Mødedato: 17.08.2005, kl. 14:30

Revisionsprotokollat 7/2004 - Revision af regnskab 2004

Revisionsprotokollat 7/2004 - Revision af regnskab 2004

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 17. august 2005

 

 

16.      Revisionsprotokollat 7/2004 - Revision af regnskab 2004

  J.nr. 269005

 

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at       udvalget godkender forslag til besvarelse til Revisionsdirektoratet

 

at      forvaltningen udarbejder en ajourført redegørelse om de forhold, der er beskrevet i protokollat 7/2004 – Årsrevisionsprotokollat til Uddannelses- og Ungdomsudvalget vedrørende Uddannelses- og Ungdomsudvalget, som forelægges for udvalget i december 2005

 

 

 

RESUME

Revisionsdirektoratet har den 7. juni 2005 fremsendt revisionsprotokollat nr. 7/2004 om revisionen af regnskab 2004 til Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

I henhold til revisionsvedtægtens § 12, stk. 4 skal udvalget besvare revisions-protokollater snarest og senest 4 uger efter modtagelsen. Revisionsdirektoratet har dog givet udsættelse af denne tidsfrist med henvisning til sommerperioden.

 

Forvaltningen har med udgangspunkt i ovenstående udarbejdet forslag til besvarelse af bemærkningerne i revisionsprotokollatet.

 

Forvaltningen vil udarbejde en ajourført redegørelse om de forhold, der er beskrevet i protokollat 7/2004 – Årsrevisionsprotokollat til udvalget vedrørende Uddannelses- og Ungdomsudvalget, som forelægges for udvalget i december 2005.

 

 


SAGSBESKRIVELSE

I revisionsprotokollat nr. 7/2004 om regnskabet for 2004 har Revisionsdirektoratet anført følgende forhold:

 

2.  Den udførte revision og konklusioner


2.1 Økonomistyringssystemer

    2.1.1 Kontoplan

    2.1.2 Udviklingen i økonomistyringen i Københavns Kommune

    2.1.3 Forretningsgangsbeskrivelser, jf. Kasse- og Regnskabsregulativet

2.2 Løn

2.3 Lærerressourceudmelding for skoleåret 2003/2004

2.4 Anlæg

2.5 Opfølgning af revisionen af åbningsbalancen pr. 1. januar 2004

2.6 Balancen

2.7 Bevillingskontrol

2.8 Regnskabsgennemgang

2.9 Temaundersøgelse af Social- og Sundhedsskolen.

 

3.      Andre opgaver

 

3.1 Revisorerklæringer

3.2 Særlige undersøgelser

 

4.      Opfølgning af tidligere omtalte forhold

 

4.1 Økonomistyringen af folkeskoler

 

5.       Ledelsens regnskabserklæring

 

6.       Revision af særlige tilskuds- og refusionsområder  

 

6.1 Udgifter på beskæftigelsesområdet

6.2 Udgifter på integrations- og repatrieringsområdet (dansk som

       andetsprog)

 

 

I det følgende anføres først Revisionsdirektoratets bemærkninger, hvorefter forvaltningens forslag til svar følger.

 

 

2.1 Økonomistyringssystemer:

 

2.1.1 Kontoplan.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens kontoplan indeholder ca. 87.000 konti. Revisionsdirektoratet har foretaget en gennemgang af kontoplanen på bevillingen for folkeskoleområdet og efterprøvet forvaltningens rutiner for kontoplanvedligeholdelse.

 

Revisionsdirektoratet har konstateret, at samtlige konti kunne specificeres i overensstemmelse med retningslinierne i Indenrigs- og Sundhedsministeriets "Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner", at konti blev korrekt opsummeret til bevillingen, og at konti var påført korrekt momskode.

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at revisionen af forvaltningens kontoplanvedligeholdelse efter Revisionsdirektoratets opfattelse giver en høj grad af sikkerhed for et korrekt grundlag for rapportering inden for bevillingen folkeskoleområdet.

