Mødedato: 17.05.2006, kl. 16:00

Lokalplanforslag "Fuglsang Allé" med tilhørende kommuneplantillæg

Se alle bilag

Lokalplanforslag "Fuglsang Allé" med tilhørende kommuneplantillæg

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 17. maj 2006

 

 

Sager til beslutning

 

12.      Lokalplanforslag "Fuglsang Allé" med tilhørende kommuneplantillæg

 

TMU 299/2006  J.nr. 611:102.0001/03

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  forslag til lokalplan "Fuglsang Allé" vedtages med henblik på offentliggørelse

at  indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder (eksklusive juli måned)  

at offentliggørelsen annonceres i områdets lokalpresse

at  vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en lokal udstilling samt et borgermøde i form af et orienteringsmøde.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at det til ovennævnte lokalplanforslag hørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 vedtages med henblik på fælles offentliggørelse

at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder (eksklusive juli måned)  

at offentliggørelsen annonceres i områdets lokalpresse

at vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en lokal udstilling samt et borgermøde i form af et orienteringsmøde.

 

 

RESUME

I Teknik- og Miljøudvalgets møde den 5. april 2006 og i Økonomiudvalgets møde den 25. april 2006 drøftede udvalgene en redegørelse fra de respektive forvaltninger om igangsætning af forslag til lokalplan "Johannesgården" for ejendommen matr. nr. 3391 Brønshøj, København, Fuglsang Allé 103, der i dag rummer plejehjemmet og om tilhørende forslag til kommuneplantillæg.

Planarbejdet er foranlediget af et ønske fra Sct. Johannes Plejehjem Johannesgården om at opføre en ny plejeboligbebyggelse med ca. 70 plejeboliger på ejendommen. Bebyggelsen skal erstatte det eksisterende plejehjem.

Lokalplanen skal muliggøre opførelse af nybyggeri til erstatning for eksisterende bebyggelse og fastlægge områdets anvendelse til offentlige formål samt private institutioner m.v. af almen karakter der naturligt kan indpasses i området.

Området er i Kommuneplan 2005 fastlagt som et O3-område med en maksimale bebyggelsesprocent er 110. Da lokalplanforslaget muliggør en maksimal bebyggelsesprocent på 130, er der udarbejdet et tillæg til kommuneplanen, der ændrer området til et O4-område med en maksimal bebyggelsesprocent på 130.

Lokalplanforslaget er omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer. Forvaltningen har vurderet, at forslaget ikke medfører, at der skal udarbejdes en tilhørende miljørapport. Afgørelsen af vurderingen offentliggøres sammen med planforslagene.

Indstillingen er omfattet af Teknik- og Miljøforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes. Sagen er miljøvurderet og har ikke væsentlige miljømæssige påvirkninger.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Sct. Johannes Plejehjem Johannesgården ønsker at opføre en ny plejeboligbebyggelse med ca. 70 plejeboliger på ejendommen matr. nr. 3391 Brønshøj, København, Fuglsang Allé 103. Bebyggelsen skal erstatte et eksisterende plejehjem. Den nuværende bebyggelsesprocent er ca. 98.

Bebyggelsen er af et sådan omfang, at det udløser krav om tilvejebringelse af lokalplan. Denne omfatter den nævnte matrikel samt del af vejareal matr. nr. 2192 ibid.

Arkitektfirmaet Brunsgaard + Lauersen har for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udarbejdet et oplæg til et byggeprogram for en plejeboligbebyggelse med et bruttoetageareal på i alt ca. 6.700 m2 eksklusive kælder, svarende til en bebyggelsesprocent på ca. 124. Kælderetagen fra den eksisterende bygning bevares, og udgør ca. 1000 m2.

Der er planlagt en totalentreprisekonkurrence hvor der ud fra lokalplanforslagets overordnede rammer for bebyggelsen forventes udarbejdet forslag til bygningens detailudformning.

Med henblik på at opnå den bedst mulige tilpasning til de eksisterende omgivende bebyggelsesstrukturer foreslås en bebyggelse med maksimalt 3 etager.

Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget drøftede i møderne henholdsvis 5. april og 25. april 2006 (TMU 192/2006 og ØU 126/2006) forvaltningernes redegørelse for igansætning af kommune- og lokalplanarbejdet for det aktuelle område.

 

Lokalplanforslaget

Lokalplanforslaget vedlægges som bilag. Bilaget indeholder foruden selve forslaget hovedafsnittet "Baggrund for lokalplanen", der indgår i det materiale, der trykkes sammen med lokalplanen, når denne bekendtgøres endeligt. Materialet danner samlet grundlag for efterfølgende administration af lokalplanen samt medvirker til forståelse af lokalplanens baggrund og intentioner for personer, der senere ønsker at orientere sig herom.

Lokalplanen har til formål at fastlægge området til offentlige formål, at muliggøre opførelse af nybyggeri samt sikre at ny bebyggelse udformes i et nutidigt formsprog ud fra en bærende arkitektonisk idé.

Bebyggelsesprocenten må højst være 130. Ny bebyggelse skal opføres inden for et nærmere angivet byggefelt. Bebyggelsen kan opføres i op til 3 etager. Der medtages bestemmelser om vejforhold og om bebyggelsens ydre fremtræden.

Parkeringsdækningen skal være af størrelsesordenen 1 parkeringsplads pr. 100 m² etageareal. For ældreboliger gælder dog, at parkeringsdækningen skal være af størrelsesordenen 1 plads for hver 5 boliger, inklusive servicearealer, og for børneinstitutioner 1 plads pr. 200 m² etageareal. Til den foreslåede bebyggelse skal der således indrettes 14 pla dser. Parkering langs sydsiden af den private fællesvej Fuglsang Allé i lokalplanområdet kan medregnes i parkeringsdækningen. Parkeringsarealer på terræn skal indrettes med træbeplantning og i øvrigt således, at der opnås bedst muligt samspil med tilgrænsende friarealer og bebyggelse.

