Mødedato: 11.10.2006, kl. 15:00

Forslag til tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 76 "Titangade"

Se alle bilag

Forslag til tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 76 "Titangade"

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 11. oktober 2006

 

 

Sager til beslutning

 

5.      Forslag til tillæg nr.  3 til lokalplan nr. 76 "Titangade"

 

TMU 668/2006  J.nr. 611:211.0001/05

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler

at forslag til tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 76 "Titangade" vedtages med henblik på offentliggørelse,

at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder,

at offentliggørelsen annonceres i områdets lokalaviser, samt

at der gennemføres den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en lokal udstilling samt et borgermøde tilrettelagt som et orienteringsmøde.

 

RESUME

Forslaget til lokalplantillæg nr. 3 er udarbejdet på baggrund af vinderprojektet til opførelse af en ny bebyggelse for CVU-Øresund og er i overensstemmelse med den redegørelse for forslaget Teknik- og Miljøudvalget drøftede i mødet den 21. juni 2006.

Lokalplantillæg nr. 3 er udarbejdet inden for rammerne af Kommuneplan 2005 og hensigten i lokalplan nr. 76 "Titangade" om områdets fremtidige brug til undervisningsformål.

Det vurderes at den foreslåede karrélignende bebyggelse med et nutidigt formsprog og orienteret mod de omgivende gader, vil løfte kvarterets bymæssige kvaliteter.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

I Teknik- og Miljøudvalgets møde den 21. juni 2006 (TMU 390/2006) drøftedes forvaltningens redegørelse for udarbejdelse af tillæg til lokalplan nr. 76, der skal muliggøre opførelse af en bebyggelse for CVU-Øresund, der skal samle en række sundhedsfaglige uddannelser i København.< /a>

Lokalplanområdet udgør en del af det område i lokalplan nr. 76, der er udlagt med henblik på med tiden at kunne overgå til undervisningsformål, men som forudsætter supplerende lokalplan ved væsentlige ændringer af bebyggelsesforholdene i området.

Lokalplanforslaget

Lokalplanforslaget vedlægges som bilag. Bilaget indeholder foruden selve forslaget hovedafsnittet "Baggrund for lokalplanen", der indgår i det materiale, der trykkes sammen med lokalplanen, når denne bekendtgøres endeligt. Materialet danner samlet grundlag for efterfølgende administration af lokalplanen samt medvirker til forståelse af lokalplanens baggrund og intentioner for personer, der senere ønsker at orientere sig herom. Bilaget indeholder desuden "Forhold til anden planlægning og lovgivning", der udsendes i den offentlige høring.

Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med rammerne i Kommuneplan 2005, og muliggør opførelse af vinderprojektet fra den gennemførte totalentreprisekonkurrence.

Formålet med lokalplanforslaget er udover at medvirke til at give kvarteret et kvalitativt bymæssigt helhedspræg med den muliggjorte bebyggelse og grønne parkagtige friarealer i karreens indre, at sikre at friarealer mod gade får en bymæssig karakter med offentlig adgang.

Projektet omfatter en sammenhængende bebyggelse på ca. 14.000 m2 etageareal i 2-4 etager, der sammenbygges med den eksisterende laborantskole inden for området. Sammen med det nyligt opførte Industrikollegium skabes der herved et større indre gårdrum. Derudover muliggør lokalplantillægget, at det samlede kompleks vil kunne videreføres på de grunde, der ligger umiddelbart nord for CVU-Øresunds ejendom.

Lokalplantillægets bestemmelser erstatter lokalplan nr. 76 for den aktuelle karré og lokalplantillæg nr. 2, der blev vedtaget for at muliggøre opførelse af kollegiet, ophæves.

Forslag til dialogstrategi

På baggrund af den hidtidige praksis i forbindelse med lokalplanlægning foreslås følgende initiativer til at opnå dialog med borgerne:

·        Etablering af en særlig hjemmeside, bestående af en informationsdel og en dialogdel.

·        Gennemførelse af en plancheudstilling i lokalområdet.

·        Gennemførelse af et borgermøde i lokalområdet. Mødet afholdes som et orienteringsmøde med deltagelse af repræsentanter fra forvaltningen. Borgerrepræsentationens partier indbydes til at lade sig repræsentere på mødet med henblik på at kunne besvare spørgsmål og indgå i en debat om planens indhold.

 

Miljøvurdering

Indstillingen er omfattet af Teknik og Miljøudvalgets positivliste. Sagen er miljøvurderet og har ikke væsentlige miljømæssige påvirkninger

 

Høring

I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget har Plan & Arkitektur den 28. juli 2006 foretaget høring af Økonomiforvaltningen, 8. kontor, Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Københavns Energi og Københavns Bymuseum.

Økonomiforvaltningen, Center for Byudvikling, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen har ingen bemærkninger til forslaget til lokalplantillægget.

Københavns Bymuseum har ikke i sine arkiver fundet tegn på arkæologiske forekomster, men kan ikke udelukke at sådanne findes.

Københavns Energi, Forsyning, gør opmærksom på bygassens positive egenskaber i tilknytning til byøkologi og krav om ressourcerigtige løsninger. Det oplyses, at der ikke er bemærkninger vedrørende varme, afløb og vand.

Bemærkninger:

Der er ikke i planloven hjemmel til at stille krav om tilslutning til bygasnettet, hvorfor der ikke er medtaget bestemmelser herom i lokalplanforslaget.

 

BILAG VEDLAGT

Forslag til tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 76 "Titangade"

 

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

A.     Brev af 15.august 2006 fra Københavns Energi

B.     Mail af 21. august 2006 fra Københavns Bymuseum

 

 

Ulrik Winge


 

Til top