Mødedato: 11.01.2006, kl. 15:00

Redegørelse for udarbejdelse af lokalplan "Rosenvængets Allé"

Se alle bilag

Redegørelse for udarbejdelse af lokalplan "Rosenvængets Allé"

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 11. januar 2006

 

 

11.      Redegørelse for udarbejdelse af lokalplan "Rosenvængets Allé"

 

TMU  19/2006  J.nr. 611:182.0001/04

 

 

INDSTILLING

Nærværende redegørelse fremsendes til Teknik- og Miljøudvalgets drøftelse med henblik på udarbejdelse af forslag til lokalplan for ejendommene Rosenvængets Allé 32-38 ("Rosenvængets Allé").

 

 

 

 

RESUME

I Bygge- og Teknikudvalgets møde den 23. november 2005 godkendte udvalget, at forvaltningen iværksatte en naboorientering med henblik på meddelelse af dispensation fra Byplan nr. 7 til opførelse af en bebyggelse på ejendommene Rosenvængets Allé 32-38. Grundejer og bygherre har efterfølgende anmodet om, at der som grundlag for den påtænkte bebyggelse på ejendommene i stedet udarbejdes en lokalplan. Forvaltningen kan, under hensyn til ønsket om en offentlig debat i området, anbefale at der udarbejdes lokalplan for ejendommene. Lokalplanen udarbejdes inden for rammerne af Kommuneplan 2005.

 

Der vurderes ikke i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer pligt til udarbejdelse af en miljørapport.

 


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Bygge- og Teknikudvalget godkendte i mødet den 23. november 2005, at der med henblik på at kunne tillade opførelse af en bebyggelse på ejendommene Rosenvængets Allé 32 og Rosenvængets Allé 34-38, der er omfattet af Byplan nr. 7, kunne iværksættes en orientering af omboende ejere, lejere og brugere om den for den foreslåede bebyggelse nødvendige dispensation fra byplanen. Forvaltningens indstilling herom vedlægges som bilag 1.

Adv. Peter Bisgaard har på vegne af grundejeren og bygherren Rosenvængets Allé Aps. v/Hans Henrik Kondrup, med brev af 7. december 2005, meddelt, at man under hensyn til en entydig afklaring af sagen og de af områdets beboere udmeldte holdninger til en bebyggelse foretrækker, at der udarbejdes en lokalplan som grundlag for at bebygge ejendommene. Brevet er vedlagt som bilag 2.

Forvaltningen kan tilslutte sig dette ønske, idet der med et lokalplanforslag i højere grad, end med en naboorientering, vil være mulighed for at tilgodese den i området ønskede offentlige debat om forslaget til en bebyggelse af ejendommene Lokalplanen udarbejdes i overensstemmelse med rammerne for lokalplanlægning i Kommuneplan 2005.

Det skal i den forbindelse oplyses, at Kulturmiljørådet for København og Frederiksberg v/formand Inger Wiene med brev af 13. december 2005, har opfordret til, at der i stedet for dispensation fra Byplan nr. 7 udarbejdes lokalplan, således at der skabes sikkerhed om indholdet af plangrundlaget.

Forvaltningen skal derfor anbefale, at der med udgangspunkt i det for udvalget på mødet fremviste bebyggelsesforslag, jf. bilag 1 udarbejdes forslag til lokalplan for de aktuelle ejendomme, idet adgangen til den planlagte parkeringskælder dog som ønsket af Bygge- og Teknikudvalget flyttes fra Rosenvængets Allé til Saabyesvej.

Miljøvurdering

Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Forvaltningen vurderede i forbindelse med behandlingen af det oprindelige projekt til bebyggelse på ejendommene om der i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer skulle udarbejdes en miljørapport i tilknytning til det dengang påtænkte planforslag.

Kulturmiljørådet anførte i den foretagne høring i den forbindelse, at Rådet fandt, at lokalplanforslaget, der vil muliggøre nedrivning af disse villaer i det i øvrigt bevaringsværdige villakvarter og opførelse af bebyggelse i indtil 4 etager, vil have en væsentlig indvirkning på miljøet og dermed forudsætte, at der i forbindelse med lokalplanforslaget skal udarbejdes en miljørapport.

Forvaltningen var enig i, at opførelse af en ny bebyggelse som foreslået, ville have en indvirkning på områdets aktuelle miljø, men vurderede ikke at der var tale om en væsentlig indvirkning, set i forhold til områdets nuværende udformning med en overvejende karrébebyggelse, områdets størrelse i forhold til de omgivende karreer og bebyggelser, herunder at der ikke med det påtænkte lokalplanforslag ville blive foretaget indgreb i det bevaringsværdige villakvarter "Rosenvænget", som dette kvarter er fastlagt i den gældende byplan nr. 7.

Planforslaget vurderedes på den baggrund ikke at medføre, at der skulle foretages en miljøvurdering, idet der ikke ville blive muliggjort anlægsarbejder, der er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse og omfang, samt i forhold til lokalplanområdets nuværende udformning og karakter vurderedes at få væsentlig indvirkning på dette eller omkringliggende områder eller bebyggelser.

Forvaltningen finder ikke, at der ved det nu påtænkte planforslag for ejendommene er sket sådanne ændringer, at den tidligere foretagne vurdering af planforslagets indvirkninger på lokalområdet skal revurderes. Der lægges herved vægt på, at planen nu alene vil muliggøre en åben bebyggelse med fritliggende og villaprægede bygninger, der i størrelse og omfang kan genfindes i området, mens det tidligere planforslag muliggjorde sammenbygninger, hvorved bebyggelsen ville fremtræde som mere sammenhængende etagebebyggelser.

Bygge- og Teknikforvaltningens positivlister til miljøvurdering

Indstillingen er ikke omfattet af Bygge- og Teknikforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

BILAG VEDLAGT

1.      Bygge- og Teknikforvaltningens indstilling med bilag 1-10 af 11. november 2005 om iværksættelse af naboorientering for nyt byggeri Rosenvængets Allé 32 og Rosenvængets Allé 34-38.

2.      Kopi af brev af 7. december 2005 fra Adv. Peter Bisgaard på vegne af Rosenvængets Allé Aps. v/Hans Henrik Kondrup.

 

 

BILAG LAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

A.     Kopi af Kulturmiljørådets brev af 13. december 2005.

 

 

 

 

Ulrik Winge


 

Til top