Mødedato: 11.08.2004, kl. 15:00

Revisionsprotokollat 8/2003 - Revision af årsregnskabet 2003

Revisionsprotokollat 8/2003 - Revision af årsregnskabet 2003

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 11. august 2004

 

 

2.      Revisionsprotokollat 8/2003 - Revision af årsregnskabet 2003

  J.nr. U113/04

 

 

INDSTILLING

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at     udvalget godkender det af forvaltningen udarbejdede forslag til besvarelse

 

at      forvaltningen i december 2004 udarbejder en ajourført redegørelse om de

         forhold, som er beskrevet i protokollat 8/2003 – Årsrevisionsprotokollat til

         Uddannelses- og Ungdomsudvalget vedrørende Uddannelses- og Ungdoms-

forvaltningen, jf. bilag

 

 

 

RESUME

 

Revisionsdirektoratet har den 17. juni 2004 fremsendt revisionsprotokollat nr. 8/2003 om revisionen af årsregnskab 2003 til Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

I henhold til revisionsvedtægtens § 12, stk. 4 skal udvalget besvare revisions-

protokollater snarest, og senest 4 uger efter modtagelsen.

 

Revisionsdirektoratet har dog givet udsættelse med denne tidsfrist med henvisning til sommerperioden.

 

Revisionsprotokollatet omtaler følgende forhold vedrørende revisionen af årsregnskab 2003:

 

2.1 Økonomistyringssystemer

       2.1.1 Registreringer i KØR

       2.1.2 Udviklingen i økonomistyringen i Københavns Kommune

       2.1.3 Forretningsgangsbeskrivelser, jf. Kasse- og Regnskabsregulativet

2.2 Løn

2.3 Anlæg

2.4 Status og eventualforpligtelser

2.5 Kasse- og be holdningseftersyn

2.6 Bevillingskontrol

2.7 Større undersøgelser

 

3.1. Revisorerklæringer

 

4.1. Dansk som andetsprog for voksne udlændinge m.fl. og sprogcentre

4.2 Fritidshjem og klubber

 

5. Ledelsens regnskabserklæring

 

6.1 Revision af udgifter på visse dele af det sociale område

6.2 Motivering til erhverv

6.3 Revisionen af integrations og repatrieringsområdet.

 

Forvaltningen har med udgangspunkt i ovenstående udarbejdet forslag til besvarelse af  bemærkningerne i revisionsprotokollatet.

 


SAGSBESKRIVELSE

 

I det følgende anføres først Revisionsdirektoratets bemærkninger, hvorefter forvaltningens forslag til svar følger.

 

I revisionsprotokollat nr. 8/2003 om årsregnskabet for 2003 har Revisions-

direktoratet anført følgende forhold:

 

 

2.1 Økonomistyringssystemer

 

2.1.1 Registreringer i KØR

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det har foretaget en gennemgang af forvaltningens registreringer i KØR. Undersøgelsen har omfattet et gymnasium, en skole, et fritidshjem og Ungdomsskolen.

 

Det fremgår af forvaltningens forretningsgange for posteringer og anvisninger af regninger, at der skal kontrolleres og markeres på KØR-rapporter som dokumentation for, at kontrol er udført. Det er den person, der har registreret bilagene i KØR, der udskriver rapporter til kontrol. Kontrollen skal altid foretages af en anden person end den, der har foretaget registreringen.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at der er tale om rapporter i et Word-dokument, og at fremgangsmåden for udskrivning af rapporter ikke giver sikkerhed for, at der uberettiget kan ændres i rapportens data før den gives til den kontrollerende.

 

Revisionsdirektoratet anbefaler, at den kontrollerende person udskriver de rapporter, der anvendes i kontrollen af registreringer i KØR.

Revisionsdirektoratet konstaterer, at i en af de fire enheder, som er kontrolleret, var der ikke udført kontrol af det registrerede, og i en anden var kontrollen ikke udført som foreskrevet.

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at på trods af manglerne i de interne kontroller, havde dette ikke medført fejludbetalinger i de gennemgåede bilag.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det fremgår af forvaltningens forretningsgangsbesk rivelse, at institutionslederen/områdechefen indstiller til vicedirektøren for Økonomiområdet, hvem der skal bemyndiges til at anvise.

 

Underskriftsblade forefindes i forvaltningens Økonomiområde f.s.v. angår folkeskoler, gymnasier, Ungdoms- og Voksenuddannelsesområdet, Ungdomsskolen og nogle specialinstitutioner, men der er ikke underskriftsblade for personale på fritidshjems- og klubområdet.

