Mødedato: 03.11.2004, kl. 08:15

Regnskabsprognose for 2004 - 3. kvartal

Regnskabsprognose for 2004 - 3. kvartal

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 3. november 2004

 

 

17.      Regnskabsprognose for 2004 - 3. kvartal

  J.nr. U121/04

 

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at     udvalget  godkender, at forvaltningen har udarbejdet regnskabsprognosen 2004 (oktober-kalkulen 2004) på trods af den usikkerhed, forvaltningen har kunnet påv ise omkring bogføringen af lønudgifter for perioden juni - september

 

at     udvalget  godkender  regnskabsprognosen 2004 (oktober-kalkulen 2004),  som med forbehold for udvalgets godkendelse er sendt til Økonomiforvaltningen den 26. oktober 2004

 

 

RESUME

 

Økonomiforvaltningen har i brev af 22. september 2004 indkaldt udvalgenes vurdering af forventet regnskab for 2004 i forhold til de af Borgerrepræsentationen afgivne bevillinger til budget 2004, kvartalsregnskab for 3. kvartal 2004.

 

Herudover skal udvalgets indberetning indeholde en særskilt opfølgning på de aktivitetsforudsætninger, udvalget vurderer som mest centrale. Indberetningen skal dels indeholde den aktuelle status for realiserede aktiviteter, dels en vurdering af den forventede aktivitetsrealisering ved årets udgang.

 

Forvaltningen vurderer på nuværende tidspunkt, at den samlede budgetramme for 2004 overholdes. Vurderingerne tager udgangspunkt i det vedtagne budget for 2004 korrigeret for de tillægsbevillinger, Borgerrepræsentationen har vedtaget ved udgangen af september 2004. I vurderingen indgår dog også, at der er konstateret grove fejl i bogføringen af lønudgifterne, hvorfor det konstaterede forbrug for Uddannelses- og Ungdomsudvalget for perioden 1. juni – 31. september 2004 ikke er korrekt.

 

Forvaltningens vurdering af forventet årsregnskab 2004 er rapporteret til Økonomiforvaltningen med forbehold for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets godkendelse.

 

På drifts- og anlægsområderne viser kvartalsregnskabet et samlet mindreforbrug på 4,2 mio. kr.  i forhold til det periodeopdelte budget. Afvigelsen er fordelt med 53,9 mio. kr. i merforbrug på driften og 58,1 mio. kr. i mindreforbrug på anlæg.

 

Forvaltningen har gennemført en analyse af de bogførte beløb vedrørende løn. Forvaltningen kan i den forbindelse konstatere, at der i bogføringen af lønudgifterne ved en fejl også er bogført udgifter vedrørende det løbende parallelle ferieregnskab. Alene for Uddannelses- og Ungdomsudvalget indebærer dette forhold, at der er blevet bogført 20,9 mio. kr. for meget i perioden 1. juni – 31. september 2004. Det er forvaltningens vurdering, at dette forhold blot er en del af omfanget af fejlregistreringer og fejlbogføringer på hele lønområdet.

 

Merforbruget i kvartalsregnskabet giver ikke anledning til at ændre vurderingen i det forventede årsregnskab.

 

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Krav til det forventede regnskab og kvartalsregnskabet

Økonomiforvaltningen har i brev af  22. september 2004 indkaldt udvalgenes vurdering af forventet regnskab for 2004 i forhold til de af Borgerrepræsentationen afgivne bevillinger til budget 2004, kvartalsregnskab for 3. kvartal 2004 samt opfølgning på centrale aktivitetsforudsætninger.

 

Udvalgene skal foretage en vurdering af de enkelte rammebevillinger (rammestyrede, lovbundne, finans- og finansieringsbevillinger), og indberette større afvigelser i forhold til forudsætningerne i det vedtagne budget 2004 samt de af Borgerrepræsentationen vedtagne tillægsbevillinger til budgettet.

 

Forventes en overskridelse af en bevilling, skal årsagen hertil angives, og der skal anvises kompenserende mindreudgifter på andre rammebevillinger.

