Forlængelse af driftsoverenskomst for Idrætsskole
Forlængelse af driftsoverenskomst for Idrætsskole
Uddannelses- og Ungdomsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 25. september 2002
9. Forlængelse af driftsoverenskomst for Idrætsskole
UUU 326/2002 J.nr. U123/02
INDSTILLING
Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget,
at Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget viderefører deres nuværende driftstilskud til Idrætsskolen for Udviklingshæm- mede
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsudvalget tager til efterretning, at Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at sætte skolens tilskud ned fra kr. 585.000 i 2002 til kr. 456.659 i 2003 med den konsekvens, at skolens samlede nettotilskud fra Københavns Kommune reduceres med kr. 128.341
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsudvalget tager til efterretning, at skolen må tilpasse sine aktiviteter, fx ved en reduktion i budgettet og/eller en kontingentforhøjelse
RESUME
Den 1. december 2000 blev der indgået en to-årig driftsoverenskomst mellem Idrætsskolen for Udviklingshæmmede, Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. En ny driftsoverenskomst bør træde i kraft pr. 1. januar 2003. Det foreslås, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget indtil videre forlænger deres nuværende driftstilskud. Kultur- og Fritidsudvalget reducerer sit tilskud med 128.341 kr.
SAGSBESKRIVELSE
Idrætsskolen for Udviklingshæmmede er et af Københavns Kommunes få undervisningstilbud for udviklingshæmmede voksne og det eneste tilbud i Københavns Kommune, der underviser udviklingshæmmede i idræt. Det skal ses i lyset af, at der ikke eksisterer så mange undervisningstilbud for udviklingshæmmede generelt, samt at der fra de yngre generationer er et stærkt ønske om uddannelses og udviklingsorienterede tilbud. Idrætsskolen for udviklingshæmmede er dermed et alternativ til de øvrige dagtilbud med en unik form og fagindhold.
Idrætsskolens virksomhed søger at sikre elevernes udvikling og selvhjulpenhed samt at medvirke til, at eleverne får tilstrækkelig indblik i forskellige idrætsgrene til at vælge en fritidsinteresse på linie med den øvrige befolkning.
Idrætsskolens grundidé er ved hjælp af idræt at skabe øget selvværd og selvtillid hos den enkelte elev og derigennem styrke den personlige udvikling.
Der arbejdes med et bredt idrætsbegreb med udgangspunkt i det hele menneske og den enkelte elevs forudsætninger. Alle skal kunne deltage ud fra egne forudsætninger. Dygtiggørelse, leg, glæde og fællesskab er centrale værdier. Det er hensigten, at eleverne gennemgår en personlig udvikling både fysisk, psykisk og socialt. Endvidere skal eleverne opnå en øget kropsbevidsthed, blive mere selvstændige, og få styrket deres selvværd og selvtillid.
Et af målene for undervisningen er at motivere eleverne til at fortsætte med at dyrke
idræt efter endt ophold på skolen.
Det er endvidere Idrætsskolens ønske, at opholdet giver eleverne øget livskvalitet, og forbedrer deres muligheder i forhold til det omgivende samfund i form af arbejde, uddannelse og fritid.
Idrætsskolen for udviklingshæmmede opfylder i høj grad formålserklæringerne i Serviceloven, fordi udviklingshæmmede får et tilbud, der har til hensigt at sikre brugerne et liv så tæt på det, som den øvrige befolkning lever.
Økonomi
Der er afsat midler til Idrætsskolen for Udviklingshæmmede for 2003 fra Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets vedkommende. Det drejer sig om kr. 2.742.950, som pris- og lønreguleres.
Uddannelses- og Ungdomsudvalget bidrager med det samme beløb som sidste år kr. 560.000. Beløbet afholdes på konto 3.77.4. Daghøjskoler.
Folkeoplysningssekretariatet har som følge af, at bloktilskuddet på området er blevet beskåret, nedsat deres tilskud til Idrætsskolen for udviklingshæmmede tilsvarende og vil bidrage med kr. 456.659 i 2003. Til sammenligning er bidraget i 2002 på kr. 585.000 dvs. en nedgang på kr. 128.341.
Miljøvurdering
Ingen bemærkninger
Høring
Ingen bemærkninger
BILAG VEDLAGT
Ingen
Peter Rasmussen Olga Brüniche-Olsen Grethe Munk