Anlægsstatus 2005
Anlægsstatus 2005
Uddannelses- og Ungdomsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 5. oktober 2005
14. Anlægsstatus 2005
J.nr. 265312
INDSTILLING
Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,
at
Anlægsstatus 2005 godkendes
at prøveopslag til "Anlægsstatus 2005 " tages til efterretning
at Anlægsstatus 2005 lægges på Københavns Kommunes hjemmeside og intranet, så den bliver tilgængelig for skoler, institutioner og offentligheden
RESUME
Med henblik på at skabe et samlet overblik over udbygningen på folkeskoleområdet, fritidsinstitutions- og klubområdet samt udbygningen inden for specialskoler, gymnasier og andre områder i 2005 fremlægges vedlagte tekst og prøveopslag til "Anlægsstatus 2005".
Forvaltningen har hvert år siden 2001 fremlagt en anlægsstatus over udbygningen på skole- og institutionsområdet. Ved fremlæggelsen af Anlægsstatus 2003 blev det samtidig besluttet, at den årlige anlægsstatus fremover skulle gøre det ud for den ønskede redegørelse vedrørende opfølgningen på Børneplanen, og at anlægsstatus i den forbindelse skulle udbygges med et afsnit med nøgletal m.m. (første gang med Anlægsstatus 2004).
Anlægsstatus 2005 er udarbejdet i overensstemmelse med disse krav. Derudover indeholder Anlægsstatus 2005 en oversigt over udbygningen i perioden 2002-05.
Økonomioplysningerne vedrørende de enkelte projekter i Anlægsstatus er ikke baseret på regnskabstal, - de endelige tal kan derfor afvige fra oplysningerne vedrørende de forventede forbrug mv. i Anlægsstatus. Alle økonomioplysninger er opgivet i indeks 104,8.
Anlægsstatus vil blive udsendt til skoler og institutioner i elektronisk form.
SAGSBESKRIVELSE
Indledning
I lighed med tidligere år fremlægges hermed den årlige anlægsstatus i form af den samlede tekst samt et prøveopslag. Formålet med Anlægsstatus er at give et aktuelt overblik over de projekter og den udbygning, der bruges anlægsmidler på at gennemføre i det aktuelle år.
Fremover vil Københavns Ejendomme få ansvaret for styring og gennemførelse af anlægsprojekterne.
Ansvaret for udarbejdelse af den årlige anlægsstatus vil imidlertid fortsat ligge i fagforvaltningen (Børneforvaltningen), som ansvarlig for prioriteringen og udmøntningen af de årlige anlægsbudgetter inden for Børneplanen.
Vilkårene for udarbejdelsen af den årlige anlægsstatus vil derfor ændres væsentligt, men vil under alle omstændigheder forudsætte et tæt samarbejde mellem Ejendomsenheden og den fremtidige Børneforvaltning.
Anlægsstatus 2005
Anlægsstatus 2005 dækker alle anlægsarbejder på skolerne, fritidsinstitutioner, klubber, gymnasieområdet, specialskoleområdet og øvrige områder i 2005.
Udbygningen på skoler, fritidsinstitutioner og klubber er beskrevet distriktsvis; gymnasie-, specialskole- og øvrige områder er beskrevet samlet.
I beskrivelsen af de enkelte projekter er det forventede forbrug i 2005 medtaget, ligesom det forventede forbrug fra anlægssagens start og indtil udgangen af 2005 er anført. Endvidere er det samlede budget for hvert enkelt projekt også anført.
Anlægsstatus 2005 viser, at udbygningen stort set følger de opstillede kapacitetsmål i Børneplanen (den reviderede Udbygningsoversigt fra marts 2005), og at der i den forbindelse i 2005 anvendes i alt 472,6 mio. kr. mio. kr.
Anlægsaktiviteterne er især koncentreret på folkeskoleområdet – med større anlægsarbejder på bl.a. Skolen på Islands Brygge, Nyboder Skole, Strandvejsskolen, Kildevældsskolen, Sortedamskolen, Lundehusskolen, samt Prøvehallen ved Valby Skole. Derudover udbygges Ungdomsskolen i Utterslev, og der er etableret en ny specialskole, Frejaskolen i Valby Skoles gamle bygninger. Endelig vejer byggeriet af Ørestad Gymnasium økonomisk tungt.
Nøgletal
Nøgletallene i Anlægsstatus 2005 viser, et der i løbet af året på skoleområdet forventes afsluttet etablering af i alt 5345 m2 i nybyggeri og ombygges i alt 4729 – dvs. samlet i alt knap 10.000 m2. I løbet af året er etableret i alt 61 nye basislokaler (svarende til 3 nye 2-sporede skoler).
Den gennemsnitlige udgift pr. basislokale er opgjort til 4,9 mio. kr. – svarende til gennemsnitsudgiften pr. basislokale i 2004.
Udviklingen i perioden 2002-2005
Ud over en status over udbygningen i 2005 indeholder anlægsstatus 2005 også en oversigt over udviklingen i perioden 2002-2005 (valgperioden).
Oversigten beskriver anlægsudgifternes anvendelse i de enkelte år, omtaler de væsentligste og mest interessante projekter, gennemgår samarbejdet med byggeudvalgene og beskriver den pædagogiske udvikling, som har præget anlægsprojekterne i perioden.
Der er i perioden anvendt i alt 1,6 mia. kr. til udbygning inden for hele forvaltningens område – heraf er de 2/3 anvendt på folkeskoleområdet. Der er i perioden etableret 3 nye folkeskoler og 2 nye specialskoler.
Det skal understreges, at økonomioplysningerne vedrørende de enkelte projekter i Anlægsstatus ikke er baseret på regnskabstal, og at de endelige tal derfor kan afvige fra oplysningerne vedr. de forventede forbrug mv. i Anlægsstatus.
Alle økonomioplysninger er opgivet i indeks 104,8
Økonomi
Ingen bemærkninger
Miljøvurdering
Sagstypen er ikke omfattet af Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens
positivliste over sager, der skal miljøvurderes.
Høring
Ingen bemærkninger
BILAG VEDLAGT
· Bilag 1: Teksten til "Anlægsstatus 2005"
· Bilag 2: Prøveopslag til "Anlægsstatus 2005"
Peter Rasmussen
Knud
Langberg