Mødedato: 06.08.2003, kl. 16:00

Regnskabsprognose for 2003 (2. kvartal)

Regnskabsprognose for 2003 (2. kvartal)

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. august 2003

 

 

2.      Regnskabsprognose for 2003 (2. kvartal)

 

UUU 219/2003  J.nr. U127/03

 

 

INDSTILLING

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      udvalget  godkender  regnskabsprognosen 2003 (juni - kalkulen 2003),  som

         med forbehold for udvalgets godkendelse er sendt til Økonomiforvaltningen den 21. juli 2003

       

 

 

RESUME

 

Økonomiforvaltningen har i brev af 16. juni 2003 indkaldt udvalgenes vurdering af forventet regnskab for 2003 i forhold til de af Borgerrepræsentationen afgivne bevillinger til budget 2003, halvårsregnskab for 2003 og opfølgning på mål og resultater.

 

 

1.    Regnskabsprognose for 2003 (forventet regnskab)

 

Forvaltningen vurderer for indeværende, at den samlede budgetramme for 2003 overholdes.

 

Der er planlagt et mindreforbrug på det rammebelagte anlægsområde på 70,0 mio. kr. til gymnasiet i Ørestaden overført til 2004, ligesom der -  i lighed med tidligere år  - tages forbehold for skolers og institutioners overførsel af driftsmidler til følgende år.

  

Forvaltningens vurdering af forventet årsregnskab 2003 er rapporteret til Økonomiforvaltningen med forbehold for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets godkendelse.

 

Vurderingen tager udgangspunkt i det vedtagne budget 2003 med korrektioner for de tillægsbevillinger, som Borgerrepræsentationen har vedtaget ved udgangen af juni 2003, og forventede reguleringer i 2003 som følge af ændret byrdefordeling (DUT). 

 

I vurderingen indgår forventning om, at Borgerrepræsentationen efterfølgende vil give tillægsbevilling til løn som følge af en ændret lønudvikling i forhold til den forudsatte.

 

I vurderingen er forudsat, at den udskudte indstilling om overførsel af det resterende mindreforbrug i 2002 på 79,5 mio. kr. på anlæg tiltrædes af Borgerrepræsentationen.

 

Udvalget ventes at nå de fastsatte mål og resultatkrav på alle 9 udpegede områder i løbet af året.

 

 

2.   Halvårsregnskab 1. januar – 30. juni 2003

 

På drifts- og anlægsområderne viser halvårsregnskabet et merforbrug på 15,4 mio. kr.  i forhold til det periodeopdelte budget. Merforbruget er fordelt med 16,4 mio. kr. på driften og et mindreforbrug på 1,0 mio. kr. på anlæg.

 

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Økonomiforvaltningen har i brev af 16. juni 2003 indkaldt udvalgenes vurdering af forventet regnskab for 2003 i forhold til de af Borgerrepræsentationen afgivne bevillinger til budget 2003, halvårsregnskab for 2003 og mål- og resultatopfølgning for 1. halvår 2003.

 

Udvalgene skal foretage en vurdering af de enkelte rammebevillinger (rammestyrede, lovbundne, finans- og finansieringsbevillinger), og indberette større afvigelser i forhold til forudsætningerne i det vedtagne budget 2003, samt de af Borgerrepræsentationen vedtagne tillægsbevillinger til budgettet.

 

Forventes en overskridelse af en bevilling, skal årsagen hertil angives, og der skal anvises kompenserende mindreudgifter på andre rammebevillinger.

 

De enkelte udvalg skal endvidere redegøre for mål og resultater i regnskabsprognoserne på områder, som der forventes fokuseret på ved resultatopfølgning i udvalgets endelige regnskab for 2003.

 

Borgerrepræsentationen vedtog den 11. juni 2003 Uddannelses- og Ungdomsudvalgets indstilling vedrørende omplaceringer i budget 2003 (BR 242/03).

 

Borgerrepræsentationen har besluttet tillægsbevillinger for i alt 103,6 mio. kr. til Uddannelses- og Ungdomsudvalget, jf. senere under afsnit 3.