 

Revisionsdirektoratet henstiller, at der udarbejdes underskriftsblade for de forvaltningsenheder, der er bemyndiget til at anvise.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det har foretaget revision af, om bilag var anvist og attesteret i overensstemmelse med de foreliggende bemyndigelser og forretningsgangen.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at i fem af syv udvalgte forvaltningsenheder var anvisning og attestation foretaget i overensstemmelse med forretningsgangen.

 

I en enhed havde den medarbejder, der registrerede i KØR, påtegnet bilaget i det fortrykte stempel for godkendt.

 

I en anden enhed havde lederen delegeret sin anvisningsret til to medarbejdere. Dette er ikke i overensstemmelse med forretningsgangen, som foreskriver, at vicedirektøren for Økonomiområdet giver den endelige adgang til at anvise.

 

 

2.1.2 Udviklingen af økonomistyringen i Københavns Kommune

 

Revisionsdirektoratet anfører, at Økonomiforvaltningen i foråret 2004 har offentliggjort rapporten "Benchmarking af økonomistyringen i Københavns Kommune  - Resultater af 2. runde".

 

Revisionsdirektoratet anser benchmarking for at være et godt værktøj til brug for den fortsatte og nødvendige udvikling af institutionernes økonomistyring.

 

Revisionsdirektoratet udbeder sig følgende til brug for revisionen:

 

·        Oplysning om indplaceringsniveauet for hver institution i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, som har deltaget i 2. runde af benchmarking af økonomistyringen

 

·        Handlingsplanen fra de enkelte institutioner om, hvordan institutionen vil arbejde videre med at forbedre og udvikle økonomistyringen.

 

 

2.1.3 Forretningsgangsbeskrivelser, jf. Kasse- og Regnskabsregulativet

 

Revisionsdirektoratet anfører, at Københavns Kommunes Kasse- og Regnskabsregulativ fastsætter, at der skal udarbejdes retningslinier for de enkelte økonomiske og administrative områder.

 

Revisionsdirektoratet har fra alle forvaltninger bedt om  følgende oplysninger:

 

·        Ajourført liste pr. 1. juli 2004 over udarbejdede forretningsgangsbeskrivelser i henhold til kommunens Kasse- og Regnskabsregulativ med angivelse af ikrafttrædelsesdato for den enkelte forretningsgangsbeskrivelse

 

·        Ajourført liste pr. 1. juli 2004 over øvrige forretningsgangsbeskrivelser med angivelse af ikrafttrædelsesdato for den enkelte forretningsgangsbeskrivelse

 

·        Liste pr. 1. juli 2004 over manglende forretningsgangsbeskrivelser fordelt på de to nævnte grupper med forventet ikrafttrædelsesdato oplyst.

 

 

2.2 Løn

 

Revisionsdirektoratet har udført revision af løn på funktion 6.51, Sekretariat og forvaltning, efter at forvaltningens løncenter og lønanvisning pr. 1. september 2003 blev overtaget af en privat leverandør.

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at der ved revisionen af lønudgifterne vedrørende funktion 6.51 ikke blev konstateret fejl, men at konstaterede mangler i den interne kontrol medfører risiko for at fejl kan opstå.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at lønsystemets oplysninger ikke kontrolleres med tastebilag, og  at der dermed ikke er sikkerhed for uberettiget tilkomst og tab af data.

 

Revisionsdirektoratet forudsætter, at forvaltningen indgår i en dialog med leverandøren, så der kan etableres den interne kontrol, som sikrer mod svækkelse samlet set af den interne kontrol med lønadministrationen ved løncentrets og lønanvisningens overgang til leverandøren.

 

Revisionens formål har været at opnå sikkerhed for at:

 

·        Oplysningsskemaet – der udgør tastebilaget for lønmodtagerens stamoplysninger til brug for registreringen i lønsystemet – var kontrolleret med grunddokumentationen, herunder at der forelå dokumentation for relevant uddannelse og lønanciennitet

 

·        Løn udbetales til personer med et ansættelsesforhold, jf. tilstedeværelseskontrollen

 

·        Pengeinstitutoplysninger forelå dokumenteret med lønmodtagerens underskrift

 

·        Bogføringen var foretaget korrekt.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det finder, at den vurdering, som på grundlag af områdefordelingslister med oplysninger om samtlige medarbejdere og deres lønandele skal sikre, at lønnen ikke umiddelbart er fejlbehæftet eller usandsynlig med hensyn til størrelse og bestanddele, ikke erstatter den tidligere kontrol af, at samtlige tastebilag var korrekt registreret i lønsystemet.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningen oplyser, at den ikke har grundlag for at kontrollere at registreringerne, der i følge lønsystemet skal ske i bogføringen, bliver korrekt overført til bogføringen i KØR, idet den ikke modtager bogholderikonteringslister fra lønsystemet fra leverandøren.

