Mødedato: 08.11.2006, kl. 15:00

Indretning af 12 nye familieboliger som ny tagetage samt facaderenovering på Middelgrundsvej 6-18

Indretning af 12 nye familieboliger som ny tagetage samt facaderenovering på Middelgrundsvej 6-18

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 8. november 2006

 

 

Sager til beslutning

 

18.      Indretning af 12 nye familieboliger som ny tagetage samt facaderenovering på Middelgrundsvej 6-18

 

TMU 882/2006  J.nr. 631.0056/05

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

at    der i forbindelse med indretning af tagboliger i PAB's afdeling Middelgrundsvej ikke stilles krav om elevatorbetjening, da etablering af elevator er konstruktiv uhensigtsmæssig, arkitektonisk uacceptabel og økonomisk urealistisk.

Tekni k- og Miljøforvaltningen indstiller herefter, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at    godkende projekt til indretning af 12 nye boliger i tagetagen samt facaderenovering i Postfunktionærernes Andels-Bolig­forening, afdeling 10, Middelgrundsvej 6-18

at    bemyndige Teknik- og Miljøudvalget til at meddele tilsagn om kommunal støtte i form af garanti for realkreditlån og indskud i Landsbyggefonden på 7 % af anskaffelsessummen til tagboligerne. Der anvises kassemæssig dækning af Plan & Arkitektur på funktion 8.24.5 (indskud i Landsbygggefonden), og

at bemyndige Teknik- og Miljøudvalget til at godkende det endelige projekt og anskaffelsessummen, alt under forudsætning af, at der ikke sker væsentlige afvigelser i forhold til det foreliggende.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 8. november 2006

Godkendt henholdsvis anbefalet

 

 

RESUME

Bygge- og Teknikudvalget kunne på mødet den 5. oktober 2005 ikke anbefale, at Postfunktionærernes Andels-Boligforenings projekt om støtte til indretning af 12 tagboliger i PAB's afdeling Middelgrundsvej blev fremmet på grund af manglende elevatorbetjening.

Efterfølgende har Borgerrepræsentationen og Teknik- og Miljøudvalget i møderne henholdsvis den 31. august 2006 og den 9. august 2006 vedtaget, at der i forbindelse med kommunal støtte til etablering af tagboliger i eksisterende alment byggeri som udgangspunkt fortsat skal stilles krav om elevatorbetjening, idet kravet dog efter beslutning i Teknik- og Miljøudvalget kan fraviges, såfremt etablering af elevator er konstruktivt uhensigtsmæssig, arkitektonisk uacceptabelt eller økonomisk urealistisk.

Da det konstruktivt, arkitektonisk og økonomisk ikke er muligt at installere elevatorer i bebyggelsen, indstiller forvaltningen, at Teknik- og Miljøudvalget fraviger elevatorkravet og samtidig overfor Borgerrepræsentationen anbefaler at meddele støtte til projektet.

I kvarterplanen for områdefornyelsen i Øresundsvejkvarteret præsenteres etablering af tagboliger som et væsentligt indsatsområde.

Godkendes projektet ikke inden udgangen af 2006 vil det betyde, at den kommunale grundkapital fordobles fra 7 % til 14 %.

Postfunktionærernes Andels-Boligforening, afdeling 10, der er opført i 4 etager med fladt tag i 1978 og rummer et samlet boligareal på 4.690 m² med 60 lejligheder, har fremsendt ansøgning om støtte til renovering af facaden og påbygning af en tagetage. Mere konkret omfatter ansøgningen etablering af 12 nye boliger på taget af den eksisterende bygning samt fornyelse og efterisolering af bebyggelsens facader. De 12 boliger indrettes med 9 stk. 3-værelses og 3 stk. 4 værelseslejligheder på mellem ca. 80 m² til 109 m², svarende til et samlet areal på i alt 1.070 m².

Der er niveaufri adgang til bebyggelsen stuelejligheder. Installering af elevator anses ifølge Triarc Arkitekter ikke hensigtsmæssig, da en placering i trappeopgangen ikke er mulig, og en altangangsløsning vil medføre såvel indbliksgener som hindrer dagslysadgang samt være økonomisk bekostelig.

Tilbygningen kræver ikke bygherreudbud, og der er givet byggetilladelse til projektet.

Tagboligprojektets anskaffelsessum er anslået til i alt 18.939.000 kr. incl. moms, svarende til 17.700 kr./m². Huslejen for tagboligerne udgør 925 kr./m².

Kommunens grundkapitallån til tagboligerne vil på grundlag af den skønnede anskaffelsessum andrage godt 1,3 mio. kr. Kommunens garantiforpligtelse for tagboligerne beløber sig til ca. 4,9 mio. kr.

Anlægsudgifterne til facaderenoveringen er kalkuleret til 7.061.000 kr. 2/3 af udgifterne, eller 4.707.000 kr., finansieres via afdelingens trækningsret i Landbyggefonden (tilskud). Den resterende 1/3, eller 2.354.000 kr., finansieres ved et realkreditlån uden kommunegaranti. Facaderenoveringen medfører en huslejestigning på ca. 1 % for afdelingen, hvilket for en bolig på 83 m² betyder en huslejestigning på godt 50 kr. om måneden.

Samtidig forsynes afdelingen med bredbånd, der er kalkuleret til 539.000 kr. Udgifterne finansieres ligeledes via trækningsretten (2/3) samt via afdelingens egne midler (1/3). Denne udgift medfører således ingen lejeforhøjelse.


 

Til top