Mødedato: 13.08.2003, kl. 15:00

Etablering af ejendomsenhed

Etablering af ejendomsenhed

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 13. august 2003

 

 

5.      Etablering af ejendomsenhed

  J.nr. U137/03

 

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      udvalget godkender forslag til høringssvar til Økonomiudvalget

 

 

RESUME

 

På baggrund af indstilling fra Økonomiforvaltningen af juni 2003 (vedlagt som bilag) og rapport fra KPMG af 15. maj 2003  (vedlagt som bilag) har Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen udarbejdet forslag til høringssvar vedrørende etablering af en ejendomsenhed.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at der etableres en central, kontraktstyret ejendomsenhed. Ejendomsenheden etableres pr. 1.januar 2004 (fase 1), hvor ledelse og nøglepersoner ansættes. Overflytning af opgaver og personale til ejendomsenheden vil tidligst ske pr. 1 januar 2005 på baggrund af konkret politisk beslutning (fase 2).

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at der nedsættes en styregruppe bestående af repræsentanter fra alle forvaltninger med henblik på udarbejdelse af retningslinier og tidsplan for selve etableringen af ejendomsenheden i henhold til anbefalingerne i indstillingen fra Økonomiforvaltningen.

 

Modellen for en ejendomsenhed tager vedrørende drift udgangspunkt i en "lejer/udlejer-model", hvor ejendomsenheden fremover administrerer alle kommunens ejendomme. Anlægs- og vedligeholdelsesopgaver udføres efter en "bestiller/udfører-model", hvor fagforvaltningen bestiller anlægs- og vedligeholdelsesarbejder hos ejendomsenheden til en aftalt pris og kvalitet. 

 

Den indvendige vedligeholdelse forbliver i fagforvaltningen, ligesom den selvforvaltning, som eksisterer i fagforvaltningerne i dag, bibeholdes. Dette kan dog ændres ved selvstændig beslutning, ligesom flere ydelser indenfor det selvforvaltede område kan bestilles/købes i ejendomsenheden.

 

Bortset fra budget til udvendig vedligeholdelse skal budgetmidlerne fortsat være i fagforvaltningerne. Bevillingen overføres først til ejendomsenheden, når der er givet en anlægsbevilling i Borgerrepræsentationen eller bestilt en driftsydelse – herefter overgår budgetansvaret til ejendomsenheden.

 

Alle bygninger skal være registreret i Caretaker-systemet med udgangen af 1. halvår 2004.

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen anbefaler, at udvalget godkender forslag til høringssvar. Forvaltningen indstiller, at udvalget anbefaler etableringen af en ejendomsenhed, som beskrevet i indstillingen fra Økonomiforvaltningen. Endvidere anbefaler forvaltningen, at ejendomsenheden organisatorisk placeres under Økonomiforvaltningen. Forvaltningen anbefaler, at der som anført i Økonomiforvaltningens indstilling nedsættes en styregruppe bestående af repræsentanter fra alle forvaltninger med henblik på udarbejdelse af yderligere retningslinier og tidsplan.

 

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Baggrund

Som en del af budgettet for 2003 tiltrådte Borgerrepræsentationen den 10. oktober 2002 en hensigtserklæring om at samle administrationen af kommunens ejendomme med henblik på at få en større effektivitet, et bedre prioriteringsgrundlag og en mere optimal udnyttelse af kommunens lokaler. På den baggrund nedsatte Økonomiforvaltningen en projektgruppe bestående af repræsentanter fra Økonomiforvaltningen  og KPMG Consulting.

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har været inddraget i arbejdet via direktørkredsen, økonomichefkredsen og via en teknisk følgegruppe, som har bistået med information og afklaring i forbindelse med projektgruppens arbejde. 

 

I maj 2003 forelå den endelige rapport fra KPMG Consulting om etablering af en ejendomsenhed i Københavns Kommune, og i juni 2003 forelå vedlagte indstilling fra Økonomiforvaltningen  til Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

 

Resumé af Økonomiforvaltningens indstilling:

 

Overordnede forudsætninger

Økonomiforvaltningen indstiller til Borgerrepræsentationen, at der træffes beslutning om etablering af en central kommunal ejendomsenhed. Ejendomsenheden etableres som en kontraktstyret virksomhed.

 

Økonomiudvalget indstiller den organisatoriske placering til Borgerrepræsentationen. KPMG Consulting har anbefalet, at ejendomsenheden organiseres som en kontraktenhed under ØKF.