 

 

2.1.2 Udviklingen af økonomistyringen i Københavns Kommune

 

Revisionsdirektoratet anfører, at i følge revisionsbetænkningen for 2003, side 261, har Revisionsudvalget fundet det beklageligt, at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen ikke har ment at skulle afgive reelle og relevante oplysninger om udviklingen i økonomistyringen på de institutioner i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, der har deltaget i 2. runde af Økonomiforvaltningen benchmarking af økonomistyringen i Københavns Kommune.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har fået oplyst, hvilke organisatoriske enheder, der har deltaget i den gennemførte benchmarking, og at Økonomiforvaltningen har givet en vis anonymitet i forbindelse med besvarelserne, så det er de pågældende institutioner, der ejer oplysninger om indplaceringsniveau.

 

Revisionsdirektoratet anmoder – til brug for orientering af Revisionsudvalget – om oplysninger vedrørende indplaceringsniveauet for de organisatoriske enheder, der deltog i benchmarkingundersøgelsen, samt en redegørelse for enhedernes handlingsplaner for det videre arbejde med at forbedre og udvikle økonomistyring og resultatet af handlingsplanernes gennemførelse. 

 

 

2.1.3 Forretningsgangsbeskrivelser, jf. Kasse- og Regnskabs-regulativet

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har udarbejdet en oversigt, der oplyser om modtagne og manglende forret ningsgangsbeskrivelser fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

Revisionsdirektoratet henstiller, at de manglende forretningsgangsbeskrivelser udarbejdes, og at der udarbejdes en tidsplan for arbejdet.

 

 

2.2 Løn

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet ved enslydende breve af 21. december 2004 til samtlige forvaltninger har udbedt sig oplysninger om lønudgifterne i KØR.

 

De oplysninger, som Revisionsdirektoratet har bedt om, består af en bekræftelse af rigtigheden af forvaltningens samlede lønudgifter for 2004 med angivelse af beløbet, og - hvis dette ikke er muligt - da en usikkerhedsprocent samt en oversigt over lønrelaterede konti på balancen og en bekræftelse af at kontiene er behandlet i overensstemmelse med kasse- og regnskabsregulativet og regnskabscirkulæret for 2004.

 

Revisionsdirektoratet gengiver, at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har svaret direktoratet den 3. marts 2005, at forvaltningen ikke på det foreliggende grundlag kan bekræfte rigtigheden af de bogførte beløb, og at det ikke har været muligt for forvaltningen at vurdere en usikkerhedsprocent for den bogførte løn.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at der i Københavns Kommunes regnskab for 2004 tages et generelt forbehold for rigtigheden af de bogførte lønudgifter i afsnittet om Uddannelses- og Ungdomsudvalget.

 

Revisionsdirektoratet gengiver, at

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har oplyst, at den samlede fejlkonto i KØR er opgjort til 5,6 mio. kr. og overført til balancen, da forvaltningen ikke har kunnet verificere indholdet af de enkelte posteringer, idet

 

·        alene mængden af enkeltposteringer på fejlkontiene reelt har umuliggjort behandlingen af kontiene i overensstemmelse med kasse- og regnskabscirkulæret

 

·        der derudover hersker en vis tvivl om grundlaget for, hvad der er bogført på de relevante balance- og fejlkonti

 

·        forvaltningen har oplyst, at der stadig (dvs. op til den 3. marts 2005) skete bevægelser på forvaltningens lønrelaterede statuskonti.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at efter Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens opfattelse er lønudgifterne i 2004-regnskabet behæftet med usikkerhed og anfører, at efter direktoratets opfattelse kan det ikke udelukkes, at forvaltningens gennemgang af posteringer fra fejlkontoen vedrørende løn vil medføre yderligere berigtigelser i driftsregnskabet for 2005.

 

Revisionsdirektoratet finder det beklageligt, at forvaltningen har fundet anledning til generelt at tage forbehold for rigtigheden af de bogførte lønudgifter i 2004-regnskabet, da lønudgifterne i regnskabet anses for behæftet med usikkerhed.

