Mødedato: 25.10.2006, kl. 15:00

Forenkling og forbedring af erhvervsparkeringen i København

Se alle bilag

Forenkling og forbedring af erhvervsparkeringen i København

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 25. oktober 2006

 

 

Sager til beslutning

 

8.      Forenkling og forbedring af erhvervsparkeringen i København

 

TMU 750/2006  J.nr. 310.0003/03

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget godkender

 

at    nedenstående forslag til indstilling sendes i høring hos erhvervslivets organisationer inden det behandles i Borgerrepræsentationen:

 

Mulighederne for af- og pålæsning forbedres for erhvervskøretøjer ved;

 

at    ca. 100 gadeparkeringspladser i Rød Zone, i tidsrummet 8-15, reserveres til gratis af- og pålæsning i op til 15 minutter for erhvervskøretøjer på gule plader.

 

at    de eksisterende muligheder for at råde over vejareal gøres lettere tilgængelige og der gives mulighed for at bestille råden over vejareal på internettet

 

Det gøres nemmere at overskue kommunens tilbud vedrørende erhvervsparkering ved;

 

at    erhvervslicensordningen forenkles til én fælles ordning for alle virksomheder i hele betalingsområdet, således at der kan købes op til 5 erhvervslicenser, der giver adgang til at parkere i et område tæt ved virksomhedens adresse for de af virksomhedens køretøjer, der kun må anvendes til erhvervskørsel (momsfritagede køretøjer på gule plader)

 

at    denne nye erhvervslicensordning overflødiggør den eksisterende erhvervsmånedskortordning i brokvartererne, som derfor ophæves

 

at    Parkering●København iværksætter en kommunikationskampagne, således at erhvervslivet m.fl. får en klar orientering om den fremtidige parkeringsordning mv.

 

Det gøres billigere for virksomheder at parkere ved virksomhedens hjemadresse og hos kunder ved;

 

at    parkeringsordningens generelle takststruktur for månedskort fastsættes, så prisen på et månedskort svarer til 150 timers parkering i den pågældende zone.

 

at    alle virksomheder tilbydes rabat ved køb af månedskort til erhvervskøretøjer på gule plader der ejes/lejes/leases af virksomheden, og som lovligt alene kan anvendes til kørsel i erhvervsmæssigt øjemed. Månedskortet giver tilladelse til parkering i de kommunale betalingsområder og koster kr. 1.100 svarende til ca. 30 % af den ordinære pris for månedskort til Rød Zone

 

Finansiering:

 

at  provenutabet på ca. 5 mio. kr. om året finansieres af puljen til P-nedlæggelser, som er afsat under Vej & Park i forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget for 2007. På den baggrund overføres 5 mio. kr. årligt (2007 p/l) i årene 2007-09 fra Vej & Park, Funktion 2.01.1 Fælles Formål til Parkering●København, Funktion 2.01.1 Fælles Formål. Engangsudgiften på 1 mio. kr. finansieres af det merprovenu for Parkering●København, der forventes som følge af parkeringsforliget.

 

RESUME

Med vedtagelsen af parkeringsstrategien i 2005 skete der en betydelig forenkling af den samlede parkeringsordning, idet der nu generelt reguleres med betalingsparkering, og regulering med tidsrestiktioner i form af 2-timers ordningen blev afskaffet.

 

Der eksisterer imidlertid fortsat undtagelser og særregler i forbindelse erhvervsparkering. Med denne indstilling stilles forslag om en yderligere forenkling og forbedring af forholdene for erhvervsparkering.

 

I arbejdet med at udarbejde forslagene er der lagt vægt på at inddrage brugerne - ikke bare i udarbejdelsen af de konkrete forslag - men også i forhold til at formulere målene for projektet.

 

Der har således været indkaldt en følgegruppe bestående af relevante erhvervsorganisationer, og en række konkrete virksomheder har været inddraget i interviews, diskussioner mv.

 

Diskussioner og de formulerede ønsker ledte frem til tre overordnede målsætninger. Erhvervene vil gerne have at det bliver:

 

·         Muligt at finde en plads - primært i Rød Zone - og primært til af- og pålæsning,

·         Nemmere at overskue og bruge kommunens ordninger, og

·         Billigere at parkere ved sin virksomhed og på kundebesøg.

