Krydset Otto Baches Allé/Kongelundsvej/Løjtegårdsvej - tillægsbevilling
Krydset Otto Baches Allé/Kongelundsvej/Løjtegårdsvej - tillægsbevilling
Teknik- og Miljøudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde onsdag den 10. maj 2006
Sager til beslutning
11. Krydset Otto Baches Allé/Kongelundsvej/Løjtegårdsvej - tillægsbevilling
TMU 269/2006 J.nr. 2111.0003/03
INDSTILLING OG BESLUTNING
Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og
Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at der gives en tillægsbevilling
på kr. 4,15 mio. til etablering af krydset Otto Baches
Allé/Kongelundsvej/Løjtegårdsvej, der finansieres over Vej & Parks
anlægsramme (konto 2.22.3 Vejanlæg)
Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 10. maj 2006
Anbefalet
RESUME
Anlæg af Otto Baches Allé består af 3 dele. Skønt anlæg af de 3 dele er fordelt på henholdsvis Ørestadsselskabet, Tårnby Kommune og Københavns Kommune, ejes og vedligeholdes alle 3 dele efter anlæg af Københavns Kommune på nær en mindre del af krydset, der er beliggende i Tårnby Kommune.
Borgerrepræsentationen godkendte på mødet den 28. april 2005 (BR 206/05), at Københavns Kommune anlægger krydset ved Otto Baches Allés tilslutning til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej under forudsætning af godkendelse af kommune- og lokalplantillæg. Endvidere tiltrådtes en anlægsbevilling på kr. 5,65 mio. på Vej & Parks anlægsramme (konto 2.22.3. Vejanlæg) til etablering af krydset.
Forvaltningen har nu haft licitation på anlægsarbejdet, og det har vist sig, at licitationsresultatet er væsentligt højere end et reviderede overslag for krydset Otto Baches Allé/Kongelundsvej/Løjtegårdsvej.
Det oprindelige projekt er udarbejdet i 2001 af en ekstern rådgiver, som i forvejen arbejdes på Tårnbys del af projektet. Rådgiveren har på en række områder undervurderet mængder og enhedspriser. Ved opdateringen af projektet konstaterede forvaltningen fejlene, men det var vanskeligt at afgøre konsekvenserne for den endelige pris på grund af det travle marked.. Forvaltningen sendte projektet i udbud for at få den "rigtige" pris før vi bad om en tillægsbevilling. Den pågældende rådgiver anvendes ikke mere. Forvaltningen har den nødvendige ekspertise til at vurdere prisniveauet, men den blev altså anvendt på et sent tidspunkt af projektets forberedelse. Forvaltningen har gennemført en nøjere vurdering af vores procedurer for at minimere risikoen for gentagelser jf bilag 1.
Det indeksregulerede overslag blev beregnet til kr. 5,65 mio. Licitationen medfører en samlet anlægsudgift på kr. 9,80 mio. Differencen er kr. 4,15 mio. Forvaltningen foreslår, at der gives en tillægsbevilling - dækkende differencen på kr. 4,15 mio. (Vej & Parks konto 2.22.3 Vejanlæg).
Forvaltningen vurderer, at denne ekstraomkostning kan afholdes indenfor anlægsrammen for 2006.
Situationen opstår, fordi den pågældende rådgiver ikke er tilstrækkelig professionel på området. Forvaltningens kvalitetstjek opdager fejlen, men først i forbindelse med udarbejdelse af udbudsmaterialet. På dette tidspunkt har sagen været forelagt Udvalget og BR. Forvaltningen har begrænsede ressourcer og må i visse situationen stole på rådgiverne. Det viste sig at være uklogt i denne sag. Forvaltningen beklager, at den ikke så rådgiverfejlen tidligere i processen.