 

Endvidere finder direktoratet det beklageligt, at forvaltningen ikke har kunnet fremskaffe specifikationer af de lønrelaterede statuskonti og verificeret, at kontiene er behandlet som foreskrevet i kasse- og regnskabsregulativet m.v.

 

Revisionsdirektoratet oplyser, at resultatet af direktoratets lønrevision vedrørende kommunens 2004-regnskab meddeles i årsrevisionsprotokollatet til Økonomiudvalget.

 

 

2.3 Lærerressourceudmelding for skoleåret 2003/2004

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det har kontrolleret om de enkelte lærere opfylder årsnormen på 1.924 timer med fradrag af ferie og fridage o.l., om den enkelte skole overholder lærerressourceudmeldingen, og om der sker indregning af eventuelle afvigelser mellem ressourceudmeldingen og det faktiske forbrug i det efterfølgende skoleår.

 

Revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.

 

2.4 Anlæg

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet ved enslydende breve af 21. december 2004 til samtlige forvaltninger har udbedt sig oplysninger om afsluttede anlægsarbejder pr. 30. september 2004, hvor anlægsregnskaber ikke er fremsendt til Økonomiforvaltningen henholdsvis Revisionsdirektoratet, jf. gældende frist suppleret med oplysning om, hvornår manglende anlægsregnskaber forventes at blive fremsendt.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at samtlige anlægsregnskaber behandlet i Uddannelses- og Ungdomsudvalget i 2004 er fremsendt til Økonomiforvaltningen og Revisionsdirektoratet i 2005.

 

Revisionsdirektoratets gennemgang af anlægsregnskaberne har ikke givet anledning til bemærkninger.

 

 

2.5 Opfølgning af revisionen af åbningsbalancen pr. 1. januar 2004

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har konstateret, at:

 

·        der fortsat er uens klumpning af samme type af aktiver og henstiller, at forvaltningens vejledning om hvilke aktiver der skal indberettes til det omkostningsbaserede regnskab (OBR), udbygges med fælles regler om klumpning

 

·        der ikke er sket ændringer i overensstemmelse med forvaltningens vejledning i de 

       tilfælde, hvor udgifterne til et aktivs anskaffelsessum i åbningsbalancen er for delt på to institutioner

 

·        der ikke er sket korrektioner i de tilfælde, hvor ældre aktiver i åbningsbalancen       fejlagtigt er registreret som nyindkøbte

 

·        der optræder aktiver med en anskaffelsesværdi under 50.000 kr., som ikke burde være optaget i anlægskartoteket og henstiller, at disse udgår af anlægskartoteket

 

·        der ikke i 2004 er overført anlægsregnskaber til anlæg under udførelse, eller at        anlæg under udførelse var overført til endelig kategorisering og henstiller, at der        fremtidig tages stilling til korrekt overførsel

 

·        institutionerne ikke har haft mulighed for at foretage kontrol af anlægskartotekets       udvisende

 

·        forvaltningen ikke har kunnet bekræfte, at de selvejende institutioners regnskaber       har optaget aktiver således, at der kan ske en korrekt indregning og måling i         kommunens regnskab.

 

Revisionsdirektoratet henstiller på baggrund af en undersøgelse af indkøb fra fem institutioner, at noteringerne i anlægskartoteket udføres mere omhyggeligt, og at institutionerne får mulighed for kontrol af kartotekets udvisende. 

 

   

2.6 Balancen

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet i årsrevisionsprotokollatet for 2003 generelt hæftede sig ved, at der var mangler i statusspecifikationernes oplysninger om kontienes indhold, og at interne kommunale tilgodehavender burde have været afviklet inden regnskabsafslutningen.

 

Revisionsdirektoratet noterer sig, at forvaltningen i efteråret 2005 forventer at redegøre over for udvalget om statusposter, hvorefter direktoratet vil foretage en fornyet revision af balancen.

 

Vedrørende balancen for 2004 bemærker Revisionsdirektoratet, at forvaltningen den 4. februar 2004 har fremsendt et samlet regningskrav til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen på 16,1 mio. kr., som vedrører korrektioner af tidligere fremsendte regninger i årene 2000 til 2004, og som er indtægtsført i forvaltningens regnskab og bogført som et tilgodehavende.

