Mødedato: 14.01.2014, kl. 18:30
Mødested: Valby Kulturhus, 5. sal
Status på Kulbanevejprojektet
Indstilling og beslutning
Formanden indstiller,
1) At Valby Lokaludvalg tager orienteringen til efterretning
2) At Valby Lokaludvalg drøfter udvalgets ønsker til projektets fremtid herunder finansiering og organisering efter 2014.
1) At Valby Lokaludvalg tager orienteringen til efterretning
2) At Valby Lokaludvalg drøfter udvalgets ønsker til projektets fremtid herunder finansiering og organisering efter 2014.
Problemstilling
Lokaludvalget vedtog tog på dets møde d. 11. oktober 2011 en plan for udmøntningen af den særlige indsats omkring Kulbanevej i årene 2013-2016. Indsatsen finansieres dels af midler fra BaneDanmark samt af midler fra Den Tværgående Integrationspulje under Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen (udløber ved udgangen af 2014).
Indsatsen blev igangsat pr. 1.1 2012. Som det fremgår af den plan for udmøntningen af den særlige indsats omkring Kulbanevej, som lokaludvalget vedtog i oktober 2011, skal der halvårligt foregå en afrapportering til lokaludvalget. Der er dog ikke foretaget midtvejsevaluering i 2013 hvorfor denne evaluering dækker hele året.
Resume: Der blev pr 1.1.2013 ansat en ny aktivitetsmedarbejder i projektet. Aktivitetsmedarbejderen kom hurtigt ind i opgaven, og der har i løbet af 2013 været et markant højere aktivitetsniveau i projektet, end det var tilfældet i 2012. Aktivitetsmedarbejderen har søgt og fået bevilinger fra eksterne fonde i forhold til blandt andet musikaktiviteter. I forhold til kriminalitet og utryghed har området i løbet af 2013 været i en positiv udvikling, og det vurderes at en del af dette kan tilskrives projektet. I løbet af 2013 er der ligeledes kommet flere medlemmer i Ungehuset.
2014: Aktivitetsmedarbejderen fortsætter i 2014 med at bygge oven på de aktiviteter og erfaringer, der er gjort i 2013 (se herunder). Lokaludvalgets sekretariat vil løbende være i dialog med projektet med henblik på at sikre synerggi til de øvrige aktiviteter og indsatser lokalt. Et fokus for 2014 vil blandt andet være at opbygge relationer til Ringstedbaneprojektet med henblik på at sikre praktikpladser mv i det omfang det er muligt. Derudover er der på nuværende tidspunkt planlagt fortsættelse af musikforløb (fortsat fra 2013, hvilket delvist er finansieret af huskunstnerordningen og Statens Scenekunstråd), aktiviteter i vinterferien, fortsat deltagelse i Valby Kulturdage 2014, cykelprojekt med fokus på mindre børn og deres familier mv.
Aktivitetsoversigt 2013
1 Kvartal 2013
Danse Workshop for piger (Dans Med Joy Forening) i Ungehuset Valby
At give de unge piger i området en mulighed for at udvikle dans og samtidig skabe et fællesbånd og sørge for, at de kan beskæftige sig med det, der interesserer dem.
5 Danse Workshops med gennemsnitligt 12-15 piger deltagende.
Det har været en stor succes.
I 2014 er der planlagt et nyt forløb op til sommerferien, som afsluttes med et stort arrangement.
Stemningen har været rigtig god og pigerne har været meget engageret og projektets mål er fremadrettet, at fastholde den gode virkning det har på dem og at de fortsat kommer og deltager.
.
FDC9 Street forboldstævne i Lykkebohallen og Ungehuset Valby.
5 stævner og 1 streetmaster forløb.
Der var 15-20 hold i gennemsnit, der deltog. 7 unger pr. hold.
Derudover kom unge fra Akacieparken også, efter at have hørt om tidligere stævne.
