Mødedato: 20.09.2006, kl. 14:30

Dispensation fra bestemmelserne i lokalplan nr. 310-1 "Teglværkshavnen"

Se alle bilag

Dispensation fra bestemmelserne i lokalplan nr. 310-1 "Teglværkshavnen"

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 20. september 2006

 

 

Sager til beslutning

 

2.      Dispensation fra bestemmelserne i lokalplan nr. 310-1 "Teglværkshavnen"

 

TMU 578/2006  J.nr. 611:135.0009/06

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

at  der meddeles dispensation fra bestemmelserne i lokalplan nr. 310-1 "Teglværkshavnen" med henblik på opførelse af 204 boliger på Teglholmsgade.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 6. september 2006

Sagen blev udsat

 

RESUME

Vilhelm Lauritsen arkitekter har for bygherren NCC Construction Danmark A/S søgt om tilladelse til opførelse af en bebyggelse "Boholm" med 204 boliger i Teglværkshavnen på Teglholmsgade16-20. Bebyggelsen, der har et etageareal på 20.902 m2, ønskes opført i 6 etager med udnyttet tagetage i form af en penthouseetage. Der ønskes dispensation fra lokalplan nr. 310-1 ("Teglværkshavnen"), for så vidt angår etageantal, bebyggelsens højde i forhold til naboskel og modstående vejlinie samt tilslutning til fællesanlæg.

 

Forvaltningen har foretaget den fornødne naboorientering. I høringsperioden er der modtaget 2 henvendelser. Af en henvendelse fra MAN B&W Diesel fremgår, at man finder, at der uvægerligt vil opstå miljøkonflikter mellem den planlagte boligbebyggelse og virksomheden, der har et prøveanlæg for diselmotorer og produktion af reservedele på Teglholmsgade 33-37, samt at virksomheden er berettiget til at drive industrivirksomhed, der i væsentligt grad kan medføre forurening med et vejledende afstandskrav på 150 m til boliger og lignende, hvorfor boligbyggeri på den omhandlede ejendom vil være i strid med lokalplanens anvendelsesbestemmelser og dermed principperne i planen.

Forvaltningen bemærker hertil, at "Boholm" er placeret i lokalplanområde II, hvor anvendelsen er fastlagt til boliger og serviceerhverv. For så vidt angår anvendelsesbestemmelsen for område VI, hvor MAN B & W Diesel er beliggende, kan der på adressen opføres eller indrettes bebyggelse til industrivirksomhed i forbindelse med eksisterende virksomhed af samme art. Det gælder, at der ikke må udøves virksomhed, som i mere end væsentlig grad kan medføre forurening (forureningsklasse 5 med vejl edende afstandskrav på 150 m til boliger og lignende). Konkret vurderes projekter på naboejendomme i forhold til virksomhedens miljøgodkendelse. Aktuelt er der suppleret med målinger og beregninger, der viser, at grænseværdierne for støj og vibrationer ved boliger vil kunne overholdes ved Boholm, idet NCC har tilkendegivet, at man ved udformningen af bebyggelsen vil sikre, at de vejledende grænseværdier for lavfrekevent støj vil være overholdt inden ibrugtagning af "Boholm".

 

Udviklingen på Teglholmen og Enghave Brygge nord for Frederiksholmsløbet vil betyde, at der ved fremtidige ændringer i MAN B & W's anlæg skal tages højde for nærheden til boliger. Det er forvaltningens opfattelse, at evt. miljøkonflikter vil kunne løses teknisk enten ved tiltag på virksomheden eller ved særlige foranstaltninger ved de kommende boliger. De økonomiske konsekvenser heraf er ukendte.

 

Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse gør indsigelse mod overskridelserne i forhold til højdegrænseplanerne og den ekstra etage, som anses at give problemer i forhold til skygge og klima bl.a. langs Teglholmsgade.

 

Forvaltningen bemærker hertil, at bygningshøjderne ikke overstiger den fastlagte maksimale bygningshøjde, selvom bygningerne indeholder en ekstra etage. Det kan tilføjes, at forvaltningen ved udviklingen af Teglholmen søger at tilgodese lysforhold ved at fokusere på bygningsafstande frem for højder i forhold til vej og naboskel. På denne baggrund kan forvaltningen anbefale en dispensation.