 

Revisionsdirektoratet finder, at forvaltningen burde have indgået i en dialog med leverandøren om modtagelse af bogholderikonteringslister, så den kunne kontrollere, at bogføringsoplysningerne ifølge lønsystemet bliver overført korrekt til KØR.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningen oplyser, at den modtager fraværslister, attestationslister og ferielister fra leverandøren efter hver lønkørsel.

 

Revisionsdirektoratet konstaterer, at der ikke er sket ændringer i forvaltningens interne kontrol af tillægs-/ fradragslister og attestationslister, mens kontrollen af ferielister nu sker decentralt mod tidligere centralt.

 

Revisionsdirektoratet har konstateret, at pengeinstitutoplysninger var dokumenteret i lønsagerne med lønmodtagerens underskrift.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det har foretaget revision af otte sager, der omfatter nyansatte/fratrådte under funktion 6.51, Sekretariat og Forvaltning.

 

Revisionen heraf gav ikke anledning til bemærkninger.

 

 

2.3 Anlæg

 

Revisionen anfører, at det har gennemgået syv løbende anlægsbevillinger, hvor der har været afholdt udgifter på 85,4 mio. kr., men gennemgangen heraf har kun omfattet udgifter for 42 mio. kr.

 

Formålet har været at undersøge, om de etablerede forretningsgange giver tilstrækkelig sikkerhed for, at anlægsarbejder forløber som planlagt, og om der udelukkende betales for udførte arbejder.

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at revisionen har givet høj grad af sikkerhed for, at forretningsgangene følges, og at disse giver sikkerhed for, at styringen af anlægsarbejder sker i overensstemmelse med de givne bevillinger og disses forudsætninger.

 

Revisionsdirektoratet konkluderer også, at revisionen har givet høj grad af sikkerhed for, at der udelukkende betales for udførte arbejder.

 

Revisionsdirektoratet henstiller, at de foreløbige forretningsgange gøres permanente.

 

 

2.4 Status og eventualforpligtelser

 

Revisionsdirektorat anfører, at det i flere tilfælde har konstateret, at kassebeholdninger var bogført med negative beløb, eller at beholdninger udgjorde store beløb.

 

Revisionsdirektoratet noterer sig, at forvaltningen er i dialog med decentrale enheder om manglende afstemning af  26 statuskonti. 

 

Revisionsdirektoratet konkluderer, at der var mangler med hensyn til oplysning om det reale indhold af en række s tatuskonti, ligesom der var en del interne kommunale tilgodehavender, som burde have været afviklet inden regnskabsafslutningen.

 

Revisionsdirektoratet udpeger følgende tilgodehavender/gældsposter:

 

·        Ungdomsskolen – tilgodehavende 951.402.03 kr.

·        KVUC – tilgodehavende 761.406,01 kr.

·        Social- og Sundhedsskolen – tilgodehavende 242.100,20 kr.

·        Sprogcentret Kigkurren – tilgodehavende 837.993,10 kr.

·        Center for Informatik – tilgodehavende 500.665,43 kr.

·        Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen – tilgodehavende ca. 1,6 mio. kr., som  

      er overført til forvaltningen fra forsøgsbydelene ved nedlæggelsen af forsøgsby-   delene.

·        Center for Specialundervisning for Voksne – tilgodehavende 730.615 kr.

·        Forvaltningen, Ekstern Afdeling – tilgodehavende 4.615.576,23 kr.

·        Ungdoms- og Voksenuddannelsesområdet – tilgodehavende 652.435,44 kr.

·        Ungdoms- og Voksenuddannelsesområdet – gæld 4.165.737,59 kr.

 

 

2.5 Kasse- og beholdningseftersyn

 

Revisionsdirektoratet anfører, at det har modtaget forvaltningens opgørelse over udførte eftersyn i 2003.