 

Projektet har på den baggrund ledt frem til en række tiltag, som tilgodeser netop de behov. Disse fremgår af nedenstående tabel, hvor hvert tiltag er placeret efter det mål, det primært tilgodeser:

 

 

Mål

Forslag

Muligt

at finde en plads - primært i Rød Zone - og primært til af- og pålæsning

·      Ca. 100 gadeparkeringspladser i Rød Zone, i tidsrummet 8-15, reserveres til gratis af- og pålæsning i op til 15 minutter for erhvervskøretøjer på gule plader

 

·      De eksisterende muligheder for at råde over vejareal gøres lettere tilgængelige og der gives mulighed for at bestille råden over vejareal på internettet

 

Nemmere

at overskue og bruge kommunens ordninger

·      Erhvervslicensordningen forenkles til én fælles ordning for alle virksomheder i hele betalingsområdet, således at der kan købes op til 5 erhvervslicenser, der giver adgang til at parkere i et område tæt ved virksomhedens adresse for de af virksomhedens køretøjer, der kun må anvendes til erhvervskørsel (momsfritagede køretøjer på gule plader)

 

·      Denne nye erhvervslicensordning overflødiggør den eksisterende erhvervsmånedskortordning i brokvartererne, som derfor ophæves

 

·      Parkering●København iværksætter en kommunikationskampagne, således at erhvervslivet m.fl. får en klar orientering om den fremtidige parkeringsordning mv.

 

Billigere

at parkere ved sin virksomhed og på kundebesøg

 

·      Parkeringsordningens generelle takststruktur for månedskort fastsættes, så prisen på et månedskort svarer til 150 timers parkering i den pågældende zone

 

·      Alle virksomheder tilbydes rabat ved køb af månedskort til erhvervskøretøjer på gule plader der ejes/lejes/leases af virksomheden, og som lovligt alene kan anvendes til kørsel i erhvervsmæssigt øjemed. Månedskortet giver tilladelse til parkering i de kommunale betalingsområder og koster ca. 30 % af den ordinære pris for månedskort til Rød Zone

 

 

Disse tiltag vil samlet set belaste Teknik- og Miljøforvaltningen økonomisk med en éngangsudgift på 1 mio. kr. og et årligt provenutab på 5 mio. kr. Provenutabet finansieres af puljen til P-nedlæggelser, som er afsat under Vej & Park i forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget for 2007. Engangsudgiften finansieres via det merprovenu for Parkering●København, der forventes som følge af parkeringsforliget.

 

Det vurderes at tiltagene samlet set vil have en neutral trafikal påvirkning. Desuden vil de være i overensstemmelse med kommunens miljømål.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Det første delprojekt i forbindelse med task forcen for afbureaukratisering for erhvervslivet er nu afsluttet. Projektet vedrører erhvervsparkering og har været gennemført med inddragelse af repræsentanter for de berørte brugere.

 

Den generelle regulering af parkering på gader og pladser i Københavns centrale bydele har til formål at modvirke trængsels- og miljøproblemer i byens trafikafvikling.

 

Med vedtagelsen af parkeringsstrategien i 2005 skete der en betydelig forenkling af den samlede parkeringsregulering, idet regulering med tidsrestiktioner i form af 2-timers ordningen blev afskaffet. Den gener elle regulering af parkering er nu baseret på betalingsparkering i et sammenhængende byområde ud til Jagtvejslinien og et tilsvarende område på Amager (Øresundsvej).

 

De erhvervsrettede undtagelser, der findes i de nuværende ordninger, er samlet set ganske komplicerede, da der gælder en række særregler i de forskellige dele af byen. Disse særregler skyldes dels, at parkeringsordningen er vokset via knopskydning, dels at særlige problemstillinger i de enkelte bydele er søgt løst ved at vedtage særregler for netop disse bydele. Af sådanne særregler kan bl.a. nævnes:

 

·        I Indre By er det kun produktionsprægede erhverv med mindre end 5 ansatte, der kan få op til to licenser i virksomhedens nærområde. Produktionsprægede erhverv med 5 ansatte og derover samt andre erhverv har hidtil været afskåret fra at få licenser.