I lighed med det afholdte forløb i efteråret 2012 var Street fodboldstævnet en stor succes, og der er planer om at afholde udendørs streetfodboldstævne i midten af april måned 2014.
Sjov & Leg i Vinterferien (Lykkebo Hallen)
Aktiviteter for børn og unge hver dag i hele ugen i vinterferien fra 12.00 til 15.30.
Floorball (2 dages forløb): Fightworld (Thaiboxing) (2 dage) Parkour (2 dage)
Zumba (1 dag) FDC9 fodboldstævne (2 dage) Skattejagt (1 dag)
Gennemsnitligt 40 unge deltagende for hver dag. Under fodboldstævnet var der over 100 unger deltagende.
De lokale unge streetmasters, som er udd. af FDC9 var med til at facilitere aktiviteterne og var meget seriøse og dedikerede. Derudover hjalp lokale frivillige med forplejning og få afviklet det hele i god ånd.
Det var en kæmpe succes og projektet besluttede derfor fremadrettet at satse på aktiviteter i kommende efterårs og vinterfeier.
2 Kvartal 2013
Natfodbold:
Der er blevet afholdt natfodbold, hver anden fredag i tidsrummet fra kl.22.00 til 02.00.
Formål: At aktivere de unge, så de ikke går rundt på gader og stræder, keder sig og i stedet kan samles om en fælles interesse.
Projektet har arrangeret, at de unge har kunnet spille ca. 10 fredage i Lykkebohallen i løbet af foråret.
Dette har været til for at styrke de unges tilknytning til de kommunale og frivillige klub- og fritidstilbud, herunder styrket tværgående samarbejde.
Der har hver gang været mellem 30-50 deltagende i alderen 14 - 23 år.
Fodbold er med til at blande folk sammen. I starten af året var de unge med anden etnisk baggrund i det ene hjørne, og de øvrige danske unge i den anden ende. Hver gang de har skullet spille, har det været vigtigt for projektet at blande holdene sammen , så de ikke selv skulle vælge hold. På den måde har de unge spillet sammen på kryds og tværs af alder og kultur og det har indbyrdes forstærket de unge meget mere socialt. Alt i alt har det været en kæmpe succes med natfodbold, som kørete videre til efteråret.
Cykel bmx Workshop:
Workshoppen gik ud på, at lære de unge i at begå sig sikkert i trafikken og benytte cyklen meget mere end de gør normalt.
At give de unge piger og drenge en god oplevelse i forhold til at cykle, da de i forvejen ikke har nogen god cykelkultur. Årsagen til dette har været, at de for det meste bliver kørt eller tager offentlig transport til skolen og klubben mv.
Der har været 10 til 15 unger deltagene til Cykel bmx workshopen.
Det har været et godt forløb og aktivitetsmedarbejderen har bemærket, at de unge nu bruger cyklen mere i dagligdagen. De er desuden begyndt at bruge cykelhjelm når de cykler rundt på deres egen cykel og går samtidig mere op i vedligeholdelse af den også.
Det har samlet set både været et rigtig godt forløb og samtidig givet en god erfaring for projektet, som der bygges videre på.
Streetmaster:
Der har været afholdt 5 Streetmaster forløb i Hornmanns Vænge. Dette for at styrke kompetence i projektorganisering mellem rollemodeller og give større indsigt i evt. konfliktløsning.Der var i snit 30 drenge og piger som deltog. Projektet konkluderer at det skal være bedre til at få de større drenge over (15 å)r med i stævnet.
3 Kvartal 2013
Hornemanns Vænge sommerfest .
17 august fra 10.00 til 16.00.
Arbejde på kryds og tværs med de unge, ældre fra Folehaven, Hornmanns vænge og vigerslev vænge. Afvikle, sætte forskellige aktiviter op. Bmx, Panna, musik.
De unge fra de forskellige områder var med i arbejdsgruppen, så de fik noget ejerskab i projektet. Der blev holdt 3 møder og skrevet what to do list, forslag m.m. Der var 12 unge med i hele forløbet mellem 15 og 23 år.
