltningen prioriterer projekterne i forhold til Vejdirektoratets kriterier for tildeling af midler fra den nationale cykelpulje. Det fulde administrationsgrundlag for Cykelpuljen 2025 er vedlagt som bilag. Vejdirektoratets kriterier for tildeling af tilskud er:
- Bedre sammenhængende cykelinfrastruktur på tværs af kommunegrænser.
- Bedre fremkommelighed på cykelstier og nye cykelstier, der styrker pendling i såvel større som mindre kommuner.
- Flest mulige cykelpendlere får gavn af projektet.
- Forbedringer af trafiksikkerhed og sammenhæng på skolevejsnet.
I infrastrukturplan ”Danmark fremad 2035” er der afsat midler til tilskud til kommunale infrastrukturprojekter på cykelområdet. Der ydes op til 40 % medfinansiering til anlæg af cykelinfrastruktur op til 50 % medfinansiering til projekter, der forbedrer trafiksikkerhed på skoleveje, samt projekter, der skaber sammenhængende cykelinfrastruktur på tværs af kommunegrænser, hvor én eller flere kommuner ansøger samtidig.
Løsning
Vesterbro Lokaludvalg drøfter høringen og uddelegerer det til Lokaludvalgets Teknik- og Miljøudvalg, på baggrund af drøftelsen, at udarbejde input til forvaltningen.
Økonomi
-
Videre proces
-
Beslutning
Vesterbro Lokaludvalg drøftede punktet og kom med følgende input:
Svaret skal problematisere den manglende overordnede plan; og ønsker dels:
- Bro fra Ingerslevsgade til Jernbanebyen
- Udvidelse af cykelmuligheder ved Dybbølsbro/bryggebroen.
- Nye broer over havnen, der ligger placeret hvor pendlerne har brug for dem.
Herefter blev indstillingen godkendt.