 

Revisionsdirektoratet vil i årsrevisionsprotokollatet til Familie- og Arbejdsmarkeds-udvalget anmode om en stillingtagen til kravet. 

 

Revisionsdirektoratet finder i den sammenhæng, at interne afregninger skal ske via intern afregning i KØR og være effektueret, så der ikke henstår uafregnede mellemværende i kommunens regnskab.

 

Revisionsdirektoratets gennemgang af balancen munder ud i et antal bemærkninger og henstillinger vedrørende nogle konkrete posteringer. 

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at gennemgangen af balancen viste, at mange konti manglede fyldestgørende oplysninger i specifikationerne til balancen.

 

 

2.7 Bevillingskontrol

 

Revisionsdirektoratet anfører, at der er redegjort for afvigelser mellem bevillinger og regnskabet i de specielle bemærkninger til regnskabet for Uddannelses- og Ungdomsudvalget.

 

Revisionsdirektoratet anfører videre, at der er taget et generelt forbehold for bogføringen af lønudgifter, samt at det fremgår af Økonomiudvalgets behandling af Københavns Kommunes regnskab 2004, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget har et merforbrug på 36 mio. kr. på den rammebelagte drift.

 

På baggrund af merforbruget i regnskabet for 2004 vil Økonomiforvaltningen i samarbejde med Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen igangsætte en undersøgelse af baggrunden for merforbruget, herunder merforbrugets konsekvenser for 2005 og årene derefter.

 

Revisionsdirektoratet beder om at blive orienteret om resultatet af undersøgelsen.

 

2.8 Regnskabsgennemgang 

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har gennemgået regnskaber fra 10 institutioner, hvis regnskaber revideres af en anden revisor end Revisionsdirektoratet.

 

De 10 institutioner har under ét modtaget tilskud fra forvaltningen på 80 mio. kr., og Revisionsdirektoratets gennemgang viste, at tilskuddene var anvendt til det formål, som de var ydet til.

 

Gennemgangen af sprogskolernes regnskaber viste, at disse optages i kommunes regnskab året efter, at de er aflagt, og direktoratet henstiller, at de bogføres i kommunens regnskab i det regnskabsår, hvor udgifterne afholdes.

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at regnskabsgennemgangen har givet direktoratet en høj grad af sikkerhed for, at forvaltningen har tilrettelagt og udført en administrativ kontrol med anvendelsen af de kommunale tilskud i overensstemmelse med praksis for god tilskudsforvaltning, og direktoratet anbefaler, at der udarbejdes en forretningsgangsbeskrivelse for tilskudsforvaltningen og en samlet rapport om forvaltningens behandling af de reviderede regnskaber og revisionsprotokollater.

 

 

2.9 Temaundersøgelse

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har foretaget en temarevision af Social- og Sundhedsskolen.

 

Revisionen har resulteret i nogle specifikke bemærkninger og henstillinger til skolen.

 

Revisionsdirektoratet anbefaler at indrette kontoplanen efter aktiviteter, så udgifterne til hver enkelt uddannelse kan opgøres og at overveje at udbygge den nuværende målsætning og at forbedre debitorplejen.

 

 

3. Andre opgaver

 

3.1 Revisorerklæringer

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har afgivet erklæringer på 9 regnskabsopgørelser, hvor forvaltningen har modtaget tilskud fra en ekstern tilskudsgiver.

 

Revisionsdirektoratet har i ét enkelt tilfælde fundet anledning til at oplyse tilskudsgiveren om, at direktoratet har henstillet til tilskudsmodtageren om konkrete tiltag.

 

 

3.2 Særlige undersøgelser

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har afgivet et revisionsprotokollat til udvalget om borgmesterens rolle ved ansættelsen af dennes børn i forvaltningen.

 

4. Opfølgning af tidligere omtalte forhold

 

4.1 Økonomistyringen af folkeskoler

 

Revisionsdirektoratet anfører, at der i revisionsbetænkningen for 2003 er redegjort for resultatet af en større undersøgelse om økonomistyringen af folkeskoler.

