Bruttotrækordning for transportkort (erhvervskort) - høringssvar
Bruttotrækordning for transportkort (erhvervskort) - høringssvar
Teknik- og Miljøudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde onsdag den 28. maj 2008
1. Bruttotrækordning for transportkort (erhvervskort) - høringssvar
TMU 318/2008 J.nr. 2008-57900
Økonomiudvalget har bedt Teknik- og Miljøudvalget om at komme med et høringssvar til Økonomiforvaltningens indstilling om bruttotrækordning for transportkort (erhvervskort).
Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, |
Teknik- og
Miljøudvalgets beslutning i mødet den 28. maj 2008 |
Problemstilling
Økonomiudvalget har på sit møde den 22. april 2008 besluttet at sende Økonomiforvaltningens indstilling om bruttotrækordning for transportkort i høring i udvalgene.
Økonomiforvaltningen stiller forslag om, at der i Københavns Kommune etableres en ordning for samtlige medarbejdere med tilbud om transportkort mod træk i bruttolønnen.
Løsning
Formålet med transportkort er at give medarbejderne billig transport mellem hjem og arbejde. Københavns Kommune og dermed også Teknik- og Miljøforvaltningen vil med ordningen kunne tilbyde et personalegode, der kan være med til at fastholde og rekruttere medarbejdere.
Herudover vil ordningen kunne motivere medarbejdere, der pt. anvender bil til at anvende den kollektive trafik.
Tilbudet finansieres til dels gennem skattefordelen ved bruttotræk.
Teknik- og Miljøforvaltningen har på det grundlag udarbejdet vedlagte udkast til høringssvar (bilag 1)
Høringssvaret støtter, at Københavns Kommune øger mulighederne for at tilbyde medarbejderne personalegoder. Indførelsen af en bruttotrækordning for transportkort vil være med til at sikre fundamentet for en attraktiv arbejdsplads og dermed også øge mulighederne for at tiltrække og fastholde vores medarbejdere.
I høringssvaret nævnes dog, at tidligere erfaringer med bruttotrækordning for medarbejderbredbånd (internet) i Teknik- og Miljøforvaltningen viser, at en bruttotrækordning kan være både administrativt tungt og meget tidskrævende.
Der er derfor i høringssvaret oplistet en række forslag til, hvordan de administrative elementer kan gennemføres både smidigt og effektivt.
Forvaltningen har løseligt regnet på miljøeffekten: Hvis 5 % af forvaltningens medarbejdere benytter sig af ordningen og alle skifter fra bil til kollektiv transport, og man forudsætter, at hver af disse medarbejdere har 10 km til arbejde, vil miljøeffekten være en reduktion på 74 ton CO2 /år.
Økonomi
Teknik- og Miljøforvaltningen har ikke nogen bemærkninger til de skønnede økonomiske konsekvenser af erhvervskortet og fordelingen af administrationsudgifter på forvaltninger.
Specifikt skønner Koncernservice i Økonomiforvaltningen udgiften for kommunen til implementeringen og den løbende drift af ordningen at være 1,195 mio.kr. i 2008. I de efterfølgende år skønner Koncernservice udgiften til 875.000 kr. årligt.
Med henblik på en sikring af finansieringen af udgifterne samt en budgetsikkerhed for forvaltningen vil den skønnede udgift blive samlet i en bufferpulje under Økonomiudvalget. Puljen vil blive kollektivt finansieret af forvaltningerne fra 2008 og frem efter andel af medarbejdere.
Beregningerne bygger på en forudsætning om, at 5 % af medarbejderne tilmelder sig ordningen.
Koncernservice skønner, at Teknik- og Miljøforvaltningens udgifter til bufferpuljen i 2008 vil være kr. 58.000. Fra 2009 og frem skønnes udgiften til bufferpuljen at være kr. 43.000.
Udgiften finansieres af Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Ordinær drift, funktion 6.45.51.1.
Videre
proces
Det vedlagte udkast til høringssvar sendes til Økonomiudvalget efter gennemført høring i Teknik- og Miljøudvalget.
Efter endt udvalgshøring vil sagen blive forelagt Økonomiudvalget på ny, hvorefter Økonomiudvalgets anbefaling vil blive forelagt Borgerrepræsentationen.
Når sagen har været behandlet i Borgerrepræsentationen, skal Økonomiforvaltningen indgå aftaler med de forhandlingsberettigede organisationer som forudsætning for, at ordningen kan sættes i værk.
Bilag
Pernille Andersen Charlotte Dehlie