 

Etablering af en ejendomsenhed forudsætter en ændring af styrelsesvedtægten for kommunen. En vedtægtsændring vil blive forelagt Borgerrepræsentationen.

 

Ejendomsenheden etableres pr. 1. januar 2004, hvor ledelse og nøglepersoner ansættes (fase 1).  I forbindelse med fase 1 indstilles det,  at der afsættes et rammebeløb på 5 mio. kr. i 2003 og 10 mio. kr. i 2004  til omkostninger i forbindelse med etableringen.

 

Overførelsen af opgaver, ejendomme og personale vil tidligst finde sted 1. januar 2005 på baggrund af en konkret politisk beslutning (fase 2).

 

Det indstilles, at der nedsættes en styregruppe med repræsentation fra samtlige forvaltninger, som skal udarbejde retningslinier og tidsplan for selve etableringen af ejendomsenheden i overensstemmelse med anbefalingerne i indstillingen.

 

Ejendomsenhedens opgaver og ansvar

Der anbefales en grundmodel for ejendomsenheden – en "fuld service ejendomsenhed" – hvor alle ejendomsrelaterede opgaver fra generel administration, anlæg, drift (udvendig vedligeholdelse, forsyning, rengøring m.v.) til ejendomsrelaterede ydelser (vagt, kantine m.v.) varetages af en central ejendomsenhed.

 

Følgende ejendomme overgår til ejendomsenheden: Administrationsejendomme, institutioner, skoler, klubber, gymnasier, plejehjem, kulturbygninger, tekniske bygninger under Bygge- og Teknikforvaltningen samt alle arealer undtaget veje, parker og kirkegårde under Bygge- og Teknikforvaltningen.

 

Selvejende institutioner, Københavns Idræt, Københavns Energi og brugernes ejendomme på det takstfinansierede område af Miljø- og Forsyningsforvaltningen flyttes ikke til ejendomsenheden. Ejerskabet kan dog overgå til ejendomsenheden ved en selvstændig beslutning herom.

 

Opgave- og budgetansvar

Ejendomsrelaterede opgaver vedrørende drift og anlæg samt udvendig vedligeholdelse varetages af ejendomsenheden. Undtaget er de driftsopgaver, der i dag er henlagt til selvforvaltede enheder (skoler, daginstitutioner, plejehjem m.v.) samt selvejende institutioner. Håndteringen af opgaver, som i dag er selvforvaltede, kan overgå til ejendomsenheden ved selvstændig beslutning herom.

 

Budgetmidler til anlægsbevillinger placeres fortsat under fagudvalget og overgår først til ejendomsenheden, når Borgerrepræsentationen har truffet beslutning om de enkelte anlægsprojekter. Driftsbevillinger til indvendig vedligeholdelse, selvejende institutioner og selvforvaltningen placeres ligeledes under fagudvalgene. Driftsbudget  til udvendig vedligeholdelse placeres i ejendomsenheden. 

 

Anlæg

Fagudvalget beslutter og prioriterer igangsætning af byggeprojekter på baggrund af indstillinger fra forvaltningen med rådgivning fra ejendomsenheden og eksterne rådgivere. Ejendomsenheden sikres en høringsret med henblik på vurdering af alternativer. I bevillingsansøgningen vil der derfor fremover være en angivelse af:

·                    Årlig  husleje som skal bevilges samtidig

·                    totaløkonomiberegning suppleret med beregninger på alternative muligheder

·                    oplysninger om ledige lokaler eller mulighed for omrokering i kommunale   ejendomme.

 

Ejendomsenhedens ansvar i forbindelse med anlægsopgaver er at gennemføre projekter til den kontraktsatte pris og kvalitet, udbud af  rådgivning, udbudsmateriale, indgåelse af kontrakter, programlægning, styring af kvalitet, økonomi og tid, forsikringer, miljøvurderinger, byggetilladelser og registrering af stamdata.

 

Drift

Økonomiforvaltningen anbefaler, at driftsopgaver vedrørende vedligehold, rengøring, forsyning, energiledelse, tekniske anlæg samt gartner- og viceværtfunktioner overgår til ejendomsenheden.  Undtaget er de driftsopgaver, der i dag er henlagt til selvforvaltende enheder, bl.a. skoler og selvejende institutioner.

