Mødedato: 10.09.2003, kl. 08:15

Anlægsstatus 2003

Anlægsstatus 2003

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 10. september 2003

 

 

7.      Anlægsstatus 2003

  J.nr. U159/03

 

 

INDSTILLING

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      "Anlægsstatus 2003" tages til efterretning

 

at      "Anlægsstatus 2003" udsendes til skoler og institutioner

 

at      den årlige anlægsstatus fremover udbygges med en redegørelse for anlægsaktiviteter samt en række nøgletal

 

 

RESUME

 

Med henblik på at skabe et samlet overblik over den aktuelle udbygning på folkeskoleområdet, KKFO, fritidshjems- og klubområdet samt udbygningen indenfor specialskoler, gymnasier og andre områder i 2003 fremlægges vedlagte "Anlægsstatus 2003".

 

I forbindelse med den politiske aftale om Udbygningen på Børneområdet (Børnepakken) blev det aftalt, at der en gang om året skal fremlægges en redegørelse, som følger op på forudsætningerne i den aftalte udbygningsplan på folkeskoleområdet f.eks. antal skolelokaler, m2 priser og lign. Endvidere blev det aftalt, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget traf beslutning  om elementerne i en sådan opfølgning.

 

På den baggrund foreslås det, at den årlige anlægsstatus udbygges med en række nøgletal mm. jfr. vedlagte forslag, så Anlægsstatus fremover udgør den ønskede årlige redegørelse vedr. Børnepakken.

 

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Anlægsstatus 2003

I lighed med tidligere år fremlægges hermed den årlige anlægsstatus. Formålet med Anlægsstatus 2003 er at give et aktuelt overblik over de projekter og den udbygning, der bruges anlægsmidler på at gennemføre i 2003. Det er planen i 2004 at udarbejde en tilsvarende anlægsstatus med henblik på at fremlægge en mere omfattende status i 2005 og i den forbindelse opsamle, hvad der er gennemført og igangsat i hele valgperioden 2002-2005.

 

Anlægsstatus 2003 dækker alle anlægsarbejder på skolerne, fritidshjem/KKFO, klubber, gymnasieområdet, specialskoleområdet og øvrige områder i 2003.

 

Udbygningen på skoler, fritidshjem/KKFO og klubber er beskrevet distriktsvis, gymnasier, specialskoler og øvrige områder er beskrevet samlet.

 

I beskrivelsen af de enkelte projekter er det samlede forbrug på anlægsarbejderne medtaget indtil udgangen af 2003, ligesom det forventede forbrug i 2003 er anført. Det skal understreges, at der i økonomioplysningerne er tale om det forventede forbrug og ikke om regnskabstal.

 

Årlig redegørelse vedr. udbygningen på Børneområdet (Børnepakken)

I forbindelse med den politiske aftale om Udbygningen på Børneområdet (Børnepakken) blev det aftalt, at der en gang om året skal fremlægges en redegørelse, som følger op på forudsætningerne i den aftalte udbygningsplan på folkeskoleområdet f.eks. antal skolelokaler, m2-priser og lign. Desuden blev det aftalt, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget træffer beslutning  om elementerne i en sådan opfølgning.

 

Den nuværende årlige Anlægsstatus fra forvaltningen rummer en beskrivelse af planerne for de enkelte anlægsprojekter samt en status for projekternes aktuelle stade og økonomi. Disse beskrivelser og økonomiske opgørelser foreslås udbygget med en status i forhold til Børneplanen.

 

Det foreslås derfor, at Anlægsstatus fremover (jfr. vedlagte bilag 2) udgør grundstammen i den årlige redegørelse vedr. Børnepakken, men at Anlægsstatus udbygges med en kort sammenfattende redegørelse for den generelle fremdrift i anlægsaktiviteterne illustreret via det økonomiske omfang af de gennemførte anlægsaktiviteter sammenholdt med børneplanens budgetter. Endvidere udbygges Anlægsstatus med en række nøgletal mm.

 

Det foreslås i den forbindelse, at Anlægsstatus fremover udbygges med

·        en oversigt over de samlede afholdte udgifter sammenholdt med budgettet for børneplanen,

·        en samlet status for den kapacitet på folkeskoleområdet (antal basislokaler) anlægsaktiviteterne har resulteret i sammenholdt med behovet,

·   &n bsp;    nøgletal for kapacitetsomkostninger opgjort i samlet anlægsudgift pr. nyetableret basislokale 

·        enhedspriser for nybyggeri (kr. pr. m2), samt

·        nøgletal for anlægsprojekter sammenlignet med andre kommuner.

 

Der findes ikke i dag tilgængelige nøgletal for anlægsprojekter fra andre kommuner bl.a. fordi der mangler fælles opgørelsesmetoder. Desuden er det ikke muligt at foretage seriøse analyser uden indgående kendskab til de vilkår, som gælder for gennemførelse af byggeprojekter i de forskellige kommuner, f.eks. viden om hvilke krav, der stilles i forbindelse med forurenet jord, kontering af udgifter til inventar og undervisningsmidler mm.

 

Forvaltningen vil tage initiativ til etablering af et samarbejde med udvalgte kommuner om udveksling og analyser af nøgletal. Resultaterne herfra vil kunne indgå i fremtidige status for Børneplanen.

 

Det er vurderingen, at sådanne nøgletal vil kunne give værdifulde input til vurdering og udvikling af de strategier, standarder og løsninger, som anvendes i Københavns Kommune.

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen vil derfor tage initiativ til udvikling af sådanne nøgletal i samarbejde med en række kommuner – primært i hovedstadsområdet, som vil udgøre det bedste sammenligningsgrundlag for så vidt angår arbejdsbetingelser, politiske forhold samt prismæssigt pr. byggeri.

 

 

Økonomi

 

Udgifterne til trykning af det nødvendige antal eksemplarer vurderes til ca. 20.000 kr. eks. moms, der dækkes via Uddannelses- og Ungdomsudvalgets bevilling konto 3.01.3 Folkeskoler Anlæg.

 

 

Miljøvurdering

 

Forslaget har ingen væsentlige miljømæssige konsekvenser .

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Bilag 1: Anlægsstatus 2003

·        Bilag 2: Notat om forslag til nøgletal mm.

 

 

 

 

                                       Peter Rasmussen

                                                                                           Jørn Larsen

 

 

 

 


 


Til top