Mødedato: 06.10.2004, kl. 08:15

Mål- og Resultatstyring - Vidtgående specialundervisning

Mål- og Resultatstyring - Vidtgående specialundervisning

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. oktober 2004

 

 

11.      Mål- og Resultatstyring - Vidtgående specialundervisning

  J.nr. U154/04

 

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      mål- og resultatstyringsrapporten vedrørende den vidtgående specialundervisning godkendes

 

 

 

RESUME

 

På mødet i Uddannelses- og Ungdomsudvalget den 22. maj 2002 blev det besluttet at igangsætte et projekt møntet på at beskrive og vurdere mål- og resultater inden for udvalgets budgetområder.

 

På denne baggrund er der nu udarbejdet vedlagte mål- og resultatstyringsrapport vedrørende den vidtgående specialundervisning.

 

Det foreslås, at der med udgangspunkt i målområderne "brugertilfredshed" og "udvikling af produkter og ydelser" fastsættes resultatmål i forhold til "Effektiv opgavevaretagelse", "Kompetenceudvikling" samt "Brugertilfredshed".

 

På baggrund af resultatmålene og de initiativer, der tages med henblik på en realisering af målene, vil ydelserne vedrørende den vidtgående specialundervisning blive yderligere udviklet og målrettet.

 

Forvaltningen vil i 2004 fremlægge yderligere mål- og resultatstyringsrapporter. Det forventes, at samtlige budgetområder er beskrevet inden for mål- og resultatstyringskonceptet over en fireårig periode.

 

 

 


SAGSBESKRIVELSE

 

I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2002 besluttede Borgerrepræsentationen, at der skal være øget fokus på anvendelse af de afsatte ressourcer, herunder fastlæggelse af politiske mål, opstilling af krav til forvaltningerne om resultater samt opfølgning på, om de opstillede mål- og resultatkrav er gennemført.

På baggrund heraf pegede Økonomiudvalget i forbindelse med indkaldelse af budgetbidrag for 2003 på, at der skal igangsættes et arbejde med målsætninger i budgettet. De overordnede rammer for dette arbejde er bl.a. følgende:

·        målsætningerne for udvalgene skal være dækkende og balancerende og dække de væsentligste serviceområder

·        målsætningerne skal være præcise

·        økonomi og mål skal være sammenhængende

Sigtet med omlægningen er at skabe en klarere sammenhæng mellem bevillinger og aktiviteter/mål inden for hvert aktivitetsområde i budgettet. Samtidig er der et behov for politisk at kunne følge resultaterne af de afsatte bevillinger, og der er behov for at skabe en større gennemsigtighed i budgettet og anvendelse af midlerne.

På mødet i Uddannelses- og Ungdomsudvalget den 22. maj 2002 blev det besluttet at igangsætte et projekt møntet på at beskrive og vurdere mål- og resultater inden for udvalgets budgetområder.

 

På denne baggrund har Uddannelses- og Ungdomsudvalget foreløbig behandlet mål- og resultatstyringsrapporter omhandlende 1) observationskolonier, 2) anvendelse af centrale udviklingsmidler, 3) bygningsdrift inden for folkeskoleområdet, 4) folkeskolens øvrige driftsområder, 5) lærerressourcer / personale i folkeskolen, 6) Center for Vejledning og 7) bygningsdrift inden for fritidshjems- og klubområdet, 8) Ungdomsskolen samt 9) personaleressourcer til fritidshjem og KKFO, 10) Social- og Sundhedsskolen, 11) Musikskolen, 12) Center for Undervisningsmidler og 13) KVUC.

 

Med henblik på beskrivelse af udvalgets øvrige budgetområder er der udarbejdet vedlagte mål- og resultatstyringsrapport vedrørende den vidtgående specialundervisning.

 

 

Mål- og resultatstyring – den vidtgående specialundervisning

 

Vedlagte mål- og resultatstyringsrapport vedrørende den vidtgående specialundervisning er et led i udvalgets beslutning om at beskrive og vurdere mål og resultater indenfor udvalgets budgetområder.

 

I rapporten gennemgås aktivitetsområdets samlede opgaveportefølje, der omfatter følgende:

 

·        Specialskoler

·        Klasserækker

·        Enkeltintegration

·        Ungdomsskolen i Utterslev

·        Placering uden for kommunen

 

Med udgangspunkt i ovenstående aktivitetsområde er der udvalgt følgende målområder: "Effektiv opgavevaretagelse", "Kompetenceudvikling" samt "Brugertilfredshed". Der er endvidere formuleret resultatkrav på kort sigt, mellemlang sigt og så vidt muligt på lang sigt med tilhørende aktiviteter.

 

Det skal bemærkes, at der ud over de udvalgte målområder sideløbende arbejdes med andre aktiviteter, som tilsammen understøtter opfyldelsen af visioner og målsætninger inden for den vidtgående specialundervisning.

 

Målsætning 1: Stabilisering af udskillelsesprocenten.

 

Mål på kort sigt:                        I 2005 er udskillelsesprocenten stabiliseret

 

Mål på mellemlang sigt:           I 2008 er udskillelsesprocenten stabiliseret

 

 

Målsætning 2: Efter-/videreuddannelse af pædagoger og lærere  

 

Mål på kort sigt:                I 2005 er to nye typer tilbud om efter-/videreuddannelse klar til, at omkring 60 lærere og pædagoger ansat til varetagelse af specialundervisning er tilmeldt og kan påbegynde disse.

 

Mål på mellemlang sigt:   I 2008 er to nye typer tilbud om efter-/videreuddannelse klar til, at omkring 60 lærere og pædagoger ansat til varetagelse af specialundervisning er tilmeldt og kan påbegynde disse.

 

Målsætning 3: Resultatstyring og tilfredshedsundersøgelser

 

Mål på kort sigt:               I 2005 viser en  tilfredshedsundersøgelse  blandt forældrene til elever i den vidtgående specialundervisning et gen­nemsnit på minimum X (1).

 

Mål på mellemlang sigt:     I 2008 viser en  tilfredshedsundersøgelse  blandt forældrene til elever i den vidtgående specialundervisning et gen­nemsnit på minimum Y (1).

 

Mål på lang sigt:                 I 2013 viser en  tilfredshedsundersøgelse  blandt forældrene til elever i den vidtgående specialundervisning et gen­nemsnit på minimum Z (1).

                                                   

Note 1: Tilfredshed måles på en skala fra 1-5, hvor 1 = meget utilfreds, 2 = utilfreds, 3 = hverken/eller, 4 = tilfreds og 5 = meget tilfreds. Et absolut indextal fastlægges på grundlag af en statusundersøgelse.  

 

 

Økonomi

 

Opfyldelse af de opstillede resultatkrav forventes at ske indenfor den eksisterende budgetramme til den vidtgående specialundervisning.

 

 

Miljøvurdering

 

Forslaget har ingen væsentlige miljømæssige konsekvenser.

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Mål- og resultatstyringsrapport – Den vidtgående specialundervisning

 

 

 

Peter Rasmussen

                                            Søren Stahl Nielsen                             

 


 


Til top