Mødedato: 17.08.2005, kl. 14:30

Udmøntning af legepladspuljen 2005

Udmøntning af legepladspuljen 2005

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 17. august 2005

 

 

14.      Udmøntning af legepladspuljen 2005

  J.nr. 261889

 

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      der bevilges 1,751 mio. kr. til 17 legepladsprojekter samt 0,07 mio. kr. til forundersøgelser og følgeudgifter i forbindelse med projekterne

 

at      der bevilges 0,217 mio. kr. til Frederikssundsvejens Skole som medfinansiering til Byudviklingspuljen

 

 

RESUME

Der er på budgettet for 2005 afsat en bevilling på 3 mio. kr. til vedligeholdelse af legepladser på skoler og fritidshjem. På mødet den 3. november 2004 (U187/04) blev det besluttet, at 0,3 mio. kr. af puljen skal anvendes til inspektion af legepladssikkerheden, og ca. 0,7 mio. kr. af puljen skal anvendes til støtte for en række skoler til medfinansiering i forhold til Byudviklingspuljen. Den resterende del af puljen anvendes til vedligeholdelse af eksisterende legepladser og til etablering af nye legepladser på skoler og fritidshjem.

 

Legepladspuljen foreslås udmøntet i 17 legepladsprojekter, som er nærmere beskrevet i vedlagte bilag, samt en bevilling på 0,217 mio. kr. til Frederikssundsvejens Skole som medfinansiering til Byudviklingspuljen. Derudover er der yderligere 3 projekter som medfinansieres i forhold til Byudviklingspuljen, jf. udvalgets beslutning på mødet den 3. november 2004 (U178/04).

 

Prioriteringen af projekterne er foretaget på baggrund af de kriterier, som udvalget har besluttet (U187/04).

 

Forvaltningen har modtaget i alt 40 ansøgninger fra skoler og fritidsinstitutioner.

 


SAGSBESKRIVELSE

I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2005 blev det besluttet, at der afsættes 3 mio. kr. til renovering af legepladser på skoler og fritidshjem. Udvalget har besluttet, at 0,3 mio. kr. af midlerne skal anvendes til inspektion af legepladssikkerheden, og ca. 0,7 mio. kr. af puljen skal anvendes til støtte for en række skoler til medfinansiering i forhold til Byudviklingspuljen. Den resterende del af puljen anvendes til vedligeholdelse af eksisterende legepladser og til etablering af nye legepladser på skoler og fritidshjem (U187/04).

 

Bevillingen skal anvendes til bevægelsesklare områder/legepl adser. Skolen / institutionen skal ved ansøgning om midler fra puljen beskrive de indholdsmæssige og pædagogiske overvejelser samt de konkrete indholdsmæssige forslag i projektet. Fritidsinstitutionsbørn og elevråd inddrages i processen og afgiver udtalelse til sagen.

 

Der er modtaget i alt 40 ansøgninger fra skoler og fritidsinstitutioner. Oversigt over samtlige ansøgere er vedlagt som bilag.

 

Kriterier for tildeling af midler fra legepladspuljen

Udvalget har fastsat følgende kriterier for prioritering af projekter fra legepladspuljen (U187/04):

·        Projekterne skal bygge på samtænkning således, at projekterne tilgodeser såvel skole som fritidshjem/KKFO

·        Projekterne skal rumme nytænkning såvel fysisk som pædagogisk

·        Projekter på skoler, hvor der vedligeholdelsesmæssigt er behov for en sanering, og arbejderne derfor kan kombineres, prioriteres

·        Projekterne skal være interessante i forhold til lokalområdets aktivitetsmæssige og sociale behov

·        Projekterne kan eventuelt finansieres i samarbejde med fonde, herunder Lokale- og Anlægsfonden, kvarterløftscentrene eller andre interessenter

·        Projekter, som indeholder mini-kunstgræs-baner støttet af DBU

 

Udvalget har desuden besluttet, at der i 2005 som 1. prioritering af legepladspuljen tildeles en række skoler medfinansiering til de midler, de har modtaget i støtte fra Byudviklingspuljen. I alt skal ca. 0,7 mio. kr. af puljen anvendes til medfinansiering i forhold til Byudviklingspuljen. Udvalget har endvidere besluttet, at for at følge op på sikkerhedsvurderinger kan skoler og institutioner søge om medfinansiering til større renoveringer af eksisterende legepladser. Ved renoveringsprojekter forudsættes det dog, at skoler og institutioner medfinansierer med minimum 10.000 kr. pr. sag inden for deres egen ramme (U187/4).

