Puljemiddelansøgninger til Vesterbropuljen december 2012
Vesterbro Lokaludvalg har modtaget 20 puljeansøgninger, der skal behandles på lokaludvalgsmøde den 11. december 2012
Indstilling og beslutning
1. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Benched
2. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Kæmp for sjov med 10.000 kr.
3. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Floor Wars med 15.000 kr.
4. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Stop//Care//Act//Now med 30.000 kr.
5. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Klub Spatiøs med 15.000 kr.
6. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Stormen med 5.000 kr.
7. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Fastelavnsfest med 9.550 kr.
8. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Vesterbroløbet med 15.000 kr.
9. at Vesterbro Lokaludvalg støtter 4. maj initiativet med 36.500 kr
10a. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Vesterbrofortællinger med 10.000 kr.
eller
10b. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Vesterbrofortællinger
11a. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Baghjul med 12.500 kr.
eller
11b. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Baghjul
12. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Rekruttering
13a. at Vesterbro Lokaludvalg støtter VesterbrOpera med 15.700 kr.
eller
13b. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter VesterbrOpera
14. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Copenhagen Games
15. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Inde eller Ude
16. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Ottilias Have
17. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Spooing
18. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Argentinsk Bal (Milonga) med 4.100 kr
19. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Lyd, plakater & skulptur
20. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Vinter for børn med 10.000 kr.
Problemstilling
Benched (2012-170718 ), ansøgt beløb: 35.000 kr.
Teater Kimone søger Vesterbro lokaludvalg støtte til teaterstykket Benched. Forestillingen vil blive opført på forskellige steder i bydelen fra 01.06 til 07.06 2013 rundt omkring på Vesterbro i både weekend og hverdag.
Hvad gør at vi går i stå, sidder fast og ikke kan rykke os? Når ingen holder os fast fysisk, hvordan kan vi så sidde fast og være indespærret?
Forestillingen arbejder med det med at være fanget. Fanget i et usynligt fængsel, som fryser og lammer ens mentale og fysiske bevægelse. Det farligste fængsel er det vi bygger op om os selv.
Forestillingen Benched er en pop-up forestilling der møder publikum i deres lokalområde. Den bliver fortalt gennem videoprojektion, lyd og fysisk performance.
Forestillingen er lavet som en sitespecific forestilling som udspiller sig omkring en bænk og vil derfor være tilgængelig for alle i det offentlige rum.
Medvirkende er to nycirkus artister, en audiovisuel kunstner og en morin khuur musiker. Forestillingen er non verbal og opføres ved forskellige bænke i bydelen.
Arrangørerne regner med at ca. 10.000 mennesker vil opleve forestillingen.
Forestillingen vil alle dagene blive filmet og lagt op på nettet. Under forestillingen vil tilfældige publikummer blive interviewet om hvad de oplever. Dette vil blive til en film, der vil blive offentliggjort som opfølgning på forestillingen.
Teater Kimone søger Vesterbro lokaludvalg om 35.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg ikke giver støtte til projektet under
hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler. Det noteres samtidig, at ansøgningen overskrider det påbudte sidetal.
Kæmp for sjov( 2012-170798 ), ansøgt beløb: 20.622,50 r.
Kæmp for skov er et gratis projekt om krop, kamp og bevægelse for børn i børnehaveklasser og 1.klasser på Vesterbro og i Kgs. Enghave. Projektet løber over 10 mandage i uge 2.-12. 2013, samt 3 workshops for børn og forældre.
At kæmpe, tumle og dyste er en stor del af mange børns legekultur og kropskultur. Men legene kan blive for vilde for nogle. Det kan ske, at børn kommer til at overskride både egne og andres grænser i de vilde lege. Igennem bevægelseslege, med forskellige grader af kontakt, skal børnene øve sig i at passe på sig selv og hinanden så sjove kamplege ikke udvikler sig til slåskampe.
Hver skoleklasse kommer til 1 1/2 times undervisning og prøver legene og lærer enkle kampregler for god og fair kamp.
Pædagogerne/ lærerne får materiale med hjem så de kan arbejde videre med børnene.
Forløbet afsluttes med tre aften-workshops, hvor børn og forældre kan komme sammen og prøve nogle enkle sjove kamplege. Dermed kan de forældre, der er interesserede, også inddrages i at styrke børnenes kamp og lege kultur.
De deltagende børn får en invitation til de tre aftenworkshops med hjem. Der er offentlig adgang til de tre aftenworkshops. Adgang er gratis men familierne skal tilmelde sig på forhånd.
Lise Steffensen samarbejder med Kulturanstalten.
Formidling består af mail til skolerne samr pressemeddelse til lokale medier.
Egen medfinansiering dækker brug af rekvisitter.
Idrætspædagog Lise Steffensen og Kulturanstalten søger Vesterbro Lokaludvalg om 20.622,50 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter ’Kæmp for sjov’ med et beløb på 10.000 kr. Lokaludvalget bør ikke støtte med det fulde beløb under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Floor Wars 2013 (2012-170830), ansøgt beløb: 15.000 kr.
Floor Wars er en årlig breakdance-konkurrence, der arrangeres af foreningen Breakpoint og afholdes i spillestedet Vega i København i perioden 14-16 marts 2013. Derudover afholdes også workshops og fællestræning for at inddrage børn og unge, der befinder sig udenfor breakdance-miljøet eller i miljøets periferi.
Til Floor Wars mødes dansere fra den internationale breakdance-scenes elite for at konkurrere, men også for at inspirere hinanden. Formålet med arrangementet er at skabe opmærksomhed omkring breakdance i almindelighed ved at præsentere breakdance på verdensplan for et større publikum. Herudover er det formålet at inspirere både nye og etablerede dansere for herved at højne niveauet nationalt og internationalt, og at være en platform for netværksdannelse, sund konkurrence og erfaringsudveksling.
Formidling af projektet vil indebære en DVD, en trailer til Youtube og div. billedmateriale.
Foreningen Breakpoint samarbejder med Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, Idrætsfabrikken SSB, Dans i Nordvest, Ungehuset Amager, Koncerthuset Vega og Næstved Ungdomsskole.
Udenrigsministeriet har bevilget 60.000 kr. og man afventer svar på ansøgninger til diverse fonde på sammenlagt 50.000 kr.
Egen medfinansiering udgør 5.000 kr.
Foreningen Breakpoint søger Vesterbro Lokaludvalg om 15.000 kr. til udarbejdelse og tryk af plakater og flyers.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter ’Floor Wars’ med det fulde beløb på 15.000 kr.
