PC-ordning for Valby Lokaludvalg
PC-ordning for Valby Lokaludvalg
Valby Lokaludvalg
DAGSORDEN
fra ordinært møde tirsdag den 12. marts 2002
Åbne punkter
6. PC-ordning for Valby Lokaludvalg
VL 29/2002
Formanden indstiller, at Valby Lokaludvalg anmoder Borgerrepræsentationen om – i medfør af reglen om "anden støtte" i § 16 a, stk. 7, 2.pkt. i lov om kommunernes styrelse - at godkende,
at lokaludvalgets medlemmer samt observatører får tilbud om installation af en ADSL-opkobling med tilhørende abonnement på hjemmeadressen,
at udgiften til etablering af ADSL-opkoblingerne samt abonnementsbetaling for den resterende del af indeværende år på op til sammenlagt 100.000,- kr. kan finansieres via lokaludvalgets midler for 2002 til sekretariatsbetjening mv.
at lokaludvalget i resten af funktionsperioden, dvs. for hvert af budgetårene 2003-2005, af midlerne til sekretariatsbetjening mv. årligt kan afsætte op til 108.000,- kr. til dækning af de løbende abonnementsudgifter.
RESUME
Selv om lokaludvalget i kommissoriet har fået udlagt beslutningskompetencen vedrørende midlerne til sekretariatsbetjening mv., så kan lokaludvalget ikke selv træffe endelig beslutning om at anvende midlerne til det nævnte formål.
Dette skyldes, at etablering af ADSL-opkobling med tilhørende abonnement hos de enkelte medlemmer og observatører må a nses for omfattet af reglen i § 16 a, stk. 7, 2. pkt. i lov om kommunernes styrelse, som omhandler såkaldt "anden støtte".
Beslutninger om tildeling af "anden støtte" efter reglen i styrelseslovens § 16, stk. 7, 2. pkt. kan ikke delegeres, men skal træffes af Borgerrepræsentationen.
På denne baggrund foreslås det, at lokaludvalget anmoder Borgerrepræsentationen om at godkende, at lokaludvalgets medlemmer samt observatører får tilbud om installation af en ADSL-opkobling med tilhørende abonnement på hjemmeadressen, idet omkostningerne afholdes af lokaludvalgets sekretariatsmidler.
SAGSBESKRIVELSE
Skal hvervet som medlem eller observatør af Valby Lokaludvalg kunne varetages effektivt, er der behov for at kunne kommunikere nemt og hurtigt såvel indbyrdes som med sekretariatet og diverse interessenter.
På denne baggrund er det hensigtsmæssigt, at alle medlemmer samt observatører af udvalget får en hjemmeopkobling, som giver adgang til internettet samt mulighed for modtagelse og afsendelse af e-mails.
En almindelig internetadgang via en privat teleudbyder vil give medlemmer og observatører mulighed for at søge den fornødne generelle information på nettet. Via opslag på Københavns Kommunes officielle hjemmeside (www.kk.dk) vil medlemmer og observatører kunne finde mødeplaner, dagsordener og beslutningsprotokoller for Borgerrepræsentationen, Økonomiudvalget og de stående udvalg.
Lokaludvalgets ønsker til en PC-ordning
På lokaludvalgets møde den 7. februar 2002 vedtog lokaludvalget at arbejde videre med et udtalt ønske om etablering af en PC-ordning for medlemmer og observatører. For at begrænse omkostningerne har lokaludvalget besluttet, at ordningen skal baseres på anvendelse af eget udstyr, dvs. medlemmernes og observatørernes egne hjemmecomputere, men således at hvert enkelt medlem og observatør via sekretariatsmidlerne tilbydes en ADSL-opkobling med tilhørende abonnement.
Denne løsning indebærer, at lokaludvalgets medlemmer og observatører selv er fuldt ansvarlige for anskaffelse, drift og vedligeholdelse af alt fornødent hardware og software, som ikke vedrører ADSL-opkoblingen med tilhørende abonnement.
De foreslåede ADSL-forbindelser vil alene være forbundet med det offentlige datanet og således ikke tilsluttet kommunens servere. ADSL-opkoblingerne er i øvrigt vedligeholdelsesfri, da udstyret tilhører teleselskabet.
I alt skal lokaludvalgets 9 medlemmer og indtil 6 faste observatører have tilbuddet om ADSL-forbindelse.