 

Forslag til kommuneplantillæg

Samtidig med forslag til lokalplan er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg omfattende matr. nr. 3391og del af matr. nr. 2192 ibid. Forslaget overfører området fra et O3-område med en maksimal bebyggelsesprocent på 110 til et O4-område med en maksimal bebyggelsesprocent på 130.

Forslag til kommuneplantillæg indgår i ovennævnte vedlagte bilag. 

 

Miljøvurdering

Miljøvurdering af planer og programmer

Ifølge lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lov nr. 316 af 5. maj 2004) skal der foretages en vurdering af, om bl.a. en fysisk plan får væsentlig indvirkning på miljøet. Hvis den gør, skal der udarbejdes en miljøvurdering.

I mødet den 9. december 2004 tiltrådte Borgerrepræsentationen (BR 698/04) en indstilling, hvorefter forvaltningen blev bemyndiget til at foretage den forudsatte screening af en af loven omfattet plan for, om der skal udarbejdes en miljøvurdering.

Forvaltningen vurderer, at forslaget til lokalplan ikke medfører, at der skal udarbejdes en tilhørende miljørapport. Der henvises herom til det vedlagte bilag, afsnit om "Forhold til øvrig planlægning og lovgivning". Som nævnt heri, er der i vurderingen indgået høringssvar i relation til loven om miljøvurdering fra Københavns Bymuseum og Kulturmiljørådet for Københavns og Frederiksberg kommuner. Afgørelsen af vurderingen offentliggøres sammen med planforslagene.

 

Teknik- og Miljøforvaltningens og Økonomiforvaltningens positivlister til miljøvurdering

Sagen er miljøvurderet og har ikke væsentlige miljømæssige påvirkninger.

 

Høring

I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget har Plan & Arkitektur foretaget høring af samtlige forvaltninger samt høring af Københavns Energi og Københavns Bymuseum.

 

Børne- og Ungdomsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Socialforvaltningen og Københavns Bymuseum har ingen bemærkninger.

 

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen mener, at det er hensigtsmæssigt at fastlægge en parkeringsdækning af størrelsesordenen 1 plads for hver 5 boliger, inklusive servicearealer og gør opmærksom på, at i en sammenlignelig lokalplan, Lokalplan nr. 395 "Karens Minde", anvendes dette parkeringskrav.

Bemærkninger:

I lokalplanforslaget fastlægges en parkeringsdækning for ældreboliger af størrelsesordenen 1 plads for hver 5 boliger, inklusive servicearealer i overensstemmelse med den parkeringsdækning, der fastlægges for ældreboliger i andre sammenlignelige lokalplaner.

 

Økonomiforvaltningens 9. kontor har ingen bemærkninger til de planmæssige rammer, men bemærker herudover, at Københavns Kommune har tilbagekøbsret til ejendommen matr. nr. 3391 ibid. i år 2035, samt at der skal betales en tillægskøbesum for en udnyttelse af ejendommen ud over den nuværende bebyggelse med et samlet etageareal på 5.512 m2. Det forudsættes, at disse forhold ikke påvirkes af det ændrede plangrundlag.

Bemærkninger:

De nævnte økonomiske forudsætninger og servitutmæssige vilkår formidles videre til grundejer, Sct. Johannes Plejehjem Johannesgården, men forudsættes i øvrigt at være ejer bekendt. Lokalplanen vurderes i øvrigt ikke at ændre servituttens retsstilling med hensyn til tilbagekøbsret og tillægskøbesum.

 

Københavns Energi, Forsyning, gør opmærksom på bygassens positive egenskaber i tilknytning til byøkologi og krav om ressourcerigtige løsninger. Det oplyses at der ikke er bemærkninger vedrørende el, varme, afløb og vand.

Bemærkninger:

Der er ikke i planloven hjemmel til at stille krav om tilslutning til bygasnettet, hvorfor der ikke er medtaget bestemmelser herom i lokalplanforslaget.

 

De indkomne bemærkninger er vedlagt til gennemsyn i borgmester Klaus Bondams forkontor, Rådhuset, 1. sal, værelse 36, som bilag A - G.

 

Forslag til dialogstrategi

På baggrund af den hidtidige praksis i forbindelse med lokalplanlægning foreslås følgende initiativer til at opnå dialog med borgerne:

·        Etablering af en særlig hjemmeside, bestående af en informationsdel og en dialogdel.

·        Gennemførelse af en planceudstilling i lokalområdet

·        Gennemførelse af et borgermøde i lokalområdet. Mødet afholdes som et orienteringsmøde med deltagelse af repræsentanter fra forvaltningen og evt. fra bygherren. Borgerrepræsentationens partier indbydes til at lade sig repræsentere på mødet med henblik på at kunne besvare spørgsmål og indgå i en debat om planens indhold.

 

BILAG VEDLAGT

Forslag til lokalplan "Fuglsang Allé"

 

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

Bilag A:          Brev af 29. marts 2006 fra Børne- og Ungdomsforvaltningen

Bilag B:          Brev af 5. april 2006 fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Bilag C:          Brev af 6. april 2006 fra Økonomiforvaltningen, 9. kontor

Bilag D:          Brev af 7. april 2006 fra Kultur- og Fritidsforvaltningen 

Bilag E:          Brev af 7. april 2006 fra Socialforvaltningen

Bilag F:          Brev af 10. april 2006 fra Københavns Energi

Bilag G:          Brev af 19. april 2006 fra Københavns Bymuseum

 

 

 

Mette Lis Andersen                                                         Claus Juhl


 

Til top