Mødedato: 08.11.2006, kl. 15:00

Kvalitetspolitik for sagsbehandlingen på natur- og miljøområdet

Kvalitetspolitik for sagsbehandlingen på natur- og miljøområdet

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 8. november 2006

 

 

Sager til beslutning

 

6.      Kvalitetspolitik for sagsbehandlingen på natur- og miljøområdet

 

TMU 862/2006  J.nr. 2202.0005/06

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at vedlagte forslag til København Kommunes kvalitetspolitik for sagsbehandlingen på natur- og miljøområdet tiltrædes

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 8. november 2006

Anbefalet

 

 

RESUME

Som følge af kommunalreformen overtager kommunerne en række nye opgaver på natur- og miljøområdet. For at sikre kommunernes faglige bæredygtighed vedtog Folketinget i sommers "Lov om et kvalitetsstyringssystem for den kommunale sagsbehandling på natur- og miljøområdet".

Konkret betyder loven, at alle kommuner skal indføre et kvalitetsstyringssystem, som skal omfatte en række opgaver på natur- og miljøområdet.

De opgaver som loven omfatter, er for langt størstedelen placeret i Teknik- og Miljøforvaltningen. En lille del er placeret i Økonomiforvaltningen.

Loven indeholde et krav om, at kommunen skal vedtage en kvalitetspolitik inden den 1. januar 2007, der udstikker de overordnede rammer for sagsbehandlingen på natur- og miljøområdet. Forvaltningens forslag til en kvalitetspolitik er vedlagt som bilag 1.

Forslaget lægger vægt på, at borgere og virksomheder får en positiv oplevelse, når de er i kontakt med kommunen. Nøgleordene er blandt andet ligeværdighed, dialog, engagement, inddragelse, forståelighed, gennemskuelighed og dokumentation.

Forvaltningen har også lagt vægt på, at sagsbehandlingen løses med en høj kvalitet. Nøgleordene er blandt andet loyalitet overfor kommunens politiske mål, dialog, inddragelse, myndighedskrav, ensartethed, effektivitet og faglighed.

Kvalitetspolitikken er en del af det samlet kvalitetsstyringssystem. Resten består af en række administrative procedurer, som forvaltningen er ved at udvikle og implementere.

Kommunen har fået økonomisk kompensation til implementeringen (2 mio kroner) og driften (200.000 kroner pr/år) af kvalitetsstyringsloven.


 

Til top