 

Sagen var på dagsordenen for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 6. september 2006, men blev udsat.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Vilhelm Lauritsen arkitekter har på vegne af bygherren NCC Construction Danmark A/S søgt om tilladelse til opførelse af en bebyggelse "Boholm" med 204 boliger i Teglværkshavnen på matr. nr. 176 Kongens Enghave, København, Teglholmsgade 16-20.

Bebyggelsen, der har et etageareal på 20.902 m2, er udformet som en langstrakt, bugtet bygningskrop, der med murede facader danner ryg mod Teglholmsgade og Teglholm Allé og med sine lette glasbeklædte facader åbner sig i to haverum mod den grønne kile. Den ønskes opført i 6 etager med udnyttet tagetage i form af en penthouseetage. Bygningen har altaner på alle sider.

Bilag 1 viser en situationsplan med projektet. Bilag 2 viser en bebyggelsesplan. Bilag 3 viser bygningens overskridelser af de skrå højdegrænseplaner mod Teglholms Allé og naboejendommen mod vest. Bilag 4 viser cad-illustration af projektet set fra Teglholmsgade og den grønne kile. Bilag 5 viser cad-illustration af projektet set fra luften.

 

Planforhold

Ejendommen er omfattet af lokalplan nr. 310-1 ("Teglværkshavnen") og ligger i lokalplanens område II, der fastlægges til helårsboliger og serviceerhverv.

 

Der ønskes dispensation fra lokalplanen, for så vidt angår etageantal, bestemmelserne om bebyggelsens højde i forhold til naboskel og modstående vejlinie samt tilslutning til fællesanlæg.

 

Projektets afvigelser fra lokalplanen

§ 6, stk. 3, fastsætter etageantallet til maksimalt 5 med udnyttet tagetage. Tagetagen kan udformes traditionelt eller som tilbagerykket etage afhængig af tagformen. Gesimshøjden må ikke overstige ca. 19 m og bygningshøjden ikke ca. 23 m.

 

I § 6, stk. 4, bestemmes det, at bebyggelsens højde ikke må overstige 1,0 x afstanden til modstående vejlinie. Bebyggelsens højde ikke må overstige 4 m + 0,8 x afstanden til naboskel mod boligejendomme og ikke 4 m + 1,0 x afstanden til naboskel mod erhvervsejendomme. Bebyggelsens højde ikke må overstige 0,8 x afstanden til anden boligbebyggelse inden for området og ikke 1,0 x afstanden til anden erhvervsbebyggelse inden for området.

 

Bygningen er én etage højere end tilladt.

Højden på bygningen er 21,9 m. Afstanden til modstående vejlinie mod Teglholm Allé er 17,5 m, og bebyggelsen er således 4,4 m højere end tilladt i forhold til højdegrænseplanet mod vej.

Mod naboskel mod vest overstiger bygningen højdegrænseplanet med 3,2 m. Overskridelserne af de skrå højdegrænseplaner er vist på bilag 3.

 

Derudover må den ansøgte bebyggelse i henhold til § 11, punkt a, b og c ikke tages i brug, før der efter Bygge- og Teknikforvaltningens nærmere anvisning er etableret eller sket tilslutning til den i § 5, stk. 7, fastlagte oplukkelige vejbro over Teglværksløbet mellem Støberigade og Sluseholmen, den i § 10, stk. 2, fastlagte grønne kile og de i § 10, stk. 3, fastlagte havnepromenader. De nævnte fællesanlæg er ikke etableret, hvorfor en ibrugtagning af den ansøgte bebyggelse ikke vil kunne finde sted, medmindre broen, den grønne kile og havnepromenaden er etableret inden bebyggelsens færdiggørelse.

Bilag 6 og 7 viser lokalplantegninger med angivelse af principiel placering af grøn kile, oplukkelig vejbro og havnepromenader.

 

Dispensation

Kommunen kan dispensere fra bestemmelserne i en lokalplan, hvis dispensationerne ikke er i strid med principperne i planen. Dette fremgår af planlovens § 19, stk. 1, jf. lokalplanens § 16.

 

På baggrund af indsigelsen fra MAN B & W Diesel forelægges sagen for Teknik- og Miljøudvalget.

 

Forvaltningens anbefaling af dispensation

For så vidt angår dispensationen til 6 etager samt penthouseetage, skal forvaltningen bemærke, at bygningshøjderne ikke overstiger den fastlagte maksimale bygningshøjde, selvom bygningerne indeholder en ekstra etage. På den baggrund kan forvaltningen anbefale en dispensation. En tilsvarende dispensation er i øvrigt meddelt til en række af de øvrige boligprojekter i området.

