Mødedato: 11.04.2007, kl. 15:00

Overtagelse af veje som følge af parkeringsstrategien

Overtagelse af veje som følge af parkeringsstrategien

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 11. april 2007

 

 

Sager til beslutning

 

8.      Overtagelse af veje som følge af parkeringsstrategien

 

TMU 205/2007  J.nr. 310.0003/03

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Under gennemgangen af de indre brokvarterer har forvaltningen fundet veje og et kommunalt areal, som anbefales overtaget i forbindelse med parkeringsstrategien.

 

BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

1. at Københavns Kommune i forlængelse af parkeringsstrategien overtager de under "Løsning" nævnte veje.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 11. april 2007

Anbefalet

 

PROBLEMSTILLING

Parkeringsstrategiens vedtagelse førte af hensyn til regulering af færdsel og parkering til optagelsen af en række private fællesveje i registeret over offentlige veje (BR780/05). Forvaltningen har i forbindelse med det videre arbejde fundet yderligere 3 veje og et vejareal, som bør optages som offentlige veje.

 

LØSNING

Overtagelsen omfatter i alt 3 private fællesveje efter privatvejslovens §. 2.1 – (veje som tjener som eneste eller væsentligste adgangsvej til andre ejendomme end den hvorpå vejen ligger). Derudover overføres der et mindre kommunalt areal til offentlig vej.

Amagerbro

 

*        Mygggenæsgade ligger parallelt med Weidekampsgade med indkørsel fra Artillerivej. Vejen er blind og ca. 200 m lang.

 

Østerbro

 

*        Sidevej til Ole Maaløes Vej forventes at blive en privat fællesvej inden for kort tid, som følge af matrikulære ændringer på Rigshospitalet. Ole Maaløes Vej er en sidevej til Tagensvej, og den ny Sidevej har en længde på ca. 125 m.

*        Strandboulevarden 139-141 og Bogensegade 5-7 skulle være medtaget i indstillingen til Borgerrepræsentationen (BR 780/05) bilagsliste 2 (§ 2, stk. 1 private fællesveje der skal overtages) - men er glemt. Vejen medtages sammen med øvrige veje på Østerbro, der er under overtagelse.

 

Nørrebro

 

Areal i Møllegade. Som følge af kommunens overtagelse af de ubebyggede ejendomme Møllegade 9 - 11 overtages den gamle "byggetomt" mellem gårdanlæggets plankeværk og fortovet som offentlig vej. Arealet istandsættes som normalt fortov med midler fra (BR 191/06) afsat til brug for fortovsarbejder.

ØKONOMI

Arbejdet medfører udelukkende administrativt arbejde og afholdes inden for de økonomiske rammer i parkeringsstrategien. Vedligeholdelsen af af vejarealerne vil blive afholdt inden for det tillæg på 14 mio. kr. (2005 PL) som er afsat i parkeringsstategien fra 2008.

 

VIDERE PROCES

Forvaltningen igangsætter den lovfæstede procedure for optagelse af private fællesveje som offentlige veje, og overtager det kommunalt ejede grundareal i Møllegade som offentlig vej, som er fastlagt i lov om offentlige veje § 23:

 

-          Kommunen udsender et varslingsbrev til grundejerne. Brevet meddeler formålet med vejovertagelsen og grundejernes mulighed for at gøre indsigelse og at klage.

-          Grundejerne får en frist på tre uger til spørgsmål, uddybninger og eventuelle indsigelser.

-          For veje, hvor der ikke kommer indsigelser mod overtagelsen, kan forvaltningen herefter træffe afgørelse om overtagelsen

-          For veje, hvor kommunen modtager indsigelser, skal der gennemføres en egentlig sagsbehandling. I denne sagsbehandling er grundig information og deltagelse i møder med borgere og grundejere vigtig, idet kommunen hermed opnår mulighed for at forklare det langsigtede mål med parkeringsstrategien, og begrænse antallet af indsigelser, der udvikler sig til egentlige klager.

-          Alle, der skriftligt har gjort indsigelser, modtager derpå et brev med kommunens afgørelse om overtagelsen. De får klagevejledning med en frist på 4 uger til eventuelt at klage til Vejdirektoratet

-          Veje, hvor klageadgangen ikke udnyttes er overtaget i henhold til datoen for kommunens afgørelse.

-          For de veje, hvor der er klaget, skal Vejdirektoratet vurdere og indhente udtalelse fra kommunen. En klage til Vejdirektoratet har som hovedregel ikke opsættende virkning, hvorfor vejene er overtaget i henhold til datoen for kommunens afgørelse.

-          Hvis vejdirektoratet undtagelsesvis tillægger en klage opsættende virkning afventer kommunens overtagelse Vejdirektoratets afgørelse

 

 

BILAG

Ingen bilag

 

 

Ole Bach


 

Til top