·        I brokvartererne, hvor der indtil betalingsparkeringen er etableret, er en ordning med tidsbegrænset parkering, har momsregistrerede erhvervsvirksomheder kunnet opnå licens til op til 2 biler for parkering i virksomhedens nærområde. Det har dog samtidig været muligt for disse virksomheder at købe yderligere såkaldte erhvervsmånedskort for kr. 400 pr. kort om måneden.

 

Af de henvendelser, som er modtaget om parkeringsordningen, fremgår, at virksomhederne generelt har en relativt beskeden viden om de eksisterende ordninger og om de muligheder den rummer.

 

Samtidig er der tilkendegivelser om, at det kan være vanskeligt at finde pladser til at foretage af- og pålæsning i Rød Zone.

 

Med udgangspunkt i en dialog med erhvervsrepræsentanterne, 3F, Dansk Industri, Dansk Byggeri samt Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn mv. er en række forslag blevet analyseret. De kan sammenfattes i tre overordnede målsætninger.

 

Erhvervene vil gerne have at det bliver:

 

·         Muligt at finde en plads - primært i Rød Zone - og primært til af- og pålæsning,

·         Nemmere at overskue og bruge kommunens ordninger, og

·         Billigere at parkere ved sin virksomhed og på kundebesøg.

 

En analyse af konsekvenserne af en række forslag har ledt frem til de forslag der er foreslået som at'er i denne indstilling.

 

I det følgende gives en mere deltaljeret indføring i forslagene og deres konsekvenser. Beskrivelsen af forslagene er struktureret efter den målsætning de primært bidrager til.

 

 

Tiltag der giver bedre mulighed for at finde plads

 

100 standsningspladser i Rød Zone

Takstniveauet i Indre By er fastsat under hensyn til, at det skal være muligt at finde en ledig parkeringsplads inden for en acceptabel gangafstand og med en begrænset søgetid. I Rød Zone, som er den mest centrale del af byen, er dette imidlertid sjældent muligt i dagtimerne, idet de ca. 1.800 gadepladser, der findes her, ikke opfylder behovet for parkering med det nuværende takstniveau.

 

Hvis man skal sikre erhvervene gode af- og pålæsningsmuligheder i denne mest centrale del af byen, er det hensigtsmæssigt at konvertere ca. 100 almindelige gadeparkeringspladser til pladser, hvorfra der kan foregå gratis af- og pålæsning i op til 15 min. indenfor almindelig arbejdstid (8-15).

 

For at sikre, at pladserne alene bruges til deres formål vil det være en forudsætning for at bruge pladserne, at man benytter et køretøj på gule plader, der er ejet af virksomheden.

 

Udenfor tidsrummet vil pladserne fungere som almindelige parkeringspladser.

 

Udenfor Rød Zone er der ikke noget aktuelt behov for at etablere sådanne særlige pladser til af- og pålæsning. Specielt for de indre brokvarterer kan det nævnes, at ca. halvdelen af pendlerparkeringen forventes at forsvinde, når der indføres betalingsparkering primo 2007.

 

Det foreslås at ordningen evalueres et år efter den er implementeret for at afklare, om standsningspladserne bruges efter hensigten og om ordningen opfylder sit formål.

 

Det skal endvidere påpeges, at ordningen bør revurderes såfremt der gennemføres en mere vidtgående løsning, omhandlende fredeliggørelse af indre by.

 

Bedre muligheder for at bestille råden over vejareal

Virksomhed har ofte behov for at benytte et vejareal gennem en længere periode, for eksempel i forbindelse med opstilling af containere, komplicerede af- og pålæsningsopgaver mv. Dette omtales i lovgivningen som råden over vejareal i det virksomheden afskærer andre fra at bruge vejen, mens opgaven udføres.

 

For at kunne råde over vejareal skal virksomheden have en tilladelse af kommunen. Processen omkring ansøgning og tildeling af tilladelse opfattes imidlertid som omstændelig, når en hasteopgave skal udføres.

 

Det foreslås derfor, at mulighederne for at ansøge om - og modtage tilladelse til - råden over vejareal gøres bedre og hurtigere. Blandt andet gøres det muligt at ansøge og få tilladelse over internettet. Dette vil samtidig bidrage til at gøre det nemmere at overskue mulighederne.

 

Forslag

På den baggrund fremsættes følgende forslag:

 

Ø      Ca. 100 gadeparkeringspladser i Rød Zone, i tidsrummet 8-15, reserveres til gratis af- og pålæsning i op til 15 minutter for erhvervskøretøjer på gule plader.