 

For så vidt angår overskridelsen af højden i forhold til modstående vejlinie mod Teglholm Allé bemærkes, at fremtidig bebyggelse på ejendommen matr. nr. 249 ibid. øst for Teglholm Allé, der ejes af NCC, skal opføres i samme afstand fra vejlinien som det aktuelle projekt. Afstanden mellem de 2 bebyggelser bliver hermed c a. 22,6 m og sidestilles denne afstand med en vejbredde, overholdes profilet 1:1. Bebyggelserne, der er under opførelse på begge sider af Teglholm Allé syd for det aktuelle projekt, er placeret i samme afstand fra vejlinien, og dermed er der også taget byarkitektoniske hensyn.

 

For så vidt angår overskridelsen af højden i forhold til naboskel mod boligejendommen mod vest, kan forvaltningen ligeledes anbefale en dispensation fra højdegrænseplanet. Der er herved taget udgangspunkt i, at bygningen og en fremtidig bygning på nabogrunden indbyrdes skal overholde højdegrænseplanet 0,8 x afstanden til anden boligbebyggelse inden for området og dermed iagttager bygningsafstandsbestemmelserne i lokalplanens § 6, stk. 4, 3. afsnit.

 

Det er sædvanlig praksis, at der i området dispenseres fra skelafstand, idet der i stedet tages udgangspunkt i bygningernes indbyrdes afstand.

 

Forvaltningen kan desuden anbefale, at der gives de nødvendige dispensationer fra bestemmelserne i lokalplanens § 11, punkt a, b og c om tilslutning til fællesanlæggene som betingelse for tilladelse til ibrugtagning. Dette begrundes med, at det ikke med rimelighed kan forventes, at fællesanlæggene vil blive etableret straks og i deres helhed ved de første byggerier i området, idet der er tale om investeringer, som samlet langt overstiger det aktuelle byggeris andel i fællesanlæggene.

 

For så vidt angår broen tiltrådte Borgerrepræsentationen i 1999, at Kommunen ved mellemfinansiering skulle medvirke ved etableringen af den fastlagte bro over Teglværksløbet som fællesanlæg. Anlægsudgifterne til broen forudsættes betalt af grundejerne ved opførelse af nybyggeri med 50 kr. pr. m2 etageareal (prisniveau 1999).

 

Borgerrepræsentationen tiltrådte på mødet den 15. december 2005 en aftale mellem kommunen og en kreds af grundejerne således, at broen over Teglværksløbet kan forventes færdiggjort inden for ca. 24 måneder. Broen finansieres gennem brobidrag fra grundejerne i form af allerede indbetalte brobidrag, forudbetalte brobidrag samt fremtidige brobidrag som Københavns Kommune midlertidigt finansierer, idet grundejerne med aftalen forpligter sig til at betale de tilsvarende brobidrag i takt med ibrugtagning af byggeri på de omhandlede matrikler.

Ved indgåelse af aftalen forpligter kommunen sig til at forestå anlæg, drift og vedligeholdelse af den nye vejbro over Teglværksløbet som et kommunalt anlæg.

For så vidt angår den grønne kile og havnepromenaderne, anbefales dispensationen givet med begrundelse i, at den grønne kile og promenaden anlægges/reetableres ud for ejendommene, der ligger direkte ud til kilen/vandet, af de respektive bygherrer efterhånden som bebyggelserne ibrugtages, hvorefter ejendommenes forpligtigelser i denne sammenhæng må anses at være opfyldt.

 

Naboorientering

Forvaltningen har i perioden fra den 6. april til den 4. maj 2006 foretaget naboorientering i henhold til Planloven.

 

I høringsperioden er der indkommet 2 henvendelser.

 

En kopi af naboorienteringen er vedlagt til gennemsyn i borgmesterens forkontor som bilag A og kopi af de modtagne henvendelser som bilag B.

 

I brev af 21. april protesterer MAN B & W Diesel imod opførelse af "Boholm". Det fremføres, at en sådan placering af boligbebyggelse vil give miljøkonflikter i forhold til MAN B & W's virksomhed på Teglholmsgade 35-37. Virksomheden mener, at man i henhold til lokalplan nr. 310 § 4, stk. 2, er berettiget til at drive industrivirksomhed, som i "Væsentlig grad kan medføre forurening (forureningsklasse 5 med vejledende afstandskrav på 150 meter til boliger og lignende)". Idet "Boholm" er placeret i en afstand af 50-60 meter fra virksomhedens forsøgscenter, overholdes dette krav ikke.