Stop//Care//Act//Now (2012-170867, ansøgt beløb: 55.000 kr.
Kamilla Kaufmann arbejder på at skabe et stort arrangement til fordel for Reden International, som skal afholdes i Kph Volume på Enghavevej 80 16 februar 2013.
Aftenen skal hylde Reden og gøre opmærksom på deres, til tider ret glemte, arbejde. Reden International er en non profit organisation, som gør et kæmpe stykke arbejde for miljøet på Vesterbro, samt til stadighed internationalt.
Ønsket er ikke at skabe en velgørenheds fest, med henblik på indsamling, men derimod at give folk en rigtig god og festlig oplevelse med Reden International. Festen skal skabe oplysning samtidig med vi har en reception hvor vi inviterer alle frivillige, Reden Internationals samarbejds partnere, folk fra kommunen samt den almene borger ind til en rigtig god aften, med god musik og en masse oplysning og information om deres kerneværdier samt grundlag. Med en lang række kunstnere i ryggen, som skal optræde live på aftenen, vil vi prøve at ramme så bredt som muligt, og få flere unge samt middelaldrende til at blive bevidste om at vi sammen kan gøre en forskel. På aftenen vil der være Live acts af to kunstnere, Flere forskellige musiske indslag fra djs. Der vil være tale fra Malene Muusholm til receptionen for alle særligt inviterede, og storyboards fra 3 kendte danske skuespillerinder. De frivillige fra Reden International vil i stort omfang blive inddraget i projektet.
Kamilla Kaufmann samarbejder med Clearchannel Danmark, Lomax, KPH VOLUME, (Heineken).
Der er indgået en sponsoraftale med Clearchannel som har en værdi af 200.000 kr. Dette er udelukkende sponsorat til promotion af festen, hvor aftalen lyder på fuld reklame på 300 HT busser i Hovedstaden. Her er man også interesseret i at få lokaludvalgets logo i front således at borgere kan se at Vesterbro Lokaludvalg har støttet projektet væsentligt. Dertil kommer tryk af 3000 flyers og 200 plakater Dertil er søgt 15.000 kr. fra Heineken.
Egenfinansiering forventes at udgøre 8.000 kr.
Kamilla Kaufmann søger Vesterbro Lokaludvalg om 55.000 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg efterspørger et bedre budget, hvoraf der indgår et estimat over indtægter – herunder barindtægter og sponsoraftaler. Såfremt et sådant budget giver et mere realistisk billede af økonomien bag projektet indstiller FU at Lokaludvalget støtter projektet med 30.000 kr.
Klub Spatiøs (2012-170882), ansøgt beløb: 15.000 kr.
Klub Spatiøs foregår 1 gang om måneden undtagen i juli og i december 2013 og er et åbent kunstnerisk eksperimentarium. En aften består af 8 – 15 optrædende fra alle de forskellige performance-genre som tidens tendenser er en blanding af.
Med Klub Spatiøs vil man præsentere og formidle den nyeste innovative scenekunst. En hybrid af kunstarter; Nycirkus, teater, performance, multimedie, design, video, installationskunst og lyrik. Det er gratis at deltage. Efter tre år hvor Klub Spatiøs har haft månedlige arrangementer står det helt klart for os, at der fortsat er brug for et forum, hvor unge kommende kunstnere har mulighed for at vise og afprøve egne ideer for et interesseret publikum. Målgruppen er unge kunstnere, samt et publikum, der er interesserede i anderledes måder at udøve, fremvise og mødes om kunst og kultur.
Klub Spatiøs er et åbent kunstnerisk eksperimentarium, hvor en del af processen er en fælles læringsproces, hvor de deltagende opfordrer til dialog og refleksion mellem kunstnere og publikum. Dette bliver gjort ved at organisere ”speed-back”, som er en kombination af feed back og speed dating, efter aftenens program, alt imens der bliver serveret suppe ved langborde.
Siden AFUK og Foreningen Ørkenfortet er flyttet til Remiserne er publikum støt blevet større. Der er mellem 80 og 100 publikum til en aftens program. Der er nedsat en styregruppe på 10 unge medlemmer af Foreningen Ørkenfortet, som frivilligt lægger et stort arbejde i at arrangere, forberede og gennemføre en Klub Spatiøs aften. Foreningen Ørkenfortet har flere initiativer på ideudviklingsplan, og Klub Spatiøs måde at organisere sig på, vil have stor påvirkning på kommende organisationsformer.
Der er søgt kr. 8.000 fra Græsrodsfonden, kr. 8.000 fra DATS og kr. 10.000 fra Kgs. Enghave lokaludvalg.
AFUK stiller lokaler og faciliteter til rådighed for Klub Spatiøs og egen medfinansiering udgør 29.000 kr.
AFUK/Akademiet for Utæmmet Kreativitet, Foreningen Ørkenfortet, søger Vesterbro Lokaludvalg om 15.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med det fulde beløb på 15.000kr.
Stormen (2012-181537), ansøgt beløb: 5.000 kr.
Stormen er en kunstperformance, der laves af Sammenslutningen af Uafhængige Kunstnere og opføres 8.-10. Februar og 15.-17. Februar 2013 på performanceteateret Warehouse 9.
Sammenslutningen af Uafhængige Kunstnere er en projektorienteret forening med løst tilknyttede aktive kunstnere, der bidrager med hver deres faglighed til projektet. I efteråret 2012 har Sammenslutningen af Uafhængige Kunstnere arbejdet på en tværkunstnerisk iscenesættelse af William Shakespeares Stormen. I dette projekt bliver kernen udgjort af sammensmeltningen af en klassisk tekst med moderne scenekunstneriske virkemidler som lyd, video og en ruminstallation.
I en tværæstetisk kammerspilsversion af Stormen hvor teater, dukker, videoanimation og lydcollager mødes, vil man skærpe fokus på forestillingens samtidsaktuelle temaer, som tilgivelse, selvrealisering og hævn. Kunstnerforeningen vil levendegøre et eventyrligt univers, der skal appellere til sanserne og åbne nye muligheder for, hvad de forskellige kunstarter kan i samspil.
Forestillingens storm vil være konkret i gang længe inden forestillingens start på billede- og lydsiden. Scenografien gør brug af rummet og publikum kan bevæge sig frit i rummet inden handlingen starter. Ønsket er at tiltrække publikum med forskellige kulturelle interesser, der rækker langt ud over et publikum, der i forvejen har kendskab til undergrundsteater.