 

Beslutningerne vedrører udmøntninger til miljøcertificeringer, renovering og energipulje, rammekorrektion til transmissionsudstyr, Gymnasium i Ørestad, kompetenceudvikling og overførsler fra budget 2002 af uforbrugt provenu fra selvbudgetteringen i 2000.

 

Det forventes, at udvalgets samlede ramme bliver korrigeret med –1,1 mio. kr. som følge af ændret byrdefordeling (DUT), jf. særskilt sag om tillægsbevillinger.

 

Ligeledes forventer forvaltningen, at Borgerrepræsentationen efterfølgende vil give tillægsbevilling til løn som følge af ændret lønudvikling i forhold til den forudsatte.

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har på den baggrund udarbejdet halvårsregnskab og vurderet det forventede regnskab for 2003.

 

 

1.   Kalkule for 2003 (årsregnskab)

 

Borgerrepræsentationen vedtog på mødet den 10. oktober 2002 budgettet for 2003.

 

Den samlede nettoramme for Uddannelses- og Ungdomsudvalget udgør 4.083.372.000 kr. før tillægsbevillinger.

 

Den korrigerede budgetramme efter tillægsbevillinger på 103.561.000. kr. bliver derfor på 4.186.933.000 kr., heraf udgør de lovbundne områder (finansposter) – 0,5 mio. kr.

 

Derudover forventes tillægsbevillinger på 79,5 mio. kr., som er uforbrugte midler til anlæg i 2002, jf. senere under  pkt. 4 og på –1,1 mio. kr. som følge af ændret byrdefordeling (DUT), jf. særskilt sag herom. Derudover forventes reguleringer svarende til den ændrede lønudvikling i forhold til forudsætningerne.

 

Det forventes med baggrund i perioderegnskabet 1. januar – 30. juni 2003, at det samlede budget på det rammebelagte driftsområde overholdes, idet der dog – i lighed med tidligere år - tages forbehold for skolers og institutioners overførsel af driftsmidler til følgende år.   

 

På det rammebelagte anlægsområde er der med de givne forudsætninger et planlagt mindreforbrug på 70,0  mio. kr., som vedrører gymnasiet i Ørestaden.

 

Samlet forventes på de rammebelagte områder en merudgift på 8,4 mio. kr. i forhold til den korrigerede budgetramme svarende til virkningerne af de ovenfor nævnte forhold. Heri er dog ikke indregnet den forventede tillægsbevilling som følge af den ændrede lønudvikling.

 

Forvaltningens årsregnskab vedrørende finansforskydninger forventes påvirket af ændret afregningstidspunkt vedr. A-skat og Arbejdsmarkedsbidrag for bagudlønnet personale. 

 

Forvaltningen tager forbehold for virkningen på finansposter af beslutningen om fra 1. september 2003 at outsource lønanvisningen.

 

 

2.   Halvårsregnskab 1. januar – 30. juni 2003 

 

På drifts- og anlægsområderne viser halvårsregnskabet et merforbrug på 15,4 mio. kr. på de rammelagte i forhold til periodeopdelt budget.  Merforbruget er fordelt med  16,4 mio. kr. på  driftsområdet og et mindreforbrug på 1,0 mio. kr.    anlægsområdet.

 

I overensstemmelse med indkaldelsesbrevet er der givet forklaringer på afvigelser over 5 mio. kr. på de enkelte konti mellem korrigeret budget og forbrug.

 

folkeskoleområdet er der et samlet mindreforbrug på 16,7 mio. kr. i forhold til forvaltningens periodeopdelte budget.

 

Mindreforbruget på konto 3.01 folkeskoler på 14,0  mio. kr. skyldes delvis, at der har været færre elever i de kommunale skoler og flere elever i private skoler end budgetteret,  således at mindreforbruget forventes  modsvaret af et merforbrug til bidrag til staten. Endelig er ikke alle lønpuljer udmøntet.