 

Virksomheden fremhæver, at de i 1988 flyttede fra Christianshavn, og at man i den anledning fra kommunalpolitisk hold blev forsikret om, at man i forhold til kommune- og lokalplan ville kunne udvikle sin virksomhed på Teglholmen, herunder at man ville kunne udbygge eksisterende industriaktiviteter i området. Virksomheden mener, at "Boholm" er i strid med lokalplanens § 4, stk. 2 c), der fastlægger et princip om, at området nord for den grønne kile langs Teglholmsgade skal friholdes for boligbebyggelse og udnyttes til erhvervsbyggeri, idet der henvises til tegning nr. 27.254 i lokalplanen. Man fremfører, at en dispensation fra denne bestemmelse ikke er mulig, da en sådan vil stride mod principperne i lokalplanen. Man ønsker derfor, at "Boholm" opgives eller konverteres til serviceerhverv.

 

Men henblik på en dialog har Plan & Arkitektur efterfølgende afholdt møde med MAN B & W Diesel. På mødet uddybede virksomheden sin indsigelse mod boligbyggeri i området. MAN B & W ønsker at undgå nabokonflikter i den fortsatte udvikling på Teglholmen. Virksomheden foreslog derfor en adskillelse af miljøbelastende og miljøfølsom virksomhed og en trinvis støjdæmpende afskærmning, herunder at der bygges erhverv langs virksomhedens produktionshal mod øst samt støjmur, inden den forslåede byudvikling med boliger påbegyndes, og at der af hensyn til samme byttes om på placeringen af det planlagte skole- og sportsbyggeri. Desuden blev det foreslået, at der foretages vibrationsundersøgelser. Støjdæmpende foranstaltninger på virksomheden kan også overvejes, hvis developere betaler. Det blev endvidere på mødet oplyst, at såvel produktionen som trafikken er steget væsentligt, siden der er foretaget støjberegninger i forbindelse med Miljøgodkendelsen, der blev udarbejdet i 2003. MAN B & W gjorde på mødet opmærksom på, at der også skal tages højde for, at man i fremtiden ønsker at udvide aktiviteterne på adressen.

 

 

Bemærkninger

"Boholm" er placeret i lokalplanområde II, hvor anvendelsen er fastlagt til helårsboliger og serviceerhverv jf. § 4, stk. 2 i lokalplan nr. 310 og § 4, stk. 1 i tillæg nr. 1.

For så vidt angår MAN B & W Diesels indsigelse om, at byggeriet strider mod lokalplanens § 4, stk. 2 pkt. c, herunder lokalplantegning nr. 27.254 der er vedlagt som bilag 8, skal det anføres, at denne bestemmelse fastlægger den principielle fordeling af boliger og erhverv inden for lokalplanområde II.  I bestemmelsen angives med henvisning til lokalplantegningen minimumskrav til etageareal, der skal anvendes til boliger. Der er således ikke i bestemmelsen indbygget en øvre grænse for boligandelen.

 

Forvaltningen skal medgive, at lokalplantegning nr. 27.254 i denne sammenhæng kan virke misvisende, idet tegningen med signatur viser "Boholm" som erhvervsområde. Tegningen er imidlertid, som det fremgår af teksten principiel, hvorfor lokalplanens § 4, stk. 2, vil være gældende. Det lægges derfor til grund, at anvendelsen til boliger ikke strider mod lokalplanens anvendelsesbestemmelser.

 

For så vidt angår anvendelsesbestemmelsen for område VI, hvor MAN B & W Diesel er beliggende, er det korrekt, at der ifølge § 4, stk. 1, for adressen Teglholmsgade 35-37 gælder, at der kan opføres eller indrettes bebyggelse til industrivirksomhed i forbindelse med eksisterende virksomhed af samme art. Det gælder, at der ikke må udøves virksomhed, som i mere end væsentlig grad kan medføre forurening (forureningsklasse 5 med vejledende afstandskrav på 150 m til boliger og lignende).

