Midlertidig ekspropriation af en del af fortovet foran Strandvænget 1 ejet af EF Svanemøllegården
Teknik- og Miljøudvalget skal godkende midlertidig ekspropriation af en del af fortovet foran Strandvænget 1. Ekspropriationen er nødvendig for at anlægge Nordhavnsvej.
Indstilling og beslutning
Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,
- at der træffes afgørelse om midlertidig ekspropriation af en del af fortovet ud for Strandvænget 1, som ejes af EF Svanemøllegården.
Problemstilling
Borgerrepræsentationen besluttede den 13. oktober 2011 at igangsætte midlertidig ekspropriation af en del af fortovet ud for Strandvænget 1. Åstedsforretningen blev afholdt 23. september 2011, og fristen for indsigelser udløb 14. oktober 2011. Et udvalg under ejerforeningen i Svanemøllegården har gjort indsigelser i forhold til åstedsforretningens lovlighed, jf. bilag 2 og 3. Udvalget skal nu træffe afgørelse om gennemførelse af denne midlertidige ekspropriation.
Løsning
Borgerrepræsentationen bemyndigede 4. november 2010 Teknik- og Miljøudvalget til at træffe de nødvendige ekspropriationsbeslutninger, som er nødvendige for anlæggelse af Nordhavnsvej i perioden 2010-16.
Der har været arbejdet på at indgå en frivillig aftale om midlertidig anvendelse af arealet, hvilket imidlertid ikke længere anses for sandsynligt.
Indsigelserne fra EF Svanemøllegården vedr. åstedsforretningens lovlighed begrundes med følgende overskrifter:
- Ejer adresser, lejlighederne 5, 43, 44 og 45 er ikke anført korrekt og ikke alle brugere er nævnt i arealfortegnelsen.
- Uregelmæssigheder i leveringen af Østerbro Avis, så ikke alle opgange i Svanemøllegården blev orienteret rettidigt om åstedsforretningen.
- Påstand om, at Borgerrepræsentant Allan Ahmad ikke er medlem af vejbestyrelsen, som det kræves i vejlovens § 48.
At åstedsforretningen efter EF Svanemøllegården opfattelse er ulovlig, kan efter forvaltningens opfattelse afvises idet:
- Ejerne af de pågældende lejeligheder og et større antal lejere efterfølgende har fået tilsendt alt ekspropriationsmaterialet og har haft mulighed for at komme med bemærkninger til projektet samt at få projektet fremvist ’i marken’.
- Uregelmæssigheder i leveringen af Østerbro Avis ikke ses at have indflydelse på Åstedsforretningens lovlighed, idet denne ikke afhænger af avisernes omdeling, men om åstedsforretningen er offentliggjort i lokale ugeaviser eller blade.
- Kravet i vejlovens § 48 om deltagelse i åstedsforretningen af et medlem af vejbestyrelsen er opfyldt med deltagelse af borgerrepræsentant Allan Ahmad. Borgerrepræsentationen udgør vejbestyrelsen i Københavns Kommune, og der er ikke noget krav i vejloven om, at der skal være deltagelse af et medlem fra Teknik- og Miljøudvalget eller den samlede vejbestyrelse.
I udkast til afgørelse, jf. bilag 1, er der nærmere redegjort for de indkomne indsigelser og for forvaltningens bemærkninger hertil.
Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler på denne baggrund, at der træffes afgørelse om ekspropriation af arealet med virkning frem til anlægsarbejdets afslutning ultimo 2015.
Økonomi
Udgifterne til ekspropriation er dækket af tidligere givet bevilling og udgiftsføres på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Ordinær anlæg, funktion 2.28.22.3 (Vejanlæg).
Videre proces
Når afgørelsen om midlertidig ekspropriation er truffet af Teknik- og Miljøudvalget, vil der blive sendt brev ud herom, og herefter er der en klagefrist på 4 uger.
Hjalte Aaberg /Jens Christian Zøfting-Larsen
Beslutning
Der blev stemt om indstillingen:
For indstillingen stemte 7 udvalgsmedlemmer: A, B, F og Ø.
Imod indstillingen stemte ingen udvalgsmedlemmer.
To udvalgsmedlemmer undlod at stemme: C og I.
Indstillingen blev godkendt.