 

Udvalget/fagforvaltningen skal bestille driftsydelser i ejendomsenheden og definere kvaliteten af ydelserne. Budgetmidlerne overføres herefter til Ejendomsenheden, som  skal levere de aftalte ydelser.

 

Økonomiforvaltningen anbefaler, at ejendomsenheden håndterer den udvendige vedligeholdelse af de ejendomme, som overføres til ejendomsenheden. I forbindelse med overdragelsen af ejerskabet fra forvaltningen til ejendomsenheden vil budget  til udvendig vedligeholdelse af tage, facader og terræn blive overført til ejendomsenheden. Forvaltningen får ved igangsætning af større vedligeholdelsesarbejder (defineres som vedligeholdelsesarbejder over 2 mio. kr.) en høringsret.

 

Den indvendige vedligeholdelse varetages fortsat af forvaltningerne. Niveauet aftales ved kontraktindgåelse med ejendomsenheden i forbindelse med fastlæggelse af husleje.

 

Bestillerfunktion i fagforvaltningerne

Økonomiforvaltningen foreslår, at fagforvaltninger, som  har væsentlige forestående anlægs- og renoveringsopgaver, afsætter ressourcer til at bemande en bestillerfunktion. Bestillerfunktionen skal varetage planlægningsopgaverne og udarbejde kravspecifikationer til større anlægs- og vedligeholdelsesopgaver. Bestillerfunktionen skal desuden håndtere det indledende arbejde, herunder udarbejdelse af  indstillinger og samarbejde med skoler og institutioner.  Økonomiforvaltningen har vurderet behovet for bemanding til 2-3 årsværk.

 

Husleje

Den interne betalingsordning med fastlagt husleje for administrationslokaler udvides til alle arealer og bygninger. Økonomiforvaltningen anbefaler, at huslejen baseres på den offentlige vurdering, indtil en markedsfastsættelse er foretaget. Herefter fastlægges huslejen på markedslejeniveau. Udvalgenes budgetramme vil i den forbindelse blive fuldt ud kompenseret.

 

Caretaker

På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning om, at Caretaker skal etableres som et fælles styringsredskab til ejendomsvedligeholdelse, forudsættes det, at Caretaker pr. 1. januar 2003 fungerer i alle forvaltninger. Økonomiforvaltningen indstiller, at alle bygninger er registreret i Caretaker med udgangen af 1. halvår af 2004.

 

Effektiviseringspotientiale

KPMG har estimeret et samlet effektiviseringspotentiale på  429 mio. kr. fra  2003-2007. Økonomiforvaltningen vurderer, at det estimerede effektiviseringspotentiale er i overkanten af det realiserbare, blandt andet på grund af kommunens vedligeholdelsesefterslæb, og fordi en række ejendomsrelaterede ydelser varetages af selvforvaltende enheder, som ikke overgår til ejendomsenheden.

 

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens forslag til høringssvar:

 

"Uddannelses- og Ungdomsudvalget har på sit møde den 13. august 2003 behandlet Økonomiforvaltningens høringsanmodning om etablering af ejendomsenhed og skal i den anledning udtale følgende:

 

Udvalget støtter Økonomiforvaltningens indstilling om etablering af en ejendomsenhed i kommunen og er enig i de overordnede principper bag forslaget om ejendomsenhed. Udvalget finder det meget positivt, at den eksisterende selvforvaltning i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen bibeholdes. Det anbefales dog, at der på sigt ud fra en naturlig deling mellem udlejer og lejer skabes en ensartethed på tværs af fagforvaltningerne for, hvad der er selvforvaltet, og hvad der placeres i en ejendomsenhed.

 

Udvalget finder modellen for ejendomsenheden, hvor anlægs- og vedligeholdelsesopgaver udføres efter en "bestiller/udfører-model", og driftsopgaver udføres efter en "lejer/udlejer-model",  tilfredsstillende.

 

Udvalget anbefaler i lighed med KPMG´s rapport, at ejendomsenheden organisatorisk placeres under Økonomiforvaltningen.

 

Udvalget anbefaler, at der for de implicerede ledere og medarbejdere sikres tryghed i forløbet med etablering af ejendomsenheden. Det kan f.eks. ske ved, at der afsættes ressourcer, så flere forvaltningers kulturer samles til én fælles i ejendomsenheden, og at der sker en fornuftig overdragelse af opgaverne fra forvaltningerne til ejendomsenheden.