 

Hertil kommer at der er en fortsat vækst i antallet af elever til specialundervisning.   Det indebærer et merforbrug på konto 3.07 Undervisning af børn med vidtgående handicap, hvor der er  merforbrug på 5,0 mio. kr., som delvis modsvares af et mindreforbrug til normalundervisningen.

 

Endelig er der et mindreforbrug på konto 3.02 Serviceforanstaltninger på 6,8 mio. kr., som skyldes, at Skoletjenesten har modtaget tilskud til aktiviteter og projekter, hvor udgifterne først falder senere.

 

ungdomsuddannelse er der et samlet merforbrug på 5,0 mio. kr.  i forhold til periodeopdelt budget.

 

Merforbruget er fordelt over flere konti og giver ikke anledning til bemærkninger.

 

 voksenuddannelse er der et samlet merforbrug på 7,5 mio. kr.  i forhold til periodeopdelt budget.

 

Merforbruget er fordelt over flere konti og giver ikke anledning til bemærkninger.

 

Undervisning af voksne indvandrere viser et merforbrug på 1,3 mio. kr. i forhold til periodeopdelt budget, og giver ikke anledning til bemærkninger.

 

fritidshjem og klubber er der et samlet merforbrug på 22,5 mio. kr. i forhold til periodeopdelt budget.

 

Merforbruget på konto 5.14 Integrerede institutioner på 9,6 mio. kr. vedrørende klubpladser skyldes, at indtægter fra forældrebetalingen ikke er bogført.

 

Merforbruget på konto 5.16 Klubber og andre socialpædagogiske foranstaltninger på 7,0 mio. kr. vedrørende klubpladser skyldes, at indtægter fra forældrebetalingen ikke er bogført.

 

administration er der et mindreforbrug på 3,4 mio. kr. i forhold til periodeopdelt budget.

 

Mindreforbruget er fordelt på flere konti og giver ikke anledning til bemærkninger.

 

rammebelagt anlæg  er der et samlet mindreforbrug på 1,0 mio. kr.

 

Mindreforbruget er fordelt på flere konti og forvaltningen har stillet forslag om omplaceringer mellem forskellige konti, jf. særskilt sag herom.

 

Det samlede merforbrug på rammebelagte områder i halvårsregnskabet i forhold til periodeopdelt budget giver ikke anledning til at ændre vurderingen i det forventede årsregnskab.

 

Hovedårsagen er, at en række udgifter og indtægter først afregnes sidst på året.

 

Finansposterne (eksklusiv forskydning i likvide aktiver) udviser et merforbrug på  126,3 mio. kr.

 

Afvigelsen skyldes hovedsageligt afvikling af leverandørgæld og diverse tilgodehavender samt årlig fremsendelse af regninger til andre amter for deltagelse i gymnasieundervisning.

 

Forvaltningen forventer, at forskydningerne på disse punkter udjævner sig inden regnskabsårets afslutning.

 

Derudover påvirkes afvigelsen af ændret afregningstidspunkt vedr. A-skat og Ar-bejdsmarkedsbidrag for bagudlønnet personale. Denne forskydning vil også påvirke forvaltningens årsregnskab.

 

3.   Tillægsbevillinger

 

Borgerrepræsentationen har vedtaget tillægsbevillinger for i alt 103,6 mio. kr., jf. nedenstående skema:

 

BR-dato

Bevillingsbeskrivelse

Beløb

ØU361/01 11. december 2001

Udmøntning Miljøcertificeringer

0,1

ØU 60/03  11. marts 2003

Udmøntning Miljøcertificeringer

0,2

BR 634/02  5. december 2002

Rammekorrektion Transmissionsudstyr

0,5

BR 42/03    6. februar 2003

Udmøntning til renovering

25,8

BR 116/03 20. marts 2003

Pulje til kompetenceudvikling

3,5

BR 109/03 20. marts 2003

Overførsel fra budget 2002 – undervisningsmidler

*      10,0

BR 280/03 11. juni 2003

Gymnasium Ørestad

6,0

BR 256/03 11. juni 2003

Udmøntning af Energipulje

1,7

BR 319/03 11. juni 2003

Særlige overførsler 2002 til 2003

*      24,5

BR 319/03 11. juni 2003

Særlige overførsler 2002 til 2003

*      31,2

BR 319/03 11. juni 2003

Vedrørende Finansposter

        0,1

I alt

 