 

Revisionsdirektoratet henstiller, at opgørelsen vedlægges oplysninger om eftersyn, der har givet anledning til bemærkninger og om forvaltningens opfølgning.

 

 

2.6 Bevillingskontrol

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningen har gjort rede for 3,2 mio. kr. af et mindreforbrug på 15,9 mio. kr. på Social- og sundhedsuddannelserne.

 

Revisionsdirektoratet finder, at forvaltningen burde have givet oplysninger om årsagen til det resterende mindreforbrug på 12,7 mio. kr.

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningens redegørelse for afvigelser mellem budget og regnskabsbeløb for finansposter alene oplyser, at der er tale om forskydninger og en beløbsangivelse.

 

Revisionsdirektoratet finder, at forvaltningen fremover bør give en egentlig begrundelse for afvigelsen.

 

2.7 Større undersøgelser

 

Revisionsdirektoratet opregner, at det har afgivet revisionsprotokollater om:

 

·        Økonomistyring af folkeskoler

 

·        Københavns Kommunes indkøbsordning

 

·        Københavns Kommunes udgifter til rejser til udlandet.

 

 

3.1 Revisorerklæringer

 

Revisionsdirektoratet anfører, at der er afgivet revisorerklæringer på 11 regnskabsopgørelser.

 

 

4.1 Dansk som andetsprog for voksne udlændinge m.fl. og sprogcentre

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningen i en redegørelse til Uddannelses- og Ungdomsudvalgets møde den 21. januar 2004 (U2/04) har bebudet, at den ny bekendtgørelse om danskundervisningen med virkning fra 1. januar 2004 vil være grundlag for en kortfattet beskrivelse af de administrative opgaver og arbejdsdelingen i forhold til hele danskundervisningsområdet med dataflowet i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

Revisionsdirektoratet anfører endvidere, at forvaltningen har taget initiativ til at revidere aftalen om Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens køb af danskundervisning på grundlag af  Uddannelses- og Ungdomsudvalgets nye retningslinier for betaling til udbydere af danskundervisningsydelser fra 1. januar 2004.

 

Revisionsdirektoratet beder om oplysning om, i hvilket omfang de bebudede initiativer er gennemført.

 

 

4.2 Fritidshjem og klubber

 

Revisionsdirektoratet anfører, at forvaltningen i en redegørelse til Uddannelses- og Ungdomsudvalgets møde den 21. januar 2004  bebudede, at budgetrammer for 2004 ville blive indarbejdet i KØR efter en afprøvning med henblik på kvalitetssikring af økonomiske data i KØR.

 

Revisionsdirektoratet anfører også, at forvaltningen har forventet at forelægge et forslag til forenklet og mere overskuelig budgetmodel for udvalg et inden sommerferien 2004.

 

Revisionsdirektoratet beder om oplysning om, hvordan afprøvningen forløb, og underretning om indholdet af den forenklede og overskuelige budgetmodel.

 

 

5.    Ledelsens regnskabserklæring

 

Revisionsdirektoratet anfører, at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens har oplyst, at der dem bekendt ikke påhviler Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen andre forpligtelser end de i regnskabet anførte, og har afgivet erklæring herom.

 

 

6.1 Revision af udgifter på visse dele af det sociale område

 

Revisionsdirektoratet har foretaget en gennemgang af grundlaget for refusion af driftsudgifter i forbindelse med aktiveringstilbud, uddannelsesaktivering m.v. med  50 pct. refusion.

 

Revisionen gav ikke anledning til bemærkninger.

 

 

6.2 Motivering til erhverv

 

Revisionsdirektoratet har afgivet revisorerklæring på et projekt fra den Sociale Sikringsstyrelse "Motivering til erhverv – unge i Valby fra institutionsform til arbejdsform".

 

 

6.3 Revisionen af integrations- og repatrieringsområdet

 

Revisionsdirektoratet har kontrolleret, at opgørelsen til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration for undervisning i dansk som andetsprog udelukkende indeholdt undervisningstilskud til kursister, der modtog undervisning i dansk som andetsprog.

 

Revisionen gav ikke anledning til bemærkninger.

 

 

Forslag til Uddannelses- og Ungdomsudvalgets besvarelse til Revisionsdirektoratet:

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen foreslår, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget afgiver følgende besvarelse vedrørende Revisionsdirektoratets revisionsprotokollat nr. 8/2003 om regnskab 2003:

 

"Generelt

 

Det bemærkes indledningsvis, at der i december 2004 udarbejdes en ajourført redegørelse om de forhold, der er behandlet i ovenstående revisionsprotokollat.