 

Opfølgningen omhandler følgende punkter:

 

·        ad.  2 budgetlægning

·        ad.  4 regnskabsaflæggelse

·        ad.  6 fastsættelse af vision, målsætninger, mål og resultatkrav 

·        ad.  7 budgetlægning

·        ad.  8 styringen i årets løb

·        ad 10 vurdering af målopfyldelse og evaluering

·        ad 11 nye udfordringer for skolernes økonomistyring

 

Revisionsdirektoratet oplyser, at direktoratet følger den fortsatte implementering af de nævnte tiltag.

 

 

5. Ledelseserklæring

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningens ledelse i sin ledelseserklæring til regnskabet har taget forbehold for manglende korrekt lønbogføring i 2004 og har endvidere henvist til at også Økonomiudvalget har taget forbehold for, at den manglende lønstyring kan have konsekvenser for kommunens regnskab.

 

6 Revision af særlige tilskuds- og refusionsområder

 

6.1 Udgifter på beskæftigelsesområdet

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har kontrolleret, at opgørelsen udelukkende indeholdt elever, der er omfattet af aktivlovens § 100, stk. 2, og at revisionen ikke gav anledning til bemærkninger.

 

 

6.2 Udgifter på integrations- og repatrieringsområdet (dansk som andetsprog)

 

Revisionsdirektoratet anfører, at direktoratet har kontrolleret, at opgørelsen udelukkende indeholdt undervisningstilskud til kursister, der modtog undervisning i dansk som andetsprog, og at revisionen ikke gav anledning til bemærkninger.

 

Forslag til Uddannelses- og Ungdomsudvalgets besvarelse til Revisionsdirektoratet:

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen foreslår, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget afgiver følgende besvarelse vedrørende Revisionsdirektoratets revisionsprotokollat nr. 7/2004 om regnskab 2004:

 

 

"Generelt

 

Det bemærkes indledningsvis, at der i december 2005 udarbejdes en ajourført redegørelse om de forhold, der er behandlet i ovenstående revisionsprotokollat.

 

Nedenfor følger forvaltningens kommentarer til de ovenfor fremhævede forhold i revisionsprotokollatet for regnskab 2004:

 

 

Ad 2.1.1 Kontoplan

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger.

 

 

Ad.2.1.2 Udviklingen i økonomistyringen i Københavns Kommune

 

Forvaltningen har efterfølgende oplyst navnene på de institutioner, der har deltaget i 2. runde af den gennemførte benchmarking og endvidere oplyst, hvilke indplaceringer, der er sket.

 

Da Økonomiforvaltningen har givet en vis anonymitet i forbindelse med besvarelserne, er oplysningerne videregivet til Revisionsdirektoratet i en form, så den enkelte institutions indplacering ikke kan identificeres.

 

Forvaltningen mener, at det er af afgørende betydning for den fortsatte udvikling af god kvalitet i de udførende enheder, at deltagerne i en undersøgelse af den karakter, som der konkret er tale om her og i andre evalueringer og lignende kan have tillid til, at løfter og indgåede aftaler m.v. om, at resultaterne er forbeholdt for institutionen, ikke efterfølgende bliver sat til side.

 

Ad. 2.1.3 Forretningsgangsbeskrivelser, jf. Kasse- og Regnskabsregulativet 

   

Forvaltningen har udarbejdet en række vejledninger og information m.v., der specifikt omhandler/dækker de emner, som Revisionsdirektoratet har noteret som manglende  forretningsgange  og anvender en række generelle regelsæt, hvor det forekommer hensigtsmæssigt.

 

Forvaltningen mener sig således dækket ind med skriftligt materiale, der beskriver ansvarsfordelinger, arbejdsgange og procedurer m.v. i et sprog, som tager hensyn  til målgrupperne og den indholdsmæssige sammenhæng. 