103,6

*) p.t. overført ( 10,0 mio. kr. + 24,5 mio. kr. + 31,2 mio. kr. = 65,7 mio. kr.) fra mindreforbrug i fra 2002

 

Borgerrepræsentationen forventes efterfølgende  at give tillægsbevillinger som følge af bevillingsoverførsel fra 2002, jf. nedenstående pkt. 4, og til løn som følge af en ændret lønudvikling i forhold til den forudsatte samt som følge af ændret byrdefordeling (DUT), jf. særskilt sag herom. 

 

 

4.   Overførsel fra 2002 til 2003

 

I regnskabet for 2002 er det samlede mindreforbrug opgjort til 145,2 mio. kr., jf. udvalgets behandling den 12. marts 2003. Mindreforbruget er fordelt med 34,5 mio. kr. på drift og 110,7 mio. kr. på anlæg.

 

Der er overført 65,7 mio. kr. af mindreforbruget i 2002 til 2003, jf. ovenstående afsnit om tillægsbevillinger, markeret med stjerne i ovenstående skema.

 

Forvaltningen forudsætter, at overførsel til 2003 af det resterende mindreforbrug  på 79,5 mio. kr. i 2002 efterfølgende godkendes af Borgerrepræsentationen, jf. Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning den 21. maj 2003 (U100/03).

 

Overførslen behandles på Økonomiudvalgets møde den 5. august 2003.

 

5.   Forventede mer- og mindreudgifter

 

5.1. Ejendomsskatter

 

Udgiften til ejendomsskatter forventes at blive 5,0 mio. kr. højere end budgetteret i 2003.

 

Merudgiften  skyldes stigende vurderinger og efterfølgende beregning af ejendomsskat. Det anføres, at området offentlige bygninger ikke er omfattet af regeringens  skattestop.

 

Forvaltningen foreslår at tilføre midler fra bufferpuljen til dækning af de højere ejendomsskatter, jf. særskilt sag herom.

 

5.2 IT-software

 

Udgiften til IT-software forventes at blive 2,0 mio. kr. højere end budgetteret i 2003.

 

Merudgiften er forårsaget af bl.a. krav om ensartet kommunal standard og opgraderinger, jf. Borgerrepræsentationens beslutning den 10. juni 2003.

 

Forvaltningen foreslår at tilføre midler fra  bufferpuljen til dækning af de øgede softwareudgifter jf. særskilt sag herom.

 

5.3    Energiområdet

 

Priserne på energi har været stærkt svingende i første halvår af 2003. De faktiske udgifter til energi afventer senere opgørelser, hvor der vil ske opfølgning på graddage og prisændringer. Forvaltningen tager forbehold for, at det kan blive nødvendigt at foreslå at tilføre midler fra bufferpuljen til dækning af eventuelle merudgifter til energi i  2003. 

 

5.4   Bygningsvedligeholdelse

 

På mødet den 26. februar 2003 godkendte udvalget disponeringen af de centrale bevilliger til vedligeholdelse.

 

I disponeringen indgår i alt 5,5 mio. kr. til lovliggørelse af el-installationer i faglokaler primært i fysik på skoler, herunder gymnasier. Beløbet var fastlagt efter skolernes indberetninger. 

 

I forbindelse med gennemførelse af arbejderne har det vist sig, at nogle gasinstallationer ikke var lovlige.  Der har derfor været en merudgift på 1,6 mio. kr.

 

Forvaltningen forslår dette beløb frigjort fra bufferpuljen, jf. særskilt sag herom.  