 

Udvalgene skal til april- og oktoberprognosen udelukkende indber ette mål og resultater på de områder, hvor den forventede resultatopfyldelse afviger væsentligt fra de i budgettet fastsatte resultatkrav eller de indsendte oplysninger i juliprognosen.

 

Budgettet for 2004

 

Borgerrepræsentationen vedtog på mødet den 9. oktober 2003 budgettet for 2004. Den samlede nettoramme for Uddannelses- og Ungdomsudvalget udgør      4.344.873.000 kr.

 

Derudover har Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget samlet bevilget tillægsbevillinger på 198,5 mio. kr. til Uddannelses- og Ungdomsudvalget (bilag 2 viser en udspecificeret oversigt over tillægsbevillinger).

 

Endelig har Borgerrepræsentationen på mødet den 7. oktober 2004 (BR 462/04) i forbindelse med budgetvedtagelsen besluttet at bevilge Uddannelses- og Ungdomsudvalget 20 mio. kr. til renovering af faglokaler mv., 5 mio. kr. til renovering af skolernes toiletter og baderum, 3 mio. kr. til vedligeholdelse af legepladser på skoler og fritidshjem og endelig 0,5 mio. kr. til aflønning af medarbejdere i integrationsprojektet Noitargetni (omvendt integration). Hovedparten af disse budgetmidler forventes overført til det kommende budgetår.

 

 

1   Forventet regnskab for 2004

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har på baggrund af ovenstående udarbejdet kvartalsregnskab og vurderet det forventede regnskab for 2004.

 

1.1 Forventet regnskab for driftsområdet

 

1.1.1 Forbehold for bogførte lønudgifter

Det er nødvendigt at tage et stort forbehold for bogføringen af de lønudgifter, der indgår i opgørelsen af forbruget pr. 30. september 2004. Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har kunnet påvise, at der er stor forskel på de bogførte beløb i KØR (Københavns Økonomi- og Ressourcestyringssystem) og tilsvarende dataudtræk fra lønsystemet. Eksempelvis er fejlagtigt i de bogførte beløb i KØR inddraget beløb, der vedrører det parallelle ferieregnskab. Dette er ikke en del af de beløb, der kan opgøres ud fra udtræk fra Accentures lønsystem. Samlet set udgør differencen mellem de bogførte beløb og udtrækkene fra lønsystemet 20,9 mio. kr. alene for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets område.

 

Det er dog langt fra givet, at der ikke er flere fejlagtige forhold omkring løn, hvad enten det drejer sig om bogføring i KØR eller selve registreringen i lønsystemet. Eksempelvis har det som bekendt været nødvendigt for Accenture og de enkelte forvaltninger at foretage acontoudbetalinger af løn, idet en del ansatte enten ikke har fået udbetalt løn, eller har fået udbetalt et fejlagtigt beløb. På hvilken måde dette forhold påvirker lønbogføringen er endnu ikke klarlagt.

 

På den baggrund tager forvaltningen et generelt forbehold for de bogførte lønudgifter og har valgt i den nedenstående redegørelse at se bort fra de fejlagtigt bogførte 20,9 mio. kr. til lønudgifter.

 

1.1.2 Demografisk udgiftsbehov

På de demografibetingede bevillingsområder er udvalget forpligtet til i forbindelse med de kvartalsvise regnskabsprognoser at foretage en rapportering til Økonomiudvalget, såfremt det faktiske demografiske udgiftsbehov viser sig mindre end det budgetterede (tilbagemeldingspligt ved mertildelinger af demografimidler (ØU 416/03)).  På den baggrund fremlægger forvaltningen på dette møde en redegørelse til udvalgets godkendelse vedrørende demografimidler 2004 (U 123/04).

 

Som det fremgår af sammenfatningen af redegørelsen for demografimidler for 2004,  har elevvandringerne pr. 1. september 2004 medført øgede udgifter for Uddannelses- og Ungdomsudvalget. Sammenholdt med den kompensation udvalget har modtaget i forbindelse med den forventede demografiske udvikling, er udvalget blevet underkompenseret med 5,4 mio. kr. for budgetåret 2004.

