Mødedato: 22.05.2002, kl. 15:00

Virksomhedskontrakt med Center for Specialundervisning

Virksomhedskontrakt med Center for Specialundervisning

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 22. maj 2002

 

4. Virksomhedskontrakt med Center for Specialundervisning

UUU 218/2002 J.nr. U94/02

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

at udvalget tiltræder, at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens direktion og Center for Specialundervisning indgår virksomhedskontrakt

at forslaget forinden sendes til høring i bestyrelsen for Center for Specialundervisning og Det Sociale Brugerråd

 

RESUME

Der er udarbejdet forslag til en virksomhedskontrakt mellem Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens direktion og Center for Specialundervisning.

Det foreslås, at virksomhedskontrakten sendes til høring i bestyrelsen for Center for Specialundervisning og Det Sociale Brugerråd forinden udvalgets endelige godkendelse.

 

SAGSBESKRIVELSE

 

Kontraktledelse generelt

Borgerrepræsentationen tiltrådte på mødet den 15. maj 1997 en personalepolitisk redegørelse. Af redegørelsen fremgår blandt andet, at der på det ledelses- og personalepolitiske område er behov for at overveje, hvordan medarbejdernes trivsel og tilfredshed kan fremmes, og kontraktledelse nævnes som en foranstaltning, der kan medvirke hertil.

Efter Borgerrepræsentationens vedtagelse har Økonomiforvaltningen udarbejdet en vejledning "Kontraktledelse i Københavns Kommune" og udgivet en pjece med samme titel. Økonomiforvaltningens udgivelser har udgjort et paradigma for de forhandlinger mellem Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen og Center for Specialundervisning for Voksne (CSV), som har ført frem til den foreliggende virksomhedskontrakt.

I et protokollat, som blev behandlet i Uddannelses- og Ungdomsudvalgets møde den 8. august 2001, har Revisionsdirektoratet overordnet givet udtryk for, at kontraktledelse som styringsprincip kan medvirke til at modernisere og effektivisere den kommunale økonomistyring.

 

Kontraktledelse på CSV

Formålet med at indgå virksomhedskontrakt med CSV er at opnå:

  • mere tilfredse borgere og medarbejdere
  • en styrkelse af ledelse og organisering
  • en forbedring af ydelser
  • en bedre udnyttelse af ressourcerne

Virksomhedskontrakten med CSV indebærer, at der er opsat aktivitetsmål, mål for enhedsomkostninger og udviklingsmål for institutionens ydelser i perioden 2002-2005. Mål, som gør det lettere for borgerne at se, hvilke forventninger de kan stille til CSV's ydelser, og som gør det mere gennemskueligt for CSV's ansatte at handle i forhold til brugernes forventninger og de af kommunen fastsatte krav. Det skal hermed tilstræbes at opnå følgende fordele:

  • Politikerne får et styringsredskab, som understøtter udviklingen fra enkeltsagsbehandling til helhedsbetragtninger og til overordnet tilpasning af den kommunale virksomhed til de overordnede mål

  • Der bliver en bedre udnyttelse af ressourcerne, også de økonomiske

  • Borgere og brugere får et bedre kendskab til kommunens ydelser, hvilket i højere grad sikrer, at ydelse og forventning til denne stemmer overens

  • Lederne får klarere rammer for deres arbejde, som de selv er med til at fastlægge, og bedre redskaber til at forbedre produktet og imødekomme borgeres og brugeres ønsker

  • Medarbejderne får større medindflydelse på og medansvar for eget arbejde, samt bedre muligheder for at udvikle sig i takt med deres arbejdsplads.

Virksomhedskontrakten med CSV er blandt andet udformet med den hensigt, at den skal øge synliggørelsen af de handicappede målgruppers muligheder for at udvikle deres kompetencer i Københavns Kommune. Virksomhedskontrakten fastlægger den årlige budgetramme på niveauet i 2002 målt i faste priser, idet der er enighed mellem parterne om at optage forhandlinger, hvis der kommer ændringer i behovet for elevtransport eller anden lovbunden udgift.

I virksomhedskontrakten påtager CSV sig tre indsatsområder:

  • Etablering af hørepædagogisk filial ved Audiologisk afd. på Bispebjerg Hospital
  • Projekt vedrørende synliggørelse
  • Projekt vedrørende brobygning og udslusning.

Indsatsområderne er udførligt beskrevet i tillægget til virksomhedskontrakten, bilag 4. Med indsatsområderne medvirker CSV til at understøtte værdiledelse i Københavns Kommune.

Virksomhedskontrakten med CSV er udarbejdet med tillæg og bilag, så helheden nøje iagttager de formkrav, som er fastlagt i Økonomiforvaltningens vejledning.

Bestyrelse og Kontaktudvalg

Under kontraktforhandlingerne er CSV's bestyrelse og CSV's kontaktudvalg på møderne blevet holdt løbende orienteret om forhandlingsforløbet. Desuden har medarbejderne været inddraget i processen og i udarbejdelse af forslag til indsatsmråder.

 

Økonomi

Budgetrammen for CSV er udarbejdet i faste priser på baggrund af CSV´s budgetramme for 2002. Beløbsrammen vil blive reguleret efter de samme principper for lønudvikling, som gælder for Uddannelses- og Uddannelsesforvaltningen, og er i øvrigt underlagt Borgerrepræsentationens beslutninger.

 

Forslaget sendes til høring i bestyrelsen for Center for Specialundervisning og Det Sociale Brugerråd og vil herefter blive behandlet af udvalget igen.

 

Miljøvurdering

Ingen bemærkninger

 

 

 

BILAG VEDLAGT

  • Virksomhedskontrakt mellem Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens direktion og Center for Specialundervisning

 

 

 

Peter Rasmussen

Søren Stahl Nielsen

 

 

Til top