 

Udvalget er enig i, at der skal nedsættes en styregruppe bestående af repræsentanter fra alle forvaltninger med henblik på udarbejdelse af retningslinier og tidsplan. Det er væsentligt, at denne styregruppe sikres mandat til over for de politiske udvalg at foreslå løsninger, som sikrer den bedste start for ejendomsenheden herunder, at samarbejdet med de enkelte fagforvaltninger får en god start.

 

Udvalget skal anbefale, at nedenstående bemærkninger tages til efterretning og indgår som dele af det arbejde, som den tværkommunale styregruppe skal udføre vedrørende retningslinier og tidsplan m.v.

 

1. Styrelsesvedtægt  

Det fremgår af indstillingen, at etableringen af en ejendomsenhed forudsætter en ændring af styrelsesvedtægten. Det fremgår imidlertid ikke, i hvilket omfang en ændring af styrelsesvedtægten reducerer eller ændrer fagudvalgenes eller skoler og institutioners indflydelse på opgave­løsning og indhold. Udvalget anbefaler derfor, at ændringen af styrelsesvedtægten analyseres nærmere.

 

Ændringen af styrelsesvedtægten bør være vedtaget og på plads, inden ejendomsenheden etableres således, at grundlaget for ejendomsenheden kendes, før opgaver og budgetansvar overflyttes.

 

2. Betjening af politisk niveau

Ved etablering af en ejendomsenhed vil betjeningen af det politiske niveau påvirkes, idet ansvarsområder bliver flyttet til ejendomsenheden. Etableringen af en kontraktstyret virksomhed betyder, at opgaverne i højere grad styres af en kontrakt. Den politiske indflydelse på enkeltsager kan dermed blive begrænset. Da ejendomsenheden ikke er underlagt en direkte politisk styring ud over de mål, principper, regler m.v., som er nedskrevet i kontrakten for ejendomsenheden, skal de politiske beslutninger i højere grad fokusere på mål og principper samt sikre en langsigtet planlægning. Ændring af kontrakter og aftaler mellem ejendomsenheden og forvaltningen kan ske ved opsigelse eller genforhandling, hvilket stiller nye krav til fagforvaltningernes planlægning og prioritering.

 

 3. Samarbejde med skoler og institutioner

Det er forvaltningen, der skal have ansvaret for dialogen med skoler og institutioner, mens ejendomsenheden skal udføre opgaverne. Der vil derfor fremover være tale om et samarbejde mellem 3 parter i stedet for 2,  hvilket vil kræve en afklaret rollefordeling og ressourcer til dette samarbejde fra både forvaltning og ejendomsenhed. 

 

Forvaltningen finder p.t., at snitflader mellem ejendomsenhed og forvaltning ikke er defineret så tydeligt, at skoler og institutioner ikke vil kunne opleve, at der vil være flere "indgange" fremover. Eksempelvis er det uklart, om det er ejendomsenheden eller forvaltningen, som skal behandle klager vedrørende anlægs- elle r driftsopgaver, ligesom det er uafklaret, hvem der skal administrere centrale puljer, f.eks. legepladspuljen. Det anbefales, at styregruppen præciserer snitfladerne og udarbejder retningslinier for, hvordan der fortsat sikres et godt samarbejde med skoler og institutioner.

 

4. Køreplan for etablering af ejendomsenhed

Forudsætningen for en effektiv og velfungerende ejendomsen­hed er, at det administrative grundlag er i orden.

 

Der er ikke i indstilling og rapport taget det nødvendige hensyn til tid og ressourcer i forhold til registrering af ejendomme, fælles administra­tive systemer, it-systemer mv. Disse ek­sisterer i dag kun i begrænset omfang. Desuden er de aktuelle forhold  præget af store variati­oner mellem de forskellige forvaltninger.

 

Det er udvalgets vurdering, at der her er tale om en meget kompliceret op­gave,  som bør være forberedt grundigt, før ejendomsenheden kan fungere. Der skal tages hensyn til denne opgave i planlægningen og tidsplanen.

 

Det fremgår af indstillingen, at ledelse og nøglepersoner i ejendomsenheden ansættes pr. 1. januar 2004. Der må i den forbindelse tages hensyn til den tilbageværende del af fagforvaltningerne, indtil hele området overdrages til ejendomsenheden.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at implementeringen af Caretaker skal være afsluttet inden udgangen af 2003, og alle bygninger skal være registreret inden udgangen af 1. halvår 2004.  Implementeringen af Caretaker er en forudsætning for, at ejendomsenheden kan prioritere i forhold til blandt andet vedligeholdelse. Implementering af Caretaker er en meget ressourcekrævende opgave, både personalemæssigt og økonomisk, hvilket der ikke er taget højde for i indstillingen.