Der var 10 unge som deltog i sommerfesten, de kom til tiden og holdte deres aftaler i hele forløbet som varede 1 mdr. tid. Det har været ret positivt at se unge der tror på et forløb, i forhold til en handlingsplan, strategi og afvikling.
Optræde/booke artister på den store scene under Valby Kultur dage d. 30 august og stå for afvikling af scenen 2 timer fra kl. 20.00 til 22.00.
Formålet var at give/vise de store drenge og piger, at det er muligt at lave noget med store rap stjerner som f.eks. Kaliber. De unge får en tro på at de kan blive til noget indenfor musik og kunst. De unge blev interviewet af Valby Bladet, optrådte/varmede for de store kunsterner/stjerner, var med til at afvikle hele showet, var vagt til programlægning og autograf skrivning mm.
Det var et rigtig godt forløb med stor succes og de unge tror meget mere på sig selv nu. Har lyst til at arbejde meget mere med deres kunst. 15 unge fra 16 til 23 år deltog under kulturdagene.
De unge kunstnere har fået meget mere indblik i hvordan musikverden fungerer, i forhold til at optræde, udgive musik, netværke og promovere sig selv. Projektet konkluderer, at oplevelsen gør det nemmere at arbejde med de unge i fremtiden, da de gerne vil optræde og bliver bedre til at producere musik.
Valby streetfodbold Cup 2013 (Søndag under Valby Kulturdage)
Streetmasters fra Kulbanevej skulle stå for avfvikling af fodboldstævnet, alt fra dommer, stævne leder, præmier, mad supervisor m.m. fra kl. 10.00 til 18.00 Der var over 110 unge som deltog i fodboldstævnet, det blev afviklet med stor succes, der kom mange tilskuere. Stævnet blev holdt rigtigt godt, alt fra kampe, musik, opstilling og oprydning. Der var ingen slås kampe og med mange voksne til at hjælpe til.
Rigtigt godt arrangement de unge streetmaster kunne arbejde på tværs med Fato, drenge fra Akacieparken, Folehaven og de forskellige voksne. Projektet konkluderer. at der skal være mere fokus på at få flere pigehold samt at bruge de frivillige mere, da der var god opbakning fra deres side.
Areopolis (stor bobbel som stod udenfor Super Best en hel dag ). fra kl. 10.00 til 19.00 i samarbejde med Kultur Valby
Lave aktiviteter hele dagen, Danse workshop, Dj, oprydning, Musik akustisk, promover.
De unge og frivillige var meget samarbejdesvillige, da det var en lang dag hvor der skete rigtige mage ting med mange besøgende. Over 120 børn og voksne var tilstæde. Projektet konkluderer, at det var en god oplevelse for de unge at arbejde sammen på kryds og tværs og aflaste hinanden.
4 kvartal 2013
Musik i efterårsferien.
Mandag d. 14 oktober i Lykkebo Hallen fra kl. 10.00 til 15.30. Målgruppen er unge i og omkring kulbanevej.
Målet var, at få flere end 50 børn og unge i alderen 6-18 år med til at afvikle projektet.
Der var unge rollemodeller/streetmastere, som var med til at afvikle projektet samt koordinere og uddele frugt og forplejning. Projektet viste, at de unge rollemodeller/streetmastere kunne gøre en forskel og at det var med til at styrke deres arbejdegenskaber.
De fleste børn og unge ud af cirka 70 deltagende havde en rigtig god oplevelse og de voksne syntes at det var et rigtigt godt arrangement.
Zumba, Salsa og Sambadans i efterårsferien Tirsdag d. 15 oktober i Lykkebo Hallen
At give de unge et indblik i hvordan man kan bruge dans som motion og gøre det til en sjov leg.
Projektet havde arrangeret 4 workshops i Ungehuset Valby samt st. Vigerselvgaard.
