Mødedato: 15.06.2005, kl. 08:15

Høring af "Investeringsoversigt for renovering og genopretning af kommunens ejendomme"

Høring af "Investeringsoversigt for renovering og genopretning af kommunens ejendomme"

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 15. juni 2005

 

 

22.      Høring af "Investeringsoversigt for renovering og genopretning af kommunens ejendomme"

  J.nr. 268338

 

 

INDSTILLING

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      udvalget godkender udkast til høringssvar til Københavns Ejendomme

 

 

RESUME

 

Københavns Ejendomme under Kultur- og Fritidsforvaltningen har udarbejdet "Investeringsoversigt for renovering og genopretning af Københavns Ejendommes portefølje". Investeringsoversigten er sendt i høring i de stående udvalg.

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har udarbejdet udkast til høringssvar, som det indstilles, at udvalget godkender, hvorefter høringssvaret fremsendes til Københavns Ejendomme.

 

Af høringssvaret fremgår det blandt andet, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget  opfordrer Københavns Ejendomme til revurdere beslutnin­gen om ikke at tage KØSS-projektet og opfølgning på legepladspuljen med i investeringsoversigten.

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Baggrund

Borgerrepræsentationen besluttede den 10. februar 2005 (BR77/05), at Ejendomsenheden under Kultur- og Fritidsforvaltningen med udgangspunkt i registreringerne i vedligeholdelsesprogrammet Caretaker udarbejder en samlet investeringsoversigt for renovering og genopretning af kommunale bygninger o. lign., at investeringsoversigten indeholder en beregning over udgifterne forbundet med investeringsoversigtens projekter, og at når investeringsoversigten foreligger, udarbejder Økonomiforvaltningen en oversigt over mulige finansieringer af planen.

 

Københavns Ejendomme har udarbejdet "Investeringsoversigt for renovering og genopretning af Københavns Ejendommes portefølje" (vedlagt som bilag), som er sendt i høring hos fagudvalgene, herunder Uddannelses- og Ungdomsudvalget. Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har været i tæt dialog med Københavns Ejendomme under processen for udarbejdelse af investeringsoversigten. Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen er blevet inddraget i udarbejdelse af investeringsoversigten, bl.a. ved at forvaltningen har leveret forslag til, hvilke vedligeholdelsesprojekter som bør prioriteres i 2006.

 

Rapporten indeholder Københavns Ejendommes forslag til prioritering af vedligeholdelsesindsatsen i 2006. Dette indbefatter dels et konkret forslag til udmøntning af de vedligeholdelsesmidler, der allerede er indeholdt i Københavns Ejendommes budgetforslag for 2006 (222 mio. kr.), dels et forslag til, hvorledes en eventuel politisk beslutning om at opprioritere kommunens vedligeholdelsesindsats i 2006 kan udmøntes i yderligere vedligeholdelsesprojekter på tværs af udvalgsområderne.

 

Forvaltningen har udarbejdet forslag til udvalgets høringssvar. Det samlede materiale fremlægges for Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget i august 2005 og kommer derefter til endelig godkendelse i Borgerrepræsentationen.

 

Udvalgets høringssvar

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har noteret, at Københavns Ejendomme ikke - som foreslået af Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen - prioriterer midler til etablering af skoleboder i relation til KØSS (Københavns Økologiske Sunde Skolemad) samt til opfølgningsarbejder på legepladsprojekter. Disse projekter er hidtil blevet finansieret af de vedligeholdelsesmidler, som pr. 1. januar 2006 er planlagt overført til Københavns Ejendomme fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

Årsagen til at Københavns Ejendomme ikke har prioriteret disse områder, skyldes tilsyneladende en skarp skelnen mellem, hvad der kan betegnes som vedligeholdelsesopgaver, og hvad der er fx modernisering el. lign. Der kan fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens side være tvivl om, hvorvidt Københavns Ejendomme vil afsætte midler til fx etablering af kort-låse-system  o. lign. fremover, da disse projekter ikke defineres som vedligeholdelsesopgaver. Der kan fremover opstå behov for andre tiltag, som man hidtil har finansieret af de vedligeholdelsesmidler, som pr. 2006 er planlagt overført til Københavns Ejendomme. I høringssvaret opfordres Københavns Ejendomme derfor til at revurdere investeringsoversigten for så vidt angår KØSS-projektet og opfølgningsarbejder på legepladsprojekterne, samt at afklare snitflader, herunder hvilke typer projekter der fremover kan rummes inden for vedligeholdelsesbudgettet.

