Mødedato: 22.09.2004, kl. 15:00

Anlægsstatus 2004

Anlægsstatus 2004

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 22. september 2004

 

 

10.      Anlægsstatus 2004

  J.nr. U155/04

 

 

INDSTILLING

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at     Anlægsstatus 2004 godkendes

 

at    det foreliggende eksempel på layout af Anlægsstatus 2004 godkendes

 

at     Anlægsstatus 2004 lægges på Københav ns Kommunes hjemmeside og intranet og dermed vil være tilgængelig for skoler og institutioner samt en bredere offentlighed

 

 

RESUME

 

Med henblik på at skabe et samlet overblik over udbygningen på folkeskoleområdet, KKFO, fritidshjem og klubområdet samt udbygningen inden for specialskoler, gymnasier og andre områder i 2004 fremlægges hermed "Anlægsstatus 2004" samt prøveopslag.

 

I forbindelse med den politiske aftale om Udbygningen på Børneområdet (Børnepakken) blev det aftalt, at der en gang om året skulle fremlægges en redegørelse, som viser den aktuelle status på den igangværende udbygning i forhold til planen, inkl. nøgletal  f.eks. antal skolelokaler, m2 priser og lign.

 

Forvaltningen har hvert år siden 2001 fremlagt en anlægsstatus over udbygningen. Ved fremlæggelsen af Anlægsstatus 2003 blev det samtidig besluttet, at den årlige anlægsstatus fremover gør det ud for den ønskede redegørelse vedr. opfølgningen på Børneplanen, og at anlægsstatus i den forbindelse udbygges med de ønskede nøgletal m.m. Børneplanen omfatter alene folkeskole- og specialskoleområdet. På dette område er der derfor sammenlignelighed mellem Udbygningsoversigt 2004–2007 og Anlægsstatus 2004, men Anlægsstatus indeholder derudover også projekter på fritidshjem-, KKFO- og Gymnasieområdet, der ikke er indeholdt i Børneplanen og dermed i Udbygningsoversigten. Udbygningen på fritidshjem-/KKFO-området er omfattet af demografireguleringsmodellen. Anlægsstatus indeholder desuden økonomiske oplysninger fra før 2004, hvor Børneplanen træder i kraft, hvor Børneplanen kun omfatter budget for aktiviteter fra og med 2004.

 

På den baggrund indeholder Anlægsstatus 2004 som noget nyt særskilt nøgletalsafsnit, der sammenfattende redegør for status i anlægsaktiviteterne sammenholdt med Børneplanens forudsætninger (illustreret ved Udbygningsoversigten) sammenholdt med Børneplanens budgetter og en række andre nøgletal. 

 

Anlægsstatus vil blive lagt på Københavns Kommunes hjemmeside og intranet og vil herved være tilgængelig for skoler og institutioner samt en bredere offentlighed.

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Anlægsstatus 2004

I lighed med tidligere år fremlægges hermed den årlige anlægsstatus i form af den samlede tekst samt et prøveopslag. Formålet med Anlægsstatus 2004 er at give et aktuelt overblik over de projekter og den udbygning, der bruges anlægsmidler på at gennemføre i 2004. Det er planen at fremlægge en mere omfattende status i 2005 og i den forbindelse samlet vise, hvad der er gennemført og igangsat i den forløbne 4-årige periode.

 

Anlægsstatus 2004 dækker alle anlægsarbejder på skolerne, fritidshjem/KKFO, klubber, gymnasieområdet, specialskoleområdet og øvrige områder i 2004.

 

Udbygningen på skoler, fritidshjem/KKFO og klubber er beskrevet distriktsvis, gymnasie-, specialskole- og øvrige områder er beskrevet samlet.

 

I beskrivelsen af de enkelte projekter er det forventede forbrug i 2004 medtaget, ligesom det forventede forbrug fra anlægssagens start og indtil udgangen af 2004 er anført. Som noget nyt er det samlede budget for hver enkelt projekt også anført.

 

Af Anlægsstatus fremgår, at udbygningen følger de opstillede kapacitetsmål i Børneplanen (Udbygningsoversigten fra 2003), og at der i den forbindelse i 2004 forventes anvendt i alt 348,1 mio. kr. til folkeskoleområdet og specialundervisning – jævnfør den samtidig fremlagte indstilling "Udbygningsoversigt 2004-07: Revision 2004". Redegørelsen viser endvidere, at 2004 er karakteristisk ved, at der i løbet af året færdiggøres en række store projekter: Ovnhallen, Heibergskolen, Rødkilde Skole og Utterslev Skole, hvor byggearbejderne næsten afsluttes i 2004.

 

Det skal understreges, at økonomioplysningerne vedr. de enkelte projekter i Anlægsstatus ikke er baseret på regnskabstal, og at de endelige tal derfor kan afvige fra oplysningerne vedr. de forventede forbrug mv. i Anlægsstatus.

 

Alle økonomioplysninger er opgivet i indeks 104,4.

 

Anlægsstatus vil blive lagt på Københavns Kommunes hjemmeside og intranet og vil herved være tilgængelig for skoler og institutioner samt en bredere offentlighed. Forvaltningen fremlægger et eksempel på layout af Anlægsstatus 2004.

 

 

Årlig redegørelse vedr. udbygningen på Børneområdet (Børnepakken)

I forbindelse med den politiske aftale om Udbygningen på Børneområdet (Børnepakken) blev det aftalt, at der en gang om året fremlægges en redegørelse, som følger op på forudsætningerne i den aftalte udbygningsplan på folkeskoleområdet, f.eks. antal skolelokaler, m2 priser og lign.

 

Ved fremlæggelsen af Anlægsstatus 2003 blev det forslået, at Anlægsstatus fremover udgør grundstammen i den årlige redegørelse vedr. Børnepakken, og at status i den forbindelse suppleres med en række nøgletal,  hvilket Uddannelses- og Ungdomsudvalget tog til efterretning.

 

På den baggrund indeholder Anlægsstatus i år en kort sammenfattende redegørelse, der omfatter: 

 

·        en oversigt over de forventede samlede afholdte udgifter i 2004 sammenholdt med budgettet for Børneplanen,

·        en samlet status for den kapacitet på folkeskoleområdet (antal basislokaler) anlægsaktiviteterne har resulteret i,

·        nøgletal for kapacitetsomkostninger opgjort i samlet anlægsudgift pr. nyetableret basislokale, 

·        en samlet status for det antal m2 nybyggeri/ombygget areal som anlægsaktiviteterne har resulteret i. 

 

Der arbejdes med en yderligere udbygning af nøgletalsafsnittet – herunder bl.a. sammenligning med andre kommuner primært i hovedstadsområdet. Dette arbejde har imidlertid vist sig vanskeligere og mere kompliceret end forventet, - der findes i dag ikke tilgængelige og anvendelige nøgletal vedrørende anlægsprojekter fra andre kommuner, hvilket bl.a. skyldes manglende fælles opgørelsesmetoder.

 

 

Økonomi

 

Ingen bemærkninger

 

 

Miljøvurdering

 

Forslaget har ingen væsentlige miljømæssige konsekvenser

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger.

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Bilag 1: Teksten til "Anlægsstatus 2004"

·        Bilag 2: Eksempel på layout af "Anlægsstatus 2004"

 

 

 

Peter Rasmussen

                                            Jørn Larsen


 


Til top