Lyd og videoklip lægges op på nettet, videokunsten inddrages i udførelsen af designet og små PR–stunts i offentligheden, der involverer dukkerne, vil gøre opmærksom på stykket længe inden forestillingens start.
Sammenslutningen af Uafhængige Kunstnere søger Vesterbro Lokaludvalg om 5.000 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med det fulde beløb på 5.000kr.
Fastelavnsfest (2012-181596), ansøgt beløb: 9.550,00 kr.
Kulturanstalten søger støtte til fastelavnsworkshop og fest for bydelens børn i Kulturanstalten den 3. og 10. februar.
Fastelavn er en festlig og farverig begivenhed for alle børn, hvor de kan klæde sig ud som deres yndlings person/figur, og kæmpe om retten til at bære kattekongekronen. I mange år har Kulturanstalten inviteret Vesterbros yngste og deres familie til fastelavnsfest, og efter sidste år, hvor man overlod festen til andre arrangører, er Kulturanstalten nu tilbage igen på mange familiers opfordring. Vesterbros børn og børnefamilier skal have en rigtig fastelavnsfest med tønder og slik, og Kulturanstalten vil gerne være samlingspunkt for denne traditionsrige begivenhed. Ud over slå-til-tønden vil der være live musik, som gør begivenheden til et festligt arrangement for både børn og voksne. Som optakt til fastelavnsfesten inviteres børnene til en fastelavnsris-workshop søndagen før, hvor børnene kan pynte deres egne fastelavnsris. Fastelavn er en sjov og samlende begivenhed, hvor alle kan være med!
Formidling består af PR på Kulturanstalten og Børnekulturstedets hjemmeside, blog og facebook-side, i nyhedsbrev og ved plakater og flyers. Dertil kommer pressemeddelelse til lokale medier samt at lokalpressen inviteres til arrangementerne.
Kulturanstalten samarbejder med Kusine Bodil.
Områdefornyelsen Vesterbro er søgt om støtte på 9.550,00 kr.
Egen medfinansiering udgør: Lokaleleje, timeløn og fondsmoms på i alt 5.571,25 kr.
Kulturanstalten søger Vesterbro Lokaludvalg om 9.550kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med det fulde beløb på 9.550kr.
Vesterbroløbet (2012-181629), ansøgt beløb: 30.000kr.
Peter Brogaard Hvass og Henrik Salling søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til Vesterbroløbet, der afholdes den 28. april, til fordel for sociale tiltag i bydelen. løbet blev første gang afholdt i 2012.
Vesterbroløbet er et velgørenhedsløb hvor overskuddet går til udvalgte velgørende formål på Vesterbro. Ideen er at løbet skal støtte og skabe en opmærksomhed omkring hjælpeorganisationer, som tager udgangspunkt i eller er hjemmehørende på Vesterbro. Arrangørerne ser Vesterbro som en mangfoldig og harmonisk bydel, hvor der er mange sociale lag men samtidig er plads til alle. Mission bag Vesterbroløbet er således at støtte projekter, der fremmer dette. I 2012 lykkedes at indsamle et overskud på 22.353 kroner, der blev givet videre til 5 udvalgte organisationer.
Det er løberne selv, der er med til at bestemme hvad deres del af overskuddet går til. Dette sker ved at hver løber, ved hjælp af sin løbechip, afgiver sin stemme til et af de udvalgte projekter når de har gennemført løbet. Overskuddet deles så procentvis ud til projekterne. 2012 samlede vi ind til Reden, Mændenes Hjem, Det mobile Fixerum,Foreningen Dugnad, og Frelsens Hærs julehjælp, hvor pengene er øremærkede tiltrængende familier på Vesterbro. I 2013 håber man på endnu flere deltagere. Deltagerne opfordres til selv at komme med forslag til projekter der kan støttes.
Alle kan deltage i løbet. Børn, unge som ældre, man kan gå eller løbe, og folk med barnevogne eller rollator er velkommen. Løbet er for de hurtige løbere som vil forbedre deres tider, for motionsløberne der syntes 5 eller 10 kilometer er en god tur, og for alle os andre som bare er med for at støtte formålet, og nyde dagen.
Tilmelding til løbet starter medio januar 2013 og herefter skal vi sikre at vores løb fremgår af så mange løbskalender som muligt på Sjælland. Fra ca. 2 måneder før løbet satser man stærkt på markedsføring via facebook, plakater og flyers samt pressemeddelelser og artikler i lokal presse. Sidste år blev begivenheden blandt andet dækket i TV Lorrys formiddagsprogram, Lounge.
I 2013 håber man at holde samme tråd af aktiviteter som i 2012. Her blev løberne blev budt velkommen at Pia Allerslev fra Københavns Rådhus. Kåre Quist fra DR’s ”Kontant” var konferencier. Vild med dans-danser Michael Olesen varmede deltagerne op og skuespiller Annette Støvelbæk skød løbet i gang. I 2013 skal vi samtidig inden løbet have overrakt de indsamlede beløb fra 2012 til de velgørende formål.
Der søges sponsorater af lokale organisationer og forretninger på Vesterbro til at dække de udgifter det koster at afholde løbet, således at løbernes penge går til projekterne.
Peter Brogaard Hvass og Henrik Salling søger Vesterbro Lokaludvalg om 30.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med 15.000 kr. Lokaludvalget bør ikke støtte med det fulde beløb under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
4. maj-arrangement (2012-181670), ansøgt beløb: 56.000 kr.
4. maj-initiativet søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til fakeltoptog og mindearrangement samt åbning af udstillingsbunker i forbindelse med mindedagen for Danmarks befrielse.
4. maj-arrangementet skal højtideligholde befrielsen og den anti-nazistiske kamp under besættelsen. Dette sker til minde om de, der gav deres liv, i den retfærdige kamp mod nazismen. I år vil man inddrage diverse ungdomsorganisationer, som f.eks. Socialistisk Folkepartis Ungdom, SUF o.a. Det er planen, at dette års arrangement skal lægge grundlaget for arrangementets videre fremtid, så stafetten med tiden kan gives videre og at denne tradition vil være at finde på Vesterbro om 5, 10, 50, ja måske om 100 år. Det er i hvert tilfælde arrangørernes håb og drøm.
For at få fat i den yngre generation, vil man udover fakeloptog igennem Istedgade også stå for et aftenarrangement i Vega. Dertil kommer bunker-udstillingen om Vesterbro under 2. Verdenskrig. Den er åben for alle interesserede, hvoraf det tidligere især har været diverse folkeskoler som har besøgt udstillingen.