 

Derudover skal det bemærkes, at sammenholdes forøgelsen af Uddannelses- og Ungdomsudvalgets ramme for 2003 i forbindelse med den forventede demografiske udvikling med den konstaterede udgiftsstigning som følge af den faktiske demografiske udvikling, har Uddannelses- og Ungdomsudvalget haft merudgifter for i alt 4,0 mio. kr. i 2003.

 

Til dækning af merudgifterne i 2004 indstiller forvaltningen på dette møde i sagen om bevillingsmæssige ændringer inden for udvalgets ramme (U 174/04), at der overføres 5,4 mio. kr. fra funktion 3.46 Social- og sundhedsuddannelser til 3.42 Bidrag til private og statslige skoler og kurser således, at der er budgetmæssig dækning for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets stigende udgifter til københavnske unge i private gymnasier eller hf-kurser.

 

Det forventes således med baggrund i perioderegnskabet 1. januar – 30. september 2004, at budgettet for 2004 for driftsområdet bliver overholdt.

 

Der er imidlertid en række områder, som forventes at påvirke det endelige regnskabsresultat for 2004. Det drejer sig om følgende områder:

 

1.1.3       Overførsel af midler fra 2004 til 2005

Ud fra de seneste års erfaringer med skolernes og institutionernes overførsel af mer- eller mindreforbrug forventes det, at der vil være behov for samlet set at overføre driftsmidler fra 2004 til 2005. Det er dog for tidligt at vurdere størrelsen af en sådan overførsel.

 

1.1.4       Undervisning af voksne indvandrere

På mødet den 21. april 2004 har udvalget truffet beslutning om at undlade gebyr for deltagelse i danskuddannelse for borgere, der er selvforsørgende og ikke er omfattet af integrationsloven (U146/03). Som det fremgik af denne sag, er kommunens bloktilskud reguleret med ca. 1,65 mio. kr. for 2004.

 

Forvaltningen har drøftet en eventuel regulering af udvalgets ramme med Økonomiforvaltningen. Forvaltningen har fremført, at reguleringen maksimalt bør udgøre nedskrivningen af kommunens bloktilskud. På den baggrund frigav udvalget på mødet den 8. august 2004 (U134/04) 1,65 mio. kr. til formålet.

 

Økonomiforvaltningen finder, at der i reguleringen af udvalgets ramme bør tages udgangspunkt i Integrationsministeriets forventninger herunder til frafaldet fra undervisningen. Dette indebærer en nedsættelse af udvalgets ramme med 6,66 mio. kr. til danskundervisningen. Forvaltningen har tilkendegivet, at forventningerne til frafaldet fra uddannelsen er urealistiske og ikke svarer til erfaringerne fra f.eks. indførelse af øgede gebyrer for prøveforberedende enkeltfagsundervisning.

 

Borgerrepræsentationen besluttede på mødet den 9. september 2004 (BR 410/04), at "Spørgsmålet om reduktion af Uddannelses- og Ungdomsudvalgets ramme tilbagevises til Økonomiudvalget." Økonomiudvalget har endnu ikke drøftet spørgsmålet om reduktionen af Uddannelses- og Ungdomsudvalgets ramme.

 

Hvis Økonomiudvalget beslutter en yderligere nedsættelse af udvalgets ramme med 5 mio. kr. i denne forbindelse, så medfører det en tilsvarende budgetoverskridelse på området. Det understreges, at en budgetoverskridelse vil indebære, at udvalgets samlede eventuelle budgetoverførsel til 2005 bliver tilsvarende mindre således, at andre budgetområder med mindreforbrug eventuelt ikke får overført budgetmidler.

 

I fald Økonomiudvalget træffer en sådan beslutning bør Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning om gebyrer tages op til fornyet overvejelse.

 

1.1.5       Områder hvor der søges om bufferpuljemidler

I sagen U134/04 om frigørelse af midler fra bufferpuljen, som også behandles på dette møde, søges der om bufferpuljemidler til følgende områder, der alle forventes at få væsentlig betydning for driftsregnskabet for 2004.

