Orientering vedr. indsats rettet mod tryghed for og omkring drikkegrupper
Indstilling og beslutning
at Valby Lokaludvalg tager orienteringen til efterretning
Problemstilling
Socialforvaltningen / socialcenter København har en boligsocial ramme, der har til formål at afbøde de negative konsekvenser af, at socialt udsatte borgere koncentreres i de dele af byen, hvor de billigste boliger findes. Midlerne på den boligsociale ramme har desuden til formål at sikre, at Socialforvaltningen har en fokuseret indsats i de udsatte byområder (jf. Københavns Kommunes Politik for udsatte byområder). Med udgangen af 2012 udløb aftalen om både det opsøgende gadeplan i tre udsatte byområder, Socialforvaltningens Boligsociale Enhed samt den kontante medfinansiering af de boligsociale helhedsplaner. Konkret betød det, at der kunne iværksættes nye indsatser for i alt 11.470 t. kr. fra 2013.
For at styrke inklusionen af de socialt udsatte borgere i boligområderne og mere generelt i samfundet, ønskede forvaltningen derfor en social og forebyggende indsats i de udsatte byområder. Indsatsen skulle målrettes de borgere, som de almene boligafdelinger og forvaltningens frontmedarbejdere oplevede skabte uro og utryghed i boligområderne, men som forvaltningen samtidig ikke kunne tilbyde støtte.
Socialforvaltningen søsatte blandt andet en opsøgende indsats overfor grupperinger af socialt udsatte voksne (2 mio.)
Formålet med indsatsen er fx at yde konfliktmægling, råd og vejledning. Der blev ved årets start ansat fire medarbejdere i Socialcenter København til at lave en bydækkende opsøgende indsats overfor denne gruppe af borgere. Gadeplansmedarbejderne har allerede nu kontakt med et par drikkegrupper i Valby. Blandt andet en gruppe, der opholder sig på Vigerslev Alle overfor Jet Tanken. Her var der ikke behov for konfliktløsende indsats, men derimod var der behov for at hjælpe gruppen med at skabe bedre rammer på "deres sted" med bode og bænke.
Løsning
Kontakt Gert Pfeiffer fra gadeplansgruppen på 23 65 22 43 eller mail: ve.sck.vvocatsof.kk.dk