 

I forbindelse med fordelingen af den ekstraordinære pulje til vedligeholdelse blev der afsat 8,0 mio. kr. til etablering af Musikskolen i Den Brune Kødby. På mødet den 21. maj 2003 tiltrådte udvalget at igangsætte råhusistandsættelse af Den dobbelte Kalvehal (U101/03). Imidlertid vil udgiften hertil i 2003 være begrænset. I 2003 vil det overskydende beløb blive anvendt til dækning af uforudsete merudgifter på vedligeholdelsesområdet, f.eks. kloakker, hærværk m.v. Det indebærer, at der i forbindelse med budget 2004 til vedligeholdelse forlods vil være disponeret et beløb til Musikskolen.

 

5.5   Skoleårets planlægning - folkeskolen

 

Tilgangen til normalundervisningen i skoleåret 2003/2004 er mindre end forventet.

Det gælder også for tilgangen til 10. klasse.

 

Der er derfor udmeldt færre lærerressourcer end forudsat.

 

Yderligere er der i skoleåret 2003/2004 gennemført ekstraordinært mange klassesammenlægninger. Dette medfører – med den gældende ressourcetildeling til folkeskolerne – en mindre udmelding af klasseafhængige lærerressourcer og en større tildeling af elevtalsafhængige lærerressourcer.

 

Elevtallet til den vidtgående specialundervisning er større end forudsat, hvorfor der er et større forbrug af lærerressourcer end forudsat.

 

Den samlede virkning på ressourceforbruget kan først opgøres, når de faktiske elevtal pr. september er opgjort, idet ressourceudmeldingen justeres, så der tages højde for forskydninger i elevtallet siden tidspunktet for klassedannelsen.

 

Nettobetalingen til andre amtskommuner vedrørende vidtgående specialundervisning forventes at blive mindre end først forudsat.

 

Da betalingerne er baseret på de faktiske udgifter, kendes konsekvenserne først, når opgørelserne er foretaget i september 2003.

 

Søgningen til de private skoler og efterskoler er st ørre end forudsat i budgettet, ligesom bidragene  pr. elev er steget.

 

Samlet er merudgiften til bidrag 14,7 mio. kr. højere end budgetteret.

 

Forvaltningen vil i forbindelse med kalkulen pr. oktober vurdere det forventede regnskabsresultat på hele folkeskoleområdet og vil i den forbindelse vurdere behovet for overførsler fra folkeskolen til vidtgående specialundervisning og til bidrag for elever i private skoler.

 

5.6  Skoleårets planlægning – gymnasieområdet

 

På grund af den stigende søgning til gymnasierne de senere år vil der være 5 gymnasieklasser mere i skoleåret 2003/04 end  året før.

 

Der er oprettet 1 1.hf-klasse mere  til skoleåret 2003/04 end sidste år.

 

Udgiften til bidrag for elever i private gymnasier er 8,4 mio. kr. højere end budgetteret i 2003. Merudgiften  skyldes, at bidraget er steget, og at skolerne har haft en større søgning end budgetlagt.

 

Merudgifterne modsvares af mindreudgifter til 10. klasse i folkeskolen og af tilførte demografimidler.

 

Forvaltningen vil – når elevtallene kendes -  i forbindelse med kalkulen pr. oktober vurdere behovet for eventuelle omplaceringer. 

 

5.7   Skoleårets planlægning – SOSU skolen

 

Søgningen til de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser stiger mere end tidligere skønnet, og til holdstarten i august er 200 elever over 25 år tilbudt uddannelse til social-  og sundhedshjælperuddannelse  med voksenelevløn.

 

Forvaltningen indstiller, at merudgiften på 1,5 mio. kr. til voksenelevløn frigives fra bufferpuljen, jf. særskilt indstilling herom.

 

Driftsudgifterne ved de flere hold forventes at kunne afholdes indenfor den samlede ramme til denne undervisning. Forvaltningen vil vurdere forholdene i forbindelse med kalkulen pr. oktober.

 

5.8 Deltagerbetaling på KVUC

 

Der er i 2003 indført nye regler for deltagerbetalingen på enkeltfagsområdet.

 

Frederiksberg Kommune har fastsat samme takster som København, medens Københavns Amt har besluttet højere takster.

