Høringssvar vedr. faglig udformning af folkeskolereformen
Tidligere beslutninger
Indstilling og beslutning
1) at Vanløse Lokaludvalg drøfter og beslutter arbejdsgruppens udkast til høringssvar.
Problemstilling
Folkeskolereformen er en læringsreform, der først og fremmest ses som en markant kulturændring, hvis fokus er på elevernes læring. Der er fire hovedfokuspunkter i arbejdet med den fremtidige folkeskole:
- Elevernes læring og læringsmål som omdrejningspunkt i en ny og længere skoledag
- Udviklingen af teamsamarbejdet mellem medarbejderne (herunder de pædagoger, der knyttes til skolen) om elevernes læring og læringsmål som omdrejningspunkt
- Vægt på den faglige ledelse, hvor skoleledelsen kommer tættere på de enkelte teams pædagogiske overvejelser og valg og er med til at understøtte et klart fokus på elevernes læring
- Forældrenes ressourcer skal udnyttes, og de skal via skolebestyrelsen være med til at sætte den nye retning med fokus på læring og læringsmål for den enkelte skole
Her i ligger der, at skolerne skal samarbejde med lokale eksterne aktører, som f.eks. lokale foreninger m.v., hvilket også medfører, at der kommer nye rammer for skolebestyrelserne, hvor det bliver muligt for repræsentanter fra det lokale foreningsliv, at deltage i forældrebestyrelserne, uden stemmeret.
Materialet kan findes på Bliv Hørt: http://blivhoert.kk.dk/hoering/folkeskolereform-faglig-udm-ntningHøringsperioden løber frem til 24. januar 2014.
Lokaludvalgets arbejdsgruppe for Børn og Unge inviterede skole- og klyngebestyrelser i Vanløse, samt områdechef fra Børne- og Ungeforvaltningen til et møde, hvor høringsmaterialet kunne drøftes og ligge til grund for lokaludvalgets høringssvar.
Løsning
Arbejdsgruppen holdt møde med områdechef fra Børne- og Ungeforvaltningen, for at få uddybet elementer fra Københavns Kommunes udmøntning af folkeskolereformen.
Arbejdsgruppen foreslår, da det ikke var muligt at få afholdt et møde med de lokale repræsentanter, at lokaludvalget ikke fremsender nogen egentlige kommentarer til den konkrete faglige udmøntning.
Arbejdsgruppen foreslår at det ingår i høringssvaret at, at lokaludvalgene i København kan indgå som en lokalpolitisk ressource i forbindelse med tilføjelserne til folkeskoleloven omkr. den åbne skole, ligesom lokaludvalgene kan være en vigtig repræsentant for de lokale netværk og foreninger.
Vanløse Lokaludvalg drøfter og godkender arbejdsgruppens høringssvar, der foreligger som bilag.