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen er i forhold til andre forvaltninger langt fremme med implementeringen og registreringen i Caretaker, men mangler dog fortsat registrering af ca. 50 ejendomme. Alene i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen skal der afsættes budgetmidler svarende til 1,0 mio. kr. for at kunne udføre opgaven. Det anbefales derfor, at der afsættes midler til dette ved at udvide beløbene til etablering af ejendomsenheden.

 

5. Styregruppens mandat

I indstillingen præciseres det ikke, hvilket mandat den foreslåede styregruppe skal have. Udvalget foreslår, at styregruppen får til opgave over for de politiske udvalg at foreslå løsninger, som sikrer ejendomsenheden en god start.

 

Udvalget anbefaler, at styregruppen sammensættes med repræsentanter fra de enkelte fagforvaltninger med de nødvendige kompetencer såvel fagligt som ledelsesmæssigt.

 

Udvalget anbefaler, at styregruppen i det omfang, det findes nødvendigt, etablerer en projektorganisation som hjælp til at løse opgaverne. I projektorganisationen kan ledere og medarbejdere med de nødvendige kompetencer fra de enkelte forvaltninger inddrages.  

 

6. Bemandingen  i fagforvaltningen

Der er i indstillingen lagt op til, at ressourcer svarende til 2-3 årsværk forbliver i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen til en bestillerfunktion. Udover bestillerfunktionen forbliver en række opgaver som fortsat skal håndteres i forvaltningen.

 

Ifølge indstillingen fra Økonomiforvaltningen forbliver følgende opgaver i forvaltningen:

·        Udarbejdelse af programmer og økonomi for anlægsprojekter

·        Løbende samarbejde med brugerne i 50-80 byggeudvalg

·        Udarbejdelse af indstillinger

·        Styring af forvaltningens samlede anlægsbudget

·        Sagsbehandling og styring af anlægs- og driftskontrakter

·        Forhandling og styring af lejekontrakter

·        Sagsbehandling af det selvforvaltede område

·        Sagsbehandling af de selvejende institutioner

·        Relationer til fagudvalgene

·        (Sikring af pladsgarantien)

·        (Puljer)

 

Det er udvalgets vurdering, at  2-3 personer ikke kan  løse disse opgaver.

 

I overensstemmelse med de politiske målsætninger kan det konstateres, at der i de senere år er brugt flere og flere ressourcer på brugersamarbejde. Samtidig vil forvaltningens rolle fremover i høj grad være præget af rollen som bindeled mellem skoler og institutioner, fagudvalg og ejendomsenhed. Hvis denne rolle skal udfyldes kvalificeret, er det afgørende, at den nødvendige bemanding er til stede.

 

7. Bestillerfunktion

Rollefordelingen lejer/udlejer i forhold til driftsopgaver mellem forvaltningen og ejendomsenheden kan anbefales. Rollefordelingen betyder, at der skal udarbejdes kontrakter for samtlige ejendomme.

 

Rollefordelingen bestiller/udfører i forhold til anlægsopgaver kan ligeledes anbefales. Opgavebeskrivelsen skal tydeliggøres af den nedsatte styregruppe.

 

Bemandingen til at udføre bestillerfunktionens opgaver bør sikres, da det arbejde, som udføres i bestillerfunktionen, vil danne grundlag for de opgaver, som ejendomsenheden skal udføre. Det er ligeledes vigtigt, at der etableres et godt og kvalificeret samarbejde mellem bestillerfunktion og ejendomsenhed, og at snitfladerne mellem de to enheder er afklaret, dels af hensyn til effektivitet, dels af hensyn til politisk niveau og skoler og institutioner. Konkret skal det afklares, hvor f.eks. opgaver i forbindelse med pladsgarantien og diverse centrale puljer skal placeres.

 

8. Husleje m.v.

Udvalget er enig i de grundlæggende principper i forslaget om "lejer/udlejer-modellen"  herunder, at der fremover skal betales husleje til ejendomsenheden for alle kommunale bygninger.

 

Princippet rummer imidlertid også en række problemstillinger, som ikke er belyst. 

