Mødedato: 06.09.2007, kl. 18:00

Høring om Københavns Kommunes budgetforslag 2008

Høring om Københavns Kommunes budgetforslag 2008

Vesterbro Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra ordinært møde torsdag den 6. september 2007

 

 

Åbne punkter

 

12.      Høring om Københavns Kommunes budgetforslag 2008

VES  53/2007

BESLUTNING

Formanden indstiller til Vesterbro Lokaludvalg,

1. at udvalget drøfter rammerne for Københavns Kommunes budgetforslag 2008

2. at Lokaludvalget godkender den foreslåede procedure for afgivelse af høringssvaret

 

Vesterbro Lokaludvalg besluttede på mødet den 6. september 2007 at tiltræde indstillingen, dog med den tilføjelse at medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget sender deres bidrag til høringsvaret til udvalgssekretæren i stedet for til fagudvalgsformanden, da denne er bortrejst i weekenden.

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Fredag den 31. august blev Københavns Kommunes Budgetforslag 2008 fremsendt til Vesterbro Lokaludvalg til høring. Høringsfristen er den 21. september 2007 kl.12.

 

Sagen består af selve budgetforslaget, som er på 278 sider og et tilhørende ydelseskatalog på 448 sider.

 

Københavns Kommunes samlede økonomi er på 27.228.602 mia. kr. Heraf er pengene fordelt med 20.730.074 mia. kr. til drift, 1.960.553 mia. kr. til anlægsarbejder og 4.537.975 mia. kr. går til efterspørgselsstyrede overførsler (altså ydelser som folk har lovmæssig ret til at få, som fx pension, kontanthjælp osv.).

 

Indenfor den samlede økonomiske ramme er der nogle beløb, som reelt er dem der forhandles om i de kommende budgetforhandlinger. Det drejer sig om en pulje til serviceudgifter på 250 mio.kr., og en pulje til anlægsudgifter på 1.380 mio. kr. Derudover kan der forhandles om 200 mio. kr. til driftsaktiviteter som er fundet ved besparelser i de forskellige udvalg.

Af penge som endnu ikke er disponeret i budgetforslaget for 2008 er der altså 450 mio. kr. (eller 431 mio. kr. der er lidt usikkerhed om dette tal?), som kan bruges til driftsaktiviteter, og 1.380 mio. kr. som kan bruges til anlægsudgifter.

 

Borgerrepræsentationen behandler på sit møde torsdag den 6. sept. 2007 frister og proces i forbindelse med budgetbehandlingen. Borgerrepræsentationen forventes at fastsætte fristen for fremsættelse af ændringsforslag til budgettet til mandag den 24. september kl. 12. Budgettet vedtages endeligt 11. oktober i Borgerrepræsentationen.

 

Der er således ikke meget tid – fra høringsfristen den 21. september til fristen for ændringsforslag den 24. september – til at få indarbejdet eventuelle gode forslag fra Lokaludvalgene i det endelige budget.

 

LØSNING

Det foreslås at Vesterbro Lokaludvalg frem for at afgive et detaljeret høringssvar, der går til bunds i Københavns Kommunes Budgetforslag 2008, afgiver et høringssvar i form af en Vesterbro-ønskeseddel til hvordan det samlede beløb til nye serviceaktiviteter på 431 mio. kr., og den samlede pulje til anlægsaktiviteter på 1.380 mio. kr. anvendes.

 

Der er selvfølgelig ikke megen tid frem til den 21. september 2007 til at få lavet sådan en ønskeseddel. Hvis man skulle være grundig og ønskeseddelen skal få bindende virkning også for Vesterbro Lokaludvalgs eget arbejde, kan det selvsagt ikke nås. Men hvis Vesterbro Lokaludvalg beslutter at ønskeseddelen ikke får bindende virkning og det på et senere tidspunkt drøftes i Lokaludvalget hvilke prioriteringer man på lagt sigt kan blive enige om, så kan Lokaludvalget måske nu indsende en foreløbig ukontroversiel ønskeseddel.

 

For at afgive et høringssvar inden den 21.sept. foreslås det at fagudvalgsformændene får bemyndigelse til at indkalde gode ideer til Vesterbro-ønsker i fagudvalgene, disse ønsker fremsendes så til sekretariatet, der på den baggrund skriver et udkast til et høringssvar, som Forretningsudvalget efterfølgende behandler på mødet den 12. september. Forretningsudvalget beslutter om noget er for kontroversielt til at komme med i det nye høringssvar. Vesterbro-ønskelisten foreligges på det førstkommende møde i Vesterbro Lokaludvalg, torsdag den 4. oktober.

 

 

VIDERE PROCES

Fagudvalgsformændene indsender fagudvalgenes bidrag i form af ønsker eller hensigtserklæringer til Udvalgssekretariatet senest den 10. september. Sekretariatet sammenskriver de indkomne bidrag til et udkast til høringssvar, som Forretningsudvalget efterfølgende behandler på sit møde den 12. september. Høringssvaret og Vesterbro-ønskelisten foreligges Vesterbro Lokaludvalg på mødet den 4. oktober.

 

 



 

Til top