De unge var med under hele forløbet ved 7 gange workshop plus en stor opvisning i de 3 lokale instutioner: Hansted Klubben, St vigerslevgaard og Ungehuset Valby, hvor der i alt deltog 25 dansende unger.
Streetfodboldstævne i Lykkebo Hallen
d. 15 oktober i Lykkebo Hallen. I aldersgruppen 9 år til 14 år.
De unge rollemodeller/streetmastere stod for afvikling af stævnet i et såkaldt lommepenge projekt.
Der var over 60 unger som deltog.
De unge rollemodeller/streetmastere fik fantastisk stor opbakning fra både publikum, forældre og de unge fodboldspillere. Det har været med til at vise dem hvor det hårdt det er endeligt. Der blev lavet nogle få små fejl i forbindelse med dommerkendelser, men dette lærte de dog hurtigt meget af.
De unge rollemodeller/streetmastere og børnene var rigtigt glade for arrangementet og vi har skabt meget mere og bedre fællesskab i området, da de store og små kender hinanden endnu bedre nu.
Café ved Copenhagen Streetfestival i Boblehallen 2 november.
De unge stod for cafe, indkøb, planlægning af vagter mv.
Der var 13 unge som fik noget erhvervserfaring i forhold til service, samt dét at koordinere caféen.
De unge har fået en lærerig oplevelse og er blevet inspireret i forhold til at søge noget arbejde, og hvordan de kan bruge det i forhold til deres uddannelse.
Musik frem for Bandeliv
De unge får stiftet bekendtskab med rigtige musikere, instrumenter og etablerede kunstnere indenfor musik.
Musikforløbet med flere professionelle undervisere med hver deres instrument samt vokallære, og fungere 2 gange ugentligt i samarbejde med St. Vigerslevgaard, og Hansted klubben. Projektet strækker sig ind i 2014. Vi har indtil videre fået 20 unge med i projektet.
Indsatsen blev igangsat pr. 1.1 2012. Som det fremgår af den plan for udmøntningen af den særlige indsats omkring Kulbanevej, som lokaludvalget vedtog i oktober 2011, skal der halvårligt foregå en afrapportering til lokaludvalget. Der er dog ikke foretaget midtvejsevaluering i 2013 hvorfor denne evaluering dækker hele året.
Resume: Der blev pr 1.1.2013 ansat en ny aktivitetsmedarbejder i projektet. Aktivitetsmedarbejderen kom hurtigt ind i opgaven, og der har i løbet af 2013 været et markant højere aktivitetsniveau i projektet, end det var tilfældet i 2012. Aktivitetsmedarbejderen har søgt og fået bevilinger fra eksterne fonde i forhold til blandt andet musikaktiviteter. I forhold til kriminalitet og utryghed har området i løbet af 2013 været i en positiv udvikling, og det vurderes at en del af dette kan tilskrives projektet. I løbet af 2013 er der ligeledes kommet flere medlemmer i Ungehuset.
2014: Aktivitetsmedarbejderen fortsætter i 2014 med at bygge oven på de aktiviteter og erfaringer, der er gjort i 2013 (se herunder). Lokaludvalgets sekretariat vil løbende være i dialog med projektet med henblik på at sikre synerggi til de øvrige aktiviteter og indsatser lokalt. Et fokus for 2014 vil blandt andet være at opbygge relationer til Ringstedbaneprojektet med henblik på at sikre praktikpladser mv i det omfang det er muligt. Derudover er der på nuværende tidspunkt planlagt fortsættelse af musikforløb (fortsat fra 2013, hvilket delvist er finansieret af huskunstnerordningen og Statens Scenekunstråd), aktiviteter i vinterferien, fortsat deltagelse i Valby Kulturdage 2014, cykelprojekt med fokus på mindre børn og deres familier mv.
Aktivitetsoversigt 2013
1 Kvartal 2013
Danse Workshop for piger (Dans Med Joy Forening) i Ungehuset Valby
At give de unge piger i området en mulighed for at udvikle dans og samtidig skabe et fællesbånd og sørge for, at de kan beskæftige sig med det, der interesserer dem.