 

Hertil kan bemærkes, at konkret vurderes projekter på naboejendomme i forhold til virksomhedens miljøgodkendelse. Udviklingen på Teglholmen og Enghave Brygge nord for Frederiksholmsløbet vil betyde, at der ved fremtidige ændringer i MAN B & W's anlæg skal tages højde for nærheden til boliger. Det er forvaltningens opfattelse, at evt. miljøkonflikter vil kunne løses teknisk enten ved tiltag på virksomheden eller ved særlige foranstaltninger ved de kommende boliger. De økonomiske konsekvenser heraf er ukendte.

 

MAN B&W Diesels miljøgodkendelser fra 1988 og 1991 blev revideret i 2003. I miljøgodkendelsen er der stillet krav til støj og vibrationer fra virksomheden, men der er ingen krav til lavfrekvent støj. Støj- og vibrationskrav i forhold til de på dette tidspunkt forventede boliger, som ikke omfatter "Boholm".

 

I forbindelse med revision af miljøgodkendelsen havde Miljøkontrollen og MAN B&W Diesel dialog om skærpelse af grænseværdien for støj i visse punkter i forhold til de tidligere godkendelser. Det medførte, at virksomheden skal udføre støjdæmpende tiltag, inden boligerne tages i brug. MAN B&W Diesel accepterede skærpelsen, da de så mente, de var sikret mod fremtidige krav fra myndighederne som følge af byudviklingen.

 

Aktuelt er der suppleret med målinger og beregninger der viser, at grænseværdierne for støj og vibrationer ved boliger vil kunne overholdes ved Boholm, idet NCC har tilkendegivet, at man ved udformningen af bebyggelsen vil sikre, at de vejledende grænseværdier for lavfrekevent støj vil være overholdt inden ibrugtagning af bebyggelsen.

 

Idet Miljøkontrollen oplyste, at målinger og beregninger udført af Ødegaard & Danneskiold-Samsøe A/S ikke viste støj- eller vibrationsproblemer i forhold til "Boholm" og, at der ikke er fortaget vibrationsmålinger under jordens overflade, blev der efterfølgende på NCC vegne af konsulentfirmaet Ingemansson Technology AB foretaget målinger og udarbejdet en rapport om vibrationer og lavfrekvent støj i forhold til "Boholm".

 

Ifølge rapporten kan grænseværdien for mærkbare vibrationer forventes overholdt med god margin. Den lavfrekvente støj udstrålet som strukturlyd via bygningsdele vil overskride grænseværdien for boliger både om dagen (25 dB) og om natten (20 dB). Den lavfrekvente støj transmitteret som luftlyd gennem bygningsfacaden vil også overskride grænseværdierne. Ifølge rapporten kan strukturlyden dæmpes ved at boligbyggeriet vibrationsisoleres i forbindelse med projektering og opførelse. Den lufttransmiterede lavfrekvente støj kan overholdes, hvis der monteres lydruder i boligbyggeriet. Alternativt til lydruder skal MAN B&W Diesel dæmpe kilden til den lavfrekvente lufttransmiterede støj.

 

Desuden har konsulentfirmaet Ødegaard & Danneskiold-Samsøe A/S på vegne af Miljøkontrollen og MAN B&W Diesel udført nye støjberegninger for MAN B&W Diesel. En foreløbig rapport viser, at virksomhedens støjbidrag ved "Boholm" i aften- og natperioden vil overskride den vejledende grænseværdi ved etageboliger med 1-2 dB(A).

 

Miljøkontrollen har tidligere vurderet, at når virksomheden opfylder de skærpede støjkrav, så ville de vejledende grænseværdier for støj ved boliger også være opfyldt ved Boholm. Som nævnt viser de seneste beregninger imidlertid, at der vil være en overskridelse af grænseværdierne med 1-2 dB(A). MAN B&W skal ifølge miljøgodkendelsen overholde støjgrænseværdien for boliger ved den kommende skole, når denne tages i brug. Miljøkontrollen skønner, at når dette sker, vil støjen ved Boholm også overholde grænseværdierne.

 

For så vidt angår den af MAN B & W Diesel ovenfor beskrevne indsigelse m.v., skal forvaltningen ligeledes bemærke, at lokalplanens § 8, stk. 1, "Foranstaltninger mod forureningsgener", fastlægger, at bebyggelse i overensstemmelse med miljømyndighedernes krav skal anvendes, placeres, udføres og indrettes således, at beboere og brugere beskyttes mod forurening fra virksomheder i og uden for området, hvorfor det i byggetilladelsen vil blive betinget, at NCC i sin projektering af "Boholm" tager højde for de miljømæssige aspekter. NCC har på et møde den 25. august 2006 med forvaltningen tilkendegivet, at man vil sikre, at de vejledende grænseværdier for lavfrekevent støj vil være overholdt inden ibrugtagning af Boholm.