Formidling sker via vores hjemmeside: 4maj.dk og Facebooksiden: 4. Maj-Initiativet på Vesterbro Brev til bidragsydere.
Der samarbejdes med fagforeninger, skoler, fredsgrupper, lokale organisationer og interessenter.
4.maj-initiativet søger Vesterbro Lokaludvalg om 56.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med 36.500 kr. til fakkeltog og bunker.
Det noteres, at Thomas Egholm er inhabil under behandlingen af dette punkt.
Vesterbrofortællinger (2012-181763), ansøgt beløb: 20.000 kr.
Ida Kat Balslev m.fl. søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til en række fortælleraftener på bydelens caféer med det formål at forbedre vores kendskab til Vesterbros historie og forene folk der bor på Vesterbro. Fortællingerne løber over 10 torsdage fra slutningen af januar til marts 2013.
Arrangørerne vil gerne byde dig velkommen – måske hjem fra dagen derpå – hjem fra indkøb – hjem fra arbejde – hjem fra den lange rejse – hjem fra hende/ham du ved nok – hjem fra gåturen. Velkommen til den varme stue, med varmt at drikke, småkager og fortællinger fra din bydel, Vesterbro. Vi har spurgt 10 forskellige personer fra Vesterbro, som har mange historier på bagen om at dele deres erfaringer og deres erindringer fra Vesterbro. Gadedrengen fra Istedgade, forfatteren, politikeren og socialarbejderen er blot 4 ud af de 10 mennesker, som inviteres indenfor til en snak om deres liv på Vesterbro.
Hver aften vil tage udgangspunkt i en fortælling fra en Vesterbroborger. Efter og under fortællingen er det muligt at snakke med nogle af dem vi ikke normalt ikke får snakket med. Aftenerne vil blive faciliteret af Ida Kat Balslev, som er instruktør og kunstnerisk leder og derfor vandt til at facilitere arrangementer, hvor der opstår og udveksles menneskemøder. Det er nemlig formålet med Vesterbro fortællinger. At Vesterbro borgerne møder hinanden og deler deres oplevelser fra deres lokale miljø.
Det er planen at ti caféer skal involveres i Vesterbrofortællinger, hvoraf arrangørerne allerede har haft kontakt til flere. Blandt andet er ønsket, at man skal kunne købe noget varmt til de voksne og saft til børnene for 5 kr. i løbet af aftenen således, at der ikke skelnes imellem dem der har råd og dem, der ikke har råd til at komme.
Lisbeth Johansen vil være fast fotograf på hver aften. Det skal munde ud i, at der skabes et lille hæfte med portræt af fortællerne og udtalelser fra dem der har været med til fortælleaftenerne.
Ida Kat Balslev m.fl. søger Vesterbro Lokaludvalg om 20.000 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med 10.000kr. Lokaludvalget bør ikke støtte med det fulde beløb under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Eller: At Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter projektet, grundet skepsis omkring hvorvidt det kan lykkes arrangørerne at opfylde projektets formål som beskrevet i ansøgningen.
Baghjul (2012-182110), ansøgt beløb: 12.500kr.
I samarbejde med Børnekulturstedet søger Luba Mukibi Lynch og Birgitte Søvsø om støtte til BAGHJUL: en animations – og kunst-workshop i 4 dele, som foregår i Børnekulturstedet i januar måned 2013 og som åbner op for en fortolkning af begrebet HJUL, som noget der bevæger sig og kan filmes.
”BAGHJUL” er et tilbud om en åben efter- juleaktivitet som ikke involverer gran og stearinlys, men animation og små kunstinstallationer fabrikeret af genbrugsmaterialer. Samt billedkunstneriske tableuer til at installere de små værker i. Den bærende idé er, at objekterne skal kunne rotere, bevæge sig og, at skabelsen af disse kunstinstallationer filmes undervejs. Disse små stop-motion- film bliver resultatet af denne kreative proces, og vil være noget som børnene kan få med sig ”hjem”, via facebook. Temaet, Oplevelser af HJUL som bevægelse og noget der kan flytte noget, vil oftest være baseret på børnenes egne erfaringer, men fremgangsmåden og materialet skal være genbrugs materialer, og der skal være bevægelse i resultatet hvad enten den er kreeret med stopmotion film teknikken eller som en kunstnerisk installation med bevægelse i udtrykket. Filmen skabes med webkamera og gratis shareware programmer og publiceres på facebook. Denne teknik kan børnene bruge derhjemme bagefter.
Projektet henvender sig til alle børn, men er primært målrettet børn mellem 6-14 år, hovedsageligt børn som ikke holder "dansk" jul - og som ikke bliver stimuleret med kreative projekter hjemmefra. Formidling består af ophængning af flyer samt, at begivenhed annonceres på web og sendes ud i Børnekulturstedets netværk og blog. Derudover laves en Facebook side som kan deles hvor filmene lægges op. Der afholdes en åben offentlig fremvisning dels af børnenes egne film men også af andre eksempler på animations-film.
Der er søgt 12.500 kr. fra Kreativt Forum Områdefornyelsen Centrale Vesterbro.
Egen medfinansieres består af frivilligt arbejde samt materialer.
Luba Mukibi Lynch og Birgitte Søvsø søger Vesterbro Lokaludvalg om 12.500kr.
Forretningsudvalgets indstilling: Er der noget med socialt udsatte unge – er de en særlig målgruppe? Hvis det er målrettet dem, så ok. Der skal være en målrettet indsats for at ramme den bestemte målgruppe.
0 kr, da det ikke vurderes at være et godt arrangement, da det er ekskluderende overfor nogle grupper.
Rekruttering (2012-182138), ansøgt beløb: 20.000kr.
Vesterbrospejderne søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til rekruttering af nye spejdere til nyopstartet spejdergruppe på Vesterbro.
I august 2012 startede Vesterbrospejderne op som ny forening under KFUM-Spejderne i Danmark. Det er gået rigtig godt, og allerede i november rundede vi 40 medlemmer.
Det er en stor succes, men vi har meget fokus på at holde fast i succesen og fortsat vokse, i stedet for at være tilfredse og slappe af. Ifølge vores plan skulle vi gerne inden tre år nå 100 medlemmer og har derfor stadig et stykke vej foran os.
