Mødedato: 14.05.2008, kl. 15:00

"Radiometer" - forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 30 med kommuneplantillæg

"Radiometer" - forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 30 med kommuneplantillæg

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 14. maj 2008

 

 

Sager til beslutning

 

8.      "Radiometer" - forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 30 med kommuneplantillæg

TMU 251/2008  J.nr. 2008-11390

 

 

Borgerrepræsentationen forelægges forslag til tillæg til lokalplan nr. 30 "Radiometer" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 med henblik på offentliggørelse. Forslagene omfatter butikker og serviceerhverv ved Kobbelvænget og Frederikssundsvej.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

1.                  at forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 30 "Radiometer" vedtages med henblik på offentliggørelse

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler

2.                  at forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 for "Kobbelvænget" vedtages med henblik på offentliggørelse fælles med lokalplanforslaget

 

Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler

3.                  at planforslagene offentliggøres i 2 måneder eksklusive juli måned

4.                  at borgermødet afholdes som orienteringsmøde

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 14. maj 2008
Anbefalet

 

 

Problemstilling

Lokalplantillægget er foranlediget af, at LIDL Danmark K/S ønsker at opføre en dagligvarebutik på ejendommene Frederikssundsvej 266-270. Der er fremsendt et skitseforslag til en bebyggelse udarbejdet af arkitektfirmaet Henning Larsen Architects A/S, som skal erstatte de eksisterende bygninger.

 

Området er omfattet af lokalplan nr. 30 "Radiometer", som fastlægger området til erhvervsområde med industri og værkstedsvirksomhed samt lager- og engrosvirksomhed og i øvrigt mindre nærbutikker. Den nuværende lokalplan muliggør derfor ikke butikker af den ansøgte størrelse og det ansøgte serviceerhverv.

Dispensation kan ikke gives, da det ansøgte er i strid med planens principper, her anvendelsesbestemmelsen. Lokalplantillægget erstatter og supplerer bestemmelser i lokalplan nr. 30, således at det ansøgte projekt kan gennemføres. Tillægget til kommuneplanen skal muliggøre indretning af serviceerhverv.

 

Løsning

Lokalplantillægsområdet omfatter ejendommene langs Frederikssundsvej, der indgår i bydelscentret "Frederikssundsvej", samt et grønt areal langs Kobbelvænget. Det aktuelle projekt omfatter Frederikssundsvej 266-270. Forslaget til lokalplantillægget vedlægges som bilag 1.

 

Området ligger i bydelen Husum langs Kobbelvænget og Frederikssundsvej. Området grænser mod vest op til erhvervsbebyggelser langs Kobbelvænget. Mod nord og øst er naboen et mindre kolonihaveområde, Radiometer og villabebyggelsen ved Astersvej. Frederikssundsvej afgrænser lokalplanområdet mod syd.

 

Det aktuelle lokalplantillægsområde har et areal på ca. 21.500 m². Der findes mindre 1- og 2-etages kontor-, lager-, produktions- og industribygninger på de aktuelle ejendomme. Ingen af bygningerne forudsættes bevaret.

 

Forslaget til lokalplantillæg muliggør,

·        at området kan udvikles fra industri, værksted, lager og engrosvirksomhed til et område med butikker og fortrinsvist publikumsorienteret serviceerhverv,

·        at den nye bebyggelse arkitektonisk og bebyggelsesmæssigt udformes ud fra en overordnet hovedidé og derved styrker den bymæssige fremtræden langs Frederikssundsvej,

·        at butikker og andre publikumsorienterede serviceerhverv styrker lokalcentret i Husum,

·        at den grønne forbindelse langs Kobbelvænget til Utterslev Mose styrkes.

 

Bebyggelsen langs hovedfærdselsåren Frederikssundsvej adskiller sig fra bydelens øvrige bebyggelse ved en tættere, højere og mere bymæssig karakter. På visse strækninger brydes denne karakter af en uhomogen bebyggelsesstruktur med lavere bebyggelser og fritliggende villaer, der afspejler områdets 100-årige udbygningstakt med stor variation i indbyrdes højde og udformning.