 

Ø      De eksisterende muligheder for at råde over vejareal gøres lettere tilgængelige og der gives mulighed for at bestille råden over vejareal på internettet

 

 

Tiltag der gør det nemmere at overskue ordningerne

 

Én licensordning for erhvervslivet i Københavns Kommune

Københavns Kommune tilbyder virksomhederne at købe erhvervslicenser  til momsfritagede biler på gule plader, der giver adgang til parkering af køretøjer, der er ejet af virksomheden i en nærmere afgrænset zone nær virksomheden, udenfor almindelig åbningstid. Licensordningerne er i dag forskellige for byens forskellige områder.

 

Der er behov for at forenkle de hidtidige licensordninger, så der fremover kun findes én ordning for betalingsparkering i København. Der er samtidig behov for, at eliminere forskelle mellem erhvervene, medmindre disse er klart sagligt begrundede. Da udstedelse af erhvervslicenser baseret på branchekoder har vist sig vanskelige at administrere, bl.a. fordi den enkelte virksomhed selv kan ændre virsomhedskoden, og da der ikke umiddelbart synes at være tilstrækkeligt tungtvejende grunde til at gøre forskel på de forskellige typer erhverv, foreslås det, at alle typer erhvervsvirksomhed får samme muligheder.

 

Det foreslås derfor, at alle virksomheder, der er registreret hos SKAT som en virksomhed med adresse i en af betalingszonerne, kan købe erhvervslicenser til momsfritagede køretøjer på gule plader, med en tilladt totalvægt på op til 3500 kg, der er indregistreret i virksomhedens navn.

 

Der er grænser for, hvor mange licenser kommunen legalt kan tilbyde virksomhederne indenfor rammerne af den vedtagne parkeringsstrategi. Det skønnes imidlertid, at der er tilstrækkeligt tungtvejende grunde til, at virksomheder kan få adgang til at købe erhvervslicenser, der giver adgang til at parkere op til 5 køretøjer i virksomhedens nærområde. Udstedes licenser til flere biler ville virksomhederne kunne fristes til at parkere egne biler på gaden og anvende egen grund til alternative formål.

 

For virksomheder i Rød Zone vil der være behov for at håndtere ordingen anderledes end i de øvrige zoner, da der ikke er plads til 5 køretøjer ved hver virksomhed. Erhvervslicensen skal således ikke give adgang til at parkere i Rød Zone på hverdage mellem kl. 10-17, idet der dog gøres de samme undtagelser herfra, som der gøres med de nugældende beboerlicenser i Rød Zone.

 

I stedet kan virksomheder med adresse i Rød Zone benytte erhvervslicensen til at parkere i et nabolicensområde udenfor Rød Zone.

 

For at sikre, at erhvervslicenserne kun anvendes til parkering i virsomhedens nærområde, vil betalingsparkeringsområdetblive delt op i mindre licensområder, hvor licensen kan anvendes. Disse licensområder kan også være bestemmende for anvendelsesområdet for beboerlicenser. Dette vil evt. blive besluttet i forbindelse med evaluering af parkeringsstrategien for brokvartererne.

 

Da det samtidig er væsentligt for gennemførelsen af parkeringsstrategien, at dispensationerne fra den almindelige betalingsparkeringsordning ikke medfører øget pendlertrafik mv., anbefales det, at erhvervslicenser alene gives til køretøjer på gule plader, der ejes/lejes/leases af virksomheden, og som lovligt alene kan anvendes til kørsel i erhvervsmæssigt øjemed og ikke privat kørsel.

 

Betaling for udstedelse af sådanne erhvervslicenser opkræves med hjemmel i vejlovens § 107, stk. 2. Prisen skal herefter fastsættes på en sådan måde, at den virker adfærdsregulerende, hvorfor det vil være nødvendigt at indføre en ny pris, der afspejler den nye betalingsparkeringsordning.

 

Med den nuværende ordning kan erhverv i brokvartererne købe to licenser til kr. 1.375 pr. år, mens yderligere licenser (som betegnes erhvervsmånedskort, se nedenfor) koster kr. 400 pr. måned.

