Mødedato: 26.09.2011, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Startredegørelse for lokalplan "Jenagade"

Se alle bilag

Teknik- og Miljøudvalget skal godkende, at der udarbejdes forslag til lokalplan med henblik på at ændre anvendelsen fra industri til serviceerhverv i overensstemmelse med Kommuneplan 2009 og forslag til Kommuneplan 2011.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

1. at der udarbejdes forslag til lokalplan ”Jenagade” på baggrund af vedlagte startredegørelse, bilag 1.

Problemstilling

Ejeren af ejendommen Holmbladsgade 113, BOKA GROUP A/S, har anmodet om en lokalplan, der vil muliggøre opførelse af en bebyggelse med ca. 10.000 m² etageareal. Bebyggelsen vil primært blive anvendt til kontor- og serviceerhverv.  I dag henstår grunden ubenyttet, og det er ønskeligt, at grunden bebygges for at styrke området.

 

Desuden har ejerne af ejendommene Nyrnberggade 33, ”Børneringen”, og Strandlodsvej 48, Sophienberg Ejendomsudvikling, ønsket henholdsvis at udvide en eksisterende daginstitution og etablere en ny daginstitution i eksisterende bebyggelse, hvilket i relation til befolkningstilvæksten i kommunen og behovet for flere daginstitutionspladser er i overensstemmelse med kommunens mål.

 

I Kommuneplan 2009 er rammerne ændret fra industri til serviceerhverv i store dele af området og med forslag til Kommuneplan 2011 er rammerne for de resterende dele af området ligeledes ændret til serviceerhverv. Lokalplan nr. 53 ”Philips” fastlægger området til industri og en ændringer forudsætter, at der tilvejebringes en ny lokalplan.

Løsning

Det er forvaltningens vurdering, at lokalplanen og ændringen af anvendelsesbestemmelserne overordnet vil bidrage til den positive udvikling af området, der allerede er sat i gang.

 

Lokalplanområdet ligger mellem Prags Boulevard, Amagerbanen, Strandlodsvej, Lergravsvej og Nyrnberggade, hvilket svarer til det område som er fastlagt i lokalplan nr. 53.  Området er stationsnært i forhold til Metrostationerne ”Lergravsparken” og ”Øresund” og der er ligeledes gode kollektive forbindelser via Holmbladsgade.

 

Lokalplanforslaget udarbejdes med udgangspunkt i en ny bebyggelse på Holmbladsgade 113, som foreslået af Årstidernes arkitekter på vegne af BOKA Group.

 

I tilknytning til projektet skal der etableres en stiforbindelse mellem Holmbladsgade og Prags Boulevard for herved at skabe en bedre forbindelse til boulevardens rekreative kvalitet. Der etableres også et byrum mod Holmbladsgade. Parkering etableres i stueetagen, men det skal sikres, at facaderne mod Holmbladsgade og Prags Boulevard bliver aktive facader med mødelokaler, cafe og lignende. I kælderetagen etableres parkering til nabobebyggelsen, der har et meget begrænset antal parkeringspladser på egen grund, hvilket betyder, at der på de nærliggende gader er en omfattende parkering. Antal parkeringspladser der forventes etableret svarer til det i Kommuneplan 2009 fastlagte 1 pr. 150 m² etageareal. Bebyggelsesprocenten udgør 150.

 

De øvrige to projekter, Nyrnberggade 33 og Strandlodsvej 48 omfatter indretning og ombygning af eksisterende bebyggelser. Der vil blive optaget bestemmelser om bebyggelsens ydre fremtræden i lokalplanen, herunder facadeisolering.

 

Udnyttelse af stationsnærheden samt bestemmelser om lavenergi skal bidrage til en mere bæredygtig byudvikling. Herudover vil der blive stillet krav til: bevaring, beplantning og udformning af facader under hensyntagen til isolering af facader på eksisterende bebyggelse.

 

Da der i lokalplanområdet vil være mulighed for at opføre yderligere bebyggelse end de aktuelle projekter, finder forvaltningen, at en lokalplan skal være en rammelokalplan. Større nybyggeri vil således forudsætte, at der tilvejebringes en supplerende lokalplan.

 

Miljømæssige forhold

Hvis planarbejdet igangsættes, vil forvaltningen foretage en screening med henblik på at vurdere, om der skal udarbejdes en miljøvurdering i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer.

Økonomi

Lokalplanen medfører ikke i sig selv udgifter for kommunen. Forvaltningen skønner, at kommunen vil få en større skatteindtægt som følge af ændringerne. Grundejerne har ikke anmodet om en udbygningsaftale.

Videre proces

Hvis startredegørelsen godkendes i udvalget, gennemføres en intern høring af relevante instanser med henblik på bidrag til lokalplanen.

Forvaltningen forventer at forelægge lokalplanforslag til Teknik- og Miljøudvalget med henblik på vedtagelse i Borgerrepræsentationen i november 2011, hvorefter planen sendes i offentlig høring i 2 måneder. Planforslagets endelige vedtagelse forudsætter, at Kommuneplan 2011 er vedtaget med de ændrede rammer for området.

 

 

 

         Hjalte Aaberg

                                                                  /Simon Kjær Hansen

Beslutning

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget 26. september 2011

Indstillingen blev godkendt.
Til top