Projektet er med til at styrke og løfte den bymæssige fremtræden langs Frederiks­sundsvej i form af en 4 etages bygning. Den nye randbebyggelse vil blandt andet med sin størrelse styrke gadens betydning som "rygrad" og hovedfærdselsåre i bydelen.


De ændrede anvendelser kan i højere grad understøtte bylivet i lokalområdet med publikumsorienterede funktioner, end hvad den eksisterende industriramme giver mulighed for. En ny karakterfuld bebyggelse vil desuden give området et tiltrængt arkitektonisk løft.

 

Det grønne strøg langs Kobbelvænget, som er kommunalt ejet, er tænkt som et rekreativt rum, der kan opgraderes med udtynding i beplantningen, belægninger og belysning, så det får en parklignende karakter. Det grønne strøg er med til at skabe en naturlig rekreativ forbindelse mellem Frederikssundsvej og de store villabebyggelser syd for og de rekreative og grønne områder nord for Frederikssundsvej såsom Husum Idrætspark, Vestvolden og det store parkområde Utterslev Mose.

 

Forslaget til lokalplantillægget fastlægger bebyggelsens anvendelse. Bestemmelser om bebyggelsesprocent, rumfang, etageantal, bygningshøjder og afstandsforhold er fastlagt i den gældende lokalplan. I lokalplantillægget fastlægges dog, at bebyggelsen skal opføres som randbebyggelse langs Frederikssundsvej. Der er desuden bestemmelser om bebyggelsens ydre fremtræden, der sikrer, at ny bebyggelse udformes i et nutidigt arkitektonisk formsprog.

I planforslaget er der fastlagt bestemmelser om indretning af friarealer som opholdsarealer for brugere. Friarealet er fastlagt i lokalplan nr. 30 til 10 pct. af erhvervsdelen, og parkeringsdækningen er fastlagt til 1 plads pr. 100m2 etageareal. Begge dele fastholdes i lokalplantillægget.

 

Samtidig med lokalplanforslaget er der udarbejdet et forslag til tillæg til Kommuneplan 2005, jf. bilag 1. Tillægget ændrer rammerne for ejendommene i lokalplanområdet, således at der fremkommer et nyt E2*-rammeområde (blandede erhverv) med en bemærkning om, at i overensstemmelse med Miljøministeriets Landsplandirektiv "Fingerplan 2007" kan der i hver bygning højst placeres 1.500 m2 kontor med serviceerhverv, der ikke er publikumsorienteret. Serviceerhverv må ikke være af regional karakter.

 

Bydelscenter Frederikssundsvej kan i den nuværende kommuneplan udvides med ca. 8.000 m². Heraf er der en restramme på ca. 5.000 m².

 

Udnyttelse af lokalplanområdet til butikker og serviceerhverv vurderes ikke at være en væsentlig ændring i forhold til den eksisterende trafikmængde i området. Vejadgang til lokalplanområdet placeres, så den ikke generer trafikafviklingen eller -sikkerheden.

 

Vurderinger i relation til Teknik- og Miljøforvaltningens og Økonomiforvaltningens positivlister til miljøvurdering og til lov om miljøvurdering af planer og programmer fremgår af bilag 2.

 

Tilgængelighedsvurdering fremgår af bilag 3.

 

Økonomi

Planerne vurderes ikke at udløse udgifter for kommunen.

 

Videre proces

Planforslagene skal efter vedtagelse i Borgerrepræsentationen offentliggøres i 2 måneder eksklusiv juli måned. Efter denne periode fremlægger forvaltningerne indstilling om endelig vedtagelse af planforslagene for Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Bilag

1.      Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 30 "Radiometer" med tilhørende forslag til Kommuneplantillæg

2.      Teknik- og Miljøforvaltningens og Økonomiforvaltningens positivlister til miljøvurdering samt lov om miljøvurdering af planer og programmer

3.      Tilgængelighedsvurdering

 

 

 

Claus Juhl                         Hjalte Aaberg

 

 

 

Til top