Derfor ønsker man nu at iværksætte nogle rekrutteringsaktiviteter i løbet af det næste halve år, så gruppens enheder fyldes op og er bedre sikret mod eventuelt frafald. Man er af den opfattelse, at det både er nemmere at have en forening med mange medlemmer, så der er flere til at løse opgaverne, og at det er meget sjovere at spille spejder-stratego med 30 end 10 børn.
Rekrutteringen består af 3 lørdage for familiespejderne (førskolebørn og deres forældre). Derudover vil man besøge den lokale SFO, Bryggergården, for at lave aktiviteter med børnene hver eftermiddag gennem en uge, evt. i vinterferien,
De ældre børn vil man nå ved at invitere to skoleklasser på weekendtur.
Sideløbende med rekrutteringsaktiviteterne arbejder man også på at skaffe midler til uniformer og andet udstyr, så også børn fra økonomisk dårlige stillede hjem, har mulighed for at deltage.
Vesterbrospejderne har et godt samarbejde med både Vesterbro Lokalavis og Vesterbro Bykirke, som vil omtale projektet i avisen og i kirkebladet. Formidling består af flyers, invitationer og plakater, der fortæller om aktiviteter, samt at man møder fysisk op og fortælle folk om, hvad arrangementerne går ud på.
Vesterbrospejderene samarbejder med både firmaer, kirker, andre foreninger og butikker i lokalområdet. I forbindelse med rekrutteringsprojekterne samarbejder man med den lokale børnehave, den lokale SFO og den lokale skole, som er positive overfor projektet.
Egen medfinansiering udgøres af tid og kræfter fra 10-15 unge frivillige.
Vesterbrospejderne søger Vesterbro Lokaludvalg om 20.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg ikke giver støtte til projektet under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler
VesterbrOpera (2012-182186), ansøgt beløb: 15.700kr.
Den Rullende Opera søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til VesterbrOpera; En dobbeltforestilling bestående af to komiske en-akters operaer, oversat og omskrevet så de udspiller sig på henholdsvis Vesterbro og i Vestjylland. Forestillingen afholdes den 3. marts i kælderen under Det Ny Teater.
Opera er traditionelt for det ældre og konservative publikum. Den tendens kæmper Den Rullende Opera stadig imod. Med VesterbrOpera sigter Den Rullende Opera efter de helt unge og deres familier. Alle kan være med, når vi på en humoristisk og vedkommende måde tager fat på det evigt aktuelle tema om kærlighedens forviklinger. Dobbeltforestillingen begynder med "Natklokken" af Donizetti og fortsætter efter pausen med "Grandtanten" af Massenet. Instruktør Christopher Cowell har på snedig vis kædet de to operaer sammen til en helstøbt forestilling, der har et klart budskab til alle generationer.
Den Rullende Opera består af tre Vesterbroere. Den Rullende Operas hovedformål er at spille traditionel opera på en nytænkende måde, at gøre op med den gængse opfattelse, at opera er elitær og forbeholdt kendere og at vise at opera ikke nødvendigvis behøver at opleves i et operahus. Derfor spille de opera i øjenhøjde, helt tæt på beskueren, så oplevelsen for publikum bliver nærværende og vedkommende. Det er ønsket at VesterbrOpera skal gøres til en fast årlig tradition, der kan give Vesterbroerne mulighed for at opleve Den Rullende Operas nyproduktion – billigt og lokalt.
Formidling: Forestillingen bliver annonceret i lokalaviser, hjemmeside, nyhedsbreve og plakater i de Vesterbros butikker og på plakatsøjler i det offentlige rum.
Egen medfinansiering: Salg af billetter og programmer (80 billetter á 100 kr. + 40 programmer á 20 kr.): 8.800 kr.
Den Rullende Opera søger Vesterbro Lokaludvalg om 15.700 kr.
Forretningsudvalgets indstilling:
a) At Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter projektet under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler
b) At Vesterbro Lokaludvalg støtter projektet med 15.700. At man ikke støtter med det fulde beløb sker under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Copenhagen Games (2012-182270), ansøgt beløb: 31.250kr.
Copenhagen Games /multibit søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til Copenhagen Games. Arrangementet foregår den 27. – 31 marts 2013 i Øksnehallen.
Copenhagen Games er et af landet største computerspils arrangementer. I samarbejde med det lokale politi, SSP og andre organisationer arrangeres en række tiltag, der aktiverer de unge fra nærområdet, og især med fokus på de unge med udfordringer. På den måde giver man det lokale politi og andre myndigheder en mulighed for at invitere de unge ud, og være sammen med dem på en mere uformel måde, end når de ellers møder hinanden på gaden. Copenhagen Games er målrettet unge på Vesterbro, blandt andet fra bydelens væresteder. Derudover inviteres forældre til et kort foredrag om netsikkerhed.
Copenhagen Games er en af de meget få events, i hele verden, der er i stand til at samle topspillere fra alle version af Counter-Strike til en og samme event. Det har bl.a. medført starten af et samarbejde med det amerikanske udviklingshus Valve, som udvikler Counter-Strike og en lang række andre spil. Dertil kommer en række andre samarbejder omkring spil og spiludvikling.
Der er indgået aftale med politiet (Halmtorvet) om, at man i 2013 vil prøve at finde betjente, der kan dyste i computerspil imod de unge.
Der samarbejdes udover med politiet med SSP, Vesterbrobladet og muligvis også Københavns kommune.
Sidste år satte man med Copenhagen Games Danmark på verdenskortet. Formidlingsmæssigt var der i 2012 deltagere og journalister fra mere end 20 forskellige lande, dermed er det lykkede at få spredt navnet Copenhagen Games ud til unge game-interesserede over hele verden. For øvrig mediedækning se bilag.
Der er søgt støtte hos Område fornyelse Centrale VVesterbro.
Egenfinansiering: Arrangørerne dækker udgifterne til borde, stole, strøm, mandskab, forplejning, standvægge etc.
Copenhagen Games /multibit søger Vesterbro Lokaludvalg om 31.250 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg ikke giver støtte til projektet under
hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler. Det noteres samtidig, at ansøgningen overskrider det påbudte sidetal.
Inde eller Ude (2012-182323), ansøgt beløb: 163.000 kr.
Lotte Nystrup Lund m.fl. søger Vesterbro Lokaudvalg om støtte til projektet 'Inde eller ude'; Et offentligt galleri-arrangement på Vesterbro, hvor ex-indsatte udstiller kunst lavet i danske fænglser. Udstillingen finder sted på hjørnet af Sønderboulevard / Saxogade i juni.
