Mødedato: 19.02.2015, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Meddelelser

Se alle bilag
Lokaludvalgets fremtidsseminar:
På tovholdermødet d. 29. januar blev det besluttet at fremtidsseminaret afholdes én dag i marts eller april i København (evt. på rådhuset) kl. 10-16. 
Tjek din kalender for om du har mulighed for at deltage d. 22. marts, 11. april eller 19. april.
Temaet for fremtidsseminaret er bedre samarbejde internt i lokaludvalget og fokus på borgerinddragelse årets temaer ’bydelsidentitet’ og ’børn og unge’. Forslag til kommuneplanen bør også indgå i processen.
Per Stengade & Erik Honoré laver et udkast til oplæg og arbejdsmetode for dagen, hvor der skal arbejdes i arbejdsgruppe-workshops, eventuelt interesserede kan henvende sig til Per og Erik.   

Overførselssagen:
Budgetseminar har været afholdt og fordelingen af overførselsmidlerne er i gang. Det er blevet sandsynliggjort; at der oprettes en skolegårdspulje hvori Hyltebjerg skolegård formentlig indgår, at der afsættes en pulje til opsætning af bænke, fx ved Damhussøen og, at der kan afsættes penge til renovering af fodboldbane på Damhusengen.

Miljømetropol:
Den 12. januar afholdt Teknik- og Miljøforvaltningen et fællesmøde for lokaludvalg og miljøpunkter om en ny metropolvision, der bl.a. skal afløse Miljømetropolen og Metropol for mennesker, som begge udløber ved udgangen af 2015. Den nye vision skal tage udgangspunkt i byens behov og give retning for og fokusere indsatsen og udviklingen af København frem mod 2025 på forvaltningens område.   

På fællesmødet blev seks temaer drøftet i workshops:1.Fremkommelighed, mobilitet og trafik, 2. Udsat by, tryghed – social sammenhængskraft, 3. Medborgerskab, frivillighed, deltagelse, 4. Bæredygtighed og ressourcer, 5. Et København med mere grønt, 6. En by der virker hver dag - den funktionelle by

Inputs fra de 6 workshops vil blive inddraget i det følgende arbejde med den nye metropolvision, som efter planen skal vedtages politisk i juni måned.

Cykelparkeringsretningslinjer:
Der er fastsat normer for cykelparkering i Kommuneplanen. Normerne for cykelparkering fremgår af de generelle rammer for kommuneplanen og er bindende for lokalplanlægningen og de retningslinjer, der er ved nybyggeri og ombygninger generelt. På Teknik- og Miljøudvalgets møde den 25. august 2014, blev det pålagt Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde en analyse og vurdering af kommuneplanens gældende krav til cykelparkering.
Resultater og erfaringer er drøftet med Økonomiforvaltningen, og det er en fælles vurdering, at der er behov for visse justeringer i de gældende normer. 

- Arbejdspladser generelt: Normen anbefales hævet fra 1,5 til 2,5 pr. 100 m2.
- Pladser til pladskrævende cykler (ladcykelpladser): Normen anbefales hævet fra 1 til 2 pladser pr. 1000 m2 ved boliger og butikker.
- Boliger: På boligsiden er det Teknik- og Miljøforvaltningens anbefaling, at normen hæves imens Økonomiforvaltningen er tilbageholdende med at hæve normen yderligere.Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler, at hæve normen fra 2,5 til 3 pladser pr. 100 m2, for at sikre plads til udvikling i cykelandelen og sammenspil med de øvrige ambitioner på området.
- Adgang, placering og kvalitet: Det anbefales, at der tilføjes passus omkring tilgængelighed og placering i normerne samt en redegørende tekst omkring kvalitet af cykelparkering.

De nævnte anbefalinger vil indgå i udkast til Kommuneplan 2015.

Kommuneplan i høring:
Den 17. marts kommer kommuneplanen i høring og på dagsordenen er 1. Boliger og byudvikling, 2.Beskæftigelse og vækst, 3. Kvalitet i bylivet , 4. Videre proces. Sekretariatet arbejder på at invitere en oplægsholder til det ordinære møde i marts.

Øvrige meddelelser på mødet.

Vedr. bemanding.
Alle henvendelser vedr. puljemidler skal indtil videre sendes til Pernille, da Sarah er på orlov.
Til top