 

Forvaltningen vil i samarbejde med Revisionsdirektoratet efterfølgende aftale processen med hensyn til at bearbejde de anførte vejledninger og informationer m.v., så de opfylder formkravene til egentlige forretningsgange.

 

Forvaltningen vil herefter fremsende de nævnte forretningsgange til Revisionsdirektoratet.

 

 

Ad. 2.2 Løn

 

Forvaltningens endelige bemærkninger vil afvente Økonomiudvalgets behandling af  Revisionsdirektoratets årsprotokollatet, der bl.a. vil indeholde direktoratets lønrevision vedrørende kommunens 2004 regnskab.

 

Forvaltningen har udarbejdet et bilag til forventet årsregnskab for 2005 efter 1. halvår af 2005, jf. særskilt sa g herom, som omhandler virkningerne på 2005-regnskabet af berigtigelser af fejl i 2004-regnskabets lønbogføring. Bilaget er vedlagt.

 

De endelige bemærkninger vil indgå i forvaltningens redegørelse til Uddannelses- og Ungdomsudvalget i december måned 2005.

 

 

Ad. 2.3 Lærerressourceudmelding for skoleåret 2003/2004

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger.

 

 

Ad. 2.4 Anlæg

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger.

 

 

Ad. 2.5 Opfølgning af revisioner af åbningsbalancen pr. 1. januar 2004

 

Forvaltningen har gjort klumpning operationel ved at udbygge vejledningen om, hvilke aktiviteter der skal indberettes sammen til det omkostningsbaserede regnskab.

 

Hvor udgiften er afholdt med bidrag fra flere, har forvaltningen fastsat en regel om, at  aktivet registreres hos den organisation, der forbruger aktivet.

 

Forvaltningen har korrigeret de tilfælde, hvor man er blevet opmærksom på, at ældre aktiver fejlagtigt er registreret som nyindkøbte.

 

Forvaltningen har udposteret aktiver med anskaffelsesværdi under 50.000 kr. af regnskabet i de tilfælde, hvor man er blevet opmærksom på forholdet. 

 

Forvaltningen har givet institutionerne adgang til at kontrollere anlægskartotekets udvisende. Der er ultimo 2004 udsendt fortegnelse over hver enkelt institutions aktiver med anmodning om at kontrollere, at anlægskartotekets oplysninger er korrekte. Medio 2005 er anlægskartoteket udsendt igen med henblik på løbende opdatering af registret. Udsendelsen har tillige omfattet de selvejende institutioners aktiver. 

 

Ad. 2.6 Balancen

 

Arbejdet med at rydde op i statusposter er blevet stærkt forsinket i forhold til den oprindelige målsætning, som var at afslutte arbejdet i efteråret 2005. Det skyldes især, at det har været nødvendigt at overføre ressourcer til arbejdet med at udrede årsager til problemerne med lønbogføringen i regnskabet for 2004. Revisionsdirektoratet er blevet orienteret herom. 

 

Forvaltningen har forholdt sig til de konkrete henstillinger, som revisionen har fremdraget og har oplyst Revisionsdirektoratet herom.

 

Forvaltningen har fulgt den normale praksis i kommunen ved opgørelsen af korrektioner og efterfølgende regningskrav vedrørende tidligere års fremsendte regninger til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen (16,1 mio. kr. for perioden 2000-2004).

 

Forvaltningen vil ved ajourføringen i december 2005 oplyse om Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets svar til Revisionsdirektoratet på regningskravet på 16,1 mio. kr. fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, som Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har indtægtsført i 2004-regnskabet.

 

 

Ad. 2.7 Bevillingskontrol

 

Undersøgelsen af baggrunden for forvaltningens problemer med lønbogføringen i 2004, som gennemføres i samarbejde med Økonomiforvaltningen, er i gang sat.

 

Undersøgelsen består af to dele. Den ene del er en søgning efter fejl og mangler i skolers, institutioners og forvaltningens bogføring i 2004, og den anden del er en analyse af, hvordan fejl i Accentures lønbehandling i 2004 har indvirkning på forvaltningens regnskab for 2004.

