Mødedato: 27.04.2011, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Opfølgningsredegørelse i forbindelse med forvaltningens kvalitetskontrakt

Se alle bilag

Der skal tages stilling til opfølgningsredegørelse om kvalitetskontraktens kvalitetsmål, som udarbejdes i forlængelse af Københavns Kommunes kvalitetsreform.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

1.                  at målene på udvalgets område er indfriet, og at der arbejdes fremadrettet
            mod fortsat målopfyldelse, jf. opfølgningsredegørelsen om kvalitetskontraktens kvalitetsmål.

2.                  at de to allerede fastlagte kvalitetsmål i kvalitetskontrakten fastholdes.

            3.         at opfølgningsredegørelsen oversendes til Økonomiforvaltningen
                        med henblik på en samlet orientering af Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

Problemstilling

Teknik- og Miljøforvaltningens bidrag til Københavns Kommunes Kvalitetskontrakt blev vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 6. april 2010. Kvalitetskontrakten blev vedtaget i Borgerrepræsentationen den 16. juni 2010. Ifølge bekendtgørelse om kommunal kvalitetskontrakt og opfølgningsredegørelse skal der hvert år følges op på kvalitetskontraktens mål. Opfølgningen skal ifølge Bekendtgørelse om kommunal kvalitetskontrakt og opfølgningsredegørelse ske inden 1. oktober 2011. I København er det besluttet at følge en proces, der sikrer offentliggørelse senest 1. juni 2011.

I forbindelse med opfølgningen skal det vurderes, hvor langt forvaltningen er kommet med at opfylde de fastsatte kvalitetsmål. På den baggrund kan Teknik- og Miljøudvalget vurdere, om indsatsen er tilstrækkelig, og om der eventuelt er behov for at justere målene.

Løsning

Teknik- og Miljøudvalget fastlagde den 6. april 2010 to mål som udvalgets bidrag til Københavns Kommunes kvalitetskontrakt.

 

De to mål var:

1.      Husholdningsaffald fjernes til aftalt tid ude hos kunderne

                  Kvalitetskrav: Mindst 99,5 % af affaldet skal være fjernet som aftalt.
                  Resten skal være afhentet senest dagen efter.


2.     
Målet er at etablere attraktive byrum, der inviterer til at flere går mere og flere bliver længere.

            Kvalitetskrav: I 2015 er 80 % af københavnerne tilfredse med mulighederne for
            at deltage i bylivet.

 

Status

Mål 1.: Husholdningsaffald fjernes til aftalt tid ude hos kunderne.

Målet måles gennem Helhedsorienteret Driftsstrategi to gange årligt. Der har siden målets vedtagelse været gennemført én måling i oktober 2010. Denne viste, at målet på 99,5 % var opfyldt med et resultat på 99,9 %.

Opfyldelse af målet har i denne vinter (2010-11) været udfordret af sne og is, som i perioder har forhindret normal indsamling. Hertil kommer, at overgangen til nye renovatører efter udbud den 1. maj 2011 kan påvirke indsamlingen, uanset at denne er fastlagt som krav i de indgående kontrakter. Forvaltningen vurderer derfor, at der fortsat er tale om et ambitiøst kvalitetskrav, der ikke foreslås ændret.

Mål 2.:  Etablering af attraktive byrum, der inviterer til at flere går mere og flere bliver længere.

Vedrørende lokalplanlægning, arkitektur og byrum måles gennem et bylivsregnskab, der er forelægges på samme møde som denne sag i Teknik- og Miljøudvalget (27. april 2011) og i Borgerrepræsentationen den 15. juni. Målet er en del af bylivsudspillet ”Metropol for Mennesker”, vedtaget af Borgerrepræsentationen den 10. juni 2009.  Målingen på det relevante mål er netop gennemført i foråret 2011. Målingen viste, at 89 % af københavnerne er tilfredse med mulighederne for at deltage i bylivet, og at målet på 80% derfor p.t. er opfyldt. Der er imidlertid tale om en langsigtet målsætning, der rækker til 2015, hvorfor det ikke er forvaltningens opfattelse, at kvalitetskravet bør justeres på nuværende tidspunkt.

Økonomi

Indstillingen har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser. Ifølge beslutningen om Københavns kommunes kvalitetskontrakt og de indeholdte servicemål afholdes udgifternes til måling og opfølgning på de stillede mål inden for forvaltningens budget.

Videre proces

I forlængelse af Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse af nærværende indstilling, videresendes denne til Økonomiforvaltningen, jf. 3. at-punkt. I maj forelægges forvaltningernes bidrag til opfølgningsredegørelsen for henholdsvis Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen til orientering med henblik på offentliggørelse af redegørelsen på kommunens hjemmeside den 1. juni 2011.

 

Pernille Andersen

                                                                  / Martin Nordrup

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top