 

Ifølge indstillingen udløser alle anlægsopgaver og større vedligeholdelsesopgaver huslejestigninger, som fuldt ud kompenseres. Det er imidlertid kun i begrænset omfang belyst, hvordan den afgørende og komplicerede sammenhæng mellem anlægsopgaver, vedligeholdelse og huslejebudgetter sikres. Dette skal uddybes og gennemarbejdes af styregruppen.

 

Endelig ønskes en uddybning af, hvorvidt det udelukkende er vedligeholdelsesarbejder over 2 mio. kr., hvor forvaltningen har en høringsret, som udløser huslejestigninger, eller om huslejen hæves ved alle vedligeholdelsesarbejder.

 

9. Effektiviseringspotentiale

Effektiviseringspotentialet er både i indstilling og rapport nævnt som en væsentlig årsag til etableringen af en ejendomsenhed. KPMG har anført et besparelsespotentiale på 429 mio. kr. fra 2003-2007.

 

Udvalget er enig i Økonomiforvaltningens vurdering af, at effektiviseringspotentialet er overvurderet, ligesom der mangler væsentlig dokumentation for de anførte besparelser.

 

De selvforvaltede områder i forvaltningen udgør alene 25 pct. af grundlaget for effektiviseringspotentialet, og disse områder bliver ikke omfattet af ejendomsenheden.

 

I KPMG´s rapport er effektiviseringspotentialet beregnet udfra en forudsætning om velvedligeholdte bygninger. Alene i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen er vedligeholdelsesefterslæbet imidlertid på 1,5 mia. kr.

 

I rapporten peges endvidere på, at der kan effektiviseres ved på tværs af kommunen at udnytte ledige lokaler bedre. Det er på baggrund af støvsugerbanden og det faktum, at forvaltningen mangler over 100 basislokaler på skolerne, forvaltningens opfattelse, at dette ikke er realistisk. 

 

Det anbefales, at styregruppen analyserer effektiviseringspotentialet med henblik på at udarbejde nogle mere realistiske målsætninger og skabe en god start for ejendomsenheden.

 

10. Teknisk personale på skoler og institutioner

Indstillingen lægger op til, at håndteringen af en række løbende driftsopgaver på ejendomsområdet overgår til ejendomsenheden i henhold til den forslåede afgrænsning af ejerskabet. Mange af disse opgaver varetages af skolernes og institutionernes tekniske personale. Det fremgår ikke af indstillingen, hvor dette personale skal placeres ved etablering af en ejendomsenhed.

 

Der bør foretages en konkret vurdering af, om skoler og institutioners tekniske personale skal fastholdes på skolerne og institutionerne med en samarbejdsflade til ejendomsenheden, eller om det tekniske personale skal opdeles således, at teknisk personale med opgaver vedrørende selvforvaltningen placeres på skoler og fritidsinstitutioner, og teknisk personale med opgaver for ejendomsenheden placeres i ejendomsenheden.

 

11. Medarbejdernes involvering i den videre proces

For at sikre en god start for ejendomsenheden er det vigtigt, at medarbejderne er engagerede og bakker op om ændringerne. Det er derfor centralt, at medarbejderne involveres i processen og løbende informeres vedrørende etablering af ejendomsenheden.

 

Styregruppen skal overveje og udarbejde en strategi for, hvordan medarbejderne involveres. Denne strategi kan blandt andet indeholde, at der tages stilling til den enkeltes ønsker og muligheder i den nye ejendomsenhed. Desuden bør der udarbejdes en strategi for information af medarbejderne. Det bør i den forbindelse hurtigt meldes ud, hvilke personer der kan forvente at blive overflyttet til ejendomsenheden, og hvilke personer der skal blive tilbage i fagforvaltningerne.

 

Forvaltningens indstilling og uddrag af beslutningsprotokollen fra udvalgets møde den 13. august 2003 vedlægges."  

 

 

Økonomi

 

Ingen yderligere bemærkninger

 

 

Miljøvurdering

 

Forslaget har ingen væsentlige miljømæssige konsekvenser

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger

 

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Bilag 1: Høringsbrev fra Økonomiforvaltningen af 25. juni 2003 om etablering af ejendomsenhed

·        Bilag 2: Rapport og bilag fra KPMG (tidligere udsendt den 4. juli 2003)

 

 

 

 

 

 

                                            Peter Rasmussen

                                                                                       Jørn Larsen

 


 


Til top