Anlægsbevilling til pulje til afhjælpende foranstaltninger på folkeskole-, fritidshjem- og klubområdet
Anlægsbevilling til pulje til afhjælpende foranstaltninger på folkeskole-, fritidshjem- og klubområdet
Uddannelses- og Ungdomsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 31. marts 2004
11. Anlægsbevilling til pulje til afhjælpende foranstaltninger på folkeskole-, fritidshjem- og klubområdet
J.nr. U64/04
INDSTILLING
Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen indstiller,
at der gives en anlægsbevilling til en pulje på 5,0 mio. kr. til afhjælpende foranstaltninger på folkeskoleområdet. Der anvises dækning for udgiften på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 3.01.3, rådighedsbeløb for folkeskoler
at der gives en anlægsbevilling til en pulje på 4,0 mio. kr. til afhjælpende foranstaltninger på fritidshjem- og KKFO-området. Der anvises dækning for udgiften på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 5.15.3, rådighedsbeløb for fritidshjem
at der gives en anlægsbevilling til en pulje på 1,5 mio. kr. til afhjælpende foranstaltninger på klubområdet. Der anvises dækning for udgiften på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 5.16.3, rådighedsbeløb for klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud
RESUME
Der søges om en pulje til afhjælpende foranstaltninger på skoleområdet på 5 mio. kr., en pulje på 4 mio. kr. til afhjælpende foranstaltninger på fritidshjem- og KKFO-området samt en pulje på 1,5 mio. kr. til afhjælpende foranstaltninger på klubområdet.
Alle tre puljer skal bruges til at afhjælpe kapacitetsproblemer i skoleåret 2004/05. Forvaltningen vil i lighed med tidligere år over for Uddannelses- og Ungdomsudvalget redegøre for brugen af puljerne.
Det forventes, at alle arbejder udføres i 2004.
Arbejderne vil blive drøftet og udført efter aftale med de enkelte skoler og
institutioner.
SAGSBESKRIVELSE
Pulje til afhjælpende foranstaltninger på folkeskoleområdet
Puljen på 5 mio. kr. skal anvendes til afhjælpning af akutte kapacitetsproblemer i skoleåret 2004/05 på de skoler, som har det største kapacitetsunderskud, og hvor der på grund af manglende anlægsøkonomi eller af andre årsager ikke tidligere har været mulighed for at igangsætte en egentlig udbygning. De afhjælpende foranstaltninger vil så vidt muligt blive gennemført som arbejder, der alligevel senere skulle have været udført som led i skolernes helhedsplaner.
I 2002 og 2003 blev der ligeledes afsat en pulje til tilsvarende foranstaltninger på folkeskoleområdet. Det er erfaringen med anvendelsen af denne pulje (jf. den redegørelse, der blev fremlagt på møde i Uddannelses- og Ungdomsudvalget den 20. nov. 2002), at der på mange skoler i samarbejde med skolerne ved hjælp af mindre omrokeringer, lokaleændringer mv. er mulighed for med beskedne midler at forbedre kapaciteten midlertidigt.
Der foreligger p.t. ikke konkrete projektforslag til brugen af puljen, men puljen vil primært blive brugt til afhjælpende foranstaltninger på de skoler, der i forhold til indskrivningen til det kommende skoleår har kapacitetsunderskud. Det drejer sig bl.a. om følgende skoler:
- Sortedamskolen
- Oehlenschlægersgades Skole
- Katrinedals Skole
- Tingbjerg Skole
Pulje til afhjælpende foranstaltninger på fritidshjem-
og KKFO-området
Erfaringsmæssigt opstår der problemer med kapaciteten og sikringen af pladsgarantien på fritidshjemområdet op mod sommerferien. På grund af den korte tidsfrist og de generelle vanskeligheder med at finde permanente løsninger, er det ofte kun muligt at løse disse problemer midlertidigt, ligesom det af økonomiske grunde kan være nødvendigt at gennemføre en midlertidig løsning i afventen på en mere langsigtet, permanent løsning. Dette er baggrunden for, at der i lighed med tidligere søges om en pulje til afhjælpende foranstaltninger på fritidshjem- og KKFO-området.
Der foreligger p.t. ikke konkrete projektforslag til brugen af puljen på 4 mio. kr., men der arbejdes med planer om at afhjælpe kapacitetsunderskud på fritidshjem- og KKFO-området fra sommeren 2004:
- Det Kongelige Vajsenhus
- Nyboder Skole
- Heibergskolen
- Sjællandsgades Skole
- Oehlenschlægersgades Skole.
Pulje til afhjælpende foranstaltninger på klubområdet
På klubområdet opstår der erfaringsmæssigt tilsvarende problemer med kapaciteten og sikring af pladsgarantien for de 10-11 årige. Dette er baggrunden for, at forvaltningen i år søger om en pulje på 1,5 mio. kr. til afhjælpende foranstaltninger på klubområdet.
På klubområdet er forvaltningen p.t. foreløbig bekendt med kapacitetsproblemer til sommer i
bl.a. Vanløse og Indre Østerbro (midlertidigt).
Fælles for alle tre puljer
Det foreslås, at forvaltningen i lighed med sidste år i slutningen af 2004 redegør for Uddannelses- og Ungdomsudvalget for brugen af puljerne.
Det forventes, at alle arbejder udføres i 2004.
Arbejderne vil blive drøftet og udført efter aftale med de enkelte skoler og
institutioner.
Økonomi
Alle beløb er opgivet ved byggeindeks 104,4 (forventet middelindeks for 2004).
De samlede udgifter til puljen til afhjælpende foranstaltninger på folkeskoleområdet er 5 mio. kr. Udgiften forventes anvendt i 2004. Der anvises dækning på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 3.01.3, rådighedsbeløb for folkeskoler.
De samlede udgifter til puljen til afhjælpende foranstaltninger på fritids- og KKFO-området er 4 mio. kr. Udgiften forventes anvendt i 2004. Der anvises dækning på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 5.15.3, rådighedsbeløb for fritidshjem.
De samlede udgifter til puljen til afhjælpende foranstaltninger på klubområdet er 1,5 mio. kr. Udgiften forventes anvendt i 2004. Der anvises dækning på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 5.16.3, rådighedsbeløb for klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud.
Miljøvurdering
Da der udelukkende er tale om indvendige arbejder, er der ingen betydelige miljømæssige konsekvenser.
Høring
Projekterne vedrørende afhjælpende foranstaltninger vil blive udført i samarbejde med skolerne og institutionerne.
BILAG VEDLAGT
Ingen
Peter Rasmussen
Jørn Larsen