 

I e-mail af 7. april 2006 fra Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse gøres indsigelse mod flere af dispensationerne. Det fremføres, at dis-pensationerne efterhånden ligner ren rutine og med hensyn til overskridelserne i forhold til højdegrænseplanerne anses de for at være for store, og at der derved bliver et skyggefuldt og koldt klima ud mod Teglholmsgade. Der er mange gode grunde til at holde fast ved de højdegrænseplaner, som i sin tid er udregnet under hensyntagen til de rådende solvinkler og vores klima. Der gøres derudover indsigelse mod, at der i to adgange til byggeriet fra "gaden" mangler udgange til den anden facade mod syd.

 

Idet der henvises til forvaltningens begrundelser i det foregående afsnit, skal det tilføjes, at forvaltningen ved udviklingen af Teglholmen søger at tilgodese lysforhold ved at fokusere på bygningsafstande frem for mere eller mindre tilfældige vejbredder og naboskel. Der er givet tilsvarende dispensationer til de to nabobygger mod syd og sydøst.

For så vidt angår indsigelsen mod, at der mangler 2 stk. gennemgange og udgange til byg geriets facade mod syd jf. ovenfor, skal det bemærkes, at emnet ikke er omfattet af dispensationen. Det er kun i opgange langs veje, at der i henhold til lokalplanens § 7, stk. 7 stilles krav om, at boligopgange skal have adgange til begge facader.

 

 

Fremtidige forhold

For så vidt angår den videre planlægning af naboområderne, vil der ske en nærmere vurdering af støjafskærmning og placering af erhverv langs virksomhedens østgrænse i samarbejde med parterne.

 

Miljøkontrollen kan med hjemmel i Miljøbeskyttelsesloven skærpe kravene til støj og vibrationer samt stille grænser for lavfrekvent støj til MAN B&W Diesel. Skærpede krav til virksomheden vil påvirke virksomhedens muligheder for fremtidig drift og udvikling på adressen.

 

Det skal bemærkes, at det ikke kan udelukkes, at de planmæssige konflikter mellem bolig- og erhvervsområder, der opstår ved ændringer i det fysiske plangrundlag, kan udløse erstatningskrav mod kommunen i situationer, hvor virksomheder bliver mødt med væsentlige skærpede miljøkrav.

 

En måde at løse evt. fremtidige miljøproblemer på kan bl.a. være at håndtere dem ved kilden – dvs. på virksomheden. Dette forudsætter en tæt dialog mellem interessenterne, herunder MAN B&W, bygherrer og entreprenører.

 

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller under henvisning til ovenstående, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, at der meddeles dispensation fra lokalplan nr. 310 – 1 & 2 "Teglværkshavnen" med henblik på opførelse af 204 boliger på Teglholmsgade på betingelse af,

 

 

at     der indbetales 50 kr. pr. m2 etageareal (prisniveau 1. juli 1999), der opføres. Pengene indbetales som økonomisk sikkerhed for det pågældende byggeris forholdsmæssige andel til senere etablering af den faste oplukkelige vejbro over Teglværksløbet mellem Støberigade og Sluseholmen,

 

 

BILAG VEDLAGT

 

Tegningsbilag

Bilag 1: Projektets placering på Teglholmen.                                  

Bilag 2: Bebyggelsesplan, Boholm

Bilag 3: Højdegrænseplaner, Boholm

Bilag 4: Foreløbig Cad-illustration af projektet, Boholm

Bilag 5: Foreløbig Cad-illustration af projektet, Boholm

Bilag 6: Lokalplantegning nr. 27.255 med angivelse af principiel placering af grøn kile.

Bilag 7: Lokalplantegning nr. 27.256 med angivelse af oplukkelig vejbro og havnepromenader.

Bilag 8: Lokalplantegning nr. 27.254 med principiel angivelse af arealer med minimums krav til boligetagemeter samt erhvervsarealer.

Udsendt med dagsordenen for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 6. september 2006

 

 

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

Bilag A: Kopi af naboorientering af 6. april 2006.

Bilag B: Kopi af 2 henvendelser i forbindelse med naboorienteringen.

 

 

Ulrik Winge


 

Til top