 

 

1.1.5.a Aktiverede på daghøjskoler

I budgettet for 2005 indgår, at d er afsættes 5 mio. kr. i både 2004 og 2005 til understøttelse af initiativer, som skal bringe daghøjskolernes økonomi i balance. Mankoen på området forventes at udgøre ca. 10 mio. kr. i 2004.

 

Det fremgår, at de 5 mio. kr. afsættes til aktivering under Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget med henblik på, at udvalget betaler Uddannelses- og Ungdomsudvalget for brug af daghøjskoler til aktivering. Den resterende manko på ca. 5 mio. kr. dækkes med halvdelen af hver af udvalgene.

 

Forvaltningen foreslår i sagen om bufferpuljen, som behandles på dette møde (U 134/04), at udvalget finansierer 2,5 mio. kr. til formålet fra bufferpuljen.

 

1.1.6.b Erstatninger

Der har i løbet af 2004 været et par sager, hvor de skadelidte har valgt at kapitalisere tilgodehavendet fra kommunen. På den baggrund har forvaltningen i sagen om bufferpuljen (U134/04) indstillet, at udvalget bevilger yderligere 1,5 mio. kr. til området.

 

Forvaltningen tager endelig et generelt forbehold for lønudviklingen, betalinger til og fra øvrige kommuner og amter m.m., som forvaltningen er uden indflydelse på. Forvaltningen vil vurdere disse forhold løbende.

 

 

1.2 Forventet regnskab på anlægsområdet

 

På anlægsområdet forventes det samlede regnskab for 2004 at indebære et mindreforbrug på 113,0 mio. kr.

 

Heraf vedrører 44,7 mio. kr. byggeriet af det ny gymnasium i Ørestaden. Det resterende beløb vedrører altovervejende tidsforskydninger i påbegyndte anlægssager. Vedrørende forbruget på anlægsområdet henvises til særskilt sag om udbygningsoversigt for 2004 og 2005 (U142/04).

 

Der henvises til tabel 1, hvor der er foretaget talmæssige opstillinger.

 

1.3 Forventet regnskab på finansposter

 

Det samlede regnskab for finansposter forventes at udvise et merforbrug på 24,0 mio. kr. som følge af overgang til nyt lønsystem, hvor finansposterne flyttes fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens regnskab til Økonomiforvaltningen.

 

Det skal understreges, at et mer- eller mindreforbrug på finansposterne ikke påvirker drifts- eller anlægsregnskabet. Det forventede merforbrug på finansposterne vil derfor ikke kræve kompenserende besparelser.

 

2   Kvartalsregnskab 1. januar – 30. september 2004 

 

For en samlet oversigt over afvigelser henvises til tabel 1 nedenfor, hvor der er foretaget talmæssige opstillinger.

 

2.1.1 Folkeskoleområdet

På Folkeskoleområdet er der et merforbrug på 18,0 mio. kr. i forhold til det periodiserede budget. Heraf udgør 8,5 mio. kr. alene for meget bogførte lønudgifter i perioden 1. juni – 31. september 2004.

 

De resterende afvigelser er på funktionerne 3.01 Folkeskoler,  3.06 Amtscentraler, 3.07 Vidtgående specialundervisning, 5.20 Plejefamilier og opholdssteder og  5.21 Forebyggende foranstaltninger.

 

For 3.01 Folkeskoler, 3.07 Vidtgående specialundervisning, 5.20 Plejefamilier og opholdssteder og  5.21 Forebyggende foranstaltninger er den primære årsag, at forvaltningens erfaringer med betaling for anbragte børn, herunder anbragte børn med vidtgående handicap, endnu er sparsomme, og at forvaltningen i opstillingen af det periodiserede budget endnu ikke i fuldt omfang har taget højde for udsving i disse betalinger. Det forventes, at årsregnskabet holder sig inden for den afsatte ramme.

 

Hvad angår 3.06 Amtscentraler er der betydelige udsving hen over året i forbindelse med indkøb af udstyr. Det forventes, at årsregnskabet holder sig inden for den fastsatte budgetramme.

