Mødedato: 22.11.2000, kl. 09:00

Udbud af valgfag på gymnasier og hf-kurser i skoleåret 2001/2002

Udbud af valgfag på gymnasier og hf-kurser i skoleåret 2001/2002

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 22. november 2000

 

4. Udbud af valgfag på gymnasier og hf-kurser i skoleåret 2001/2002

UUU 336/2000 J.nr. U189/00

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

at udvalget godkender det af bestyrelserne fastsatte udbud af valgfag

RESUME

Hvert efterår fastsætter bestyrelserne på gymnasier og hf-kurser udbudet af valgfag for det efterfølgende skoleår. Det er Uddannelses- og Ungdomsudvalgets opgave at sikre en tilstrækkelig bredde i udbudet af valgfag. De af bestyrelserne fastsatte udbud af valgfag har været forelagt for Gymnasie- og HF-Rådet.

SAGSBESKRIVELSE

På gymnasier og hf-kurser fastsætter bestyrelserne udbudet af valgfag.

På gymnasierne:

Bestyrelsen skal efter indstilling fra rektor fastlægge skolens fagudbud (Gymnasieloven § 10, stk. 3). Der skal tilbydes følgende fag på højt niveau: engelsk for sproglig linie og matematik på matematisk linie, et andet sprogfag for sproglig linie, fysik for matematisk linie samt yderligere mindst 2 fag. Desuden skal der tilbydes mindst 6 valgfag på mellemniveau (Gymnasiebekendtgørelsen § 9 stk. 2)

Københavns Kommune skal sikre, at samtlige fag på højt niveau – bortset fra japansk – samt mellemniveaufagene billedkunst, biologi, datalogi, erhvervsøkonomi, fysik, geografi, idræt, kemi, latin, matematik, musik og samfundsfag tilbydes indenfor kommunen. Københavns Kommune kan derfor pålægge den enkelte skole at tilbyde bestemte af de nævnte valgfag (Gymnasiebekendtgørelsen § 9, stk. 3).

Rektor træffer afgørelse om, hvorledes den samlede ramme skal anvendes til obligatoriske fag og til valgfag samt andre undervisningsaktiviteter og evt. overførsel til det efterfølgende skoleår. Afgørelsen skal træffes under hensyntagen til, at elevernes ønsker opfyldes bedst muligt (Gymnasiebekendtgørelsen § 10, stk. 3).

Bestyrelsernes fastsættelse af udbuddet af valgfag på gymnasierne fremgår af bilag 1.

Igen tilbyder Christianshavns Gymnasium science som forsøgsfag på mellemniveau for matematikere. Der er ingen ændringer i udbudet.

 

På hf-kurserne:

Bestyrelsen skal efter indstilling fra rektor fastsætte kursets fagudbud (Hf-loven § 20, stk. 4). Københavns Kommune kan pålægge et kursus at tilbyde bestemte fag (Hf-loven § 19, stk. 2). Rektor træffer afgørelse om oprettelse af hold indenfor kursets kapacitet og fagudbud, således, at ansøgernes ønsker opfyldes bedst muligt (Hf-bekendtgørelsen § 23).

 

2-årigt hf:

Bestyrelsernes fastsættelse af fagudbudet på 2-årigt hf fremgår af bilag 2. Den eneste ændring er markeret med en stjerne.

På Vestre Borgerdyd Gymnasium og HF er der ingen ændringer i udbudet af valgfag. På HF-C-Efterslægten tilbydes nu også tysk på højt niveau.

 

Hf-enkeltfag:

Bestyrelsernes fastlæggelse af fagudbudet på hf-enkeltfag fremgår af bilag 3. De få ændringer er markeret med en stjerne.

HF-C-Efterslægten tilbyder nu også tysk på højt niveau. På Vesterbro Enkeltfags-HF tilbydes nu også tysk som begynderfag. På højt niveau tilbydes nu også musik og samfundsfag.

Det er Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens vurdering, at fagudbudet samlet lever op til kravene om bredde i udbudet og opfylder bestemmelserne i love og bekendtgørelser.

 

Økonomi

Ingen, da timetildelingen er uafhængig af fagudbuddet

 

Høring

Fagudbudet har været forelagt for Gymnasie- og HF-Rådet, som drøftede det manglende udbud af teknikfag, som ikke har haft elevernes interesse.

 

Andre konsekvenser

Ingen bemærkninger

 

BILAG VEDLAGT

  • Bilag 1: Bestyrelsernes fastlæggelse af fagudbud for gymnasierne – oktober 2000
  • Bilag 2: Bestyrelsernes fastlæggelse af fagudbud på 2-årigt hf – oktober 2000
  • Bilag 3: Bestyrelsernes fastlæggelse af fagudbud på enkeltfags-hf - oktober 2000

 

 

Peter Rasmussen

Birgit Smedegård

 

Til top