Mødedato: 18.03.2019, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 4 til lokalplan Provstevej, Bispebjerg

Se alle bilag

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til endelig vedtagelse af tillæg nr. 4 til lokalplan ”Provstevej”. Lokalplanen skal muliggøre butikker, restauranter og liberale erhverv i stueetagen for Glasvej 3-7 samt butikker og liberale erhverv på 1. sal for Glasvej 3.

Indstilling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at godkende lokalplan tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 261 ”Provstevej” (bilag 2).

Problemstilling

Ejeren af ejendommen beliggende på Frederikssundsvej 60A-60C og Glasvej 1-7 ønsker at anvende eksisterende erhvervsindrettede lokaler i stuen og 1. sal til erhverv, herunder butikker, restauranter og liberale erhverv. Den gældende lokalplan ”Provstevej”, bekendtgjort den 23. januar 1996, fastlægger ejendommen mod Glasvej til boligformål. Den ønskede anvendelsesændring er ikke i overensstemmelse med den gældende lokalplan, hvorfor en realisering heraf forudsætter et tillæg til lokalplanen. Lokalplanforslaget blev godkendt i Teknik- og Miljøudvalget den 17. december 2018 og har været i høring fra 14. januar 2019 til 4. februar 2019. Forvaltningen har modtaget fire henvendelser. Høringen har ikke givet anledning til ændringsforslag.

Løsning

Forvaltningen vurderer, at det er hensigtsmæssigt at muliggøre ejers ansøgning om butikker, restauranter og liberale erhverv i stueetagen for Glasvej 3-7 samt butikker og liberale erhverv på 1. sal for Glasvej 3. Det skyldes, at lokalerne er indrettet til erhverv fra før vedtagelsen af gældende lokalplan, og  at det vil styrke bylivet i området. Lokalplantillægget indeholder alene bestemmelser, der muliggør den ønskede anvendelsesændring.

Høring

Hovedsynspunkter fremkommet i høringsperioden (bilag 3)

Metroselskabet og Hofor har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Herudover er der modtaget to henvendelser:

  1. En borger er imod, at der etableres butikker af bekymring for, hvor nuværende lejere i stueetagen efterfølgende vil kunne bo. Borgeren mener desuden, at etablering af butikker ikke vil gavne eksisterende beboere.
  2. Ejeren af ejendommen er imod, at der i lokalplanen fastlægges et krav til cykelparkering, og henviser til, at ønsket med lokalplantillægget er, at arealer, der tidligere har været anvendt til posthus, fortsat lovligt kan anvendes til erhverv i stedet for at stå tomme. Ejeren mener ikke, der vil være plads til at opfylde cykelparkeringskravet på arealerne mellem bygningsfacaden mod Glasvej og selve kørebanen på Glasvej og oplyser, at fortovet er ca. 2,9 meter bredt, mens cykelstien har en bredde på ca. 2,3 meter. Ejeren redegør endvidere for, at 934 m2 bruttoetageareal vil udløse krav om etablering af 36 cykelparkeringspladser, hvoraf 9 til 18 af pladserne ville skulle overdækkes (afhængig af om arealet indrettes til erhverv eller butik).

Forvaltningens bemærkninger

  1. Forvaltningen vurderer, at det er hensigtsmæssigt at muliggøre butikker, restauranter og liberale erhverv i stueetagen for Glasvej 3-7 samt butikker og liberale erhverv på 1. sal for Glasvej 3, da lokalerne er indrettet til erhverv fra før vedtagelsen af gældende lokalplan, og da det vil styrke bylivet i området. På nuværende tidspunkt er der ikke registreret nogen folkeregistertilmeldte beboere i lokalerne. Lokalplan nr. 261 ”Provstevej” fastlægger anvendelsen til boligformål og tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 261 muliggør, at ud over de i lokalplan nr. 261 fastlagte anvendelser kan stueetager anvendes til butikker restauranter og liberale erhverv for glasvej 3-7 samt butikker og liberale erhverv for Glasvej 3, 1. sal. Lokalplantillægget udvider således anvendelsesmulighederne idet lokalplan nr. 261 ”Provstevej” fortsat er gældende.
  2. Lokalplantillæggets krav til cykelparkering følger cykelparkeringsnormerne i Kommuneplan 2015. Cykelparkeringspladser skal som udgangspunkt etableres på egen grund – for denne ejendom vil det være i gården. Cykelparkering, der placeres på arealer med vejstatus, skal godkendes af Teknik og Miljøforvaltningen efter reglerne i vejlovgivningen. Cykelparkeringskravet udløses ved ændret anvendelse eller ved indretning af lokaler, der har stået tomme i mere end tre år.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for Københavns Kommune.

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen, bekendtgør Teknik- og Miljøforvaltningen denne i henhold til reglerne i planloven.

 

    Pernille Andersen

                                 /Karsten Biering Nielsen

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 18. marts 2019

Indstillingen blev anbefalet overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

Til top