 

2.1.2 Ungdomsuddannelserne

Kvartalsregnskabet for Ungdomsuddannelserne udviser et merforbrug på 11,1 mio. kr. Heraf udgør 7,7 mio. kr. alene for meget bogførte lønudgifter i perioden 1. juni – 31. september 2004.

 

Det øvrige merforbrug på området skal ses i sammenhæng med den stigende gymnasiefrekvens. Som der er redegjort for i sagen om tekniske omplaceringer af beløb indenfor udvalgets ramme (U174/04), har redegørelsen for anvendelsen af demografimidlerne for 2004 (UU123/04) medført, at forvaltningen i sagen om omplaceringer af beløb inden for udvalgets ramme, foreslår en overførsel af midler fra folkeskolerammen til ungdomsuddannelserne.

 

2.1.3 Voksenuddannelse

Kvartalsregnskabet for Voksenuddannelser udviste et samlet merforbrug på 18,9 mio. kr. Heraf udgør 1,6 mio. kr. for meget bogførte lønudgifter i perioden 1. juni – 31. september 2004.

 

Den resterende afvigelse skyldes delvist de manglende budgetmidler til daghøjskoleområdet (se ovenfor afsnit 1.2.4).

 

Derudover er de fleste aktiviteter og udgifter inden for denne budgetramme præget af stor "samhandel" med andre amter og andre kommuner. Endelig indebærer en del af aktiviteterne, at der bliver udløst tilskud fra staten. Udsvingene i nettoforbruget på de enkelte funktioner under denne budgetramme er derfor følsomme over for ændringer i betalingsterminer, opkrævningstidspunkter, etc.

 

2.1.4 Danskundervisning af voksne udlændinge

Danskundervisning for voksne udlændinge er et område, der i endnu højere grad end voksenuddannelsesrammen er påvirket af betalinger mellem kommunen, sprogcentrene og staten. Selv relativt små udsving i tidspunktet, hvor beløb bliver udløst fra staten, har afgørende indflydelse på kvartalsregnskaberne for dette område.

 

Mindreforbruget på 0,4 mio. kr. giver ikke i øvrigt anledning til kommentarer.

 

2.1.5 Fritidshjem og  klubber m.m.

Fritidshjem og klubber m.m. har et merforbrug i kvartalsregnskabet på 14,8 mio. kr. Heraf udgør 2,9 mio. kr. alene for meget bogførte lønudgifter i perioden 1. juni – 31. september 2004.

 

I løbet af et kalenderår oplever de enkelte institutioner, at belægningen ændres. Det indebærer for eksempel for fritidsinstitutioner, at antallet af indskrevne børn er faldende i løbet af foråret for så at stige i forbindelse med skoleårets start.

 

I forbindelse med den øgede belægning ved skoleårets start øges indtægterne ved forældrebetaling. Principielt stiger også udgiftsniveauet, men erfaringer viser, at institutionerne anlægger en helårsbetragtning og ikke direkte justerer personaleantallet hvert år i forbindelse med opnormeringen. Det forventes derfor, at merforbruget fra første del af året vil blive indhentet i årets sidste kvartal.

 

2.1.6 Administration

Det samlede mindreforbrug fra kvartalsbudgettet udgør for denne ramme 8,5 mio. kr. Herudover er bogført 0,3 mio. kr. for meget i lønudgifter i perioden 1. juni – 31. september 2004.

 

Under funktion 6.51 Administration er bufferpuljen placeret. Bufferpuljen er ifølge Økonomiforvaltningens retningslinier placeret på denne funktion. I sagen U 134/04 om frigørelse af midler fra bu fferpuljen, som også behandles på dette møde, indstiller forvaltningen udmøntning af en del af bufferpuljen og foreslår tilsvarende i sagen U174/04 om bevillingsmæssige ændringer mv., som også behandles på dette møde, at omplacere de relevante beløb, hvis udvalget godkender forvaltningens indstilling.

 

Mindreforbruget på denne ramme giver i øvrigt ikke anledning til kommentarer.

 

2.1.7 Anlæg

På anlægsområdet skyldes mindreforbruget på 58,1 mio. kr. i kvartalsregnskabet tidsforskydninger i igangværende anlægsarbejder. 