Formelle
betragtninger
Det skal bemærkes, at selv om lokaludvalget i kommissoriet har fået udlagt beslutningskompetencen vedrørende midlerne til sekretariatsbetjening mv., så kan lokaludvalget ikke selv træffe endelig beslutning om at anvende midlerne til det nævnte formål.
Dette skyldes, at etablering af ADSL-opkobling med tilhørende abonnement hos de enkelte medlemmer og observatører må anses for omfattet af reglen i § 16 a, stk. 7, 2. pkt. i lov om kommunernes styrelse, som omhandler såkaldt "anden støtte" til den, der uden at være medlem af kommunalbestyrelsen, deltager i møder som nævnt i samme lovs § 16, stk. 1, herunder "(…) møder i forbindelse med varetagelse af kommunale hverv, der udføres efter valg af kommunalbestyrelsen (…)".
Beslutninger om tildeling af "anden støtte" efter reglen i styrelseslovens § 16, stk. 7, 2. pkt. kan ikke delegeres, men skal træffes af Borgerrepræsentationen.
På denne baggrund foreslås det, at lokaludvalget anmoder Borgerrepræsentationen om at godkende:
- dels at der af de for 2002 afsatte midler til sekretariatsbetjening anvendes op til 100.000,- kr. på etablering af ADSL-opkoblinger med tilhørende abonnementer for resten af året på hjemmeadresserne hos lokaludvalgets medlemmer og observatører,
- dels at der for hvert af årene 2003-2005 kan afsættes op til 108.000,- kr. af sekretariatsmidlerne til dækning af de løbende udgifter til abonnementer.
Beløbet på 108.000,- kr. i årlig abonnementspris i hvert af årene 2003-2005 er den øvre grænse for udgiften. I praksis forventes beløbet at blive lavere, forudsat at der kan opnås en mængderabat efter nærmere forhandling med udbyderen.
Skattemæssige forhold
Vedtages indstillingen skal lokaludvalgets medlemmer og observatører være opmærksomme på, at forbindelsen som udgangspunkt er skattepligtig.
Forholdet sidestilles med en arbejdsgivers betaling af ADSL-forbindelse for medarbejdere, hvilket indebærer, at forbindelsen er skattepligtig og arbejdsmarkedsbidragspligtig efter regelsættet for fri telefon i medfør af ligningslovens § 16, stk. 3, og Ligningsrådets anvisning. Beløbet udgør p.t. 3000,- kr. årligt (dog højst arbejdsgivers faktiske udgift).
Beløbet indgår ikke automatisk i selvangivelsesoplysningerne, men "arbejdsgiveren" (i dette tilfælde Københavns Kommune) har indberetningspligt om, at der er ydet "fri telefon" samt værdien heraf. Skatteyderen har selv pligt til på selvangivelsen at medregne værdien som arbejdsmarkedsbidragspligtig B-indkomst.
I den skattepligtige værdi kan modregnes private telefon (og fax-)udgifter. Benyttes telefon eller telefax erhvervsmæssigt, må man derfor først reducere den samlede private telefonregning med den erhvervsmæssige andel, der fratrækkes som ligningsmæssigt fradrag. Restbeløbet, dvs. den private andel af telefonregningerne, kan herefter modregnes i værdien af fri telefon.
Det skal tilføjes, at hvis modregningsbeløbet overstiger den af arbejdsgiveren indberettede værdi af "fri telefon", er der ikke fradragsret for differencen.
Borgerrepræsentationen har for 2002 tildelt Valby Lokaludvalg midler på i alt 750.000,- kr. til sekretariatsbetjening mv.
Hvis Valby Lokaludvalg kan tiltræde indstillingen – og hvis Borgerrepræsentationen efterfølgende godkender samme – vil op til 100.000 kr. af sekretariatsmidlerne blive afsat til at dække udgifterne vedrørende etablering af ADSL-opkoblinger med tilhørende abonnement i indeværende år.
Endvidere vil der i så fald være givet mulighed for i hvert af årene 2003-2005 at anvende op til 108.000,- kr. af lokaludvalgets sekretariatsmidler til dækning af de løbende abonnementsudgifter.
-
Der henvises til sagsfremstillingens afsnit om "skattemæssige forhold".
BILAG VEDLAGT
Ejner Jensen
Dato: 6. marts 2002