Mødedato: 21.05.2015, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Sidste nyt om og forslag til beslutning om lokaludvalgets deltagelse i kvalificering af Teknik- og Miljøforvaltningens borgerinddragelse for udarbejdelse af "Alternativer for Damhusengen- og Søen".

Teknik- og Miljøforvaltningens Klimaenhed deltager på lokaludvalgets møde for at fremlægge status på arbejdet med Damhusengen og -Søen, og  besvarer evt. spørgsmål.

Lokaludvalget skal træffe beslutning om det ønsker at deltage i Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdelse af rammerne for borgerinddragelsesproces, i forbindelse med forvaltningens kvalificering af alternativer for Damhussøen- og Engen.

Tidligere beslutninger

Vanløse Lokaludvalg har gennem de sidste år været inddraget i Københavns Kommunes Skybrudsplanlægning, herunder særligt planerne for Damhusengen- og Søen.

Lokaludvalget drøftede og traf beslutning om sin holdning til skybrudssignaturprojekter i Vanløse i forbindelse med implementering af skybrudsplaner, herunder Damhussøen og Engen, på lokaludvalgets møder i juni og igen i august 2015. For udvalgets beslutninger henvises til dagsordnerne for møderne hhv. 16. juni, punkt 5 og 21. august, punkt 7.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller;

  1. at Vanløse Lokaludvalg tager orientering fra Teknik- og Miljøforvaltningens Klimaenhed om status for udarbejdelse af alternativer for Damhusengen og Søen til efterretning.
  2. at Vanløse Lokaludvalg nedsætter en arbejdsgruppe som skal stå for den videre dialog med TMF i forbindelse med udarbejdelse af proces for deltagelse i omverdensinddragelsen for kvalificering af alternativer for Damhusengen og -Søen, frem mod Teknik- og Miljøforvaltningens ansøgning til Forsyningssekretariatet i efteråret 2015, som beskrevet under løsning.

Problemstilling

Teknik- og Miljøforvaltningens Klimaenhed arbejder sammen med HOFOR på at, udarbejde en ansøgning til Forsyningssekretariatet med cirka 300 projekter, der samlet set skal kunne afhjælpe problemerne i København, som følge af øget regn/ klimaændringer. Klimaenheden har frem til TMU´s møde 6. oktober til at udarbejde forslag til rammerne for de konkrete projekter. I den forbindelse ønsker TMF at inddrage lokaludvalget og andre interessenter i udarbejdelse af de bedst mulige forslag. Forslagene er dog ikke endelige og kan efterfølgende justeres.

Klimaenheden deltager på lokaludvalgets møde 21. maj, for at fremlægge sin plan for kvalificering og inddragelse i udarbejdelsen af "alternativer for Damhusengen og Søen".

Teknik- og Miljøforvaltningens forslag til en overordnet proces for borgerinddragelsen er beskrevet under løsning.

Løsning

TMF igangsætter, med hjælp fra konsulenter, i uge 21 en proces, hvor de specifikke rammer for undersøgelse og borgerinddragelsen fastsættes. Rammerne omfatter teknik, økonomi og byrumsforbedringer. Forvaltningens formål med borgerinddragelsen er at sikre det bedst mulige grundlag for valget af en skybrudsløsning for Damhussøen og Damhusengen, til ansøgningen til Forsyningssekretariatet.
 
Undersøgelsen skal kortlægge, blandt andet, den faktiske brug af områderne i dag. Undersøgelsen skal anvendes som grundlag for en perspektivering for de foreliggende løsningsmodeller/alternativer. Der skal som udgangspunkt ikke udarbejdes nye alternativer for Damhussøen- og Engen nu, men laves en undersøgelse af, hvilke af de eksisterende alternativer der bedst matcher områdets brug idag.

Alternativerne, der er i spil derfor : Damhussøen: 1) Den store regnvandspark, 2) "kludetæppet", 3) den traditionelle løsning, 4) sænke vandspejlet, 5) omløb langs Damhussøens vestlige side og tilløbet fra Grøndalsparken, 6) anvendelsen af det nuværende tracé til Roskildevej. Damhusengen er det alternativet, hvor åen føres ind over engen i et endnu ikke kendt forløb.
 

Lokaludvalget skal, på dette møde, træffe beslutning om, man ønsker at nedsætte en arbejdsgruppe, som får til opgave at:
1. Indgå i et samarbejde med TMF om den nærmere fastlæggelse af proces for borgerinddragelsen.
2. Deltage i selve borgerinddragelsen.

 Tidsplan for denne proces vil blive fremlagt af TMF på mødet.
 
Lokaludvalgets inddragelse i den endelige udarbejdelse af alternativerne frem mod ansøgning til forsyningssekretariatet vil også indgå i overvejelserne om udformningen af borgerinddragelse.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for Vanløse Lokaludvalg.

Videre proces

Se løsning.
/Bent Christensen.

Beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningens Klimaenhed redegjorde kort for processen frem mod aflevering af ansøgning til forsyningssekretariatet, hvor forvaltningen gerne vil inddrage lokaludvalget i udformningen af processen for inddragelse af omverdenen frem mod ultimo august, hvor en indstilling skal ligge klar til TMU's godkendelse 21. september 2015. TMFs præsentation vedlægges referatet for lokaludvalgets møde.Vanløse Lokaludvalg drøftede sagen, og tog orientering fra TMF om status for udarbejdelse af alternativer for Damhusengen og Søen til efterretning.

Vanløse Lokaludvalg traf beslutning om at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal stå for den videre dialog med TMF, i forbindelse med udarbejdelse af proces for deltagelse i omverdensinddragelsen for kvalificering af alternativer for Damhusengen og -Søen, frem mod Teknik- og Miljøforvaltningens ansøgning til Forsyningssekretariatet i efteråret 2015, som beskrevet under løsning.

Lokaludvalget drøftede, hvorvidt arbejdsgruppen skal bestå udelukkende af lokaludvalgets medlemmer, eller også være åben for øvrige medlemmer af arbejdsgrupper og andre borgere.

Lokaludvalget stemte om følgende: Lokaludvalgets arbejdsgruppe for tilrettelæggelse af omverdensinddragelse skal kun består af lokaludvalgets medlemmer.

For: 5 stemmer, imod 13 stemmer, 2 medlemmer afstod.

Lokaludvalget traf beslutning om at lade både borgere/arbejdsgruppemedlemmer og lokaludvalgsmedlemmer indgå i gruppen.

Gruppen består af følgende medlemmer: Svend Jakobsen, Jørn Kofod, Steen Eskildsen, Karen Lund, Per Stengade, Erik Honoré, Finn Nesgaard og Bent Christensen.

Yderligere medlemmer af gruppen er: Henrik Bang-Petersen, Ulrik Rammeskov Bang-Pedersen, Jens Askov og Lars Ravn.

I sidste ende vil gruppen ikke kunne formulere lokaludvalgets holdning til et konkret projekt, men udelukkende indgå i en dialog med forvaltningen om tilrettelæggelse af borgerinddragelsen.
Til top