 

Det skønnes, at en pris på kr. 2.500 (2007 p/l) om året pr. licens vil have den fornødne adfærdsregulerende effekt, hvorfor prisen anbefales fastsat til dette beløb. I år (2006), hvor der ikke træffes selvstændig politisk beslutning om ændring af prisniveauet, vil der ske en pristalsregulering.

 

Afskaffelse af erhvervsmånedskort

Som et supplement til den eksisterende erhvervslicensordning i brokvartererne eksisterer en mulighed for at købe erhvervsmånedskort til de køretøjer man ikke kan få erhvervslicenser til. Disse erhvervsmånedskort giver adgang til de samme rettigheder som erhvervslicenser og koster kr. 400 pr. måned.

 

Med indførelsen af betalingsparkering i brokvartererne og med indførelsen af én erhvervslicensordning for hele byen - som beskrevet ovenfor - forsvinder formålet med erhvervsmånedskortene, hvorfor de foreslås afskaffet. Dette vil samtidig bidrage til klarheden af, hvad der er licenser og hvad der er månedskort.

 

Iværksættelse af kommunikationskampagne

Af de henvendelser, som er modtaget om parkeringsordningen, fremgår, at virksomhederne generelt har en relativt beskeden viden om de eksisterende ordninger og om de muligheder den rummer.

 

Der anbefales derfor, at der iværksættes en kommunikations­kampagne, der orienterer om den fremtidige ordning. Kampagnen skal herunder sætte fokus på de særlige muligheder, som erhvervslivet har for i helt særlige tilfælde at få erhvervsdispensationer, samt for at få tilladelse til særråden over vejareal.

 

Desuden skal kampagnen synliggøre mulighederne i de nye, enkle priser på licenser og månedskort.

 

Forslag

På den baggrund fremsættes følgende forslag;

 

Ø      Erhvervslicensordningen forenkles til én fælles ordning for alle virksomheder i hele betalingsområdet, således at der kan købes op til 5 erhvervslicenser, der giver adgang til at parkere i et område tæt ved virksomhedens adresse for de af virksomhedens køretøjer, der kun må anvendes til erhvervskørsel (momsfritagede køretøjer på gule plader)

 

Ø      Denne nye erhvervslicensordning overflødiggør den eksisterende erhvervsmånedskortordning i brokvartererne, som derfor ophæves

 

Ø      Parkering●København iværksætter en kommunikationskampagne, således at erhvervslivet m.fl. får en klar orientering om den fremtidige parkeringsordning mv.

 

 

Tiltag der gør parkering billigere for erhvervslivet

 

En enkel takststruktur for månedskort

Da parkeringsordningen i brokvartererne nu ændres til en betalingsparkeringsordning, og da der anbefales en harmonisering af samtlige ordninger, foreslås det, at der indføres en ensartet månedskortordning for hele byen.

 

Det nuværende betalingssystem er præget af, at en række priser er fastlagt enkeltvis med den konsekvens, at der ikke er et helt logisk forhold imellem de forskellige takster.

 

Det anbefales, at den grundlæggende takst bliver timetaksten i den enkelte zone og at et månedskort med adgang til ubegrænset parkering kan erhverves af alle for en pris svarende til 150 timer.

 

Denne pris giver ingen fordele for pendlere i forhold til de nuværende priser, og vil således være i overensstemm else med den vedtagne parkeringsstrategi.

 

Zone

Rød (alle)

Grøn (+blå)

Blå

Timesats

Kr. 25

kr. 15

kr. 9

Månedskort (150 timer)

kr. 3.750

kr. 2.250

kr. 1.350

 

Billigere månedskort for erhvervskøretøjer

Det anbefales at der gives en særlig adgang til rabat for køretøjer på gule plader, der ejes/lejes/leases af virksomheden, og som lovligt alene kan anvendes til kørsel i erhvervsmæssigt øjemed og ikke privat kørsel, dvs. der skal ikke være betalt moms.

 

Denne kategori vil dels være lettere at administrere i modsætning til eksempelvis branchetilhørsforhold og lignende, og dels give mulighed for at tilgodese netop den gruppe, der er tvunget til at medbringe bil, for at løse sine opgaver.

 

Det foreslås, at virksomheder gives adgang til at købe månedskort til alle zoner til en pris, der svarer til ca. 30% af de n ordinære pris for et månedskort til Rød Zone (alle zoner), dvs. 1.100 kr.