 

Nedenfor følger forvaltningens kommentarer til de ovenfor fremhævede forhold i revisionsprotokollatet for regnskab 2003:

 

Ad. 2.1.1 Registreringer i KØR

 

Forvaltningen er i princippet enig med Revisionsdirektoratet, om at det normalt vil være at foretrække, at den kontrollerende person udskriver de rapporter, der anvendes i kontrollen af registreringer i KØR.

 

Forretningsgange for posteringer og anvisning af regninger er udformet under hensyn til at skulle fungere på forvaltningens små institutioner, hvor en enkelt medarbejder er autoriseret til KØR.

 

Forvaltningen har derfor tilrettelagt en kontrolprocedure, som i overvejende grad følger Revisionsdirektoratets anbefaling og samtidig tager hensyn til bemandingen.

 

Hensynet til personadskillelse mellem funktioner gør det nødvendigt, at lederen på en anden måde kan sikre kontrollens formål.

 

Forvaltningen planlægger i efteråret 2004 at afholde kurser i økonomistyring for ledere og administrative medarbejdere fra de decentrale enheder,  hvor et af emnerne vil være kontrolforanstaltninger i forhold til økonomistyring.

 

Forvaltningen har igangsat at indhente underskriftsblade fra de forvaltningsenheder, hvor de mangler.      

 

Forvaltningen har derudover ikke bemærkninger.

 

 

Ad. 2.1.2 Udviklingen i Økonomistyringen i Københavns Kommune

 

Fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har deltaget:

Musikskolen, Skolepsykiatrisk Center, Skoletjenesten, Center for Vejledning, Center for Undervisningsmidler, Billedskolen, Ungdomsskolerne og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

Om indplaceringen har Økonomiforvaltningen oplyst følgende: " I den forbindelse blev der givet en vis anonymitet i forbindelse med besvarelserne, så det er de pågældende institutioner, der er ejere af oplysninger om indplaceringsniveau mv."

 

 

Ad. 2.1.3 Forretningsgangsbeskrivelser,  jf. Kasse- og regnskabsregulativet

 

De ønskede lister vil blive fremsendt til Revisionsdirektoratet.

 

 

Ad. 2.2 Løn

 

Forvaltningen er ved løncentrets og lønanvisningens outsourcing pr. 1. september 2003 blevet køber af en serviceydelse hos en leverandør i henhold til en aftale indgået af Økonomiforvaltningen for Københavns Kommune.

 

Forvaltningen er enig med Revisionsdirektoratet i, at områdefordelingslisterne ikke erstatter kontrollen af, at samtlige tastebilag er korrekt registreret i lønsystemet.  

 

Områdefordelingslisterne er lister fra det tidligere lønsystem, som alene har været tænkt anvendt til "lønøkonomistyring" inden for de respektive områder/institutioner.

 

Ansvaret for kontrol af, at samtlige tastebilag er korrekt registreret i lønsystemet tilbageføres fra den private leverandør fra 1. september 2004, som følge af et ændret grænsesnit i opgavevaretagelsen, hvor forvaltningen selv skal forestå indberetningen i lønsystemet.

 

Forvaltningen vil i forbindelse hermed iværksætte rutiner som sikrer, at den fornødne kontrol af indberetninger i lønsystemet foretages.

 

Forvaltningen vil rejse problemstillingen om bogholderikonteringslister og ansvarsforhold over for leverandøren. Det er forvaltningens vurdering, at der er tale om en problemstilling, som har fælleskommunal karakter.

 

Forvaltningen har derudover ikke bemærkninger.

 

 

Ad. 2.3 Anlæg

 

Forvaltningen vil udarbejde permanente forretningsgange med udgangspunkt i de fremsendte foreløbige forretningsgange.

 

Forvaltningen har ingen yderligere bemærkninger

 

 

Ad. 2.4 Status og eventualforpligtelser

 

Forvaltningen har igangsat et arbejde med opretning af bogføringen af forskudskasser og at sikre, at regler om beholdningers størrelse overholdes i forvaltningens decentrale enheder.

 

Forvaltningens løbende dialog med de decentrale enheder har fokus på afstemninger af statuskonti, og omfatter håndteringen af interne kommunale tilgodehavender og  statusposters reale indhold.  