Inde eller Ude indeholder to dele: Startskuddet – et arrangement, der indvier byrummet INDE ELLER UDE? ved at trække ’fængslet ind i byen’. Et midlertidigt byrum, bestående af fem vejsbestandige cement-puffer, egnet til at sidde og lege på. Der skabes en helt ny type uderum, inspireret af stuens ro og hygge, af den bløde ’mormor -puf’ og den arabiske marokkopude – men nu i beton (se billeder i bilag). Møblerne er fremstillet af støbt beton i et surrealistisk design, hvor materiale og form spiller mellem det hårde byrums materiale og den organiske og stoflige form.
Indvielsen af det nye byrum er et åbent udendørsgalleri, Export Kunst - UDE ELLER INDE?, en udstilling med malerier og andre kunstværker lavet af indsatte. Til arrangementet inviteres Københavns borgere til at komme og se på, undres over eller købe kunstværkerne, der altid kun koster 150 kr. stykket. Alle penge går ubeskåret til indkøb af nye kunstnerartikler til de indsatte (maling, lærreder etc). Man kan også bare få sig en snak med nogle af Exit’s frivillige og medarbejdere fra Café Exit.
Der samarbejdes med Galleri med fængselskunst, Dansk teknologisk institut, DTU og betonproducenten KOTA A/S.
Formidling udgør: 200 plakater, ophængt i københavnske biblioteker, biografer, kopicentre, uddannelsesinstitutioner, butikker, folkekøkkener, caféer, koncertsteder og på plakatsøjler i byen. Dertil kommer Kulturnaut.dk, AOK.dk, vesterbrobasen.dk, grop.dk og visitcopenhagen.dk samt på facebook siderne ’Gratis fornøjelser i Kbh’ (pt. 43.000 followers) og ’Bland dig i byen’ (pt. 9200 followers) med mere.
Der er søgt støtte hos Puljen for Borgerinitiativer på Vesterbro. Desuden anvender man i projektet 15.000 kr, der allerede er bevilliget fra Kreativt Forum.
Egen medfinansiering: Egen arbejdstid, beregnet til ca. 200.000,- kr. De to kunstnere, de to iværksættere og Foreningen Exit lægger ca. 250 frivillige timer i projektet, ift. planlæggelse og gennemførelse af byrumsindretning og startskuds-arrangement.
Lotte Nystrup Lund m.fl. søger Vesterbro Lokaludvalg 163.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg ikke giver støtte til projektet under
hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Ottilias Have (2012-182381 ), Ansøgt beløb: 60.500 kr.
Akvaponisk Selskab søger Vestebro Lokaludvalg om støtte til Ottilias have; en 'fælleshave' (community garden), som forener brugerdrevet fødevareproduktion med en midlertidig og æstetisk anvendelse af et inaktivt byrum i Carlsberg Byen (området omkring Ottilias Plads). Haven vil åbne 1. april.
Haven vil på sigt bestå af en række elementer så som blomster- og grøntsagsdyrkning, en lund bestående af unge mobile træer som senere skal plantes ud i Carlsberg Byen, et akvaponisk væksthus til helårlig produktion af fisk og afgrøder samt en mindre bi-gård.
Ottilias have
• formidler viden til en række forskellige brugergrupper (skoler,
børneinstitutioner, studerende, professionelle og amatørgrupper) om bæredygtig
fødevareproduktion
• giver havens lokalt sammensatte brugergruppe mulighed for at
producere højkvalitets-afgrøder
Når haven er etableret vil den være brugerdrevet, og driften finansieres af medlemskaber samt
indtægter fra fisk og grønt. Eksempler fra udlandet har vist, at en beskeden form for brugerbetaling er et vigtigt element i forhold til at skabe og fastholde ejerskab. Igennem sit medlemskab får man sit eget “stykke land” på ca. 1,5 kvadratmeter. Ottilias have organiseres af foreningen Akvaponisk Selskab og er samtidig en del af et treårigt ph.d.- projekt om ‘community gardening’ og urbant landbrug på Skov og Landskab under Københavns Universitet varetaget af Kristian Skaarup.
Da Carlsberg Byen udvikles i tempi giver det mulighed for at haven kan blive liggende flere år samme sted men før eller siden må den rykkes. Man samarbejder derfor med Carlsberg om at gøre Ottilias grønne have mobil. Udover grønt og fisk, er der også mulighed for biavl og undervisning heri. (se mere i bilag)
Der er søgt etableringsstøtte hos Friluftsrådet til havens fysiske komponenter i oktober 2012.
Egen medfinansiering udgøres af medlemskaber.
Akvaponisk Selskab søger Vestebro Lokaludvalg om 60.500 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter projektet. FU mener at projektet er godt, men da LU har begrænsede midler opfordrer man til, at der søges støtte hos Carlsberg, der bør kunne støtte projektet.
Spooing (genansøgning) (2012-182535), ansøgt beløb: 15.000 kr.
AFUK søger Vesterbro lokaludvalg om støtte til børne-nycirkus forestillingerne Spooing. Festivalen vil foregå den 12. – 14. april 2013.
AFUK i samarbejde med Foreningen Innercirq og PAK Professionelle artister i København har længe ønsket at præsentere en nycirkusfestival for børn og unge. Det er blevet en mulighed nu, hvor AFUKs domicil har en hal som kan rumme nycirkus, artisteri, luftnumre og alle de mange discipliner nycirkusgenren indeholder. Desuden vil enkelte forestillinger og workshops præsenteres udendørs i gården på Enghavevej 82B.
I alt vil man præsentere seks danske nycirkusgrupper, produceret og skabt af professionelle nycirkusartister fra Norden, der på hver sin måde viser nycirkusgenren i alle sine forskellige udtryk. Der vil være forestillinger for små børn, tweenies og unge samt workshops.
Publikum kan hver dag i weekenden se fire forskellige forestillinger, og der vil være mulighed for at tilmelde sig flere forskellige workshops. AFUK vil danne ramme for hyggelige timer, før under og efter forestillingerne. Madværkstedet sørger for at man kan købe børne- og voksenbrunch, sandwich, kage, kaffe, the & vand. I biografen kan man se optagelser fra tidligere AFUK Festivitas, Åbent Hus, events og cabareter. Der bliver hyggelig, sjov og rar stemning ude og inde. Se bilag for mere info om konkrete aktiviteter og forestillinger.
Forestillingerne sker i samarbejde mellem: Foreningerne Ørkenfortet og Innercirq, samt PAK Professionelle Artister i København.
