Mødedato: 18.06.2012, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Placering af 64 eventparkeringspladser, Bedre Bus til Nørre Campus

Se alle bilag

I forbindelse med godkendelse af projektforslag for Bedre Bus til Nørre Campus skal det genovervejes om 64 event-parkeringspladser oprindeligt foreslået etableret på Lyngbyvej kan flyttes til et andet sted i nærområdet.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

  1. at de 64 event-parkeringspladser bevares som oprindeligt foreslået på Lyngbyvej.

Problemstilling

Projektet Bedre Bus til Nørre Campus har foreslået 64 event-parkeringspladser reetableret på Lyngbyvej. Teknik- og Miljøudvalgt bad 14. maj 2012 forvaltningen undersøge, om pladserne kan etableres et andet sted i nærområdet.

Løsning

På Teknik- og Miljøudvalgets møde 14. maj 2012 godkendte udvalget projektforslaget vedr. Bedre Bus til Nørre Campus. Dette indebærer, at der skal foretages en omdisponering af parkeringsforholdene langs Nørre Allé, så 156 parkeringspladser i blå zone langs Nørre Allé nedlægges og oprettes som event-parkeringspladser. Dog ønskede udvalget en separat indstilling vedrørende de 64 eventparkeringspladser oprindeligt foreslået placeret på Lyngbyvej syd for Haraldsgade uden for betalingszonerne.

 

De 64 event-parkeringspladser på Lyngbyvej skal kun bruges  ved særlige events i Fælledparken og Parken. Det betyder, at pladserne ikke generer den daglige udnyttelse af vejarealet, og kun vil være at bemærke under særlige events.

 

Mulighederne for at finde ikke udnyttede pladser i Blå zone i Nørre Campus-området er meget små. Alternative placeringer er undersøgt, og forvaltningen vurderer, at der ikke er andre egnede muligheder i nærområdet, som ikke har både økonomiske konsekvenser i form af etableringsomkostninger, og konsekvenser, som strider mod kommunens miljømæssige målsætninger. Se oversigtskortet i bilag 2.

 

På Lersø Park Allé er der plads i vejens grønne siderabatter. Konsekvensen ved at etablere parkering her vil imidlertid være, at Lersø Park Alle, som er en af de mest grønne vejstrækninger i København og kendt for sine brede græsrabatter med store træer, væsentligt ændrer karakter. I forhold til andre større vejstrækninger i København, er den et skoleeksempel på, hvordan kommunen har en stor indfaldsvej med et grønt udtryk.

 

Skal der etableres parkeringspladser i de grønne siderabatter, vil det betyde, at rabatterne skal fjernes, og det vil ikke være i tråd med det arbejde forvaltningen i øvrigt udfører for et grønnere København.

 

Skal der etableres parkeringspladser på Lersø Park Allé, vil udgravningerne til det bærelag, der er nødvendigt for etablering af parkeringspladser endvidere betyde, at en stor del af træerne vil skulle fjernes, da de ikke kan tåle terrænændringer inden for trækronernes udstrækning. Der findes heller ikke en græsarmering, hvor græsset kan overleve parkering eller fremtræder som græs, hvis der bare er det mindste slid.

 

Muligheden for at etablere event-parkering i lokalgaden og tilhørende sidegader på Lersø Park Alle, på den strækning, hvor bl.a. det nedlagte plejehjem Gl. Kloster lå, er blevet undersøgt på strækningen fra Jagtvej til Aldersrogade. På denne strækning ligger flere institutioner, som typisk kan forventes ikke at have parkeringsbehov i eventperioder. På den øvrige del af strækningen og i vestsiden ligger beboelse ud til lokalgaden.

 

På strækningen fra Jagtvej til Aldersrogade er der i dag 47 p-pladser. Belægningen for parkering svinger her fra ca. 80 % over dagen til ca. 50 % om aftenen. Der er altså tale om aktive parkeringspladser med en rimelig høj udnyttelse. Alle tilstødende sidegader på den udpegede strækning er desuden private fællesveje, som i givet fald skal opkøbes for at kunne udnyttes til offentlig parkering. Det er på den baggrund forvaltningens vurdering, at de udpegede pladser i lokalgaden og tilhørende sidegader på Lersø Park Alle ikke er egnede til omlægning til event-parkeringspladser.

 

I forbindelse med udarbejdelse af parkeringsredegørelser indgår sædvanligvis ikke inddragelse af parkering på private fællesveje, ligesom det heller ikke indgår at udpege aktive og eksisterende pladser som alternativ.

 

På Universitetsparken mellem Nørre Allé og Jagtvej er der i projektforslaget for Bedre bus til Nørre Campus beskrevet etablering af 8 event-parkeringspladser (Blå zone), og da dette vejstykke iht. Campusprojektet planlægges omlagt til grønt strøg fremover, kan forvaltningen ikke anbefale, at der etableres yderligere event-parkeringspladser på Universitetsparken mellem Nørre Allé og Jagtvej.

 

På Jagtvej fra Vibenshus Runddel mod syd og på Sifs Plads vurderes der, at være mulighed for etablering af få ekstra enkeltliggende parkeringspladser. Forvaltningen har ikke taget disse i betragtning, da trafikanterne dels vil have vanskeligt ved at finde hen til disse enkelte event-parkeringspladser og dels vil have vanskeligt ved at forstå, at de ikke kan benyttes, når der ikke er events.

 

Det anbefales derfor fortsat at etablere de 64 event-parkeringspladser på Lyngbyvej. Såfremt de 64 pladser ikke etableres, er det forvaltningens vurdering, at der vil ske øget ulovlig parkering i selve Fælledparken eller i de tilstødende sideveje nord og syd for parken.

Økonomi

Hvis de 64 event-parkeringspladser reetableres på Lyngbyvej, som oprindeligt foreslået i projektforslaget for Bedre Bus til Nørre Campus, afholdes udgifterne indenfor Bedre Bus til Nørre Campus projektet.

Videre proces

Ingen

 


                            Hjalte Aaberg                             /Jens Christian Zøfting-Larsen

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i møde den 18. juni 2012

Teknik- og Miljøudvalget stillede ændringsforslag til indstillingens 1. at-punkt:

”1. at forvaltningen arbejder for en aftale med Rigshospitalet om mulighed for at gøre parkeringshuset offentligt tilgængeligt udenfor almindelig arbejdstid.”

Ændringsforslaget blev vedtaget.

Indstillingen blev godkendt.
Til top