Mødedato: 13.12.2017, kl. 18:00
Mødested: Lyrskovgade 4, 2. sal, 1758 København V

Status på lokaludvalgets egne projekter

Indstilling

Formanden indstiller,

1) at Vesterbro Lokaludvalg drøfter de enkelte projekters fremdrift og status efter en indledende mundtlig orientering fra den projektansvarlige med hovedvægten på igangværende og kommende projekter.

Problemstilling

Vesterbro har igangsat 12 aktiviteter i 2017:

Bag facaden, budget 30.000 kr., regnskab: 23.378,00

Bag facaden var en social byvandring til sociale tilbud og væresteder, hvor deltagerne fik indblik i, hvad de forskellige tilbud laver og går ud på. Byvandringen blev afsluttet med koret Fangekoret i U-kirken. Formålet var at styrke den sociale integration på Vesterbro gennem et øget kendskab til tilbud, brugere og aktiviteter i bydelen.

Facebook boost, budget 5.000 kr.

I 2016 er det blevet mere og mere almindeligt for Vesterbro Lokaludvalg, at der i forbindelse med lokaludvalgets egne projekter afsættes lidt midler til at booste opslag og begivenheder på Facebook. Det er en billig måde at nå den gruppe af følgere lokaludvalget har i forvejen, og kan

forhåbentlig være en medvirkende faktor til at flere får øje på lokaludvalgets aktiviteter og relevans i bydelen. Lokaludvalget laver også aktiviteter, hvor der ikke er afsat midler til reklamering. Aktiviteten løber henover hele 2017.

Trafik- og byrumskort, budget 6.750 kr., regnskab 6.750 kr.

Vesterbro Lokaludvalg har fået udarbejdet en oversigt over projekter og projektideer, der vedrører Vesterbro trafik og byrum. Formålet var at skabe et redskab til hurtigere at finde flere oplysninger om enkelte projekter og projektidéer og og at se dem i sammenhæng med andre projekter i bydelen. Projekterne er nu opdateret, og kortet er gjort offentligt.

Drift af træstubben, budget 53.000 kr.

Mens Træstubbens fremtidige virke og forankring afklares, er det pt. lokaludvalgets ansvar at vedligeholde stedet. Derfor er der afsat midler til en minimumsdrift og vedligeholdelse for at sikre, at stedet ikke forfalder tilbage til tilstanden før 2007, hvor beboerne i området gav udtryk for, at de syntes, at der var utrygt.  Aktiviteten løber i hele 2017.

Af de 55.000, der oprindeligt blev afsat, er der afsat kr. 30.000,- til vedligehold af udendørsarealerne (januar 2017) og brugt et mindre beløb på VVS-arbejde. D. 12 oktober blev der foretaget en officiel indvielse af Træstubben som permakultur LAND center, LAND står Learning, Activity, Network og Demonstration. Det er en akkreditering, der blev opnået i 2016 og som knytter sig til den tidligere medarbejder Felix Becker. Det betyder, at området er et demonstrationsprojekt, og at felix stadig kan kontaktes af folk med interesse for LAND.

Grønne Fingre er i gang med det borgerinddragende projekt med grønne tage og har både lavet aftaler med institutioner og arrangeret flere åbne workshops.

De har kontaktet de geografisk nærmeste institutioner, der straks var interesserede i aktiviteter i Træstubben.

Projekttræf, budget 15.500 kr., regnskab 2.169,96 kr. 

På det ordinære møde i juni, blev det besluttet at aflyse projekttræf. Kasper Sørensen, facilitator, fik i følge med aftalen, et formindsket honorar, for den tid han havde brugt på forberedelse samt to møder med sekretariatet og Frivilligcenteret. Formindsket honorar og mødeforplejning beløb sig i 2.212,45 kr. og de resterende 13.287,55 kr. blev ført tilbage til de ikkedisponerede midler.

Ladcykler, budget 8.500 kr.

Lokaludvalget har to ladcykler, hvis formål det er at kunne lånes af borgere, foreninger mv. til grøn, lokal transport. Vesterbro Bibliotek har i en periode stået for udlånet, men hverken biblioteket eller lokaludvalgets sekretariat har ressourcer til at tage sig af opgaven. Der er indgået en aftale med Settlementet om at stå for udlån. Settlementet har haft cyklerne i nogle måneder og har også lånt dem lidt ud i løbet af sommeren, men en endelig organisering af udlånet er endnu ikke faldet på plads.

De udlånes nu via Settlementet. Det vil snarest fremgå af lokaludvalgets hjemmeside, hvordan man kan låne cyklerne.

Grøn mobilitet, budget 50.000 kr., regnskab 50.000 kr.

