Mødedato: 20.06.2016, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 136 ”Kløverparken", Amager Øst

Se alle bilag

Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til at sende forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 136 ”Kløverparken" i høring. Forslaget vil muliggøre et fodboldcenter på Kløvermarksvej 70.

Indstilling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

  1. at tillæg nr. 1 til lokalplan 136 ”Kløverparken” (bilag 1) offentliggøres på Københavns Kommunes hjemmeside ”Bliv Hørt” og udsendes i offentlig høring i 12 uger.

Problemstilling

Fodboldfabrikken, der udlejer fodboldbaner på timebasis, har ansøgt om at indrette otte indendørsfodboldbaner på Kløvermarksvej 70. Da den gældende lokalplan ikke giver mulighed for at indrette indendørsfodboldbaner på adressen, er det nødvendigt at udarbejde et tillæg til den gældende lokalplan 136 ”Kløverparken”, før der kan gives byggetilladelse.

Løsning

Tillægsområdet er i Kommuneplan 2015 fastlagt som perspektivområde, hvilket betyder, at yderligere planlægning er udskudt til efter 2027.Forvaltningen vurderer, at der er tale om en beskeden anvendelsesændring, hvorfor det er muligt at respektere kommuneplanens rækkefølgebestemmelser samtidig med, at der udarbejdes dette tillæg til den gældende lokalplan. Det bemærkes, at Kommuneplan 2015 giver mulighed for midlertidige anvendelser i perspektivområderne. Midlertidighed betyder, at der kan etableres midlertidige aktiviteter, som for eksempel sports- og fritidsanlæg, som så forventes afviklet, når perspektivområdet med tiden udvikles. 

Fodboldfabrikken udlejer fodboldbaner til virksomheder og private på timebasis. Banerne kan ligeledes lejes af skoler om formiddagen på hverdage. Der ønskes omklædningsfaciliteter og mulighed for at købe kioskvarer på stedet. Åbningstiden for fodboldbanerne forventes at være fra ca. kl. 6 om morgenen til kl. 23 om aftenen. 

Matriklen udgør ca. 55.800 m2, heraf er ca. 2.500 m2 vej, og der er bygget ca. 11.600 m2. Bygningen, hvor fodboldbanerne ønskes indrettet, er fra 1962/65, og er i alt på 6.164 m2. Den del af bygningen, der ønskes indrettet til indendørs fodboldbaner, udgør ca. 4.000 m2, og der indrettes otte fodboldbaner. Der etableres ikke byggeri uden for hallen. Der stilles i tillægget krav om parkering, idet et fodboldcenter er en anvendelse, der genererer mere trafik end en industrihal

Byliv

Kløvermarksvej 70 er beliggende i et område med industri tæt på Kløvermarken. Forvaltningen vurderer, at etablering af et fodboldcenter vil supplere de nuværende idrætsaktiviteter på Kløvermarken, og særligt i vinterhalvåret vil de indendørs baner sikre mulighed for idrætsaktiviteter og øget bylivo i området.  Fodboldcentret bidrager til Fællesskab København - En levende by - idet den fleksible mulighed for at dyrke motion og fællesskab bakker op om det gode hverdagsliv. 

Bæredygtighed

Lokalplantillægget vil muliggøre grønne tage og solceller.  

Parkering

Ved byggeri til bl.a. kulturelle og rekreative funktioner fastsættes parkeringsdækningen til biler og cykler efter konkret vurdering, jf. Kommuneplan 2015. Den konkrete vurdering er foretaget ud fra et skøn over mulige antal brugere på samme tid. Antal parkeringspladser for biler er fastsat til 15 og 150 for cykler, hvoraf halvdelen skal overdækkes. 

Kommuneplan

Området er i Kommuneplan 2015 udlagt til et J1*-område dvs. et område til industri. Stjernebemærkningen betyder, at området er omfattet af rækkefølgebestemmelserne i kommuneplanen (perspektivområde). Eksisterende bebyggelse og ubebyggede arealer kan anvendes efter bestemmelserne om midlertidighed i retningslinjerne i kommuneplanen. 

I perspektivområder kan tomme bygninger og ubebyggede arealer anvendes bredere end de umiddelbare fastlagte hovedanvendelser. Disse anvendelser omfatter bl.a. sports- og fritidsanlæg. Der vil ikke kunne opføres ny bebyggelse til midlertidige anvendelser bortset fra mindre servicebygninger til brug for anvendelsen, fx til renovation, toilet- og badeforhold mv.  

Intern høring

Der har ikke været foretaget intern høring endnu. Forvaltningen har orienteret Lokaludvalget for Amager Øst, som er indforstået med, at der i denne sag ikke gennemføres den sædvanlige tidlige inddragelsesproces, idet der er tale om en meget beskeden anvendelsesændring. 

Miljøvurdering

Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at tillægget til lokalplanen ikke medfører miljømæssige konsekvenser, der betyder, at der skal udarbejdes en miljørapport i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer.

Det kan oplyses, at der den 20. november 2015 er meddelt tilladelse til ændring af arealanvendelse fra erhverv til klubhus og indendørs fodboldbaner efter jordforureningslovens § 8. Det fremgår af tilladelsen, at denne kun angår projektets forhold til reglerne om forurenet jord, og at andre tilladelser, som måtte være nødvendige for dette projekt, skal indhentes særskilt.

 

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for Københavns Kommune.

Videre proces

Når Teknik- og Miljøudvalget har godkendt lokalplanforslaget, sender Teknik- og Miljøforvaltningen planforslaget i høring i 12 uger. Perioden forlænges med 4 uger, da høringen foretages hen over sommeren. Planforslaget kan sendes i offentlig høring umiddelbart efter Teknik- og Miljøudvalget har godkendt lokalplanforslaget, jf. Borgerrepræsentationens delegation af 12. november 2015.

Efter offentlighedsfasen vil forvaltningen gennemgå de modtagne henvendelser og på baggrund heraf udarbejde indstilling om endelig vedtagelse af planforslaget. Denne forventes forelagt Borgerrepræsentationen ultimo2016, hvorefter ansøgerne bag ”Fodboldfabrikken” kan modtage byggetilladelse.

 

 

                            Pernille Andersen

                                                                / Jakob Møller Nielsen     

 

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 20. juni 2016

Indstillingen blev godkendt.

Til top