5 Danse Workshops med gennemsnitligt 12-15 piger deltagende.
Det har været en stor succes.
I 2014 er der planlagt et nyt forløb op til sommerferien, som afsluttes med et stort arrangement.
Stemningen har været rigtig god og pigerne har været meget engageret og projektets mål er fremadrettet, at fastholde den gode virkning det har på dem og at de fortsat kommer og deltager.
.
FDC9 Street forboldstævne i Lykkebohallen og Ungehuset Valby.
5 stævner og 1 streetmaster forløb.
Der var 15-20 hold i gennemsnit, der deltog. 7 unger pr. hold.
Derudover kom unge fra Akacieparken også, efter at have hørt om tidligere stævne.
I lighed med det afholdte forløb i efteråret 2012 var Street fodboldstævnet en stor succes, og der er planer om at afholde udendørs streetfodboldstævne i midten af april måned 2014.
Sjov & Leg i Vinterferien (Lykkebo Hallen)
Aktiviteter for børn og unge hver dag i hele ugen i vinterferien fra 12.00 til 15.30.
Floorball (2 dages forløb): Fightworld (Thaiboxing) (2 dage) Parkour (2 dage)
Zumba (1 dag) FDC9 fodboldstævne (2 dage) Skattejagt (1 dag)
Gennemsnitligt 40 unge deltagende for hver dag. Under fodboldstævnet var der over 100 unger deltagende.
De lokale unge streetmasters, som er udd. af FDC9 var med til at facilitere aktiviteterne og var meget seriøse og dedikerede. Derudover hjalp lokale frivillige med forplejning og få afviklet det hele i god ånd.
Det var en kæmpe succes og projektet besluttede derfor fremadrettet at satse på aktiviteter i kommende efterårs og vinterfeier.
2 Kvartal 2013
Natfodbold:
Der er blevet afholdt natfodbold, hver anden fredag i tidsrummet fra kl.22.00 til 02.00.
Formål: At aktivere de unge, så de ikke går rundt på gader og stræder, keder sig og i stedet kan samles om en fælles interesse.
Projektet har arrangeret, at de unge har kunnet spille ca. 10 fredage i Lykkebohallen i løbet af foråret.
Dette har været til for at styrke de unges tilknytning til de kommunale og frivillige klub- og fritidstilbud, herunder styrket tværgående samarbejde.
Der har hver gang været mellem 30-50 deltagende i alderen 14 - 23 år.
Fodbold er med til at blande folk sammen. I starten af året var de unge med anden etnisk baggrund i det ene hjørne, og de øvrige danske unge i den anden ende. Hver gang de har skullet spille, har det været vigtigt for projektet at blande holdene sammen , så de ikke selv skulle vælge hold. På den måde har de unge spillet sammen på kryds og tværs af alder og kultur og det har indbyrdes forstærket de unge meget mere socialt. Alt i alt har det været en kæmpe succes med natfodbold, som kørete videre til efteråret.
Cykel bmx Workshop:
Workshoppen gik ud på, at lære de unge i at begå sig sikkert i trafikken og benytte cyklen meget mere end de gør normalt.
At give de unge piger og drenge en god oplevelse i forhold til at cykle, da de i forvejen ikke har nogen god cykelkultur. Årsagen til dette har været, at de for det meste bliver kørt eller tager offentlig transport til skolen og klubben mv.
Der har været 10 til 15 unger deltagene til Cykel bmx workshopen.
Det har været et godt forløb og aktivitetsmedarbejderen har bemærket, at de unge nu bruger cyklen mere i dagligdagen. De er desuden begyndt at bruge cykelhjelm når de cykler rundt på deres egen cykel og går samtidig mere op i vedligeholdelse af den også.
Det har samlet set både været et rigtig godt forløb og samtidig givet en god erfaring for projektet, som der bygges videre på.
