Mødedato: 08.10.2012, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Områdefornyelsen i Husum, anvendelse af midler til lommepark

Se alle bilag
Teknik- og Miljøudvalget skal på baggrund af projektaftalen, jf. bilag 2, godkende anvendelse af anlægsmidler til etablering af en lommepark og en plads ved Frederikssundsvej 287-299 i Husum samt idéudvikling af en grøn stiforbindelse, i sammenhæng med lommeparken.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik og Miljøudvalget godkender,

  1. at der på baggrund af projektaftalen, jf. bilag 2, anvendes 5,5 mio. kr. til projektudvikling, projektering og anlæggelse af lommepark, plads og en grøn stiforbindelse i Husum. De 5,5 mio. kr. er frigivet på Borgerrepræsentationens møde den 20. juni 2009 (punkt 6) med 3,5 mio. kr. og på Borgerrepræsentations møde den 8. marts 2012 (punkt 20) med 2,0 mio. kr.

Problemstilling

Med denne indstilling foreslås der anvendt anlægsmidler til projektering og anlæggelse af en lommepark i Husum i forbindelse med en plads, samt idéudvikling af en grøn forbindelse.

Områdefornyelse Husums styregruppe har afsat 3,5 mio. kr. i anlægsmidler til et byrumsprojekt, der omhandler en lommepark, en plads og en grøn forbindelse. Bilag 1 viser, hvordan lommeparken indgår i sammenhæng med hele byrumsprojektet.

Løsning

Lommeparken og pladsen i Husum, samt ideudvikling af en grøn forbindelse er en del af Husum Kvarterplan vedtaget i Borgerrepræsentationen 26. august 2010 (punkt 16). Projektet vil blive udviklet i overensstemmelse med Områdefornyelse Husums Kvarterplan.

Lommeparken skal være et lokalt mødested, et attraktivt sted, der appellerer til leg og bevægelse, og som er med til at gøre byen grønnere og skærpe fokus på klimatilpasning. Lommeparken er desuden med til at styrke byrumskvaliteterne i det udsatte byområde Husum, og medvirker til at højne livskvaliteten i området.

 

 Proces

Lommeparken tilpasses de lokale omgivelser og borgernes ønsker. Der lægges vægt på, at der etableres et stærkt lokalt engagement, hvor der generelt sikres inddragelse af lokale borgere, interessenter og lokaludvalg via områdefornyelsen.

Lommeparkerne skal være mødesteder, der virker i hverdagen. Derfor skal det sikres, at de processer, der igangsættes, er tilpasset områdets betingelser og at de tager afsæt i både tidligere og igangværende lokale projekter/idéer, f.eks. kvarterplaner for områdefornyelse og den indledende borgerdialog.

Økonomi

På Teknik- og Miljøudvalgets ordinære anlægsramme, er der afsat 2 mio. kr. til projektudvikling, projektering og anlæggelse af lommepark i Husum. Herudover er der afsat og frigivet 3,5 mio. kr. fra Områdefornyelse Husum til byrumsprojektet omkring Frederikssundsvej. Der er således samlet 5,5 mio. kr. til dette projekt. Udgifter til ekstern rådgivning, internt lønforbrug og anlæg fremgår af nedenstående tabel:

Tabel 1: Udgifter til ekstern rådgivning, internt lønforbrug og anlæg

1.000 kr. (2012 p/l)

2012

2013

2014

I alt

Ekstern rådgivning

447

285

0

732

Internt lønforbrug

198

290

35

523

Anlæg af projektet

0

4.245

0

4.245

I alt

645

4.820

35

5.500

 


De 2,0 mio. kr. fra Teknik- og Miljøudvalgets ordinære anlægsramme er afsat på funktion 0.28.20.3 og de 3,5 mio. kr. fra Områdefornyelse Husum er afsat på Teknik- og Miljøudvalget anlægsramme til byfornyelse på funktion 0.25.15.3.

Videre proces

Projektet forventes at blive projekteret i efteråret og frem til foråret 2013. I denne periode vil der blive afholdt en workshop, hvor lokale borgere og interessenter kan komme med input til projektet, ligesom projektet i denne periode vil blive fulgt af en følgegruppe, der også består af lokale borgere og interessenter. Anlægsarbejdet forventes at foregå i sommeren og efterår 2013.

 

 



         Hjalte Aaberg

                                                                          /Simon Kjær Hansen

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i møde den 8. oktober 2012

Indstillingen blev udsat.
Til top