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalgets ramme til området forventes som følge af de nye regler for deltagerbetaling at blive nedsat med 2,4 mio. kr. i 2003, jf. særskilt sag herom.

 

De fastsatte takster er større end taksterne for 2002, men merindtægten skønnes – ud fra elevtallene for 2002 - ikke at udgøre mere end ca. 1 mio. kr. i 2003.

 

Det præcise beløb kan ikke opgøres på nuværende tidspunkt, idet det vil afhænge af søgningen.

 

Betalinger til/fra andre amtskommuner vil blive vurderet, når søgningen er kendt, herunder om de forskellige takster i Hovedstadsområdet har haft betydning for søgningen til Københavns Kommune.

 

Forvaltningen vil i forbindelse med kalkulen pr. oktober vurdere det forventede regnskabsresultat og det eventuelle behov for omplaceringer.

 

5.9 Elever på dag- og døgninstitutioner

 

Udvalget overtog i 2002 ansvaret fra Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget for undervisning af elever anbragt på dag- og døgninstitutioner.

 

Forvaltningen fortsætter i  samarbejde  med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen på at udrede behovet for undervisning. Udredningen vil eventuelt kunne give anledning til en indstilling  om budgetflytning.

 

5.10   Betalinger til og fra amter og kommuner m.m.  

 

Forvaltningen har endnu ikke modtaget samtlige regninger fra andre amter og kommuner.

 

Da afregningerne baseres på de faktiske udgifter i de pågældende amter/kommuner, kan der ske reguleringer i forhold til regningerne for 2002.

 

 Endvidere kan der opstå uforudsete merudgifter f. eks. i forbindelse med stormskader, hærværk etc. 

 

Forvaltningen vurderer dette spørgsmål løbende.

 

6.   Finansposter

 

Finansforskydningerne vil i 2003 blive påvirket af omlægningen af afregningstidspunktet for A-skat og Arbejdsmarkedsbidrag for bagudlønnet personale.

 

Forvaltningen tager forbehold for virkningen på finansposter af beslutningen om fra 1. september 2003 at outsource lønanvisningen.

 

Derudover forventes budgettet overholdt.

 

7. Opstilling af forventet regnskab 2003 og halvårsregnskab 2003 på budget 

    områder

 

 

Tabel 2. Forventet regnskab 2003 og halvårsregnskab  januar – juni 2003.

 

Forventet regnskab 2003

Halvårsregnskab  2003

Bevillingsområder

Korrigeret

Forventet

Forventet

Budget

Regnskab

Afvigelse

Nettoudgifter i mill. kr.

Budget

regnskab

afvigelse

1. halvår

1. halvår

 

Rammebelagte områder, drift

3.807,0

3.797,9

-9,1

1.710,6

1.727,0

16,4

Folkeskoleområdet

2.357,3

2.360,1

2,8

983,9

967,2

-16,7

Ungdomsuddannelse

394,5

396,5

2,0

132,0

137,0

5,0

Voksenuddannelse

179,6

177,2

-2,4

103,3

110,8

7,5

Undervisning af voksne indvandrere

53,5

54,1

0,6

95,1

96,4

1,3

Fritidshjem og –klubber

702,9

703,8

0,9

342,9

365,4

22,5

Administration

119,2

106,2

-13,0

53,6

50,2

-3,4

Rammebelagte områder anlæg

380,5

398,0

17,5

68,6

67,6

-1,0

Folkeskoler

284,5

265,8

-18,7

52,9

39,3

-13,6

Skolefritidsordninger

 

47,3

47,3

0

19,1

19,1

Uv. af børn med vidtgående handicap

32,7

6,9

-25,8

7,3

0,4

-6,9

Specialpædagogisk bistand til børn

 

20,0

20,0

0

2,5

2,5

Gymnasier og HF-kurser

6,0

8,9

2,9

0

1,1

1,1

Musikarrangementer

 

8,0

8,0

 

 

 

Fritidshjem

27,3

8,3

-19,0

4,3

1,1

-3,2

Klubber og andre socialpædagogiske

30,0

32,8

2,8

4,1

4,1

0

Rammebelagte områder i alt

4.187,5

4.195,9

8,4

1.779,2

1.794,6

15,4

 