 

2.1.8 Finansposter

Finansposterne (eksklusiv forskydning i likvide aktiver samt udligning af købsmoms) udviser et merforbrug på 14,4 mio. kr.

 

Afvigelsen skyldes afvikling af betalingsmellemværender med leverandører, afvikling af tilgodehavender vedrørende dagpenge og barsler samt af tilgodehavender fra andre – herunder amter og kommuner. Forvaltningen forventer, at der sker en udjævning af disse forskydninger inden regnskabsårets afslutning.

 

Som følge af de praktiske omlægninger til det nye lønsystem optræder der derudover pr. 30. september 2004 en bogføringsdifference i regnskabet. Overgang til nyt lønsystem pr. 1. juni 2004 betyder endvidere, at finansposter vedr. løn ikke længere er en del af forvaltningens regnskab (overgået til Økonomiforvaltningen).

 

Forvaltningen forventer samlet, at overgangen til det nye lønsystem vil betyde et nettomerforbrug på regnskab 2004 på finansposter på 24,0 mio. kr.

 

 

3. Tekniske omplaceringer

 

Forvaltningen arbejder med tekniske omplaceringer inden for de enkelte bevillingsområder med henblik på at gøre det materiale, som ligger til grund for udarbejdelsen af regnskabsprognoser mere retvisende i forhold til forbrugets fordeling på funktioner. 

 

I sagen U174/04 om bevillingsmæssige ændringer mv., som også behandles på dette møde, indstiller forvaltningen en række tekniske omplaceringer blandt andet med udgangspunkt redegørelsen om demografimidler for 2004 (U123/04). I nedenstående opgørelse afspejles de forventede omplaceringer i de forventede afvigelser.

 

Tabel 1. Forventet regnskab 2004 og kvartalsregnskab  2004

 

Forventet regnskab 2004

Regnskab 3. kvartal 2004

Bevillingsområder

Korrigeret

Forventet

Forventet

Budget

Regnskab

Afvigelse

Nettoudgifter i mio. kr.

Budget

Regnskab

Afvigelse

3. kvartal

3. kvartal

 

 

 

 

 

 

 

 

Rammebelagte områder, drift

3.995,9

3.995,9

0,0

3.199,9

3.253,8

-53,9

Folkeskoleområdet

2.472,8

2.463,5

9,3

1.915,2

1.933,2

-18,0

Ungdomsuddannelse

444,4

450,3

-5,9

397,9

409,0

-11,1

Voksenuddannelse

186,8

188,4

-1,6

155,2

174,1

-18,9

Dansk som andetsprog for voksne udlændinge

53,4

53,4

0,0

70,7

70,3

0,4

Fritidshjem og klubber

724,9

729,0

-4,1

579,9

594,7

-14,8

Administration

113,6

111,3

2,3

81,0

72,5

8,5

 

 

 

 

 

 

 

Rammebelagte områder anlæg

548,0

415,0

133,0

273,7

215,6

58,1

 

 

 

 

 

 

 

Finansposter

-0,5

-24,0

-23,5

-0,5

-14,9

-14,4

 

 

 

4        Budgetteret aktivitetsforudsætning

 

Nedenstående oversigter er inddelt i regnskab 2003, budget 2004, forventet regnskab 2004 og budgetforslag 2005.

 

I nedenstående opgørelse er anvendt nettodriftsudgiften pr. elev (NDU pr. elev).

 

Tabel 2: Aktivitetsoplysninger - Folkeskoler

 

R2003

B2004

FR2004

B2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Antal sk oler

65

65

64

64

Elever

30.621

31.443

31.143

32.079

Lærer/elevratio

0,11

0,10

0,10

0,10

Klassekvotient (normalklasser)

20,4

20,4

20,4

20,4

U-timer pr. elev

51,9

51,0

51,0

51,0

Andelen af tosprogede

31,3%

31,3%

31,3%

31,3%

Privatskolefrekvens

24,5%

24,5%

24,5%

24,5%

 

Enhedsudgifter

NDU pr. elev (inkl. §20.1)

53.580

54.218

53.538

52.054

Tilskud til privatskoleelev pr. elev

27.648

27.648

27.947

27.947

 