 

I den kursusvirksomhed om økonomistyring, som er planlagt for efteråret 2004, indgår afstemning af statuskonti og overholdelse af kommunens gældende regler (forretningsgang) for statusspecifikationer.

 

Der pågår en "oprydning"/sanering i statusposter, som forvaltningen har overtaget i forbindelse med nedlæggelsen af forsøgsbydelene og overtagne statusposter fra andre forvaltninger.

 

I forlængelse af denne "oprydning"/sanering vil forvaltningen indstille til udvalget at ansøge om en tillægsbevilling til udpostering fra forvaltningens regnskab af nettobeløbet. 

 

Forvaltningen har ikke yderligere bemærkninger.

 

 

Ad. 2.5 Kasse- og beholdningseftersyn

 

Forvaltningens forretningsgangsprocedure for kasseeftersyn tager højde for den situation, at et kasseeftersyn kan give anledning til bemærkninger, og den samlede procedure er målrettet mod at rette begåede fejl og at forebygge mod fremtidige fejl.

 

Forvaltningen påtænker på denne baggrund ikke at ændre forretningsgangsproceduren med tilføjelse af administrative overbygninger til  kasseeftersyn.

 

Forvaltningen har ikke yderligere bemærkninger.  

 

 

Ad. 2.6 Bevillingskontrol

 

Forvaltningen har forelagt en statusbeskrivelse 2003 vedrørende rekruttering og fastholdelse til social- og sundhedsuddannelserne i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen og arbejdspladserne i Sundhedsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i form af en indstilling til  Uddannelses- og Ungdomsudvalget den 26. maj 2004 (U86/04).

 

Identiske indstillinger er forelagt for Sundheds- og Omsorgsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget af de respektive forvaltninger.

 

Statusbeskrivelsen munder ud i en række forslag til indsatser og disses finansiering til de respektive udvalg. Uddannelses- og Ungdomsudvalget godkendte indstillingen.

 

Forvaltningen arbejder løbende med at udbygge forklaringer til årsregnskabets finansposter og kan i denne forbindelse oplyse, at det viste mindreforbrug på Social- og sundhedsuddannelser i 2003 skal ses i  sammenhænge med ungdomsuddannelserne i øvrigt, hvor der er modsvarende merforbrug på andre områder.

 

Forvaltningen er opmærksomme på dette forhold, og der er med nærværende indstilling tilligemed udarbejdet en indstilling til udvalget om bevillingsmæssige ændringer, hvori bl.a. indgår forslag til omplaceringer af budgetmidler inden for ungdomsuddannelsesområdet.

 

Forvaltningen har ikke yderligere bemærkninger.

 

 

Ad. 2.7 Større undersøgelser

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

Ad. 3.1 Revisorerklæringer

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

Ad. 4.1 Dansk som andetsprog for voksne udlændinge m.fl. og sprogcentre

 

Forvaltningen har sammen med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen lavet en beskrivelse af dataflowet på området.

 

Forvaltningen har indgået en aftale med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om køb af danskuddannelse.

 

Forvaltningen har ikke yderligere bemærkninger.

 

 

Ad. 4.2 Fritidshjem og klubber

 

Det oplyses, at budgetrammer for 2004 er indlagt i KØR, efter at data er kvalitetssikret.

 

Arbejdet med at forenkle ressourceudmeldingen til fritidshjem/KKFO er blevet forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan, og et forslag til ny budgetmodel fremlægges for udvalget efter sommerferien 2004.

 

Sideløbende er igangsat et arbejde med en ny model for ressourceudmeldingen for klubber, og forslag til ny budgetmodel for klubber fremlægges for udvalget ligeledes efter sommerferien 2004.

 

Forvaltningen har ikke yderligere bemærkninger.

 < /p>

 

Ad. 5.    Ledelsens regnskabserklæring

 

Forvaltningen har ingen yderligere bemærkninger

 

 

Ad. 6.1 Revision af udgifter på visse dele af det sociale område

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

Ad. 6.2 Motivering til erhverv

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger

 

 

Ad. 6.3 Revisionen af integrations- og repatrieringsområdet

 

Forvaltningen har ingen bemærkninger."

 

 

 

Økonomi

 

Ingen yderligere bemærkninger

 

 

Miljøvurdering

 

-

 

Høring


Der er ingen bemærkninger

 

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Revisionsprotokollat nr. 8/2003 fra Revisionsdirektoratet

 

 

 

                    Peter Rasmussen

 

                                                   Søren Stahl Nielsen

 

 

 


 


Til top