Formidling: Der bliver indrykket annoncer i diverse aviser, og PR via egne mailinglister samt på www.afuk.dk
Der er bevilget kr. 50.000 fra Kunstrådets Aktualitetspulje, kr. 25.000 fra Københavns Kommune, kr. 5.000 fra BUPL og kr. 25.000 fra Artistforbundet. Derudover bliver der ansøgt om kr. 95.000 kr.
Egen medfinansiering: Billet- og cafeindtægter m.v. kr. 62.000 samt yderligere egen finansiering på 84.000 kr.
AFUK søger Vesterbro lokaludvalg om 15.000kr.
Forretningsudvalgets indstilling: at Vesterbro Lokaludvalg ikke giver støtte til projektet under
hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Argentinsk bal (Milonga) (2012-182641), ansøgt beløb: 4.100 kr.
Østerbro Musikforening søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til Miloga. Det argentinske bal afholdes i DGI-Byen den 12. juli.
Østerbro Musikforening inviterer til argentinsk bal, i den forbindelse søger de støtte til honorar til musikken, Trio Tangueros, samt til dørmand (det sidste er desværre strengt nødvendigt, selvom det er om dagen). Arrangementet er åbent for alle, for nærområdet og for turister. Til arrangementet vil der være dans og instruktion i dans.
Egen medfinansiering: Østerbro Musikforening er en økonomi fri forening, uden medlemsgebyr. Alle arrangementer skal hvile isoleret i sig slev, derfor ingen indtægter eller formue Østerbro Musikforening søger Vesterbro Lokaludvalg om 4.100 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: At Lokaludvalget støtter Argentinsk bal med 4.100 kr.
Gruppeudstilling med Lyd, plakat & skulptur (2012-182644); ansøgt beløb: 29.225 kr.
Kunstnergruppen MonoBlaster søger Vesterbro Lokaludvalg om støtte til første udstilling ud af en række på tre. Udstilling er åben fra 14. januar til 10. februar 2013 og finder sted på O.K. Corrals nye udstillingsrum på Gl. Carlsberg.
Ønsket er at skabe muligheden for at etablere en tilbagevendende international
begivenhed for lydkunst og skulptur på Vesterbro. Via udstillingsaktiviteter inviteres deltagende kunstnere til at være med til at etablere en sammenslutning samt udvikle et koncept og netværk.
Til den første udstilling i rækken er inviteret en række markante skikkelser fra den københavnske lydkunstscene. De inviterede kunstnere udfordres til at eksperimentere med konstruktion af skulptur og plakat, som supplement til deres lydkunstpraksis.
Arrangementet vil være åbent for offentligheden og afsluttes med Artist talks.
Der samarbejdes med Koordinator for Nordic Sound Art uddannelsen, Jonas Olesen, Promoter for Wundergrund Festival, Sandra Boss, Billedkunstner, Tanja Schlander, Projekt entreprenør, Søren Raagaard.
Udstillingen vil blive opreklameret via Plakater og flyers lokalt samt med pressemeddelelse til trykte medier, web-baserede medier, som fx Kopenhagen.dk og endvidere benyttes deltagernes mail-lister.
Der er søgt 50.000kr. hos Københavns Billedkunstudvalg.
Egen medfinansiering: De deltagende kunstnere forventes at bidrage med en del arbejdstimer ud over det budgetterede i projektet.
Kunstnergruppen MonoBlaster søger Vesterbro Lokaludvalg om 29.225 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: at Vesterbro Lokaludvalg ikke giver støtte til projektet under
hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Vinter for børn (2012-182646), ansøgt beløb: 18.500 kr.
Kulturanstalten søger Vesterbro lokaludvalg om støtte til Vinter for børn. I uge syv vil kulturanstalten dermed tilbyde diverse aktiviteter til bydelens børn.
I børnenes vinterferie er der mange børn på Vesterbro, som ikke skal på ferie udenbys. Mange tilbringer meget tid på biblioteket og derfor ønsker Børnekulturstedet at skabe et tilbud til både de løse børn i bydelen og de familier, som ikke skal på vinterferie. Tilbuddene vil være en blanding af både drop-in aktiviteter, som tiltrækker især de løse børn med anden etnisk baggrund end dansk, og skemalagte aktiviteter, som tiltrækker de etnisk danske familier. På den måde er der noget for begge befolkningsgrupper på Vesterbro og et godt grundlag for, at de vil mødes på tværs af etnicitet, alder og baggrund i Kulturanstalten. Med Vinter for børn tager man udgangspunkt i udstillingen Totempælen, som handler om indianere. Aktiviteterne vil man knytte til dette tema. Derudover vil der også være aktiviteter, som ikke direkte berører temaet, men som vil være en del af vinterferietilbuddet til Vesterbros børn og unge. Aktiviteterne er blandt andet historiefortælling, Badgefremstilling og ’lav dit eget computerspil’.
Da mange af de børn der bliver tilbage i vinterferien er ”fattige” børn vil størstedelen af tilbuddene være gratis, således at alle har adgang til dem.
Vinter for Børn er et uforpligtende samarbejde med biblioteker og kulturhuse i Københavns Kommune.
Formidling: Der reklameres gennem Kulturanstaltens medier og derudover reklamerer Københavns Kommune også for ’vinter for børn’ i hele København via busstandere. Lokalaviserne inviteres også til arrangementet.
Der er søgt 18.500 kr. fra områdefornyelsen Vesterbro.
Egen medfinansiering udgør: løn til personale: 12.000 kr., husleje og diverse kontorartikler og fondsmoms (17,5 % af det ansøgte beløb): 3.238 kr.
Kulturanstalten søger Vesterbro lokaludvalg om 18.500 kr.
Forretningsudvalgets indstilling: at Vesterbro Lokaludvalg støtter ’vinter for børn’ med 10.000 kr. At der ikke støttes med det fulde beløb sker under hensyn til lokaludvalgets begrænsede økonomiske midler.
Det noteres at Niels Vestergaard er inhabil under behandlingen af dette punkt.
Beslutning
ad 1. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Benched
Lokaludvalget traf beslutning om ikke at støtte projektet på grund af begrænsede midler.
ad 2. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Kæmp for sjov med 10.000 kr.
Lokaludvalgsmedlemmer Niels Vestergaard og Ole Rindtoft forlod mødet pga. inhabilitet.