Lokaludvalget vil bruge 50.000 kr. til byrumsløsninger, borgerdialog og/eller aktiviteter på en mobilitetsdag i forbindelse med forsøgsprojektet Grøn mobilitet på Krusågade. Det er en gade med mange parkeringspladser og relativt lidt byrum. Der er etableret skråparkering i hele gaden, og belægningsprocenten i området er 89 % kl. 22, hvilket betyder, at der er relativt stor efterspørgsel på gadens p-pladser, men at det samtidig ikke er helt umuligt at finde en parkeringsplads. Derudover er der relativt langt til en delebil for beboerne, som det ser ud i dag.

Otto Busses - Helhedsplan, budget 54.000 kr.

Lokaludvalget besluttede på sit møde i marts, at afsætte 54.000 kr. til en helhedsplan for området omkring Otto Busses Vej. Per Skovgaard Andersen og Teknik- og Miljøudvalget er tovholder på projektet. På dagens møde kommer Peter Holst fra HOW Planning og præsenterer en udkast til helhedsplan. Der skal tillige træffes beslutning om den videre proces for arbejdet med helhedsplanen på dagens møde.

Indre Vesterbro Gadefest, budget 121.500 kr.

Lokaludvalget besluttede på sit møde i marts, at afsætte 121.500 kr. til Indre Vesterbro Dialog- og Gadefest. Ivan Christensen, der også repræsenterer Mændenes Hjem i lokaludvalget, er tovholder sammen med Social- og Sundhedsudvalget. Gadefesten blev d.24.9. på en afgrænset del af Istedgade, mellem Abel Cathrines Gade og Gasværksvej. Mundtlig rapportering på mødet

Fortsættelse af Byttestationer, budget 40.000 kr.

Lokaludvalget vil i samarbejde med Teknik- og

Miljøforvaltningen etablere en ny byttestation på Sønder Boulevard, der bedre kan modstå hærværk etc.

Der er indgået aftale med nye leverandører, og det er planlagt at den nye station vil blive indviet fredag d. 10. november kl. 15-18.

Inden da vil der foregå inddragelse af faste brugere mhp. på indretningen, og torsdag d. 9. november vil alle borgere blive inviteret til at give en hånd med den sidste finish.

Den nye byttestation vil komme til at stå mellem træerne, så den gamle kan blive stående til umiddelbart efter indvielsen af den nye.

Den nye byttestation er blevet indviet, og der samarbejdes med frivillige om udarbejdelsen af kommunikation til selve stationen. De inddragende workshops i fbm. bygningen af den nye station var en succes, idet en del af de borgere, der er flittige brugere af stationen kom med gode brugbare inputs til detailindretningen og var særdeles engagerede i pyntningen af stationen. I det hele taget lyder tilbagemeldingen fra leverandøren, at de under hele byggefasen til stadighed blev mødt med stor glæde og entusiasme af Vesterbros borgere.

Borgermøde om Fisketorvet, budget 4.000 kr.

Teknik og miljøforvaltningen arrangerede, i samarbejde med lokaludvalget, et borgermøde på Fisketorvet i forbindelse med forslag til tillæg 2 til lokalplan 202, Fisketorvet. Ved borgermødet holdt TMU formand Per Skovgaard Andersen et oplæg, med lokaludvalgets ønsker og bekymringer i relation til plantillægget. På dagens møde drøftes udkast til høringssvar.

Debattelt til Indre Vesterbro gadefest på Istedgade, budget 40.000 kr.

På mødet i august besluttede lokaludvalget at der i forbindelse med gadefesten på Indre Vesterbro, skal opstilles et debattelt, til politisk debat forud for kommunevalget. Til arrangementet skal der købes en professionel ordstyrer, samt en facebook live-streaming-konsulent, der kan aktivere debatten online. Thomas Egholm og Jimmi Sindahl er tovholder.

Valgmøder i forbindelse med kommunalvalg, budget 57.760

Der afholdes i alt 3 debatmøder i forbindelse med Kommunalvalgkampen. Det første blev afholdt på Kontaktcenteret Vesterbro d. 11. oktober. De næste holdes på Husets Teater d. 1. november og Bavnehøj Idrætsanlæg d. 9. november.  

Model af Vester Remisepark, budget 24.000, forbrug kr. 31.000

På mødet i oktober blev det vedtaget at få lavet en model af forslaget til Vester Remisepark. Modellen skal kunne tages med til arrangementer og skabe opmærksomhed omkring ønskerne til parken.

Foranalyse – Indsamling af baggrundsviden til videre proces om Træstubbens fremtid, budget 30.000 kr.

Foranalysen skal munde ud i en præsentation af fire eksisterende projekter fra andre dele af byen, hvoraf 3 er blevet forankret kommunalt samt et forslag fra tidligere miljø- og naturvejleder Felix Becker.
Målet med foranalysen er at danne grundlag for en beslutning om, hvilken retning Lokaludvalget ønsker at Træstubben skal udvikle sig i i fremtiden, samt at få klarlagt den videre proces.

Løsning

Lokaludvalget drøfter de igangværende og kommende projekter efter en mundtlig status for hvert enkelt projekt af den projektansvarlige.

 

 

Beslutning

Status blev taget til efterretning
Til top