Mødedato: 22.02.2016, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Flytning af busholdeplads i Heimdalsgade, Nørrebro

Se alle bilag
Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om der skal gives tilladelse til flytning af busholdeplads for udflytterbørnehaven Røde Rose 2.

Indstilling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

  1. at forvaltningen giver tilladelse til, at busholdepladsen for udflytterbørnehaven Røde Rose 2, flyttes fra Heimdalsgade 40 til Heimdalsgade 44
  2. at der nedlægges to parkeringspladser i den kommende gule betalingszone (bilag 1) Nedlæggelserne forventes at medføre et indtægtstab på 8 t. kr. på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Parkering fra 2017 og frem. Indtægtstabet søges dækket i forbindelse med forhandlingerne om Budget 2017.
  3. at der med denne indstilling er gjort op med medlemsforlag om flytning af busholdeplads i Heimdalsgade, stillet af Enhedslisten på Teknik- og Miljøudvalgets møde d.14. december 2015.

Problemstilling

Teknik og Miljøudvalget har på baggrund af medlemsforslag fra Enhedslisten den 14. december 2015 bedt forvaltningen fremlægge forslag til flytning af holdepladsen for bussen til udflytterbørnehaven Røde Rose 2 i Heimdalsgade, der er beliggende i den kommende gule betalingszone.

Den nuværende placering af busholdepladsen betyder, at børnene hver dag skal passere en op- og nedkørsel til en privat parkeringskælder. Det skaber usikkerhed og utryghed blandt børn og personale.

Løsning

Der opstår utryghed, når børnene fra udflytterbørnehaven Røde Rose 2 skal passere en privat indkørsel mellem børnehaven og bussen. Utrygheden kan minimeres ved at flytte busholdepladsen, så busholdepladsen kommer til at ligge på samme side af indkørslen som udflytterbørnehavens lokale.

Flytningen af busholdepladsen fra den nuværende længdeparkering ved nr. 40 til den nye placering i skråparkeringsfeltet ved nr. 44 vil betyde tab af to parkeringspladser.

Ved den eksisterende længdeparkering er der som følge af 10-meter reglen fra vejkryds manøvreareal, så bussen kan komme ind på pladsen. Når bussens holdeplads ændres fra den gamle placering inden udkørslen, der pt. dækker to længdeparkeringspladser, til den nye placering, så nedlægges syv skråparkeringspladser, som omdannes til fem længdeparkeringspladser. Bussen bruger reelt kun to af pladserne, men skal kunne manøvrere på de sidste tre inden skråparkeringsrammen (se bilag 2). Holdepladsen er fortsat reserveret to timer i døgnet. 

På den gamle placering kan de to eksisterende længdeparkeringsplader nu anvendes alle døgnets 24 timer til almindelig parkering.

Det er ikke muligt at bibeholde de to pladser, der nedlægges, da det ikke er muligt at etablere skråparkering i den gamle længdeparkering i forlængelse af vejkrydset. Det skyldes, at en fortovsudbygning, der kan gøre skråparkering lovlig, vil være til gene for trafikken ind og ud af gaden. Desuden vil det gøre oversigtsforholdene dårligere og udgøre en trafiksikkerhedsmæssig risiko. Bussen til børnehaven vil eksempelvis ikke længere kunne komme ind i gaden.

Belægningsprocenten er i området mellem 80-100 pct. afhængig af tidspunkt.

Økonomi

Indtægtstabet, som følge af nedlæggelserne, forventes at udgøre 8 tusinde kr. pr. år på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Parkering fra 2017 og frem. Indtægtstabet søges dækket i forbindelse med forhandlingerne om Budget 2017.

Fjernelse og ændring af skiltning og afmærkning på ca. 30 tusinde kr. dækkes af eksisterende driftsmidler til mindre trafikale forandringer på Teknik- og Miljøudvalgets ordinære driftsbudget i 2016.

Videre proces

Forvaltningen vil indhente samtykke fra politiet til ændring af afmærkning og skiltning. Når politiet har givet sit endelige samtykke, kan forvaltningen bestille arbejdet udført.

Politiets sagsbehandlingstid er i øjeblikket forlænget og kan vare op til seks måneder. En løsning kan stå klar senest tre måneder efter politiets samtykke. Projektet forventes derfor afsluttet senest ultimo 2016.

 

Pernille Andersen

                    /Anne-Sofie Degn                         

 

 

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 22. februar 2016

Indstillingen blev godkendt uden afstemning
Til top