Høring af udviklingsplan for Valbyparken
Indstilling
Sekretariatet indstiller,
1. at Valby Lokaludvalg drøfter udviklingsplanen for Valbyparken, beslutter, om der skal afgives et svar og i så fald bemyndiger Byudvikling & Trafik til at skrive det.
Problemstilling
Udviklingsplanen omfatter Valbyparken og de kystnære arealer beliggende umiddelbart syd for Valbyparken, som er del af Kalvebodkilefredningen. Udviklingsplanen er den første for Valbyparken. Den er gældende fra maj 2024 og indtil en ny plan afløser den.
Valbyparken er fredet med deklaration af 3. maj 1966. Efter fredningen er Københavns Kommune forpligtiget til at bevare arealet som rekreativt grønt område og til at drive det som park. Den primære målgruppe for udviklingsplanen er derfor Københavns Kommunes medarbejdere, der skal anvende den som administrativt grundlag for forvaltningens arbejde.
Udviklingsplanens formål er at sikre, at det fredede område plejes, drives og udvikles på en måde, der er i overensstemmelse med fredningen. Planen beskriver hvilke tiltag, der påtænkes udført i planperioden. Dog er der ingen garanti for, at alle tiltag bliver udført, da dette afhænger af ressourcer og økonomi.
Løsning
Udarbejdelsen af en udviklingsplan er et samarbejde mellem interne og eksterne parter. En væsentlig samarbejdspartner og høringspart er parkbrugerrådet, som for denne plans vedkommende bestod dels af repræsentanter fra de i fredningen høringsberettigede parter, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Dansk Ornitologisk Forening og dels repræsentanter for andre brugere og naboer, herunder repræsentanter fra Valby og Kongens Enghave Lokaludvalg.
For at sikre en bred og lokalt forankret dialog om Valbyparkens udvikling holdt Københavns Kommune i samarbejde med de to lokaludvalg parkbrugerrådsmøder i maj 2023 og januar 2024 og der er desuden afholdt et offentligt møde i Valbyparken i november 2023.
Planen er nu sendt i høring i udkast hos hhv. Parkbrugerrådets medlemmer og de to lokaludvalg 22. maj 2024. Forslag og kommentarer må gerne være konkrete, så kan indarbejdes i det endelige udkast
Planudkastet sendes i separat mail som bilag til dette punkt.
Høringsfrist 12. august 2024.
Videre proces
Efter høringsfristen samler projektlederen op på alle indkomne bemærkninger og udarbejder et revideret udkast og en hvidbog over alle bemærkninger, der forelægges for Det Grønne Råd på deres møde 23. September 2024, hvorefter er gældende.
Beslutning
Byudvikling & Trafik blev bemyndiget til at skrive høringssvar.