 

 

 

 

 

 

Finansposter

-0,5

-48,3

-47,8

-0,5

126,3

-126,8

 

 

 

8. Mål- og resultatopfølgning

 

                  Tabel 2: Mål og resultater pr. 30. juni 2003

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

 

 

 

 

 

Mål sætning

Resultatkrav

Forventet årsresultat

Forventet

mål opfyld­else 2003

Forklaring på væsentlig afvigelse

(tekst)

 (tal og beskrivelse)

(tal)

(pct.)

 

Folkeskoleområdet:

Eleverne modtager undervisning i det fastsatte omfang og med den vedtagne kvalitet med hensyn til klassestørrelser og muligheder for at vælge fag

Kerneydelsen fastholdes på 1,40 lektioner pr. elev pr. uge i normalklasser 1.- 10. kl. ved et forventet voksende elevtal

1,45

104 %

Klassedannelsen i skoleåret 2002/03 resulterede i et højere lektionstal end målet for 2003. Det forventes nu, at niveauet over målet kan fastholdes i skoleåret 2003/04

Folkeskolens elever har adgang til tidssvarende IT  -udstyr i undervisningen

Elevtallet pr. computer er højst 7,5

7,5

100 %

Udbygningen af computerforsyningen er nået til 7,6 elev pr. computer. Målet forventes  nået i 3. kvartal af 2003 

 

Fritidshjem og klubber:

Pladsgaranti for 6-9 årige børn i fritidshjem/ KKFO

Der er kapacitet til at optage 78,5 % af målgruppen

100

100

I 2. kvartal er kapacitetsudnyttelsen på 96 %

Pladsgaranti for de 10-11 årige og nem adgang til aktiviteter i fritidsklub  for de 12-13 årige

Der er kapacitet til at optage 55 % af de 10-13 årige

100

100

I 2. kvartal er kapacitetsudnyttelsen på 99 %

Nem adgang for unge til aktiviteter i ungdomsklub

Der er kapacitet til at optage 32 % af de 14-17 årige

100

100

I 2. kvartal er kapacitetsudnyttelsen 89 %

 

 

 

 

 

Ungdomsuddannelse:

Gymnasie- og hf-eleverne  har adgang til tidssvarende IT -udstyr i undervisningen

Elevtallet pr. computer er højst 5,0

5,0

100

I 1. halvår er computerforsyningen på 116 % af  målet. Det   forventes, at skolernes planlagte investeringer  afpasses til  forventet højere elevtal. 

Voksenuddannelse:

Ansøgere til almen voksenuddannelse optages til udbudt undervisning

100 % af ansøgerne optages ved kommende kursusstart

99

99

I 1. halvår blev 99,2 % af ansøgerne optaget til udbudt undervisning.  Afvigelsen fra måltallet skyldes, at  enkelte udbud med få tilmeldte ikke blev oprettet, og ansøgerne blev tilbudt alternativer

Kvalificerede ansøgere til hf-enkeltfag optages til udbudt undervisning

Højst 5 % af ansøgerne får deres optagelse udskudt til et senere tidspunkt

104

104

I 1. halvår blev 99,0 % af ansøgerne optaget til udbudt undervisning.

Undervisning i dansk af voksne indvandrere:

Bosiddende udlændinge har umiddelbar adgang til danskundervisning

Senest 3 måneder efter ansøgningstidspunktet er  ansøgeren i gang med undervisning

100

100

I 1.halvår var 100 % af ansøgerne i gang med undervisning senest 3 måneder fra ansøgningstidspunktet.

 

 

Økonomi

 

Ingen yderligere bemærkninger

 

 

Miljøvurdering

 

-

 

 

Høring

 

Ingen bemærkninger

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Brev af 16. juni 2003 fra Økonomiforvaltningen om regnskabsprognose

             pr. 21. juli 2003.

 

 

 

Peter Rasmussen

                                                                  Søren Stahl Nielsen

 

 

 


 


Til top