 

Derudover er der ved prioriteringen af projekterne blevet lagt vægt på, at ansøgningerne er gennemarbejdede og gennemtænkte.

 

Prioritering af legepladspuljen 2005

 

På baggrund af ovenstående kriterier foreslås, at legepladspuljen udmøntes på følgende i alt 17 projekter. En nærmere beskrivelse af de enkelte projekter fremgår af vedlagte bilag.

 

Skole/institution

Mio. kr.

Fritidscentret Gavlhus

0,075

Bavnehøj Fritidshjem og børnehave

0,120

Fritidshjemmet Olympen

0,025

Korsager Skole

0,180

Skolen på Kastelsvej og fritidshjemmet

0,180

Christianshavns Skole

0,220

Hanssted Skole og Fritidshjemmene Rødbyvej 4 og 6

0,133

Askovgårdens Fritids- og Ungdomsklub

0,200

Hoffmanns Minde

0,040

Kirsebærhavens Skole, Blommen, Anne Marie Gården, Kirsebærhaven Kulturcenter og Kirsebærhavens Idrætsklub

0,100

Helligkors Skole

0,035

Borup

0,038

Jagtvejens Skole

0,015

Stærekassen

0,044

Hyltebjerg Skole

0,091

Skolen i Charlottegården

0,200

Drivhuset

0,055

Legepladsprojekter i alt

1,751

 

                                                                                                            

Desuden foreslås det, at der bevilges 0,217 mio. kr. til Frederikssundsvejens Skole som medfinansiering til Byudviklingspuljen (jf. orienteringsnotat af 16. juni 2005).

 

Udover Frederikssundsvejens Skole modtager Holbergskolen, Sjællandsgades Skole og Blågårdsskolen bevilling, jf. udvalgets beslutning af 3. november 2004 (U178/04) medfinansiering af projekter, som har modtaget støtte fra Byudviklingspuljen (Beløbet til Blågårdsskolen er blevet ændret i en senere udvalgsindstilling (U100/04)).

 

Der er 23 ansøgere, der ikke vil modtage midler fra Legepladspuljen. Oversigt over disse ansøgere samt begrundelsen for afslag fremgår af bilag 3.

 

 

Økonomi

 

Legepladspuljen på i alt 3 mio. kr. anvendes på følgende vis:

 

Skole/institution

Mio. kr.

Legepladsprojekter

1,751

Planlægning og forundersøgelser

0,070

Medfinansiering Byudviklingspuljen – Frederikssundsvejens Skole

0,217

Medfinansiering Byudviklingspuljen – Holbergskolen, Sjællandsgades Skole og Blågårdsskolen

0,662

Udarbejdelse af sikkerhedsvurderinger af legepladser

0,300

I alt                                                                               

3,000

 

 

Miljøvurdering

 

På terrænområdet må det påregnes, at det ved visse projekter bliver nødvendigt at bortkøre forurenet jord, hvis det viser sig, at det stabile underlag er forurenet, fx af slagger. I forbindelse med terrænprojekterne vil kloaksystemerne blive renoveret således, at spildevandet kan ledes til rensning i stedet for at sive urenset ned i jorden. Adgangen for rotter vil desuden blive begrænset.

 

Generelt vil projekterne kun give anledning til lokale gener i nærmiljøet i form af øget støj og støv i anlægsperioderne, som dog forsøges forebygget mest muligt i forbindelse med planlægning af arbejderne. Kasserede byggematerialer vil i videst omfang blive kørt til genbrugsstationer – alternativt deponeret.

 

Projekterne vil blive gennemført i overensstemmelse med gældende standarder og forskrifter for sikkerhed på legepladser.

 

Ved valg af materialer vil der til projekternes væsentligste dele i overvejende grad blive anvendt naturlige og/eller genanvendelige materialer. I øvrigt vil man leve op til anbefalingerne i "Miljøorienteret byfornyelse og nybyggeri", Bygge- og Teknikforvaltningen 2001, som indeholder Københavns Kommunes retningslinier for miljømæssige minimumskrav samt kommunens anbefalinger og visioner for de yderligere miljøforanstaltninger.

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger.

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Bilag 1: Oversigt over indkomne ansøgninger

·        Bilag 2: Beskrivelse af de udvalgte legepladsprojekter

·        Bilag 3: Oversigt over projekter som modtager afslag samt begrundelsen herfor

 

 

 

                      Peter Rasmussen

                                                                 Knud Langberg

 

 


 

Til top