 

Undersøgelsens foreløbige resultater indgår, som tidligere oplyst under afsnittet ad. 2.2 løn, som bilag til forvaltningens regnskabsprognose efter 1. halvår af 2005. 

 

I forbindelse med den igangværende undersøgelse er der bl.a. følgende problemstillinger:

 

·        Søgningen efter fejl og mangler i bogføringen på skoler m.v. er overordentlig        ressourcekrævende, kostbar og tidskrævende, fordi omfanget af materiale, som er genstand for undersøgelse, er meget stort

 

·        Analysen af virkningen på forvaltningens 2004-regnskab af  Accentures lønbehandling gennemføres under det vilkår, at kommunen indgik forlig om en økonomisk kompensation for virksomhedens fejl frem til den 31. december 2004, og at kommunen efterfølgende har opsagt kontrakten i utide  med virksomheden med henvisning til misligholdelse.

 

Forvaltningen vil orientere Revisionsdirektoratet om det endelige resultatet af undersøgelsen.

 

 

Ad. 2.8 Regnskabsgennemgang

 

Forvaltningens regnskab færdiggøres efter en tidsplan, som fastsættes af Økonomiforvaltningen blandt andet efter drøftelser med de øvrige forvaltninger.

 

I de drøftelser har forvaltningen fremført, at der er behov for mere tid end den, der var tilmålt i 2004-regnskabet til at indarbejde de private institutioners regnskaber i forvaltningens regnskab.

 

Det skyldes, at de private institutioner også har brug for tid til at afslutte deres regnskaber.

 

Forvaltningen vil blandt andet i drøftelserne med Økonomiforvaltningen om tidsplanen for den kommende regnskabsafslutning arbejde for, at der bliver tidsmæssig mulighed for at efterleve Revisionsdirektoratets henstilling.

 

Forvaltningen har fulgt anbefalingen om at udarbejde en forretningsgang for tilskudsforvaltning. Forretningsgangen er tilgået Revisionsdirektoratet.

 

Forvaltningen vil med Revisionsdirektoratet drøfte direktoratets ønsker til formkrav til en samlet rapport over forvaltningens behandling af de reviderede regnskaber og revisionsprotokollater og redegøre for udfaldet heraf i den ajourførte redegørelse i december 2005.

 

 

2.9 Temaundersøgelse – Social- og Sundhedsskolen i København

 

Forvaltningen vil drøfte problemstillingerne med Social- og Sundhedsskolen og redegøre for udfaldet  i den ajourførte redegørelse i december 2005.

 

 

3.    Andre opgaver

 

3.1 Revisorerklæringer

 

Forvaltningen og Heimdalsgades Overbygningsskole har siden maj 2004 indgående behandlet de problemstillinger om forvaltning af tilskud udefra, som Revisionsprotokollatet omtaler. Forvaltningen afventer blandt andet, at Undervisningsministeriet som tilskudsgiver godkender regnskabet.

 

Forvaltningen vil i den ajourførte redegørelse i december 2005 gøre rede for status.

 

Forvaltningen har ikke bemærkninger til nogen af de otte øvrige revisorerklæringer. 

 

 

3.2 Særlige undersøgelser

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

4. Opfølgning af tidligere omtalte forhold

 

 

 4.1 Økonomistyringen af folkeskoler

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

Ad. 5. Ledelsens regnskabserklæring

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

6. Revision af særlige tilskuds- og refusionsområder

 

 

Ad. 6.1 Udgifter på beskæftigelsesområdet

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

Ad. 6.2 Udgifter på integrations- og repatrieringsområdet (dansk som andetsprog)

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger."

    

 

Økonomi

 

 Ingen yderligere bemærkninger

 

 

Miljøvurdering

 

Sagstypen er ikke omfattet af Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens positivliste over sager der skal miljøvurderes.

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger

 

 

 

BILAG VEDLAGT

        

·        Revisionsprotokollat nr. 7/2004 fra Revisionsdirektoratet

 


 

 

 

Peter Rasmussen

                      Søren Stahl Nielsen

 


 

Til top