Mødedato: 03.10.2001, kl. 13:00

Udtalelse vedrørende Idrætspolitisk redegørelse 2001

Udtalelse vedrørende Idrætspolitisk redegørelse 2001

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 3. oktober 2001

 

7. Udtalelse vedrørende Idrætspolitisk redegørelse 2001

UUU 282/2001 J.nr. U169/01

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

at Udvalget godkender forslag til udtalelse til Kultur- og Fritidsudvalget om Idrætspolitisk redegørelse 2001

RESUME

Borgerrepræsentationen vedtog i maj 2000, at den Idrætspolitiske redegørelse fremover revideres hvert andet år.

Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde den 30. august 2001 besluttet at sende forslaget til Idrætspolitisk redegørelse 2001 til høring i blandt andre Københavns Kommunes udvalg.

SAGSBESKRIVELSE

Det Københavnske idrætsbillede har udviklet sig markant i de senere år. Dette har medført, at den gældende redegørelse for 1998 er forældet. Beslutningen om at revidere redegørelsen hvert andet år har medført, at der i de fremtidige redegørelser vil blive lagt vægt på at opstille fokusområder. I den foreliggende redegørelse er der formuleret 4 fokusområder, idet specielt fokusområde 4 er relevant for Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 30. august 2001, hvor redegørelsen blev behandlet, blev det besluttet at sende redegørelsen til høring i KI, KUC, DIF København, DGI København, DFIF København, Folkeoplysningsudvalget, Idrætssamvirkerne, forsøgsbydelene og samtlige kommunens udvalg. Fristen for fremsendelse af høringssvar til Idrætssekretariatet i Kultur- og Fritidsforvaltningen er den 12. oktober 2001. Den Idrætspolitiske Redegørelse behandles af Kultur- og Fritidsudvalget den 25. oktober 2001.

Udtalelse om Idrætspolitisk redegørelse 2001:

"Indledning

Redegørelsen beskriver de særlige betingelser og muligheder for idrætslivet i København. Med henblik på at fastholde og forøge antallet af børn og unge, som frekventerer idrætsfaciliteterne, omfatter redegørelsen nogle målsætninger og fokusområder. Det er Uddannelses- og Ungdomsudvalgets opfattelse, at en realisering af redegørelsens intentioner vil give gode udviklingsmuligheder for Københavns børn og unge.

I fokusområde 4 lægges op til, at skolerne skal have mulighed for at bruge KI`s idrætsfaciliteter i dagtimerne. Det er Uddannelses- og Ungdomsudvalgets opfattelse, at samarbejdet ikke kun afgrænses til at omfatte skolerne, men i lige så høj grad også forvaltningens øvrige institutionsområder - ikke mindst fritidshjem og klubber, jf. Uddannelses- og Ungdomsudvalgets prioritering af samarbejdet.

Mulighederne for samarbejde på tværs af udvalg og forvaltninger og inddragelse af KI er allerede godt i gang ved etablering af blandt andet idrætsfritidshjem og Klub Danmark Hallen i Valby. Samtidig er det vigtigt at holde fast i, at det er af afgørende betydning, at de københavnske folkeskoler og fritidsinstitutioner bliver langt højere prioriteret end det er tilfældet i dag, hvis de 7-15 årige skal have mulighed og lyst til at benytte det store udbud af idrætsfaciliteter, også efter skoletid.

En højere prioritering af samarbejdet mellem KI og folkeskoler/institutioner vil samtidig kunne understøtte de grupper, som er genstand for fokusområde 2 - nemlig de idrætssvage børn og unge.

Uddannelses- og Ungdomsudvalget er principielt positiv overfor redegørelsen og dens forslag og er indstillet på at medvirke positivt i de forslag, der direkte vedrører udvalgets område i det omfang de økonomiske muligheder tillader det.

Projekter af betydning for Uddannelses- og Ungdomsudvalget

I redegørelsens facilitetsliste er opført et antal projekter. Uddannelses- og Ungdomsudvalgets bemærkninger er begrænset til de forslag, som har direkte betydning for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets område.

Idrætsfaciliteter ved Lundehusskolen.

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen arbejder med planerne om at indgå i et samarbejde om at opføre en idrætshal i stedet for en planlagt ekstra gymnastiksal på Lundehusskolen. I forbindelse med det videre arbejde vil Uddannelses- og Ungdomsudvalget lægge vægt på, at der samtidig findes en fornuftig model for samfinansiering i det kommende år. Lokale- og Anlægsfonden har vist interesse for projektet.

Idræts- og Kulturhus i Prøvehallen.

I det kommende år skal Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen arbejde videre på etablering af skole og institutioner i Ovnhallen. I den forbindelse vil det blive afklaret, om projektet også skal omfatte faciliteter til det frivillige foreningsliv.

Idrætshal på Holmen.

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har etableret 2/3 af arealet på Arsenaløen på Holmen blandt andet til brug for Christianshavns Skole, Christianshavns Gymnasium og lokalområdet. Uddannelses- og Ungdomsudvalget ser positivt på ønsket om en idrætshal.

Udbygning af Sundbyøsterhallen og betonrenovering af Vanløse tribune samt nyetablering af hal.

Der er placeret fritidsinstitutioner inden for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets område ved såvel Sundbyøsterhallen som Vanløse Idrætsanlæg, og udvalget har derfor en væsentlig interesse i at deltage i projekterne.

Kultur- og Aktivitetsparken, Nørrebrohallen.

Overbygningsskolen i Heimdalsgade er etableret uden idrætsfaciliteter og er placeret i umiddelbar nærhed af Nørrebrohallen. Uddannelses- og Ungdomsudvalget har derfor en væsentlig interesse i at deltage i projektet.

Generel bemærkning.

Uddannelses- og Ungdomsudvalget er generelt interesseret i, at der sker en overdækning af friluftssvømmebade, således af folkeskolerne i langt højere grad kan gøre brug heraf.

Sideordnede projekter

Redegørelsen omtaler herunder Omklædningsbygning og klubhusfaciliteter på Keldsøvej samt Udvidelse af Emdrup Bad med styrketræningslokale og cafeteriefaciliteter.

Uddannelses- og Ungdomsudvalget vil anbefale, at de 2 projekter placeres som en del af projektet vedrørende Idrætsfaciliteter ved Lundehusskolen."

 

Økonomi

Uddannelses- og Ungdomsudvalgets økonomiske medvirken vil afhænge af udformningen af de enkelte projekter. Udvalgets økonomiske andel vil være indeholdt i den samlede anlægsramme og indgå i konkrete bevillingsansøgninger.

 

 

 

 

Andre konsekvenser

Ingen bemærkninger

BILAG VEDLAGT

  • Københavns Kommunes Idrætspolitiske Redegørelse 2001

 

 

Peter Rasmussen

Jørn Larsen

 

Til top