 

 

Udkast til høringssvar fra Uddannelses- og Ungdomsudvalget:

 

"Uddannelses- og Ungdomsudvalget finder det beklageligt, at der er taget to projekter ud af investe­ringsoversigten i forhold til Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens prioritering, nemlig KØSS (Københavns Økologiske Sunde Skolemad) samt opfølgning på legepladsprojekter. Disse projekter er hidtil blevet finansieret af de vedligeholdelsesmidler, som pr. 1. januar 2006 er planlagt overført til Københavns Ejendomme.

 

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2005 er det besluttet, at der skal afsættes 4,7 mio. kr. af vedligeholdelses- og anlægsbevillingen til etablering af skoleboder i forbindelse med KØSS. Dette projekt er endnu ikke fuldt udbygget, og der er således behov for at afsætte yderligere midler i 2006.

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget finder det uhensigtsmæssigt ikke at afsætte vedligeholdelses­midler i 2006 til opfølgning på legepladsprojekter. Dette vil resultere i, at man er nødt til at stoppe igangsatte vedligeholdelsesprojekter og i stedet prioritere disse projekter i 2007.

 

Det har hidtil været nødvendigt at støtte op om legepladsprojekterne med ekstra midler, hvilket bl.a. skyldes, at der ofte under udførelse af de enkelte projekter dukker udgifter til renovering af kloakker m.m. op. Det er nødvendigt at renovere de kloakker, som er under legepladsprojektet, så man ikke efter anlæg af ny legeplads og belægning er nødt til at fjerne det hele igen for ved en senere lejlig­hed at renovere kloakkerne.  Desuden medvirker den måde, hvorpå processen for fordeling af mid­ler fra legepladspuljen gribes an, til at det kan være svært at prissætte et legepladsprojekt på for­hånd. Skoler og institutioner opfordres til at ansøge puljen, således at de projekter, der tildeles penge, er opstået på skoler/institutioner og afspejler de lokale ønsker og behov. Ofte er det dog svært for skoler og institutioner at vurdere projekternes omfang, herunder de økonomiske udgifter. Selvom forvaltningen kvalitetssikrer projektbeskrivelserne, er det nødvendigt med en høj grad af fleksibilitet undervejs. Uddannelses- og Ungdomsudvalget skal derfor anbefale, at den hidtidige praksis, hvor der afsættes vedligeholdelsesmidler (udover det permanente driftsbudget på 3 mio. kr.) til opfølgning på legepladsprojekter, forsætter.

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget skal opfordre Københavns Ejendomme til at revurdere beslutnin­gen om ikke at tage KØSS-projektet og opfølgning på legepladspuljen med i investeringsoversigten. For at undgå en lignende situation fremover vil Uddannelses- og Ungdomsudvalget desuden opfor­dre Københavns Ejendomme til at afklare snitfladerne og give en klar tilbagemelding på, hvilke projekter der kan rummes inden for vedligeholdelsesbudgettet.

 

Uddannelses- og Ungdomsud­valget finder det positivt, at der har været en høj grad af involvering af fagforvaltningerne ved udarbejdelse af denne Investeringsoversigt, og at der er taget hensyn til, at skolerne generelt har en dårlig vedligeholdelsestilstand.

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget forventer, at Køben­havns Ejendomme også fremover i sin vedligeholdelsesstrategi vil indarbejde en høj grad af fleksi­bilitet og lydhørhed over for særlige forhold i de enkelte forvaltninger."

 

 

Økonomi

 

 

Ingen bemærkninger.

 

 

Miljøvurderinger

 

Sagstypen er ikke omfattet af Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens positivliste over sager der, skal miljøvurderes.

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger.

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Høringsbrev af 31. maj 2005 fra Ejendomsenheden med bilag

 

 

 

                                               Peter Rasmussen

                                                                                            Jørn Larsen

 

 


 

Til top