 

Zone

Rød (alle)

Grøn (+blå)

Blå

Timesats

Kr. 25

kr. 15

kr. 9

Månedskort (150 timer)

kr. 3.750

kr. 2.250

kr. 1.350

Gulpladebiler uden moms

 

kr. 1.100

 

 

Forslag

På den baggrund fremsættes følgende forslag:

 

Ø      Parkeringsordningens generelle takststruktur for månedskort fastsættes, så prisen på et månedskort svarer til 150 timers parkering i den pågældende zone.

 

Ø      Alle virksomheder tilbydes rabat ved køb af månedskort til erhvervskøretøjer på gule plader der ejes/lejes/leases af virksomheden, og som lovligt alene kan anvendes til kørsel i erhvervsmæssigt øjemed. Månedskortet giver tilladelse til parkering i de kommunale betalingsområder og koster kr. 1.100 svarende til ca. 30 % af den ordinære pris for månedskort til Rød Zone

 

 

Økonomi

Omdannelse af ca. 100 gadeparkeringspladser i Rød Zone til betalingsfrie standsningspladser vurderes at medføre et årligt provenutab for Parkering  København på ca. kr. 1,5 mio.

 

Selve etablering af de ca. 100 standsningspladser i Rød Zone skønnes at medføre en ikke budgetlagt ekstraudgift på 1 mio. kr.

 

De øgede muligheder for at købe erhvervslicenser sammenholdt med de heraf mistede indtægter fra almindelig gadeparkering og afskaffelsen af erhvervsmånedskort skønnes at medføre et beskedent årligt provenutab på skønnet ca. 0,5 mio. kr.

 

Kommunikationskampagnen forventes finansieret indenfor de nuværende rammer.

 

Det forventes, at forslaget om en rabatordning for erhvervskøretøjer vil medføre et provenutab. Det er imidlertid ikke muligt at opstille egentlige økonomiske kalkuler for, idet der ikke findes tilgængelig statistisk viden om de enkelte køretøjstypers bidrag til provenuet fra parkering. På baggrund af et fagligt skøn vurderes det, at det årlige provenutab bliver ca. 3 mio. kr., ud af et samlet provenu på ca. 300 mio. kr.

 

Det er en central forudsætning, at rabatordningen vil medføre at andelen af parkanter, der anvender månedskort vil stige fra ca. 12% i dag til ca. 20% som følge af den økonomiske gevinst ved at betale med månedskort i stedet direkte i billetautomaterne.

 

De samlede omkostninger ved forslagene vil således være en éngangsudgift på 1 mio. kr. og et årligt provenutab på 5 mio. kr.

 

Forslag

På den baggrund fremsættes følgende forslag;

 

Ø      Provenutabet på ca. 5 mio. kr. om året finansieres af puljen til P-nedlæggelser, som er afsat under Vej & Park i forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget for 2007. Engangsudgiften på 1 mio. kr. finansieres af det merprovenu for Parkering●København, der forventes som følge af parkeringsforliget.

 

 

Miljøvurdering

Indstillingen er miljøvurderet, da sagstypen er omfattet af Teknik- og Miljøforvaltningens positivliste. Til sagstypen er knyttet følgende miljømål: Det skal være muligt at bo i København og have bil, ligesom det skal være muligt at besøge byen, uden at alle friarealer bliver fyldt op af parkerede biler.

 

Indstillingen vurderes at være i overensstemmelse med kommunens miljømål. Der forventes en mindre stigning i såvel erhvervsparkering og erhvervsbiltrafik.

 

 

Høring

Denne indstilling anbefales sendt til høring i erhvervslivets brancheorganisationer  inden den behandles endeligt i Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

 

Andre konsekvenser

Da erhvervslivet og bilisterne i øvrigt får bedre mulighed for at foretage af- og pålæsning på de særligt indrettede pladser forventes en mærkbar nedgang i ulovlige standsninger/parkeringer på fortove og gadehjørner mv. i Rød Zone.

 

BILAG VEDLAGT

Bilag 1:    Notat fra Vej og Park: "Forenkling og forbedring af erhvervsparkeringen i København - proces og resultater"

Udsendt til Teknik- og Miljøudvalget forud for udvalgsmødet den 11. oktober 2006.

 

 

 

 

Hjalte Aaberg                                                                 Claus Juhl


 

Til top