 

R2003

B2004

FR2004

B2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Elever i almen specialundervisning (§20.1)

608

624

601

640

Elever i vidtgående specialundervisning (§20.2)

731

750

776

765

 

Enhedsudgifter

NDU pr. elev i vidtgående specialundervisning

250.464

227.705

241.293

252.691

Tabel 3. Aktivitetsoplysninger - Specialundervisning

 

Tabel 4. Aktivitetsoplysninger - Ungdomsskolen

 

R2003

B2004

FR2004

BF 2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Elevpladser - heltidsundervisning

506

549

549

569

CPR-elever i almenundervisning

6.143

6.350

6.350

6.582

 

Enhedsudgifter

NDU pr. Elevplads – heltidsundervisning

51.211

42.851

42.851

42.378

NDU pr. CPR-elev – almenundervisning

1.262

1.266

1.266

1.252

 

Tabel 5. Aktivitetsoplysninger – Fritidshjem og –klubber m.m.

 

R2003

B2004

FR2004

BF 2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Antal pladser i KKFO

741

905

1.026

905

Antal i integrerede institution

11.996

11.956

13.096

11.956

Antal pladser i fritidshjem

5.459

5.398

4.296

5.623

Antal pladser i fritidsklub

2.279

2.529

2.545

2.705

Antal unge i ungdomsklub

1.702

1.702

1.702

1.702

Dækningsgrader 6-9 år

78,4

78,5

78,5

78,5

Dækningsgrader 10-13 år

55,0

55,0

55,0

55,0

Dækningsgrader 14-17 år

29,2

28,0

28,0

28,0

Personaletimer pr. 6-9 år

-

3,5

3,5

3,5

Personaletimer pr. 10-17 år

-

2,3

2,3

2,3

 

Enhedsudgifter

NDU pr. barn i KKFO

38.910

37.998

41.688

36.196

NDU pr. barn i fritidshjem

38.910

37.998

36.184

36.196

NDU pr. klubplads 10-17 år

24.633

24.132

22.986

24.023

NDU specialpladser KKFO

182.264

143.934

147.244

165.874

NDU specialpladser

139.226

143.934

147.244

165.874

 

Tabel 6. Aktivitetsoplysninger – Gymnasium og HF

 

R2003

B2004

FR2004

BF 2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Antal elever

3.440

3.566

3.683

3.590

Lærer/elev ratio

0,12

0,12

0,12

0,12

Klassekvotient

23,7

23,8

23,8

23,8

U-timer pr. elev

67,7

65,3

65,3

64,9

 

Enhedsudgifter

NDU pr. elev

85.138

82.830

81.330

84.311

 

Tabel 7. Aktivitetsoplysninger – HF enkeltfagsundervisning

 

R2003

B2004

FR2004

BF 2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Antal elever i prøveforberedende enkeltfagsundervisning

1993

2014

2014

2014

 

Enhedsudgifter

NDU pr. elev i enkeltfagsundervisning

59.506

58.308

58.308

57.491

 

Tabel 8. Danskundervisning af voksne udlændinge

 

R2003

B2004

FR2004

BF 2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Antal elever

9.814

9.814

9.814

9.200

 

Enhedsudgifter

NDU pr. kursist

5.198

5.735

5.735

5.406

 

Tabel 9. Administration

 

R2003

B2004

FR2004

BF 2005

 

Aktivitetsoplysninger mv.

Antal ansatte

188

182

182

176

Antal årlige sygedage pr. ansat

11,5

11,5

11,5

11,5

 

Enhedsudgifter

Administrationsudgift pr. indbygger

186

207

207

199

 

 

 

Økonomi

 

Ingen yderligere bemærkninger

 

 

Miljømæssige konsekvenser

 

-

 

Høring

 

Ingen bemærkninger

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Bilag 1: Brev af 22. september 2004 fra Økonomiforvaltningen om indkaldelse af regnskabsprognose

·        Bilag 2: Oversigt over tillægsbevillinger

 

 

 

 

          Peter Rasmussen

                                                                 Søren Stahl Nielsen

 


 


Til top