Streetmaster:
Der har været afholdt 5 Streetmaster forløb i Hornmanns Vænge. Dette for at styrke kompetence i projektorganisering mellem rollemodeller og give større indsigt i evt. konfliktløsning.Der var i snit 30 drenge og piger som deltog. Projektet konkluderer at det skal være bedre til at få de større drenge over (15 å)r med i stævnet.
3 Kvartal 2013
Hornemanns Vænge sommerfest .
17 august fra 10.00 til 16.00.
Arbejde på kryds og tværs med de unge, ældre fra Folehaven, Hornmanns vænge og vigerslev vænge. Afvikle, sætte forskellige aktiviter op. Bmx, Panna, musik.
De unge fra de forskellige områder var med i arbejdsgruppen, så de fik noget ejerskab i projektet. Der blev holdt 3 møder og skrevet what to do list, forslag m.m. Der var 12 unge med i hele forløbet mellem 15 og 23 år.
Der var 10 unge som deltog i sommerfesten, de kom til tiden og holdte deres aftaler i hele forløbet som varede 1 mdr. tid. Det har været ret positivt at se unge der tror på et forløb, i forhold til en handlingsplan, strategi og afvikling.
Optræde/booke artister på den store scene under Valby Kultur dage d. 30 august og stå for afvikling af scenen 2 timer fra kl. 20.00 til 22.00.
Formålet var at give/vise de store drenge og piger, at det er muligt at lave noget med store rap stjerner som f.eks. Kaliber. De unge får en tro på at de kan blive til noget indenfor musik og kunst. De unge blev interviewet af Valby Bladet, optrådte/varmede for de store kunsterner/stjerner, var med til at afvikle hele showet, var vagt til programlægning og autograf skrivning mm.
Det var et rigtig godt forløb med stor succes og de unge tror meget mere på sig selv nu. Har lyst til at arbejde meget mere med deres kunst. 15 unge fra 16 til 23 år deltog under kulturdagene.
De unge kunstnere har fået meget mere indblik i hvordan musikverden fungerer, i forhold til at optræde, udgive musik, netværke og promovere sig selv. Projektet konkluderer, at oplevelsen gør det nemmere at arbejde med de unge i fremtiden, da de gerne vil optræde og bliver bedre til at producere musik.
Valby streetfodbold Cup 2013 (Søndag under Valby Kulturdage)
Streetmasters fra Kulbanevej skulle stå for avfvikling af fodboldstævnet, alt fra dommer, stævne leder, præmier, mad supervisor m.m. fra kl. 10.00 til 18.00 Der var over 110 unge som deltog i fodboldstævnet, det blev afviklet med stor succes, der kom mange tilskuere. Stævnet blev holdt rigtigt godt, alt fra kampe, musik, opstilling og oprydning. Der var ingen slås kampe og med mange voksne til at hjælpe til.
Rigtigt godt arrangement de unge streetmaster kunne arbejde på tværs med Fato, drenge fra Akacieparken, Folehaven og de forskellige voksne. Projektet konkluderer. at der skal være mere fokus på at få flere pigehold samt at bruge de frivillige mere, da der var god opbakning fra deres side.
Areopolis (stor bobbel som stod udenfor Super Best en hel dag ). fra kl. 10.00 til 19.00 i samarbejde med Kultur Valby
Lave aktiviteter hele dagen, Danse workshop, Dj, oprydning, Musik akustisk, promover.
De unge og frivillige var meget samarbejdesvillige, da det var en lang dag hvor der skete rigtige mage ting med mange besøgende. Over 120 børn og voksne var tilstæde. Projektet konkluderer, at det var en god oplevelse for de unge at arbejde sammen på kryds og tværs og aflaste hinanden.
4 kvartal 2013
Musik i efterårsferien.
Mandag d. 14 oktober i Lykkebo Hallen fra kl. 10.00 til 15.30. Målgruppen er unge i og omkring kulbanevej.
