Mødedato: 08.11.2006, kl. 15:00

Høring Idrætspolitisk Redegørelse 2006

Se alle bilag

Høring Idrætspolitisk Redegørelse 2006

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 8. november 2006

 

 

Sager til beslutning

 

3.      Høring Idrætspolitisk Redegørelse 2006

 

TMU 891/2006  J.nr. 1623.0003/06

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

at forslaget til høringssvar i denne indstilling fremsendes til Kultur- og Fritidsudvalget

 

 

RESUME

I forslag til høringssvar anbefaler forvaltningen, at Teknik- og Miljøudvalget tilslutter sig redegørelsen som et godt udgangspunkt for det idrætspolitiske arbejde.

Herudover knyttes i forslaget til høringssvar enkelte kommentarer til de dele af redegørelsen, der vedrører Teknik- og Miljøudvalget, først og fremmest anvendelsen af byens rum.

Endelig påpeges i høringssvaret, at den øgede idrætsaktivitet i byens rum indebærer, at der skal øget fokus på renhold og vedligehold og de midler, der afsættes hertil.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Kultur- og fritidsudvalget besluttede i sit møde den 28. september 2006 at sende Idrætspolitisk Redegørelse 2006 i høring i blandt andet fagudvalgene.

Redegørelsen er en opfølgning på Borgerrepræsentationens beslutning i 2000 om, at den idrætspolitiske redegørelse skal revideres hvert andet år.

Teknik- og Miljøforvaltningen foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget sender følgende høringssvar til Kultur- og Fritidsudvalget:

 

"Kultur- og Fritidsforvaltningen

Fritid & Idræt

Flæsketorvet 68, 2.sal

Postboks 217

1501 København V

 

Høring vedrørende Idrætspolitisk Redegørelse 2006

Teknik- og Miljøudvalget har behandlet sagen i sit møde den 8. november 2006.

Teknik- og Miljøudvalget er helt enig i redegørelsens brede tilgang til idrætten, hvor spændvidden fra de store internationale events over den organiserede idræt til den enkelte borgers uorganiserede motionsaktiviteter indgår.

 

Teknik- og Miljøudvalget er ligeledes enig i redegørelsens understregning af, at idrætsfaciliteter fremover bør indtænkes i planlægningen af nye byområder med samme selvfølgelighed og automatik, som f.eks. skole- og daginstitutioner.

 

I forhold til Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområde har især beslutninger vedrørende parker og byens urbane rum betydning for mulighederne for idrætsaktiviteter.

 

Parkpolitikken og Handlingsplanen for Københavns Byrum udgør her et godt grundlag, der understøtter udviklingen af fleksible byrum, hvor der er fokus på mulighederne for at dyrke idræt. Teknik- og Miljøudvalget skal dog samtidig understrege, at der ved indretningen af parker og urbane byrum skal anlægges et helhedssyn, hvor udgangspunktet er, at disse rum er for alle. Det betyder, at idrætsaktiviteter skal indpasses i forhold til eksempelvis mulighederne for andre oplevelser, ro og fordybelse.

 

Med de igangværende aktiviter med henblik på deregulering forventer udvalget, at der åbnes for flere og nye, utraditionelle events på idrætsområdet i byens rum, herunder bedre udfoldelsesmuligheder for den "street-kultur", der omtales i redegørelsen. De øgede aktiviteter skal naturligvis indpasses under det helhedssyn, der er nævnt ovenfor. Teknik- og Miljøforvaltningen har fokus på denne udfordring.

 

Teknik- og Miljøudvalget er enig i, at byens vandarealer har potentiale til øgede idrætsaktiviteter og skal blot bemærke, at dette skal ske således, at borgernes færdsel langs havnepromenader og søfronter sikres.

 

I bilagene til redegørelsen er opgjort overslag over udgifter til nyanlæg og vedligeholdelse af eksisterende idrætsanlæg. Teknik- og Miljøudvalget skal afslutningsvis anføre, at i det samlede økonomiske billede bør man også indregne - om end i meget mindre målestok i forhold til de store investeringer på området - de øgede udgifter, en øget aktivitet indebærer i forhold til byens parker og byrum. Flere events og en øget brug i øvrigt af parker og urbane byrum vil indebære øgede udgifter til både renhold og vedligehold, hvis den nuværende standard skal fastholdes.

 

med venlig hilsen

 

Klaus Bondam"

 

Økonomi

-

 

Miljøvurdering

Sagstypen er ikke omfattet af Teknik- og Miljøforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes

 

 

BILAG VEDLAGT

Idrætspolitisk Redegørelse 2006

 

 

 

Hjalte Aaberg


 

Til top