Mødedato: 04.04.2001, kl. 13:00

Kapitalbevilling til undervisningsmidler til Overbygningsskolen i Heimdalsga-de

Kapitalbevilling til undervisningsmidler til Overbygningsskolen i Heimdalsga-de

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 4. april 2001

 

11. Kapitalbevilling til undervisningsmidler til Overbygningsskolen i Heimdalsga-de

UUU 110/2001 J.nr. U76/01

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen indstiller,

at der gives en kapitalbevilling på i alt 7.500.000 kr. til undervisningsmidler og supplerende udstyr til den nye Overbygningsskole i Heimdalsgade 29-33

 

 

RESUME

Der er tidligere bevilget de nødvendige anlægsmidler til indretning inklusive inventar af Heimdalsgades Overbygningsskole (HGO). Byggeriet af skolen skrider planmæssigt frem med henblik på, at skolen åbner for elever ved skoleårets start i august 2001.

Med henblik på anskaffelse af de nødvendige undervisningsmidler mv. så skolen kan fungere efter sit formål fra skolestart fremlægges hermed forslag om en kapitalbevilling på i alt 7.500.000 mill. kr. til anskaffelse af undervisningsmidler og supplerende udstyr til den nye skole.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Arbejdet med indretningen af den nye overbygningsskole i Heimdalsgade: "Heimdalsgades Overbygningsskole (HGO)" skrider planmæssigt frem. Ifølge tidsplanen afleveres byggeriet 1. juli d.å. (bortset fra visse friarealarbejder) med henblik på, at skolen som planlagt kan åbne for elever ved skolestart i august.

Det samlede budget for skolen inkl. inventar og ejendomskøb men ekskl. undervisningsmidler er tidligere opgjort til ca. 56 mill. kr. (1998-priser). Dette budget forventes med det hidtidige forløb af byggeriet overholdt.

Der er tidligere givet kapitalbevilling til selve indretningen inkl. inventar. Med henblik på at skolen kan fungere undervisningsmæssigt, skal der derfor anskaffes de nødvendige undervisningsmidler samt supplerende udstyr.

Der er til HGO p.t. ansat skoleleder og afdelingsledere, der har medvirket ved vurderingen af behovet for undervisningsmidler.

Der er til skolestart i august p.t. tilmeldt i alt 240 elever. Skolen er indrettet til i alt 13 klasser (8-10.klasse) svarende til 325-350 elever.

Skolen etableres som en 5-årig forsøgsordning. I forbindelse med forsøget omdannes 3 skoler i skoledistriktet til såkaldte basisskoler (Havremarkens Skole, Hillerødgades Skole og Rådmandsgades Skole).

 

Undervisningsmidler og supplerende udstyr

HGO er ikke baseret på en normal klasseopdelt undervisning, men skolen er i stedet opdelt i 5 temaområder:

  1. Naturvidenskabeligt/eksperimenterende område
  2. Internationalt/kulturelt område
  3. Praktisk/æstetisk område
  4. Kropsligt/musisk område
  5. 10.-klasse område

Hvert temaområde omfatter en række af folkeskolens fag. Områderne indrettes, så der kan foregå undervisning i disse fag på højt niveau, som fører frem til folkeskolens afgangsprøver.

Som en del af forsøget med Overbygningsskolen er det forventningen, at undervisningen i overvejende grad er projektorienteret, og at aktiviteterne retter sig mod og inddrager det omgivende samfund. Skolen indrettes, så disse tanker fremmes, med bl.a. bærbare computere, kameraer, videoudstyr og lignende.

Informations- og Kommunikationsteknologi skal være et bærende arbejdsredskab på Overbygningsskolen. Derfor udstyres skolen med stationære PC'ere i alle temaområder og i servicecenteret. Der er i den forbindelse valgt en løsning med såkaldte "small client"-PC'ere til det daglige arbejde og et antal multimediemaskiner til større og mere indviklede opgaver. Skolen udstyres efter en foreløbig normering på 300 elever, som forventes nået i løbet af 2 år. Derudover suppleres med bærbare PC'ere til bl.a. arbejde "ude i marken".

Der anskaffes bærbare PC'ere til alle lærere. Skolen forpligter sig til, at lærerne inden udlånet af PC'en har taget det pædagogiske IT-kørekort.

HGO er bygget uden idrætssal. Idrætsundervisningen kommer derfor til at foregå ved leje af haller og idrætsanlæg rundt om i København. Der er dog mulighed for bevægelse og motion på skolen, hvor der indrettes et fitnesscenter med mulighed for bl.a. at dyrke aerobic og lignende, der anskaffes bolde og spil mv., der kan gennemføres i skolegården eller på den grønne kile bag skolen.

Da eleverne både i den almindelige undervisning og i idræt skal kunne bevæge sig rundt i byen, indkøbes HT-kort og et klassesæt af cykler til udlån.

Salen i det praktisk/musiske område er indrettet, så den kan omdannes til en teatersal. Den indrettes med professionelt udstyr, så skolen såvel som lånere udefra kan benytte salen til teater mv. for et større publikum.

Kantinen udstyres både som et hjemkundskabskøkken til undervisningsbrug og med et mere "professionelt" køkken, der kan fungere til kantinebrug i og uden for undervisningstiden.

Behovet for anskaffelse af undervisningsmidler og supplerende udstyr er vurderet i samarbejde mellem forvaltningen (Folkeskoleområdet og Bygnings- og Planlægningsområdet), Center for Informatik, Center for Undervisningsmidler og skoleleder og afdelingsledere for HGO.

På den baggrund er behovet opgjort til:

Supplerende udstyr 1.300.000 kr.

(telefonanlæg, kopimaskiner, fax mm.)

EDB-udstyr 1.800.000 kr.

Undervisningsmidler 3.600.000 kr.

AV-udstyr 350.000 kr.

Lys- og lydudstyr, musikinstrum. 450.000 kr.

I alt 7.500.000 kr.

Der er tale om et samlet rammebeløb med mulighed for fleksibilitet mellem de forskellige poster. Beløbet disponeres af HGO i samråd med Folkeskoleområdet. Ud over beløbet på de 7,5 mill. kr. har skolen mulighed for i de kommende år at supplere anskaffelsen af undervisningsmidler via det normale driftsbudget.

 

Økonomi

De samlede udgifter til anskaffelse af undervisningsmidler og supplerende udstyr til Heimdalsgades Overbygningskole udgør i alt 7.500.000 kr. Udgiften afholdes i 2001.

Der kan anvises dækning for den samlede udgift på i alt 7.500.000 kr. i 2001 under det for Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen post 3.01.3 (folkeskoler) afsatte rådighedsbeløb.

 

Høring

Ingen bemærkninger

 

Andre konsekvenser

Ingen

 

BILAG VEDLAGT

Ingen

 

 

 

Peter Rasmussen

Jørn Larsen

 

Til top