For indstillingen stemte 8 personer (Erling Hagemann, Lasse Glavind, Maja Højriis Ingvartsen, Carsten Clausen, Frans Luja Madsen, Thomas Warburg, Jørgen Krause, Thomas Egholm). Imod: Ingen. Undlod: Mikael Steenstrup.
Da lokaludvalget ikke var beslutningsdygtigt pga. inhabilitet, rundsendes udvalgets tilkendegivende beslutning pr mail til alle udvalgsmedlemmer med, frist for bemærkninger den 21. december 2012.
ad 3. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Floor Wars med 15.000 kr.
Lokaludvalget traf beslutning om at støtte med det ansøgte beløb.
ad 4. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Stop//Care//Act//Now med 30.000 kr.
Lokaludvalget traf beslutning om at udskyde behandlingen til januarmødet, da man ønsker egenfinansiering i form af indtægter oplyst.
ad 5. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Klub Spatiøs med 15.000 kr.
Lokaludvalget traf beslutning om at støtte med det ansøgte beløb.
ad 6. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Stormen med 5.000 kr.
Lokaludvalget traf beslutning om at støtte med det ansøgte beløb.
ad 7. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Fastelavnsfest med 9.550 kr.
Lokaludvalgsmedlemmer Niels Vestergaard og Ole Rindtoft forlod mødet pga. inhabilitet. Imod 1 (Frans Luja Madsen), Undlod 4 (Maja Højriis Ingvartsen, Erling Hagemann, Carsten Clausen og Mikael Stenstrup). For 4 (Thomas Egholm, Lasse Glavind, Jørgen Krause, Thomas Warburg).
Da lokaludvalget ikke var beslutningsdygtigt pga. inhabilitet, rundsendes udvalgets tilkendegivende beslutning pr mail til alle udvalgsmedlemmer med, frist for bemærkninger den 21. december 2012.
8. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Vesterbroløbet med 15.000 kr.
Lokaludvalget traf beslutning om at støtte med 15.000 kr.
ad 9. at Vesterbro Lokaludvalg støtter 4. maj initiativet med 36.500 kr
Lokaludvalgsmedlemmer Thomas Warburg & Thomas Egholm forlod mødet pga. inhabilitet.
For at bevilge projektet 36.500 kr, som indstillet stemte 4 (Mikael Stenstrup, Jørgen Krause, Lasse Glavind og Niels Vestergaard).
For at bevilge projektet 28.500 (støtte til arrangemet på gaden samt bunker, minus annoncen for arrangementet i bladet Folkeskolen) stemte 5 (Carsten Clausen, Erling Hagemann, Frans Luja Madsen, Ole Rindtoft og Maja Højriis Ingvartsen).
Da lokaludvalget ikke var beslutningsdygtigt pga. inhabilitet, rundsendes udvalgets tilkendegivende beslutning pr mail til alle udvalgsmedlemmer med, frist for bemærkninger den 21. december 2012.
ad 10a at Vesterbro Lokaludvalg støtter Vesterbrofortællinger med 10.000 kr.
Lokalvalget traf beslutning om at støtte med 10.000 kr. Som følge af denne beslutning bortfaldt indstillingen for ad 10b) at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Vesterbrofortælling
ad 11: Lokaludvalgsmedlemmer Niels Vestergaard og Ole Rindtoft forlod mødet pga. inhabilitet.
ad 11a. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Baghjul med 12.500 kr.
Afstemning 11A: For 5 (Thomas Warburg, Carsten Clausen, Erling Hagemann, Thomas Egholm og Maja Højriis Ingvartsen). Imod 3 (Jørgen Krause, Mikael Stenstrup og Frans Luja Madsen). Undlod 1 (Lasse Glavind). Indstilling 11a blev tiltrådt.
Da lokaludvalget ikke var beslutningsdygtigt pga. inhabilitet, rundsendes udvalgets tilkendegivende beslutning pr mail til alle udvalgsmedlemmer med, frist for bemærkninger den 21. december 2012.
ad 11b. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Baghjul
Indstilling bortfaldt.
ad 12. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Rekruttering
Indstillingen blev tiltrådt.
ad 13a. at Vesterbro Lokaludvalg støtter VesterbrOpera med 15.700 kr.
For: Thomas Warburg, Erling Hagemann og Maja Højriis Ingvartsen. Undlader: Jørgen Krause, Carsten Clausen og Mikael Stenstrup. Imod: Niels Vestergaard, Lasse Glavind, Thomas Egholm, Frans Luja Madsen og Ole Rindtoft
Indstilling blev ikke vedtaget. Lokaludvalget traf beslutning om ikke at støtte projekt
ad 13b. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter VesterbrOpera
Indstilling blev tiltrådt.
ad 14. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Copenhagen Games
Lokaludvalgsmedlem Thomas Warburg stillede forslag om at projektet støttes med 10.000. For: Thomas Warburg. Imod: Niels Vestergaard, Jørgen Krause, Mikael Stenstrup, Thomas Egholm, Lasse Glavind, Ole Rindtoft. Undlod: Carsten Clausen, Erling Hagemann og Maja Højriis Ingvartsen. Lokaludvalget traf beslutning om ikke at støtte projektet på grund af begrænsede midler.
ad 15. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Inde eller Ude
Indstillingen blev tiltrådt
ad 16. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Ottilias Have
Indstillingen blev tiltrådt.
ad 17. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Spooing
Lokaludvalgsmedlem Lasse Glavind stillede forslag om at projektet støttes med 5.000 kr. For 9: Maja Højriis Ingvartsen, Ole Rindtoft, Thomas, Egholm, Lasse Glavind, Mikael Stenstrup, Erling Hagemann, Carsten Clausen, Thomas Egholm og Niels Vestergaard. Undlod 1: Jørgen Krause. Imod 1: Frans Luja Madsen.
Lokaludvalget traf beslutning om at støttes projektet med 5.000 kr.
ad 18. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Argentinsk Bal (Milonga) med 4.100 kr
Indstillingen blev tiltrådt.
ad 19. at Vesterbro Lokaludvalg ikke støtter Lyd, plakater & skulptur
Indstillingen blev tiltrådt.
20. at Vesterbro Lokaludvalg støtter Vinter for børn med 10.000 kr.
Niels Vestergaard og Ole Rindtoft forlod mødet pga. inhabilitet.
Indstillingen blev tiltrådt.
Da lokaludvalget ikke var beslutningsdygtigt pga. inhabilitet, rundsendes udvalgets tilkendegivende beslutning pr mail til alle udvalgsmedlemmer med, frist for bemærkninger den 21. december 2012.