Målet var, at få flere end 50 børn og unge i alderen 6-18 år med til at afvikle projektet.
Der var unge rollemodeller/streetmastere, som var med til at afvikle projektet samt koordinere og uddele frugt og forplejning. Projektet viste, at de unge rollemodeller/streetmastere kunne gøre en forskel og at det var med til at styrke deres arbejdegenskaber.
De fleste børn og unge ud af cirka 70 deltagende havde en rigtig god oplevelse og de voksne syntes at det var et rigtigt godt arrangement.
Zumba, Salsa og Sambadans i efterårsferien Tirsdag d. 15 oktober i Lykkebo Hallen
At give de unge et indblik i hvordan man kan bruge dans som motion og gøre det til en sjov leg.
Projektet havde arrangeret 4 workshops i Ungehuset Valby samt st. Vigerselvgaard.
De unge var med under hele forløbet ved 7 gange workshop plus en stor opvisning i de 3 lokale instutioner: Hansted Klubben, St vigerslevgaard og Ungehuset Valby, hvor der i alt deltog 25 dansende unger.
Streetfodboldstævne i Lykkebo Hallen
d. 15 oktober i Lykkebo Hallen. I aldersgruppen 9 år til 14 år.
De unge rollemodeller/streetmastere stod for afvikling af stævnet i et såkaldt lommepenge projekt.
Der var over 60 unger som deltog.
De unge rollemodeller/streetmastere fik fantastisk stor opbakning fra både publikum, forældre og de unge fodboldspillere. Det har været med til at vise dem hvor det hårdt det er endeligt. Der blev lavet nogle få små fejl i forbindelse med dommerkendelser, men dette lærte de dog hurtigt meget af.
De unge rollemodeller/streetmastere og børnene var rigtigt glade for arrangementet og vi har skabt meget mere og bedre fællesskab i området, da de store og små kender hinanden endnu bedre nu.
Café ved Copenhagen Streetfestival i Boblehallen 2 november.
De unge stod for cafe, indkøb, planlægning af vagter mv.
Der var 13 unge som fik noget erhvervserfaring i forhold til service, samt dét at koordinere caféen.
De unge har fået en lærerig oplevelse og er blevet inspireret i forhold til at søge noget arbejde, og hvordan de kan bruge det i forhold til deres uddannelse.
Musik frem for Bandeliv
De unge får stiftet bekendtskab med rigtige musikere, instrumenter og etablerede kunstnere indenfor musik.
Musikforløbet med flere professionelle undervisere med hver deres instrument samt vokallære, og fungere 2 gange ugentligt i samarbejde med St. Vigerslevgaard, og Hansted klubben. Projektet strækker sig ind i 2014. Vi har indtil videre fået 20 unge med i projektet.
Løsning
En del af projektets finansiering ophører ved udgangen af 2014. Såfremt det fortsat skal være muligt at have en lokal aktivitetsmedarbejder i de efterfølgende år, skal dette finansieres af eksterne midler.
Lokaludvalget bedes drøfte hvorvidt projektets indsatser og resultater vurderes tilfredsstillende, hvorvidt lokaludvalget skal afsøge mulighederne for yderligere ekstern finansiering, samt om den nuværende organisering (hvor aktivitetsmedarbejderen er ansat i Ungehuset under Børne og Ungdomsforvaltningen) skal fortsætte.
Lisbeth Ritter
Lokaludvalget bedes drøfte hvorvidt projektets indsatser og resultater vurderes tilfredsstillende, hvorvidt lokaludvalget skal afsøge mulighederne for yderligere ekstern finansiering, samt om den nuværende organisering (hvor aktivitetsmedarbejderen er ansat i Ungehuset under Børne og Ungdomsforvaltningen) skal fortsætte.
Lisbeth Ritter
Beslutning
Lokaludvalget ønsker at fortsætte modellen med at have en medarbejder fuldtid samt en pulje til aktiviteter